FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Jup
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Jup » 06 apr 2024, 17:44

dirkules je napisao/la:
06 apr 2024, 17:28
Čovjek je uspio ekipu koja je prošle sezone bila u igri na svim frontovima u trenutku kada je preuzeo uz dodatak Kanea dovesti do Jurgen Klinsmann nivoa :tokralju:
ispravka dragi kolega ispod :nedam: :( :puke: ,djeca nam se smiju :puke: :oops: :( :plac:
Pravda za Tyson Furya

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 06 apr 2024, 17:44

Skupina igrača Bayerna za koje će se kroz istoriju a i budučnost vjerovatno najmanje emocija iskazivati.

Dvomeč s Arsenalom bi mogao biti šlag na tortu i kulminacija svega onoga što smo gledali kroz sezonu. Volio bih da pogriješim i da u utorak odigramo utakmicu ua pamcenje, ali ne vidim na koji način bi mi iz ove druge brzine u kojoj se trenutno nalazimo, pređemo u petu, u kojoj se protivnik već nalazi.

A valjda i oni znaju da je to utakmica biti ili ne biti, nemaju se za šta i za koga više štediti, da probaju 110% sebe dati, sam sebe tješim.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 06 apr 2024, 17:45

Jup je napisao/la:
06 apr 2024, 17:44
dirkules je napisao/la:
Čovjek je uspio ekipu koja je prošle sezone bila u igri na svim frontovima u trenutku kada je preuzeo uz dodatak Kanea dovesti do Jurgen Klinsmann nivoa :tokralju:
ispravka dragi kolega ispod :nedam: :( :puke: ,djeca nam se smiju :puke: :oops: :( :plac:
Šta je reć kolega? Gdje je onaj entuzijazam pred put u London :mrgreen:
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 apr 2024, 17:49

Points per game at Bayern

2.00 - Tuchel
1.95 - Klinsmann

Ako još jednom čujem da nije do Tuchela, nego do igrača...a Klinsmann nije imo ni blizu napadača ko Kanea i mislim da nije tad potrošeno ništa para da se poboljša roster

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 06 apr 2024, 17:53

dirkules je napisao/la:
06 apr 2024, 17:45
Jup je napisao/la:
dirkules je napisao/la:
imo sam ga ali ovi ga bgm.degradirase u zadnje dvije tekme Bl
Pravda za Tyson Furya

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 06 apr 2024, 17:56

Gdje Herija Kejna noge kroce tu titula sigurno izmiče. Aksiom jbt

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 06 apr 2024, 18:11

Jup je napisao/la:
06 apr 2024, 17:53
dirkules je napisao/la:
06 apr 2024, 17:45
Jup je napisao/la:

imo sam ga ali ovi ga bgm.degradirase u zadnje dvije tekme Bl
Moj kolega sve ispod dva razlike će biti dobro, pardon tri :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 apr 2024, 18:26

dirkules je napisao/la:
06 apr 2024, 18:11

Nema potrebe kolega za toliki pesimizam... :D Ovo jeste užasno izgledalo i danas i protiv BVB-a, ali igrači se očigledno šprdače u ovim utakmicama, prije svega sa trenerom (ne vode se tu kako treba ni dueli, a da ne govorimo o ostalim stvarima). U utorak im neće nedostajati motiva, tako da ćemo vidjeti skroz drugačiji pristup. Kvaliteta ima dovoljno u timu da se protiv Arsenala prođe, samo igrači moraju drugačije pristupit, a vjerujem da hoće. Onda protiv Lazija kući se vidio drugačiji pristup u odnosu na prethodne susrete.
Jeste da nekada može biti problem da baš šalter uvijek uspješno okreneš. ;) Ako kojim slučajem Upamecana stavi u prvu onda bi tu i moglo biti rešetanja po našem golu, ali valjda bi opet zabili dovoljno da imamo određene šanse u revanšu..
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 06 apr 2024, 18:57

effe_sa je napisao/la:
06 apr 2024, 18:26
dirkules je napisao/la:
06 apr 2024, 18:11

Nema potrebe kolega za toliki pesimizam... :D Ovo jeste užasno izgledalo i danas i protiv BVB-a, ali igrači se očigledno šprdače u ovim utakmicama, prije svega sa trenerom (ne vode se tu kako treba ni dueli, a da ne govorimo o ostalim stvarima). U utorak im neće nedostajati motiva, tako da ćemo vidjeti skroz drugačiji pristup. Kvaliteta ima dovoljno u timu da se protiv Arsenala prođe, samo igrači moraju drugačije pristupit, a vjerujem da hoće. Onda protiv Lazija kući se vidio drugačiji pristup u odnosu na prethodne susrete.
Jeste da nekada može biti problem da baš šalter uvijek uspješno okreneš. ;) Ako kojim slučajem Upamecana stavi u prvu onda bi tu i moglo biti rešetanja po našem golu, ali valjda bi opet zabili dovoljno da imamo određene šanse u revanšu..
Moj effe i sam znaš da to ne ide preko noći, pogotovo protiv organizirane, disciplinirane ekipe koja igra konstantno dobru sezonu kao što je Arsenal. Naša sreća je u tome da nemaju pakera, klasnu 9ku koja bi pospremila i na svoj kvalitet još lakše pogurala ekipu, kao i neiskustvo i mladost Arsenala. Upa neće vidjeti terena, mislim da je samo pitanje ko će biti par De Ligtu, Dier ili Kim.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 06 apr 2024, 19:13

coelho41 je napisao/la:
06 apr 2024, 17:49
Ako još jednom čujem da nije do Tuchela, nego do igrača...a Klinsmann nije imo ni blizu napadača ko Kanea i mislim da nije tad potrošeno ništa para da se poboljša roster
Koliko je do njega, toliko je i do igrača i uprave.

Dotični je moronskoj upravi prodao priču da je vruća roba na tržištu i da se za njega otimaju, a ustvari su se otimali kao za usran štap.

Prvenstvo je osvojio zbog crno žutih debila i Musialinog gola, inače bi zijanio apsolutno sva natjecanja u kojima je sudjelovao (ajde još je živ u ovogodišnoj LP pa ostaje da se vidi koliko teško će tamo stradati.)

U igri je donio toliko novosti da nemaju pojma napadati na bunker, ne zna gdje koji igrači trebaju igrati ali Palhinha bi eto pomogao da osvoji sve ove sezone, kao što bi Kane pomogao prošle.

Igrače bolje ne spominjati, ne isplati se trošiti slova na njih.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 06 apr 2024, 20:19

Jos jedino ostaje nada da Tuchel bude nas Di Mateo, inace je lik jedna od vecih ubleha koje su sjedile na klupi. On je uspio unazaditi tim na kojeg je dodan ponajbolji napadac svijeta, respect.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 06 apr 2024, 20:20

:salut:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 apr 2024, 20:24

Nakon izvlačenja na stranici lige prvaka napisao sam da je vakat došao da i nama neko petardu zabije. Arsenal možda nema taj potencijal (da je City "popili" bi je").

Ja zaista ne znam odakle više ljudima optimizam, ova sezona je za odbaciti i za zaborava i nadam se da će poslužiti na način na koji je poslužio Klinsmann. Ono što za Jurgena moram reći jeste ekipa. Pogledajte kakve je on panjeve imao, on ima opravdanje, Tuchel nema. Igrački tako jak tim prima golove od Bochuma, Saarbruckena, Heidenheima i sl, pa ovo je neviđena sramota.

Jedini spas za klub da se makar sačuva obraz je direktna ostavka Tuchela. To što su potrošili 100 miliona na trenere, kupnjom, raskidom, pa isto sada sa Tuchelom imamo gdje sigurno prima veliki novac u slučaju otkaza može samo nesposobna uprava.

Uglavnom, vidjet ćemo šta će nova postavka uprave uraditi sljedeće sezone. Da makar časno ispadnemo, samo da se ne obrukamo kao što smo mi brukali Engleze.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 06 apr 2024, 20:52

Max Eberl defends Thomas Tuchel: "The speech during the week was extremely emotional. Thomas put everything into that meeting room. This is not what Thomas deserved."
Max Eberl on whether the club is considering dismissing Tuchel immediately: "No, I didn’t have that thought. It’s not always just a coaching problem"

• Tuchel to sit on the bench against Arsenal on Tuesday?
Eberl: "100%"
Skontao i Eberl odmah koliko je sati :salut:

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 06 apr 2024, 20:54

Dobit će 10 milja.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 apr 2024, 22:05

Bayo je napisao/la:
06 apr 2024, 19:13
coelho41 je napisao/la:
06 apr 2024, 17:49
Koliko je do njega, toliko je i do igrača i uprave.

Dotični je moronskoj upravi prodao priču da je vruća roba na tržištu i da se za njega otimaju, a ustvari su se otimali kao za usran štap.

Prvenstvo je osvojio zbog crno žutih debila i Musialinog gola, inače bi zijanio apsolutno sva natjecanja u kojima je sudjelovao (ajde još je živ u ovogodišnoj LP pa ostaje da se vidi koliko teško će tamo stradati.)

U igri je donio toliko novosti da nemaju pojma napadati na bunker, ne zna gdje koji igrači trebaju igrati ali Palhinha bi eto pomogao da osvoji sve ove sezone, kao što bi Kane pomogao prošle.

Igrače bolje ne spominjati, ne isplati se trošiti slova na njih.
Dugo nisam vidio trenera da se bolje prodao od Tuchela. Rezultata u PSG-u i BVB-u nije bilo.

Ne znam šta ga je prodalo u Chelsea i ne znam i što ga oplakuju toliko, ali čovjek je jedan obični egoista, vidjelo se to reakcijama na komentara od Didija Hamanna i Matthausa, na kraju oni ispadoše pametniji.
Mislim da dio problema leži i u njegovom odnosu s igračima, imam osjećaj da ne priča sa 2/3 tima, naprimjer obraća se samo prema par igrača.

Moguće je i da je ovaj poraz od Heidenheima došao u dobar čas, da se malo dozovu prije utorka, a moguće da nam se sve to obije o glavu i da igraču sa 0% samopouzdanja izađu na teren spuštenih gaća.

Nema tu neke taktike niti je potrebna, sve što sam gledao dokumentarce i neke govore pobjedničkih trenera na poluvremenima ključnih utakmica u LP sve je stvar motivisanja ekipe, a ovom to ne ide. Javno poslije svake utakmice govori da su igrači problem, nije to dobro za samopouzdanje.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 apr 2024, 23:06

dirkules je napisao/la:
06 apr 2024, 18:57

Moj effe i sam znaš da to ne ide preko noći, pogotovo protiv organizirane, disciplinirane ekipe koja igra konstantno dobru sezonu kao što je Arsenal. Naša sreća je u tome da nemaju pakera, klasnu 9ku koja bi pospremila i na svoj kvalitet još lakše pogurala ekipu, kao i neiskustvo i mladost Arsenala.
U ovom slučaju, u ovakvoj sezoni ide....Više puta se vidjelo kako su igrači birali utakmice koje će odigrati dobro, a u pojedinim su namjerno zabušavali. Da sada ne govorimo o detaljima šta je kod nas problematično, šta možda fali...Ali činjenica je da ovaj kadar ima kvalitet, ima igrače koji nisu tek tako bez veze osvajali titule (kako se nekad i ovde na temi želi predstaviti). Nije sve ni do trenera, ali u ovoj nekoj trenutnoj situaciji, veza između trenera i ekipe je pukla do kraja. To se vidi po načinu kako mlitavo igrači ulaze u duele. U utorak je druga bina, drugo takmičenje, a na našoj strani je i iskustvo i tradicija. Ja sam od momenta izvlačenja bio optimista što se duela protiv Arsenala tiče, ja tu opšte ne razmišljam o ispadanju, po mnogo čemu oni nama i odgovaraju. Mi smo njih znali dobiti kada nisu gubili niti jednu utakmicu u Premiershipu i s onim generacijama Bergkampa i Piresa, gdje smo im faktički individualno bili podređeni. Gledajući logično, ne znam što bi ih se sada plašili. Jedino da utakmica u utorak pokaže da je ova ekipa postala skroz disfunkcionalna i da mi baš tu fasujemo. Ali uz normalan pristup, a u odnosu na ove dvije zadnje utakmice mi ćemo u utorak s pristupom biti 80 % na većem nivou, mi u potpunosti imamo sasvim dobre šanse da prođemo dalje.
Onaj ko gleda samo ove utakmice u BuLi kao npr ove dvije zadnje, rekao bi ovaj sere, ali ko poznaje malo dublje stvari kod nas u klubu zna da nije pravo mjerilo ovo što se sada pokazuje....To što oni dobro stoje u prvenstvu i izgledaju tamo ozbiljno i nije im neki toliko veliki argument, jer upravo sam naveo da je to sama prošlost ovih duela pokazala.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 apr 2024, 00:09

Potvrdile su se dvije stvari.

Prva, da ova ekipa ima ozbiljne igračke deficite. Laimer i Goretzka ne mogu držat vezu, to nije nikakva novost. Isto ko što Mekani i Kim ne funkcioniraju zajedno, ovaj potonji je danas bio možda i gori od prvog.

Druga, da je trener izgubio ekipu. Dat otkaz treneru pa ga držat bez ikakvog autoriteta do kraja sezone već u startu nije izgledao kao pametan potez.

Utakmica u utorak je sasvim druga priča, vjerujem da je Tuchel izvukao neke pouke iz večerašnje utakmice i da će drukčije sastavit roster. Pavlović mora svakako umjesto Laimera i naravno stoperski par de Ligt-Dier, ovaj današnji bio bi samoubojstvo.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 07 apr 2024, 01:04

Njemački Massimiliano Allegri
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 07 apr 2024, 05:39

Eberl prica a starohani ce da odluce. Nadam se sto prije, dok nije prekasno…
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.