Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la MortemHz » 08 apr 2024, 20:47

Iran ponudio da ne odgovara na izraelski napad ako u Gazi bude proglašeno trajno primirje

Iran je obavijestio SAD da će se suzdržati od odgovora na zračni napad u kojem su ubijeni visoki komandanti Korpusa islamske revolucionarne garde (IRGC) u Damasku ako se postigne primirje u Gazi, izvijestila je Jadeh Iran.
Novinari se pozivaju na anonimni arapski diplomatski izvor, rekavši da je izvor razgovarao s tim novinama prije dva dana.

Izvor je dodao da "ako Amerika uspije obuzdati situaciju, to će biti veliki uspjeh za Bidenovu administraciju i možemo graditi na tome."

Izvještaj dolazi dok se nastavljaju pregovori o prekidu vatre i sporazumu o oslobađanju talaca između Izraela i Hamasa u Kairu i dok Izrael nastavlja pripreme za mogući odgovor na zračni napad u Damasku.

U zračnom napadu prošlog ponedjeljka pogođen je iranski konzulat u Damasku, ubivši zapovjednika IRGC-a Mohammada Reza Zahedija, glavnog iranskog zvaničnika odgovornog za operacije u Siriji i Libanu, kao i njegovog zamjenika i nekoliko drugih oficira IRGC-a.

Od zračnog napada, Iran je više puta prijetio "oštrim odgovorom" protiv Izraela. Američki mediji su izvijestili da američke i izraelske obavještajne službe vjeruju da bi Iran mogao direktno gađati Izrael krstarećim raketama i dronovima kamikaza. U izvještajima se navodi da bi odgovor mogao doći do kraja mjeseca Ramazana.

Načelnik štaba IDF-a Herzi Halevi naglasio je u nedjelju da Izrael zna "kako se nositi s Iranom".

"Spremni smo za to; imamo dobre odbrambene sisteme i znamo kako da snažno djelujemo protiv Irana i na bližim i na daljim mjestima. Djelujemo u saradnji sa SAD i strateškim partnerima u regionu", rekao je Halevi.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 apr 2024, 20:49

Krajnje desničarski ministar prijeti Netanyyahuu: Ako prekine rat, bit će svrgnut

Izraelski ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben-Gvir u ponedjeljak je zaprijetio da će srušiti vladu premijera Benjamina Netanyahua ako on prekine rat u Pojasu Gaze bez pokretanja ofanzive na južni grad Rafah.

"Ako premijer odluči okončati rat bez opsežnog napada na Rafah kako bi porazio Hamas, neće imati mandat da nastavi obnašati dužnost premijera", napisao je krajnje desničarski političar na X.

Ben Gvirova prijetnja dolazi usred izvještaja o mogućem napretku u indirektnim pregovorima Izraela s Hamasom o postizanju sporazuma o razmjeni talaca i zarobljenika i prekidu vatre.

Uprkos globalnom negodovanju zbog katastrofalne situacije u palestinskoj enklavi , izraelski premijer već dugo izražava namjeru da napadne Rafu, u koju je utočište pronašlo više od 1,5 miliona izbjeglica.

Netanyahu vlada sa 64 mjesta u 120-članom Knessetu, odnosno parlamentu. Njegova koalicija ima još pet stranaka, uključujući dvije krajnje desne stranke koje predvode Bezalel Smotrich i Itamar Ben-Gvir , koji zajedno imaju 13 mjesta. Za većinsku vladu potrebno je 61 mjesto.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 08 apr 2024, 22:19

ASD je napisao/la:
08 apr 2024, 18:52
Pensioner26 je napisao/la:
08 apr 2024, 16:34
Najpoganiji narod na svijetu. Jeli ih skakavci za desert a pacovi im izlazili iz usta. :salut:
I ti to finansiraš. :puke:
Potrošili te sve kolače sa plata na vlastito kremiranje.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 08 apr 2024, 23:53

Kakvi su beskičmenjaci ovi Nijemci, obični bojkot ih trigerovao i podsjetio na konc. logore i holokaust :wtf:

Helen Fares neće više voditi MixTalk na SWR jer je na privatnom Instagram profilu pokazala da bojkotuje izraelske proizvode i preporučila aplikaciju (No Thanks).
100% sportski i krajnje opušten potpis

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 08 apr 2024, 23:59

RiNo je napisao/la:
08 apr 2024, 23:53
Kakvi su beskičmenjaci ovi Nijemci, obični bojkot ih trigerovao i podsjetio na konc. logore i holokaust :wtf:

Helen Fares neće više voditi MixTalk na SWR jer je na privatnom Instagram profilu pokazala da bojkotuje izraelske proizvode i preporučila aplikaciju (No Thanks).
Ovdje brate malo ko voli izrael, cak sta vise
problem nastaje iz straha da bilo sta da kazu, ovi bi odmah napravili haos kako se nacizam siri njemackom. Treba malo njemce i shvatiti, iako su kao narod prosli katarzu, i dalje imaju to breme koje moraju da nose ali kada pricas sa njemcima ovako, privatno, svaki od njih ima isto misljenje... normalno misljenje. Ali javno jednostavno ne zele.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 08 apr 2024, 23:59

RiNo je napisao/la:
08 apr 2024, 23:53

Oni moraju u suštini pokazati da nisu svi ko Adi, lizati pakšue godinama, a u dubini duše jesu. Nije lagano voditi dupli moral politiku. Zato plaćaju ceh, iznutra izgaraju…

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 09 apr 2024, 06:03

Pantelija je napisao/la:
08 apr 2024, 23:59
Ovdje brate malo ko voli izrael, cak sta vise
problem nastaje iz straha da bilo sta da kazu, ovi bi odmah napravili haos kako se nacizam siri njemackom. Treba malo njemce i shvatiti, iako su kao narod prosli katarzu, i dalje imaju to breme koje moraju da nose ali kada pricas sa njemcima ovako, privatno, svaki od njih ima isto misljenje... normalno misljenje. Ali javno jednostavno ne zele.
Teško je za očekivati da javnost formira drukčije mišljenje kad imaš vladu i medije koji su 100% i bezuslovno na strani Izraela. Šta su sebi dopustili da se moraju braniti pred međunarodnim sudom pravde protiv optužbi jedne Nikaragve. I opet ne dovode u pitanje postupke Izraela nego motiv Nikaragve i Južne Afrike :crazy:
Pensioner26 je napisao/la:
08 apr 2024, 23:59

Oni moraju u suštini pokazati da nisu svi ko Adi, lizati pakšue godinama, a u dubini duše jesu. Nije lagano voditi dupli moral politiku. Zato plaćaju ceh, iznutra izgaraju…
Ma nije samo to u pitanju, nažalost Putin je bio u pravu kad je rekao da Njemačka ni dan danas nije suverena država. Zna se ko je glavni

slika

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 apr 2024, 10:40

Trump: Biden je sto posto na strani Palestinaca, ne znam kako Jevreji glasaju za njega

Bivši američki predsjednik Donald Trump tvrdi da je lider SAD-a Joe Biden "sto posto" na strani Palestinaca i da ne razumije kako neki Jevreji glasaju za njega.

"Svaki Jevrej koji glasa za Bidena ne voli Izrael i iskreno, trebalo bi razgovarati sa njim — kako Jevrej može glasati za Bidena ili demokratu jer su na strani 100 posto Palestinaca, a on ne zna kako da se izvuče iz toga", rekao je Trump za Real America's Voice.

Dodao je kako je nevjerovatno gledajući historijski da Jevreji glasaju za demokrate.

"Ja to ne razumijem. Možda je to samo loša navika kada glasate za demokratu, ali ne znam kako iko ko je Jevrej glasa za demokratu", rekao je Trump.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 09 apr 2024, 11:51

MortemHz je napisao/la:
09 apr 2024, 10:40
Trump: Biden je sto posto na strani Palestinaca, ne znam kako Jevreji glasaju za njega

Bivši američki predsjednik Donald Trump tvrdi da je lider SAD-a Joe Biden "sto posto" na strani Palestinaca i da ne razumije kako neki Jevreji glasaju za njega.

"Svaki Jevrej koji glasa za Bidena ne voli Izrael i iskreno, trebalo bi razgovarati sa njim — kako Jevrej može glasati za Bidena ili demokratu jer su na strani 100 posto Palestinaca, a on ne zna kako da se izvuče iz toga", rekao je Trump za Real America's Voice.

Dodao je kako je nevjerovatno gledajući historijski da Jevreji glasaju za demokrate.

"Ja to ne razumijem. Možda je to samo loša navika kada glasate za demokratu, ali ne znam kako iko ko je Jevrej glasa za demokratu", rekao je Trump.
Ne zna se ko je luđi od ove dvojice

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 09 apr 2024, 12:30

Dva debila, slika i prilika američkog društva.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 09 apr 2024, 14:13

Kad vidim ovu dvojicu idiota, tačno mi ni onaj predsjednik iz filma Idiocracy ne djeluje nimalo far-fetched.
The saddest thing in life is wasted talent.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 09 apr 2024, 15:35

O dvostrukim aršinima od 05:50 :salut:

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 10 apr 2024, 04:30

RollMan je napisao/la:
08 apr 2024, 11:20
SDA je i Safet Hadžić koji je poginuo izvlačeći oružje iz UNISa
Gromada Safet Hadžić bi vjerovatno sebi pucao u čelo sad da zna šta su mu stranačke kolege radile tokom rata i koliko su ovu državu osakatili.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 10 apr 2024, 14:13

Dušu ne mogu uništiti.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 10 apr 2024, 17:32

Ima li neko teoriju kako se ovaj genocid može zaustaviti?

Izraelci su ubili trojicu sinova i unuke Hamasovog lidera, čovjek izjavio da to neće zaustaviti poziciju Hamasa u ratu, mislim šta više očekivati? Podrška svih država je i dalje tu, napad na Rafah? Onda kad tu izvrše masakar, pojavit će se Hamasovci na Zapadnoj Obali, pa onda možda ispod Al-Aqsa džamije. Ovo Iran nešto kao prijeti, Izrael se kao nešto brani.

Ja ne vidim ovdje nikakvo eventualno rješenje.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 apr 2024, 18:34

Mali pomak je ovo priznavanje Palestine od strane pojedinih zapadnih država koje se najavljuje. Ali to je opet daleko od nekog doprinosa na terenu, jer ta vlada neće imati ni 1 posto ovlasti nad Gazom.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 apr 2024, 20:07

Španija uz trenutnu podršku Irske, Slovenije i Malte. Ima još država koji su spremni priznati Palestinu što bi bio ogroman korak za njih, vidjet ćemo šta će biti sa vladom i ko će imati ovlasti.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 apr 2024, 20:11

Mi se brinemo ko ce koga priznati, a Hrvatska i Srbija jos uvijek nisu priznali BiH u praksi.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 apr 2024, 21:55

MortemHz je napisao/la:
10 apr 2024, 20:07
Španija uz trenutnu podršku Irske, Slovenije i Malte. Ima još država koji su spremni priznati Palestinu što bi bio ogroman korak za njih, vidjet ćemo šta će biti sa vladom i ko će imati ovlasti.
To je svakako dobra stvar za Palestinu generalno, ali neće to puno uticati na Pojas Gaze, jer nema načina da tamo palestinska vlada preuzme vlast.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 10 apr 2024, 23:48

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, napoleon72 i 10 gostiju.