NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

senadbrkic
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la senadbrkic » 11 apr 2024, 14:48

dinodino2019 je napisao/la:
11 apr 2024, 12:43
senadbrkic je napisao/la:
11 apr 2024, 12:33
phillies je napisao/la:
10 apr 2024, 19:25
Zanimljiv potez s aspekta "elitnih" klubova, dok za drugoligase nista ne znaci, cak ih upravo cini filijalama prvoligasa. Bar sam ja to tako shvatio, jer kako drugacije protumaciti da imas dva igraca na jednu utakmicu, nakon par kola dodju dvojica drugih igraca i odigraju dva kola, onda dodju nova dvojica...Razumijem kad klubovi posude igrace na godinu dana i to je to, ali ovo "saltanje" na skoro sedmicnoj bazi, nista dobro nece donijeti drugoligasima, a dobro prosluziti premierligasima.
Na početku sezone sam znao da će se ovo desiti.

- Famos koji je prijavljen kao B Tim Sarajeva ulazi u Prvu ligu FBiH.
- Borac BL ima dva svoja kluba u Prvoj ligi RS
- Vjerujem da će i Zrinjski svoju djecu šaltat u nekom od klubova iz Federacije.

Ovo će, po mom mišljenju, unazadit Prvu ligu. Pametnije bi bilo da su napravili U23 takmičenje i tako poradili na kvalitetu omladinskih pogona.
Nek 3 rang bude u 23 kao svugdje u Evropi
Eto dobre ideje za budućnost, ganjat se po kantonu pa u DLC Čelik U23, ali prvo hajmo riješit trenutne probleme.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 apr 2024, 15:23

Pustaj ulaznice sa prekosutra da ih pokupujemo, na muci se poznaju junaci. ;)
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 apr 2024, 17:01

8000 ljudi doslo da gleda Kragujevac, četvrtak radni dan u 16h :bow: , nakon sto je Dudic ispljuvao i navijace i grad i okolinu zato sto ih dolazi samo 2000 na stadion. Da nas neko hoce ovako razdrmati i probuditi i pogoditi gdje treba. Ne mislim na ekipu sa stadiona koja je uvijek tu(1000) nego zeničke derby pickice koje čekaju objavu na fb i dok dodjem kuci poslije utakmice vec istipkali nakon negativnog rezultata 150 komentara.

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 11 apr 2024, 17:09

Treba i Dario ko i Feđa sazvat pressicu pa ispljuvat grad i okolinu sto ne dolazi na utakmice. Međutim koliko je Dario harizmatican i uvjerljiv on bi otjero i ovo malo sto dolazi :rol:

Salu na stranu ja se vise pouzdam u ove navijace Rudara da ih dodje u sto vecem broju. Od Zenicana sam davno digao ruke, do nekog derbija i kupu ili boljih rezlutata u kontinutetu.
Srce, čast i ponos!

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 11 apr 2024, 17:41

Venom je napisao/la:
11 apr 2024, 17:09
Treba i Dario ko i Feđa sazvat pressicu pa ispljuvat grad i okolinu sto ne dolazi na utakmice. Međutim koliko je Dario harizmatican i uvjerljiv on bi otjero i ovo malo sto dolazi :rol:

Salu na stranu ja se vise pouzdam u ove navijace Rudara da ih dodje u sto vecem broju. Od Zenicana sam davno digao ruke, do nekog derbija i kupu ili boljih rezlutata u kontinutetu.
Sutra je press NK Celik u 12:00 cekamo Daria da odradi posai
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 11 apr 2024, 17:53

Može Feđa popljuvat kad je ekipu sa posljednjeg mjesta doveo do evrope i četvrtfinala Kup-a Srbije
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

Cod
Kontakt:

Post Postao/la Cod » 11 apr 2024, 19:53

Danas sam uplatio za ove donatorske ulaznice,piše mi vaša narudžba je zaprimljena, a nije mi ništa skinuto sa računa. Da li će skinuti i proći uplata ili je neki problem?

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 apr 2024, 21:06

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 11 apr 2024, 21:09

Šta sad pljuje se i raja što ne dolazi? Pa šta da vidi ta raja kad dodje? Utakmice nismo dobro odigrali do ove zadnje i sad čudjenje gdje je raja? Raje če bit kad se bude u vrhu ili na vrhu tabele a dotle sve je do igrača i rezultata! Ovaj se nada da kakanjci izvuku posjetu pa bolan naši ljudi več kupili 10000 km kupona da pomognu klubu! I očekujem nekih 25000 km da klub zaradi od ove utakmice što karti što donatorske kupone! Kad se pisalo ovdje i piše se i sad koga se ima gledat? Vardu,Mehiča kostolomca,Karaliča,Durmiša pa ne znaš ko je gori od njih i sad se očekuje extra posjeta! Daj ba budite realni ako se dobavi 25000 km zarade to je i predobro kave igrače i igru imamo!
::::SAMO ČELIK::::

Zenicanin988
Kontakt:

Post Postao/la Zenicanin988 » 11 apr 2024, 21:30

zamorano je napisao/la:
11 apr 2024, 21:09
Šta sad pljuje se i raja što ne dolazi? Pa šta da vidi ta raja kad dodje? Utakmice nismo dobro odigrali do ove zadnje i sad čudjenje gdje je raja? Raje če bit kad se bude u vrhu ili na vrhu tabele a dotle sve je do igrača i rezultata! Ovaj se nada da kakanjci izvuku posjetu pa bolan naši ljudi več kupili 10000 km kupona da pomognu klubu! I očekujem nekih 25000 km da klub zaradi od ove utakmice što karti što donatorske kupone! Kad se pisalo ovdje i piše se i sad koga se ima gledat? Vardu,Mehiča kostolomca,Karaliča,Durmiša pa ne znaš ko je gori od njih i sad se očekuje extra posjeta! Daj ba budite realni ako se dobavi 25000 km zarade to je i predobro kave igrače i igru imamo!
Cega ba 10000
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 11 apr 2024, 21:32

Baustelac zamorano lupa standardno
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 11 apr 2024, 21:43

Zenicanin988 je napisao/la:
11 apr 2024, 21:30
zamorano je napisao/la:
11 apr 2024, 21:09
Šta sad pljuje se i raja što ne dolazi? Pa šta da vidi ta raja kad dodje? Utakmice nismo dobro odigrali do ove zadnje i sad čudjenje gdje je raja? Raje če bit kad se bude u vrhu ili na vrhu tabele a dotle sve je do igrača i rezultata! Ovaj se nada da kakanjci izvuku posjetu pa bolan naši ljudi več kupili 1000 km kupona da pomognu klubu! I očekujem nekih 15000 km da klub zaradi od ove utakmice što karti što donatorske kupone! Kad se pisalo ovdje i piše se i sad koga se ima gledat? Vardu,Mehiča kostolomca,Karaliča,Durmiša pa ne znaš ko je gori od njih i sad se očekuje extra posjeta! Daj ba budite realni ako se dobavi 15000 km zarade to je i predobro kave igrače i igru imamo!
Cega ba 10000
Imam 0 više omaklo se...😂 Ispravio sam ev🙂Dino sirotinjo uslikaj koju kartu da si nekad kupio😂 Naravno ako imaš mobitel a sad mrš!
::::SAMO ČELIK::::

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 11 apr 2024, 23:09

U svim našim gradovima ,i Srbije i Hrvatske se promijenila navijačka kultura...pojavom tik-toka,društvenih mreža,i ostalog raju ne interesije fudbal.Veći odziv bude samo u slučaju nekog hajpa,trenutne furke,nekih dobrih rezultata,a mi nemamo ništa od toga.Feđa je i napravio taj hajp zato što je sa zadnjeg mjesta doveo klub do Evrope pa ima taj luksuz da može prozivati.Vidjet ćete kada zareda par poraza,a kada imaš rast neminovno doći će i pad,što će mu se roditeljima štucati i vraćaš se na staro.To je danas jednostavno tako..

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 12 apr 2024, 10:57

aqarius je napisao/la:
11 apr 2024, 23:09
U svim našim gradovima ,i Srbije i Hrvatske se promijenila navijačka kultura...pojavom tik-toka,društvenih mreža,i ostalog raju ne interesije fudbal.Veći odziv bude samo u slučaju nekog hajpa,trenutne furke,nekih dobrih rezultata,a mi nemamo ništa od toga.Feđa je i napravio taj hajp zato što je sa zadnjeg mjesta doveo klub do Evrope pa ima taj luksuz da može prozivati.Vidjet ćete kada zareda par poraza,a kada imaš rast neminovno doći će i pad,što će mu se roditeljima štucati i vraćaš se na staro.To je danas jednostavno tako..
To o cemu pricas jesu nus pojave globalizacije i napretka tehnologije, pa se informacije brzo sire i sve je dostupno. Neki to koriste na dobar nacin, a opet u moru toga mnogi se izgube, te sve sto im se nudi koriste povrsno, pa se u mnogim zivotnim sferama vidi cesto plicak. Imamo situaciju gdje za jednu Prijovicku ljuti lete na koncert, a za svoj klub koji cini identitet grada im tesko izdvojiti. Ko voli i zeli i da ima minimum mogucnosti ce naci nacin da doprinese napretku svog kluba! Tu ne smije da postoji izgovor!

Realnost je ono kako sami prihvatamo situaciju i kako se snalazimo u svemu tome. Svako je krojac svoje sudbine, pa tako i po ovom pitanju. Ako sebi kazemo publika ce dolaziti samo zbog hypa i nista ne ucinimo povodom toga onda cu to uvijek i biti tako. Imat cemo na manjim tekmama manje publike, a kad se desi neka atrakcija onda ce da gori i to je nesto prosjecno. Moramo se osvijestiti o vrijednosti svog kluba. Ako nesto radimo po pitanju budjenja svijesti onda postoji vjerovatnoca da bude i drugacije i da stvorimo siru kriticnu masu na koju ce se puno lakse sva ta hype publika lijepiti sto nas moze dovesti u situaciju da iskoristimo svoj potencijal. Mozda stvorimo tu konstantu koju zelimo. Sve je do nas!

Da smo u proslosti gledali na nacin da prihvatimo da politika vodi klub neminovno u gasenje i da povodom toga nismo nista ucinili onda bi i klub bio ugasen. Tu smo pokazali da mozemo onda kad hocemo! Tako sad i ovo, ako cemo se drzati toga da publika dolazi zbog ranga takmicenja, protivnika, euforije, spektakla, kruha i igara, a najmanje zbog kluba onda ce nam uvijek biti oscilacija i osudjeni smo na prosjecnost posebno kad pogledamo okolnosti u kojima klub egzistira. Mi nismo politicki centar i moramo se osloniti na ono sto imamo, a to smo svi mi zajedno koji volimo ovaj klub. To je esencija i srz jakog Čelika, od nas kao navijaca i simpatizera krece sve najbolje za klub! I samo je pitanje koliko mi zelimo biti vjetar u ledja svom klubu! Pitanje koliko zelimo biti Zeničani, Čelikovci, Robijasi, obicni ljudi koji vole i postuju ono u sta se zaklinju! Samo djela potvrdjuju! Ne smije biti tesko nego rado od srca!

Ako zelimo stvoriti jak klub onda mu moramo graditi bazu na koju se moze osloniti i koja ce biti korisna da se sve ostalo na to nadogradjuje. Ta baza je kriticna masa! Ljudi koji zele postati clanovi kluba i koji dolaze na svoje Bilino dati podrsku svom klubu, jer prije svega iskreno vole svoj Čelik! Prva stvar je ljubav za klub koja se potvrdjuje tim malim djelima, a zatim i velikim ako postoje mogucnosti. Navijaci i simpatizeri kojima je Čelik na prvom mjestu! Oni su tu uvijek zbog kluba i onog sto predstavlja! Nas klub su gradile brojne generacije i nosi bogatu tradiciju, Čelik predstavlja sve ono sto je zenicko, jer Čelik je Zenica i kad ides na Bilino onda znas da je to vise od fudbala! Na Bilino se ide zbog Čelika!

To je taj ponos koji te tjera na stadion i kad klub gubi i kad je tesko, ali tad si ti taj koji cuva svoj klub! Svaki covjek vise kao pojedinac koji tako dozivljava znaci i jaci Čelik! Uvijek se pitas sta mogu jos dati da klub bude jaci! Davanje, doprinos i kad vecina tako razmislja onda nece biti problema za buducnost kluba. Moramo do kraja preokrenuti tu svijest i energiju u korist kluba. To je temelj i postavka, te sto je vise takve publike i mase koja na taj nacin dozivljava svoj klub to ce i klub biti jaci, a tu smo onda svi zajedno da stvorimo uslove da fudbal daje posebnu draz i da uzivamo na Bilinom!

Da sad imamo umjesto 500 clanova nekih 1500 do 2000 clanova, umjesto 500 do 1000 gledalaca u prosjeku bez anomalija, a onda nekih 2000 do 3000 gledalaca na stadionu, umjesto 50ak 12. igraca da imamo nekih 300 takvih... Klub bi i za ostale interesne strane vise vrijedio i lakse bi dolazio do poslovnih partnera i sponzora, te bi imao i bolju saradnju sa institucijama. Koliko si jak, toliko i drugi zele s tobom, a kad si slab onda te rijetko ko zeli. Mi svi zajedno kao crno-crvena zajednica moramo biti ti koji ce dizati vrijednost svog kluba i koji cemo ga stalno jacati! Zenica ima taj kapacitet, ali pitanje je samo koliko ce ga iskoristiti! Doduse, taj potencijal je veliki, a to vec postavlja pitanje kako cemo dugorocno izgraditi klub i do kojih dometa cemo svi zajedno nositi svoj klub! Traze se djela!

Mi kao navijaci i simpatizeri smo ti koji moramo biti bezuslovno uz svoj klub! Jedini uslov za takvu podrsku klubu je da zdravo radi! To je ta svijest koju moramo probuditi ako zelimo jak Čelik i sretno Bilino! Kreni od sebe, ako volis reci punih usta "Volim te Čelik!" onda budi spreman i potvrditi to malim i velikim djelima. Ne zbog drugih nego zbog kluba i zbog sebe, jer je to ono sto si ti. Tvoj grad, tvoje uspomene u njemu, tvoja porodica, ljubavi, dragi ljudi i tvoje vrijednosti, sve ono sto volis i sve to predstavlja tvoj Čelik! Zato trebas da iskreno volis svoj klub i zato budi spreman to potvrditi svojim djelima!

Sve je do nas samih, sve je druze do tebe! Budi Čelik, zivi Čelik i potvrdi to djelima!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 12 apr 2024, 11:16

slika
slika
slika
soon
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 12 apr 2024, 11:47

Auuuuu pa ja i zaboravio :D
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 12 apr 2024, 11:52

kad ga nas Mahir odma na Kosevo ali u bolnicu posalje

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 12 apr 2024, 12:01

slika
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

senadbrkic
Kontakt:

Post Postao/la senadbrkic » 12 apr 2024, 13:20

Ne igra Hrelja, ima problem sa misicima u listu.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 12 apr 2024, 13:54

slika

Gusari će vise ulaznica uzeti od nas :D

Ne treba nam samo da se omakne pa da ih neko psuje i vrijedja jer Čelik je uvijek bio postovan u tom dijelu Kaknja i uvijek imao prijateljske odnose, prije rata bili su Čelikova filijala a i danas Čelik ima nakon Zenice najvise simpatizera u Kaknju. Ne treba to kvariti. :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.