Kako bi nayebo prosjecni bosnjo, haj mi objasni mozgu eto? Kome smo to mi bitni i sta bi se to desilo? Okupirala bi nas Rusija jel? Svi evo jedva cekaju da nas okupiraju, taj Balkan.FoSte95 je napisao/la: ↑13 apr 2024, 13:09Ne mlati gluposti. Prvi bi mi nayebali sa takvim ishodomnumanumaye22 je napisao/la: ↑13 apr 2024, 12:20Napravljena je od pocetka greska Europe tu, gdje su ih ameri zavalili. Kakve sankcije, pa njihovo stanovnistvo svakako zivi lose, mladi kad dobiju vizu za Sloveniju, pjevaju pobjednicke pjesme. Za prosjecnog rusa, zivot je katastrofalan, plata je 300 eura, skoro ko u Beogradu, pogotovo van Moskve.redbull93 je napisao/la: ↑13 apr 2024, 11:57
U pocetku sam pratio i stvarno sam mislio da ce doci do kraha rusije kada su se sve zapadne kompanije povukle. Sada se vidi da je to samo farsa bila, Rusija nije ekonomski ni blizu pala kako se ocekivalo. Pogotovo kada Njemacka odustala od njihovog gasa i kada su im sabotirali sjeverni tok (bacene milijarde), samo da ameri mogu svoj plin prodavati.
Sve u svemu, najveci gubitnici po meni, europa i to ponovo.
Rusi su uspjeli spasiti ekonomiju, ostvariti cak i neki rast, plus ostavirili su blizi kontakt sa kinom i drugim zemljama. Europa je zauzvrat dobila veliku inflaciju, skuplji plin, skuplje gorivo, milione izbjeglica koji su na teretu, troskove rata u ukrajini i sto je najvaznije raskol izmedju sebe. Dodajmo i to da desnica uzima sve vise maha u svim drzavama, a negdje su i preuzeli vlast.
Amerika samo na dobitku, poklopit ce ukrajinu da se nece oteti njihovim kandjama dok su zivi, dobili europu za plin, zavadili europu sa rusijom.
Putina sankcije naravno nisu poljuljale, to je bilo nerealno razmisljanje, ima covjek pomoc Kine, Irana. Rusija je milion puta jaca sila od Ukrajine, Europa se nije trebala mijesati jer je smijesno tvrditi da bi oni nakon Ukrajine isli u neke osvajacke pohode, sam Putin neki dan rece kao, jeste li vi normalni, da napadnemo Nato i Ameriku koja trosi 800 milijardi godisnje na vojsku a mi 80. Znaci ides na silu koja 10 puta godisnje ulaze u vojsku vise od tebe-samoubistvo.
Sukob Rusija-NATO otpocetka otpada zbog rasporedjenosti nuklearke i glupost je vjerovati u to. Na stranu sto se uvijek nisu slagale u misljenjima i politickim pitanjima, Rusija i Zapad, stoljecima su suradjivali i jedno drugom su pomagali-prodavali i to je oboma donosilo stabilnost i velike zarade.
Zavisnost prema Rusiji se NE MOZE preko noci ukinuti, ili vi fkt mislite da Njemacka i dalje ne placa rubljima i eurima gas?
Na kraju ce doci do zasicenja jer Europa ne moze zauvijek slati milijarde eura u Ukrajinu od svojih poreskih obveznika, dok se ukrajinsko stanovnistvo fino stacioniralo u Zapadnoj Europi, prvenstveno Njemackoj, uzivajuci sva prava i pri tome uglavnom ne radeci NISTA. To mora puknut na kraju.
Po meni Rusija ce zauzeti na kraju sta je htjela, pregovori ce biti odrzani i niko nikom, pravi porusenu drzavu nanovo a Europa ce se vratiit na ruski gas i opet suradjivati. To bi bilo najbolje za Europu.
Druga stvar i ona najvaznija, Rusija je NAJVECA zemlja na svijetu, mozes staviti cjelokupnu Europu u nju i opet ce biti prostora, takva drzava je NEMOGUCE da propadne, nikad se to nece u zivotu desiti jer zauzima jednostavno previse kontinenta. Pa pogledajte granice covjece, skoro od Balkana do Kine su im granice. Rusija je stara drzava, carska uvijek postojana kroz historiju i misliti da ce nestati s lica zemlje je totalno nerealno, dijete od 13 godina to ne bi pomislilo.
Ovo ce zavrsit odmah ako Trump pobijedi gdje ce mu prva odluka biti, sutradan vjerovatno nakon izbora da ne salje vise pare u Ukrajinu a posto ih Europa u stopu prati u svemu, onda ce i ovome i Ukrajina ce ostati bez novca. A bez novca NEMA rata.Rusija ce zadrzat sta je osvojila, Europa ponovo nastaviti suradnju s njima i to je to. Ukrajinci ce dobiti slicno nesto kao i mi, protektoratic pod Rusijom i Zapadom.

Ima Bejha vecih problema od napada Rusije na Ukrajinu, jos od 96 godine.