FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ellaxaz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ellaxaz » 23 mar 2011, 19:04

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 23 mar 2011, 20:05

Ljudi jeste li vi gledali Dinamo protiv Hajduka,ako budu onako igrali boga molit da neigraju bruka ce past.Besliju pod hitno ne na klupu nego u penziju.Ono sto nasi igraci promase to nema nigdje.Pozdrav starom fukari i ja sam ti stara kuka pa cak sam gledo i bracu Kojovic,Mujkica Serbu al tad sam bas bio maji al eto od tad sam se zalijepio za grbavicu.Ovo sad je odron.Pa **** mu mater lopta je ista,svi imaju dvije noge ko ovi prije ali razlika drasticna.

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 23 mar 2011, 20:43

ellaxaz je napisao/la:Biće dobra tekma protiv Dinama (za one što se dvoume). ;)
Ko je dao golove :lol:
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 23 mar 2011, 20:44

Kada je Željezničar u nedjelju doživio poraz na Grbavici od Slobode (0:1), mogli su se čuti (ne)ukusni komentari pojedinih navijača Plavih kako je aktuelni prvak naše zemlje spasio fudbal u BiH!

Aludiralo se na to da je Borac nadomak šampionske titule (ima osam bodova prednosti u odnosu na Želju) i da bi to mogala biti olakšavajuća okolnost kada je u pitanju stav predstavnika Fudbalskog saveza Republike Srpske oko usvajanja Statuta, odnosno ukidanja Predsjedništva N/FS BiH i izboru predsjednika.

A, da su iz manjeg bh. entiteta spremni na kompromis potvrđuje i izjava Željka Kopanje, medijskog magnata iz Banjaluka. Kopanja je član Upravnog odbora Borca, a obzirom da visoko kotira i u političkim krugovima RS, njegove riječi mogle bi imati uticaja i kod vodećih ljudi fudbala u RS-u.

“Mislim da postoji dogovor kako ustrojiti u budućnosti Savez, a to je model Savjeta ministara BiH (Vijeće ministara BiH, op.a.), po kojem su zaštićeni i nacionalni i entitetski interesi. Ovo je lični, a ne stav Upravnog odbora Borca, koji se ranije izjasnio po pitanju N/FS BiH“, izjavio je Kopanja za Glas Srpske.

U prevodu, Kopanja je za jednog predsjednika koji bi imao mandat na četiri godine. Naime, po tom principu ustrojeno je i Vijeće ministara koje ima devet članova: predsjedavajući, dva zamjenika predsjedavajućeg koji su istovremeno i ministri i šest drugih ministara. Mandat predsjedavajućeg i članova Vijeća ministara je četiri godine. Svaki ministar ima zamjenika, a uvedena je i funkcija sekretara ministarstva. Raspodjela ovih funkcija se vrši prema nacionalnom kriteriju, tako da se ne bi dešavalo da sve ove funkcije pripadnu predstavnicima jednog ili samo dva naroda.

Zanimljivo, isti prijedlog uoči propale Skupštine N/FS BiH održane 16. jula prošle godine ponudio je Munib Ušanović, bivši generalni sekretar N/FS BiH, ali se o njemu tada nije raspravljalo...

PAMETNOM DOSTA! :!:
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 23 mar 2011, 20:46

Posto ja nisam pametan,znaci nije mi dosta pa bih te molio da se spustis za jedno dva nivoa i prostim rijecnikom objasnis nama malo "plicima" sta je to ocigledno iz ovog texta?
Pretpostavljam da hoces reci da je Zeljo pustio pobjedu Slobodi,ali ipak moram priupitati?
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 23 mar 2011, 20:50

Dule 078 je napisao/la:Posto ja nisam pametan,znaci nije mi dosta pa bih te molio da se spustis za jedno dva nivoa i prostim rijecnikom objasnis nama malo "plicima" sta je to ocigledno iz ovog texta?
Pretpostavljam da hoces reci da je Zeljo pustio pobjedu Slobodi,ali ipak moram priupitati?
e tu ti ja ne mogu pomoći, kad dođe Torrabi, možda on nešto i učini... :lol: :lol: :lol:

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 23 mar 2011, 21:38

Dule 078 je napisao/la:Posto ja nisam pametan,znaci nije mi dosta pa bih te molio da se spustis za jedno dva nivoa i prostim rijecnikom objasnis nama malo "plicima" sta je to ocigledno iz ovog texta?
Eto bice sve jasnije 1. Aprila ,eto..

ZELJO MOJA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO MOJA » 23 mar 2011, 22:54

nime_tm87 je napisao/la:
ljudi ne maltite gluposti o pustanju utakmice i ne lazite sami sebe , nasi su ginuli na terenu da dodju do bilo kakve pobjede al je druga stvar sto nisu znali ,a ljudi su kulturno cuvali bod i prilika se ukazala i uzeli sva tri svaka cast slobodi na pobjedi

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 23 mar 2011, 23:00

ZELJO MOJA je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:
ljudi ne maltite gluposti o pustanju utakmice i ne lazite sami sebe , nasi su ginuli na terenu da dodju do bilo kakve pobjede al je druga stvar sto nisu znali ,a ljudi su kulturno cuvali bod i prilika se ukazala i uzeli sva tri svaka cast slobodi na pobjedi
Ja samo kopirao text ;)

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 23 mar 2011, 23:29

Kad ti izostane uspjeh na terenu onda kao opravdanje potežeš "viši cilj"kao razlog. Koga bolan mi spašavamo, pa Borac gubi žive pare od UEFE ako naš Savez suspenduju, dovoljan cilj za koji se valja boriti i da se usvoje propisi i odluke. Jedino mi možemo jazuk da napravimo pa da se odupiremo. Sad kad im ide, sigurno neće kočiti. A kako da objasnimo nulu u Kupu protiv Širokog? Koji je tu interes? Vjerovatno tako da se opravdamo u Gadafijevim očima što smo se kao "bitna svjetska supersila" (koja se ne pita ni za svoju sudbinu) stavili uz rezoluciju UN za udare po Libiji. To što će Širbegović, Hidrogradnja, Energoinvest i drugi ostati bez poslova kad sve to svrši i ameri dobiti naše poslove vjerovatno opravdavamo time što će te firme graditi novi stadion na Grbavici. Nažalost mi smo polusvijet koji je spreman i mrak da progalsi danom kako bi ispao makar virtuelno veliki.
Ako si i kopirao tekst, ono "Pametnom dosta" si trebao izostaviti, a ne generisati zaključak kao opštu i neporecivu istinu, moj brate sa tribine !
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 24 mar 2011, 00:17

Oni da su ginuli vjerovatno bi dosli do pobjede,nego kontaju likovi da su zvjezde i zvjedzice,pa ce ostali odma skinuti gace cim vide taj strasni tim.Medjutim samo su vidjeli koliko ne znaju.Ali u svemu losem ima nesto dobro,trebalo nam je ovo da se malo dozovu,da vide bez truda,trke i puno znoja ne mozes pobjediti ni ekipu koja je realno manje kvalitete od nas.

Sta ocekivati od tekme sa Dinamom?
Nista sem nekog nadam se casnog poraza,svi mimo toga je iznenadjenje .
1921-2011

blue 18
Kontakt:

Post Postao/la blue 18 » 24 mar 2011, 00:21

lisander je napisao/la:Vrijedel godisnje protiv dinama
hos qrac kume daju ti ljudi 'prst' za kup utakmice da moze a sad i za 90god hoces 'ruku' dzaba da udjes
U mom srcu ne postoji ništa drugo
> Željezničar 1921 <

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 24 mar 2011, 00:51

ajde ba ne furajte se da ste sad neki fanatici ako jeste svaka vam cast lik je fino pito za godisnju :!:
...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 24 mar 2011, 00:53

irridu je napisao/la:ajde ba ne furajte se da ste sad neki fanatici ako jeste svaka vam cast lik je fino pito za godisnju :!:
Ne znam, možda i budu vrijedile. Tako su na press-konferenciji za novinare dan uoči utakmice sa Širokim Brijegom u Kupu rekli da vrijede godišnje i polugodišnje. Možda na sutrašnjoj presici, koja je zakazana za 14 sati, naprave isti potez. Ko zna... Valjda im je stalo da na jednu ovakvu tekmu, protiv jednog Dinama, bude dosta raje.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 24 mar 2011, 00:57

MinistaR je napisao/la: Valjda im je stalo da na jednu ovakvu tekmu, protiv jednog Dinama, bude dosta raje.
Baš im je stalo :mrgreen: oglasi na svakoj naslovnoj u novinama, letke se dijele po gradu, video najave na tv-u :mrgreen: samo da se ne obrukaju i ja rahat...
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 24 mar 2011, 02:01

MinistaR je napisao/la:
irridu je napisao/la:ajde ba ne furajte se da ste sad neki fanatici ako jeste svaka vam cast lik je fino pito za godisnju :!:
Ne znam, možda i budu vrijedile. Tako su na press-konferenciji za novinare dan uoči utakmice sa Širokim Brijegom u Kupu rekli da vrijede godišnje i polugodišnje. Možda na sutrašnjoj presici, koja je zakazana za 14 sati, naprave isti potez. Ko zna... Valjda im je stalo da na jednu ovakvu tekmu, protiv jednog Dinama, bude dosta raje.
Pa valjda ste ustanju pomoci klubu malo!!! 5KM JUG, 5KM SJEVER!!! Ovakve utakmice i jesu radi zaradivanja!!! :!: :!: :!: :!: Dajte, ljudi, pa nismo valjda na to spali!!!
Zadnja izmjena: Capt_Billy, dana/u 24 mar 2011, 02:06, ukupno mijenjano 1 put.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 24 mar 2011, 02:06

Na njhovoj stranici jos ni rijeci o nama!!! :!: :!: :!:

http://www.nk-dinamo.hr/
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 24 mar 2011, 02:35

Capt_Billy je napisao/la:Na njhovoj stranici jos ni rijeci o nama!!! :!: :!: :!:

http://www.nk-dinamo.hr/
http://www.nk-dinamo.hr/vijest/prikaz/2888/default.aspx
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 24 mar 2011, 03:32

Capt_Billy,

slažem se, ali ja imam besplatan ulaz na zapad, tako da...
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 24 mar 2011, 07:54

U jugoslavenskoj ligi Željezničar i Dinamo odigrali su 66 utakmica, bh šampion pobijedio je 22 puta, a hrvatski 29, dok je 15 utakmica završeno neriješeno.
U posljednjem duelu odigranom 09.06.1991. godine na Maksimiru, Dinamo je pobijedio rezultatom 2:1. Dva gola postigao je Kujtim Šalja (72. i 86. minuta), a strijelac za Želju bio je Amar Osim u 88. minuti.
-Sjećam se veoma dobro, pun Maksimir, ušao sam s klupe, lopta je došla do mene, predriblao sam Ladića i zabio gol. Bio je to posljednji gol na Maksimiru u bivšim ligama, poslije više nisu odigrali ni jednu utakmicu na svom stadionu, a naravno, i naš posljednji međusobni duel - prisjeća se Amar Osim.
Sastav Željezničara koji je nastupio na toj utakmici:
Škrba, Kapetanović, Stanić, Ninković, Alihodžić, Vidović, Krunić, Nikolić (72. M. Pavlović), Slišković, Bogdanović (75. Osim), Gutalj.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Blueforce21, edinedin i 65 gostiju.