Torino je napisao/la: ↑27 mar 2024, 21:12
Nego šta bi od nadogradnje istoka? Jel savez imao neke veze sa tim kao pomoć nama ili samo mi i opština?
Mi smo imali sastanak u Vijećnici sa predstavnicima više nivoa vlasti i svi su obećali pomoć koliko je to u mogućnosti. Po meni je jedina greška što nismo kontaktirali entitet jer oni imaju najveći budžet u državi, bukvalno milione prebacuju za ove projekte, nedavno su to uradili Zrinjskom i Veležu.
FK Sarajevo i Općina Centar nažalost ne mogu ni blizu pokriti taj iznos jer bi ovo koštalo 17 miliona maraka. Mirvić bi tehnički mogao sa Tanom, preko svojih kompanija i saradnika to učiniti vrlo lako ali mislim da neće da bacaju pare ''u prazno'' pošto stadion nije u našem vlasništvu na papiru.
Klub je izjavio da će financijski sudjelovati ali mislim da se to odnosilo da recimo dodamo neki manji iznos na kraju a da većinu pokriju vlasti od budžeta koje mi punimo. Ovo je moj dojam.
Kanton Sarajevo (tačnije ministarstvo kulture i sporta, Kenan Magoda)
Općina Centar (načelnik Srđan Mandić i asistent Sara Arslanagić zajedno sa više vijećnika)
Grad Sarajevo (gradonačelnica Benjamina Karić sa predsjedavajućim i jednim vijećnikom)
N/FSBiH (Adnan Džemidžić je prestavljao savez)