senadbrkic je napisao/la: ↑11 apr 2024, 12:33
phillies je napisao/la: ↑10 apr 2024, 19:25
Zanimljiv potez s aspekta "elitnih" klubova, dok za drugoligase nista ne znaci, cak ih upravo cini filijalama prvoligasa. Bar sam ja to tako shvatio, jer kako drugacije protumaciti da imas dva igraca na jednu utakmicu, nakon par kola dodju dvojica drugih igraca i odigraju dva kola, onda dodju nova dvojica...Razumijem kad klubovi posude igrace na godinu dana i to je to, ali ovo "saltanje" na skoro sedmicnoj bazi, nista dobro nece donijeti drugoligasima, a dobro prosluziti premierligasima.
Na početku sezone sam znao da će se ovo desiti.
- Famos koji je prijavljen kao B Tim Sarajeva ulazi u Prvu ligu FBiH.
- Borac BL ima dva svoja kluba u Prvoj ligi RS
- Vjerujem da će i Zrinjski svoju djecu šaltat u nekom od klubova iz Federacije.
Ovo će, po mom mišljenju, unazadit Prvu ligu. Pametnije bi bilo da su napravili U23 takmičenje i tako poradili na kvalitetu omladinskih pogona.
Kriminalna odluka, spremna za mešetarenje u drugom rangu. Tako ćeš imati Famos kojem zagusti, X broj igrača odjednom na raspolaganju, PL igrača, a ko se bude oporavljao od povrede sigurno neće htjeti igrati za famos na gostovanju u Rahiću, nego laganica na dobrim terenima Tušnja i Bilinog polja
Zrinjski će srediti Tomislav ili Gošk kad ispadne, Sarajevo Famos, Željo Igman ili Hadžiće npr, itd.
Šteta što se ova deblokada razvukla, daj bože da nekako uhvatimo vrh naredne sezone. Kada se liga skrati na 10, lakše će biti ostati u njoj nego osvojiti ovaj hamelj od lige. Nek nam je sa srećom, od početka oporavka kluba smo konstantno u borbi sa vjetrenjačama i taman kad jednu riješiš, stižu nove.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.