Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Sasvim logično s obzirom na broj ''snaga'' koji učestvuju u tome.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Američki CBS: Iran će danas napasti Izrael sa više od 100 dronova i desetinama raketa
Dvojica američkih zvaničnika izjavila su za CBS News da se veliki iranski napad na Izrael očekuje već u petak, koji će vjerovatno uključivati više od 100 dronova i desetine projektila usmjerenih na vojne ciljeve unutar zemlje.
Zvaničnici su rekli da bi za Izraelce bilo izazov da se brane od napada tolikih razmjera, i dok su smatrali da bi se Iranci mogli odlučiti za napad manjeg obima kako bi izbjegli dramatičnu eskalaciju, vjerovalo se da je njihova odmazda neminovan.
Teheran nije javno naznačio kako i kada će uzvratiti vatru, tako da je nejasno dokle će iranski lideri ići. Ako odluče da izvrše direktan napad na Izrael, postoji bojazan da bi to moglo gurnuti tekući rat Izraela protiv Hamasa u mnogo širi regionalni sukob.
S obzirom da se iranska odmazda očekuje u bilo kojem trenutku, američki State Department je u četvrtak upozorio Amerikance u Izraelu da ne putuju izvan velikih gradova, koji su od dolazne raketne vatre bolje zaštićeni odbrambenim sistemom od raketa Iron Dome.
Najnovije smjernice navode da bi putovanja službenika američke vlade u Izrael mogla biti dodatno ograničena bez najave ovisno o razvoju situacije.
Podsjetimo, prije dvije sedmice izveden je napad na iranski konzulat u Damasku u kojem je ubijeno nekoliko visokih dužnosnika iranske republikanske garde.
Dvojica američkih zvaničnika izjavila su za CBS News da se veliki iranski napad na Izrael očekuje već u petak, koji će vjerovatno uključivati više od 100 dronova i desetine projektila usmjerenih na vojne ciljeve unutar zemlje.
Zvaničnici su rekli da bi za Izraelce bilo izazov da se brane od napada tolikih razmjera, i dok su smatrali da bi se Iranci mogli odlučiti za napad manjeg obima kako bi izbjegli dramatičnu eskalaciju, vjerovalo se da je njihova odmazda neminovan.
Teheran nije javno naznačio kako i kada će uzvratiti vatru, tako da je nejasno dokle će iranski lideri ići. Ako odluče da izvrše direktan napad na Izrael, postoji bojazan da bi to moglo gurnuti tekući rat Izraela protiv Hamasa u mnogo širi regionalni sukob.
S obzirom da se iranska odmazda očekuje u bilo kojem trenutku, američki State Department je u četvrtak upozorio Amerikance u Izraelu da ne putuju izvan velikih gradova, koji su od dolazne raketne vatre bolje zaštićeni odbrambenim sistemom od raketa Iron Dome.
Najnovije smjernice navode da bi putovanja službenika američke vlade u Izrael mogla biti dodatno ograničena bez najave ovisno o razvoju situacije.
Podsjetimo, prije dvije sedmice izveden je napad na iranski konzulat u Damasku u kojem je ubijeno nekoliko visokih dužnosnika iranske republikanske garde.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Izrael se sprema za direktan napad Irana: Odobreni planovi za djelovanje vojske i Mossada
Izraelska vojska u petak je odobrila planove za mogući napad na Iran ako se Izrael suoči s napadom s iranskog teritorija, izvijestili su izraelski mediji.
"Izrael se u petak pripremao za mogući napad iz Irana, nakon što je shvatio da Teheran neće odustati od svoje namjere da se osveti za ubistvo višeg člana snaga Qudsa Iranske revolucionarne garde u Damasku prošle sedmice, u napadu koji se pripisuje Izraelu", objavio je dnevnik Yedioth Ahronoth.
Rečeno je da su izraelska vojska i Mossad "odobrili planove za napad na Iran u slučaju da Izrael bude napadnut s iranskog teritorija".
"Koordinacija između američke i izraelske vojske je povećana", dodaje se.
Izrael je u stanju pripravnosti zbog straha od mogućeg iranskog napada u znak odmazde za navodni izraelski napad na iranski konzulat u Damasku 1. aprila, javljaju izraelski mediji.
Najmanje sedam pripadnika iranske Islamske revolucionarne garde ubijeno je u napadu, uključujući dva visoka generala.
Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz zaprijetio je u srijedu da će vojska njegove zemlje direktno napasti Iran ako Teheran sa svog teritorija napadne Izrael.
Izraelska vojska u petak je odobrila planove za mogući napad na Iran ako se Izrael suoči s napadom s iranskog teritorija, izvijestili su izraelski mediji.
"Izrael se u petak pripremao za mogući napad iz Irana, nakon što je shvatio da Teheran neće odustati od svoje namjere da se osveti za ubistvo višeg člana snaga Qudsa Iranske revolucionarne garde u Damasku prošle sedmice, u napadu koji se pripisuje Izraelu", objavio je dnevnik Yedioth Ahronoth.
Rečeno je da su izraelska vojska i Mossad "odobrili planove za napad na Iran u slučaju da Izrael bude napadnut s iranskog teritorija".
"Koordinacija između američke i izraelske vojske je povećana", dodaje se.
Izrael je u stanju pripravnosti zbog straha od mogućeg iranskog napada u znak odmazde za navodni izraelski napad na iranski konzulat u Damasku 1. aprila, javljaju izraelski mediji.
Najmanje sedam pripadnika iranske Islamske revolucionarne garde ubijeno je u napadu, uključujući dva visoka generala.
Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz zaprijetio je u srijedu da će vojska njegove zemlje direktno napasti Iran ako Teheran sa svog teritorija napadne Izrael.
Ko zna šta će se desiti, već deset dana evo se proteže ta priča o eventualnom napadu Irana od nekih nerealnih nagovještaja - "Od Izraela će ostati samo ime", pa do "Nastavit ćemo strateški napadati Izrael preko Huta i Hezbollaha."BREAKING: KUWAIT AND QATAR BLOCK U.S ACCESS FOR ANY ATTACKS ON IRAN
Onda i ako ih napadnu - Šta? Gdje? Koliko? Postoji li šansa da Iran gađa ambasade Izraela po susjednim zemljama ili će to biti direktni napad, mnogo je mogućnosti. Jasno je da Iran hoće da se nametne kao sila broj jedan na Bliskom Istoku, a to definitivno ne mogu postići ukoliko izignorišu napad Izraela.
Ono što je meni fascinantno je da se kod Izraela provlačila floskula - "Izrael ima pravo na odbranu", zašto sada Iran nema? Koji qrac.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Nemojte nikad zaboravit da ASD, Foste, Kajzer, Evander, Rosicky i jos nekolicina njih podrzava ovo.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Hezbolah gadja Izrael
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Hajde ti meni nađi post gdje sam napisao da Izrael treba pobiti Palestince?
Ja jedino što sam pisao je da se ne treba zamjerati Americi i Zapadu nekom pretjeranom podrškom Palestini da ne bi mi bili Palestina kroz 5-10-15 godina
Švabe svojim državljanima rekli da napuste Iran.
puste najave, da se ratovi vode riječima Iran bi bio najveća sila na svijetu.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
- feniksptica
- Kontakt:
Ma sta znas...Amerika sve sto je najavila do sad desilo se..
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Da se vratimo malo na Rusiju. Ostao sam iznenadjem kako su uspjeli prevazici sankcije i sve blokade. Koliko god sam sumnjao u njih, na kraju ce osvojiti sto su zacrtali. Zapad milijarde skrsio u ukrajinu, pomakeli se nisu, dok ovi idu na iscrpljavanje protivnika. Djeluje mi kao da cheat imaju za resurse haha.
Zapad kad skroz posustane i ostavi ukrajinu na cjedilu, ovi ce zavrsiti posao. Prije ce se to desiti, nego sto ce sankcije zapada da uspiju. Moram priznati da ovo nisam ocekivao.
Zapad kad skroz posustane i ostavi ukrajinu na cjedilu, ovi ce zavrsiti posao. Prije ce se to desiti, nego sto ce sankcije zapada da uspiju. Moram priznati da ovo nisam ocekivao.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Ovo je nažalost bilo očekivano još od prošle godine. Prosto nisu dali najjače oružje Ukrajini kada je trebalo ( ne daju ga ni sada ) a to je proljeće '22 kada su ukrajinske snage bile u naletu i dok još odbranbene linije nisu bile učvršćene. Računali su na ekonomski krah Rusije, ali onda su tu uletile Kina, Iran i ostale islamske zemlje zahvaljujući kojima je ruska ekonomija ostala u životu i omogućila daljnje finansiranje agresije na Ukrajinu.redbull93 je napisao/la: ↑13 apr 2024, 09:59Da se vratimo malo na Rusiju. Ostao sam iznenadjem kako su uspjeli prevazici sankcije i sve blokade. Koliko god sam sumnjao u njih, na kraju ce osvojiti sto su zacrtali. Zapad milijarde skrsio u ukrajinu, pomakeli se nisu, dok ovi idu na iscrpljavanje protivnika. Djeluje mi kao da cheat imaju za resurse haha.
Prosto ako budu SAD i Zapad čekali da se dođe do te "crvene linije" mislim da će onda biti kasno i da će tek onda rat poprimiti šire razmjere jer je svima jasno da se Putin neće zaustaviti samo na Ukrajini.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nisi pratio temu prije? Ovo je sve bilo očekivano, mnogo ljudi je isto pisalo uključujući i mene. Prvi dan smo rekli da sankcije i blokade neće donijeti ništa jer nisu direktne, to se lagano zaključi. Ukrajina je mnogo manja sila a tu pomoć ima i Rusija koja je jača milijardu puta. Tehnologiju dobiju iz Kine a oružje iz Irana i Sj. Koreje uz već postojeće. Treba konkretna akcija i pomoć umjesto novca i nekog oružja jer time samo odgađaš poraz.redbull93 je napisao/la: ↑13 apr 2024, 09:59Da se vratimo malo na Rusiju. Ostao sam iznenadjem kako su uspjeli prevazici sankcije i sve blokade. Koliko god sam sumnjao u njih, na kraju ce osvojiti sto su zacrtali. Zapad milijarde skrsio u ukrajinu, pomakeli se nisu, dok ovi idu na iscrpljavanje protivnika. Djeluje mi kao da cheat imaju za resurse haha.
Rusija je jedna od rijetkih država koja ekonomski stagnira odnosno nazaduje ali nedovoljno da kažeš da će se urušiti. Navikli su svakako na težak život.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Izraelski doseljenici upali u palestinsko selo na Zapadnoj obali pa ubili jednu i ranili 25 osoba
Grupe za ljudska prava su saopćile da su desetine izraelskih doseljenika upale u palestinsko selo na okupiranoj Zapadnoj obali, pucajući i paleći automobile i kuće, prenosi Sky News.
Jedan Palestinac je ubijen, a 25 ranjeno, saopćilo je palestinsko ministarstva zdravlja na Zapadnoj obali.
Doseljenici su ušli u selo al-Mughayyir u potrazi za nestalim 14-godišnjim izraelskim dječakom, navodi izraelska grupa za ljudska prava Yesh Din.
Grupa je objavila video zapise na kojima se vidi kako dim izbija iz zapaljenih automobila dok odjekuju pucnji. Doseljenici su pucali i zapalili brojne kuće i automobile u selu, dok su stanovnici odgovorili bacanjem kamenja.
Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca saopćilo je da je osam povrijeđenih pogođeno mecima.
Izraelska vojska saopćila je da još uvijek traga za Benjaminom Achimeirom, koji je nestao u petak rano ujutro iz Malachi Hashaloma, ispostave u blizini grada Ramallaha.
Tenzije su se rasplamsale na Zapadnoj obali otkako je počeo rat u Gazi.
Izraelci su na ovom teritoriju ubili više od 460 Palestinaca od 7. oktobra, saopćilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.
Grupe za ljudska prava su saopćile da su desetine izraelskih doseljenika upale u palestinsko selo na okupiranoj Zapadnoj obali, pucajući i paleći automobile i kuće, prenosi Sky News.
Jedan Palestinac je ubijen, a 25 ranjeno, saopćilo je palestinsko ministarstva zdravlja na Zapadnoj obali.
Doseljenici su ušli u selo al-Mughayyir u potrazi za nestalim 14-godišnjim izraelskim dječakom, navodi izraelska grupa za ljudska prava Yesh Din.
Grupa je objavila video zapise na kojima se vidi kako dim izbija iz zapaljenih automobila dok odjekuju pucnji. Doseljenici su pucali i zapalili brojne kuće i automobile u selu, dok su stanovnici odgovorili bacanjem kamenja.
Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca saopćilo je da je osam povrijeđenih pogođeno mecima.
Izraelska vojska saopćila je da još uvijek traga za Benjaminom Achimeirom, koji je nestao u petak rano ujutro iz Malachi Hashaloma, ispostave u blizini grada Ramallaha.
Tenzije su se rasplamsale na Zapadnoj obali otkako je počeo rat u Gazi.
Izraelci su na ovom teritoriju ubili više od 460 Palestinaca od 7. oktobra, saopćilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.
Pa upravo ovo je nastavak sukoba, samo luđak može pomisliti da će ovi stati na pojasu Gaze.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U pocetku sam pratio i stvarno sam mislio da ce doci do kraha rusije kada su se sve zapadne kompanije povukle. Sada se vidi da je to samo farsa bila, Rusija nije ekonomski ni blizu pala kako se ocekivalo. Pogotovo kada Njemacka odustala od njihovog gasa i kada su im sabotirali sjeverni tok (bacene milijarde), samo da ameri mogu svoj plin prodavati.MortemHz je napisao/la: ↑13 apr 2024, 11:40Nisi pratio temu prije? Ovo je sve bilo očekivano, mnogo ljudi je isto pisalo uključujući i mene. Prvi dan smo rekli da sankcije i blokade neće donijeti ništa jer nisu direktne, to se lagano zaključi. Ukrajina je mnogo manja sila a tu pomoć ima i Rusija koja je jača milijardu puta. Tehnologiju dobiju iz Kine a oružje iz Irana i Sj. Koreje uz već postojeće. Treba konkretna akcija i pomoć umjesto novca i nekog oružja jer time samo odgađaš poraz.redbull93 je napisao/la: ↑13 apr 2024, 09:59Da se vratimo malo na Rusiju. Ostao sam iznenadjem kako su uspjeli prevazici sankcije i sve blokade. Koliko god sam sumnjao u njih, na kraju ce osvojiti sto su zacrtali. Zapad milijarde skrsio u ukrajinu, pomakeli se nisu, dok ovi idu na iscrpljavanje protivnika. Djeluje mi kao da cheat imaju za resurse haha.
Rusija je jedna od rijetkih država koja ekonomski stagnira odnosno nazaduje ali nedovoljno da kažeš da će se urušiti. Navikli su svakako na težak život.
Sve u svemu, najveci gubitnici po meni, europa i to ponovo.
Rusi su uspjeli spasiti ekonomiju, ostvariti cak i neki rast, plus ostavirili su blizi kontakt sa kinom i drugim zemljama. Europa je zauzvrat dobila veliku inflaciju, skuplji plin, skuplje gorivo, milione izbjeglica koji su na teretu, troskove rata u ukrajini i sto je najvaznije raskol izmedju sebe. Dodajmo i to da desnica uzima sve vise maha u svim drzavama, a negdje su i preuzeli vlast.
Amerika samo na dobitku, poklopit ce ukrajinu da se nece oteti njihovim kandjama dok su zivi, dobili europu za plin, zavadili europu sa rusijom.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- numanumaye22
- Kontakt:
Napravljena je od pocetka greska Europe tu, gdje su ih ameri zavalili. Kakve sankcije, pa njihovo stanovnistvo svakako zivi lose, mladi kad dobiju vizu za Sloveniju, pjevaju pobjednicke pjesme. Za prosjecnog rusa, zivot je katastrofalan, plata je 300 eura, skoro ko u Beogradu, pogotovo van Moskve.redbull93 je napisao/la: ↑13 apr 2024, 11:57U pocetku sam pratio i stvarno sam mislio da ce doci do kraha rusije kada su se sve zapadne kompanije povukle. Sada se vidi da je to samo farsa bila, Rusija nije ekonomski ni blizu pala kako se ocekivalo. Pogotovo kada Njemacka odustala od njihovog gasa i kada su im sabotirali sjeverni tok (bacene milijarde), samo da ameri mogu svoj plin prodavati.MortemHz je napisao/la: ↑13 apr 2024, 11:40Nisi pratio temu prije? Ovo je sve bilo očekivano, mnogo ljudi je isto pisalo uključujući i mene. Prvi dan smo rekli da sankcije i blokade neće donijeti ništa jer nisu direktne, to se lagano zaključi. Ukrajina je mnogo manja sila a tu pomoć ima i Rusija koja je jača milijardu puta. Tehnologiju dobiju iz Kine a oružje iz Irana i Sj. Koreje uz već postojeće. Treba konkretna akcija i pomoć umjesto novca i nekog oružja jer time samo odgađaš poraz.redbull93 je napisao/la: ↑13 apr 2024, 09:59Da se vratimo malo na Rusiju. Ostao sam iznenadjem kako su uspjeli prevazici sankcije i sve blokade. Koliko god sam sumnjao u njih, na kraju ce osvojiti sto su zacrtali. Zapad milijarde skrsio u ukrajinu, pomakeli se nisu, dok ovi idu na iscrpljavanje protivnika. Djeluje mi kao da cheat imaju za resurse haha.
Rusi su uspjeli spasiti ekonomiju, ostvariti cak i neki rast, plus ostavirili su blizi kontakt sa kinom i drugim zemljama. Europa je zauzvrat dobila veliku inflaciju, skuplji plin, skuplje gorivo, milione izbjeglica koji su na teretu, troskove rata u ukrajini i sto je najvaznije raskol izmedju sebe. Dodajmo i to da desnica uzima sve vise maha u svim drzavama, a negdje su i preuzeli vlast.
Amerika samo na dobitku, poklopit ce ukrajinu da se nece oteti njihovim kandjama dok su zivi, dobili europu za plin, zavadili europu sa rusijom.
Putina sankcije naravno nisu poljuljale, to je bilo nerealno razmisljanje, ima covjek pomoc Kine, Irana. Rusija je milion puta jaca sila od Ukrajine, Europa se nije trebala mijesati jer je smijesno tvrditi da bi oni nakon Ukrajine isli u neke osvajacke pohode, sam Putin neki dan rece kao, jeste li vi normalni, da napadnemo Nato i Ameriku koja trosi 800 milijardi godisnje na vojsku a mi 80. Znaci ides na silu koja 10 puta godisnje ulaze u vojsku vise od tebe-samoubistvo.
Sukob Rusija-NATO otpocetka otpada zbog rasporedjenosti nuklearke i glupost je vjerovati u to. Na stranu sto se uvijek nisu slagale u misljenjima i politickim pitanjima, Rusija i Zapad, stoljecima su suradjivali i jedno drugom su pomagali-prodavali i to je oboma donosilo stabilnost i velike zarade.
Zavisnost prema Rusiji se NE MOZE preko noci ukinuti, ili vi fkt mislite da Njemacka i dalje ne placa rubljima i eurima gas?
Na kraju ce doci do zasicenja jer Europa ne moze zauvijek slati milijarde eura u Ukrajinu od svojih poreskih obveznika, dok se ukrajinsko stanovnistvo fino stacioniralo u Zapadnoj Europi, prvenstveno Njemackoj, uzivajuci sva prava i pri tome uglavnom ne radeci NISTA. To mora puknut na kraju.
Po meni Rusija ce zauzeti na kraju sta je htjela, pregovori ce biti odrzani i niko nikom, pravi porusenu drzavu nanovo a Europa ce se vratiit na ruski gas i opet suradjivati. To bi bilo najbolje za Europu.
Druga stvar i ona najvaznija, Rusija je NAJVECA zemlja na svijetu, mozes staviti cjelokupnu Europu u nju i opet ce biti prostora, takva drzava je NEMOGUCE da propadne, nikad se to nece u zivotu desiti jer zauzima jednostavno previse kontinenta. Pa pogledajte granice covjece, skoro od Balkana do Kine su im granice. Rusija je stara drzava, carska uvijek postojana kroz historiju i misliti da ce nestati s lica zemlje je totalno nerealno, dijete od 13 godina to ne bi pomislilo.
Ovo ce zavrsit odmah ako Trump pobijedi gdje ce mu prva odluka biti, sutradan vjerovatno nakon izbora da ne salje vise pare u Ukrajinu a posto ih Europa u stopu prati u svemu, onda ce i ovome i Ukrajina ce ostati bez novca. A bez novca NEMA rata.Rusija ce zadrzat sta je osvojila, Europa ponovo nastaviti suradnju s njima i to je to. Ukrajinci ce dobiti slicno nesto kao i mi, protektoratic pod Rusijom i Zapadom.
Ne mlati gluposti. Prvi bi mi nayebali sa takvim ishodomnumanumaye22 je napisao/la: ↑13 apr 2024, 12:20Napravljena je od pocetka greska Europe tu, gdje su ih ameri zavalili. Kakve sankcije, pa njihovo stanovnistvo svakako zivi lose, mladi kad dobiju vizu za Sloveniju, pjevaju pobjednicke pjesme. Za prosjecnog rusa, zivot je katastrofalan, plata je 300 eura, skoro ko u Beogradu, pogotovo van Moskve.redbull93 je napisao/la: ↑13 apr 2024, 11:57U pocetku sam pratio i stvarno sam mislio da ce doci do kraha rusije kada su se sve zapadne kompanije povukle. Sada se vidi da je to samo farsa bila, Rusija nije ekonomski ni blizu pala kako se ocekivalo. Pogotovo kada Njemacka odustala od njihovog gasa i kada su im sabotirali sjeverni tok (bacene milijarde), samo da ameri mogu svoj plin prodavati.MortemHz je napisao/la: ↑13 apr 2024, 11:40
Nisi pratio temu prije? Ovo je sve bilo očekivano, mnogo ljudi je isto pisalo uključujući i mene. Prvi dan smo rekli da sankcije i blokade neće donijeti ništa jer nisu direktne, to se lagano zaključi. Ukrajina je mnogo manja sila a tu pomoć ima i Rusija koja je jača milijardu puta. Tehnologiju dobiju iz Kine a oružje iz Irana i Sj. Koreje uz već postojeće. Treba konkretna akcija i pomoć umjesto novca i nekog oružja jer time samo odgađaš poraz.
Putina sankcije naravno nisu poljuljale, to je bilo nerealno razmisljanje, ima covjek pomoc Kine, Irana. Rusija je milion puta jaca sila od Ukrajine, Europa se nije trebala mijesati jer je smijesno tvrditi da bi oni nakon Ukrajine isli u neke osvajacke pohode, sam Putin neki dan rece kao, jeste li vi normalni, da napadnemo Nato i Ameriku koja trosi 800 milijardi godisnje na vojsku a mi 80. Znaci ides na silu koja 10 puta godisnje ulaze u vojsku vise od tebe-samoubistvo.
Sukob Rusija-NATO otpocetka otpada zbog rasporedjenosti nuklearke i glupost je vjerovati u to. Na stranu sto se uvijek nisu slagale u misljenjima i politickim pitanjima, Rusija i Zapad, stoljecima su suradjivali i jedno drugom su pomagali-prodavali i to je oboma donosilo stabilnost i velike zarade.
Zavisnost prema Rusiji se NE MOZE preko noci ukinuti, ili vi fkt mislite da Njemacka i dalje ne placa rubljima i eurima gas?
Na kraju ce doci do zasicenja jer Europa ne moze zauvijek slati milijarde eura u Ukrajinu od svojih poreskih obveznika, dok se ukrajinsko stanovnistvo fino stacioniralo u Zapadnoj Europi, prvenstveno Njemackoj, uzivajuci sva prava i pri tome uglavnom ne radeci NISTA. To mora puknut na kraju.
Po meni Rusija ce zauzeti na kraju sta je htjela, pregovori ce biti odrzani i niko nikom, pravi porusenu drzavu nanovo a Europa ce se vratiit na ruski gas i opet suradjivati. To bi bilo najbolje za Europu.
Druga stvar i ona najvaznija, Rusija je NAJVECA zemlja na svijetu, mozes staviti cjelokupnu Europu u nju i opet ce biti prostora, takva drzava je NEMOGUCE da propadne, nikad se to nece u zivotu desiti jer zauzima jednostavno previse kontinenta. Pa pogledajte granice covjece, skoro od Balkana do Kine su im granice. Rusija je stara drzava, carska uvijek postojana kroz historiju i misliti da ce nestati s lica zemlje je totalno nerealno, dijete od 13 godina to ne bi pomislilo.
Ovo ce zavrsit odmah ako Trump pobijedi gdje ce mu prva odluka biti, sutradan vjerovatno nakon izbora da ne salje vise pare u Ukrajinu a posto ih Europa u stopu prati u svemu, onda ce i ovome i Ukrajina ce ostati bez novca. A bez novca NEMA rata.Rusija ce zadrzat sta je osvojila, Europa ponovo nastaviti suradnju s njima i to je to. Ukrajinci ce dobiti slicno nesto kao i mi, protektoratic pod Rusijom i Zapadom.