NK Široki Brijeg

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 jun 2009, 20:08

I ti se hvatas na novine i medije. Sto bi u Zrinjski isao kad se ima priliku dokazati pred svojim ljudima, pokazati da je sazrio kao igrac i da zasluzuje mjesto u klubu koji ce se u slijedecoj sezoni ponovno boriti za sami vrh BH nogometa.
...Život za Široki...

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 05 jun 2009, 21:01

Jure je bio na razgovoru sa upravom Zrinjskoga,ali nije bio zadovoljan ponuđenim,u Široki je otišao zbog boljih uvijeta i bolje plaće.

Komunikacija
Kontakt:

Post Postao/la Komunikacija » 05 jun 2009, 21:20

Eagles je napisao/la:Jure je bio na razgovoru sa upravom Zrinjskoga,ali nije bio zadovoljan ponuđenim,u Široki je otišao zbog boljih uvijeta i bolje plaće.
A sta smo i mi docekali da ljudi iz grada hrle na selo :D
San o ligi prvaka ....ipak ostaje samo san...Zrinjski Mostar

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 05 jun 2009, 23:33

Kakve veze ima gdje je otišao? Uostalom samo je se čovjek vratio u rodno mjesto. Ako misli da će mu biti bolje neka mu je sa srećom. Bolje da nije došao ako bi bio nezadovoljan. Više volim da zadrže sadašnji provjeren kadar nego dovode nove, pa opet u letu sastavljati ekipu.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 jun 2009, 01:43

Komunikacija je napisao/la:
Eagles je napisao/la:Jure je bio na razgovoru sa upravom Zrinjskoga,ali nije bio zadovoljan ponuđenim,u Široki je otišao zbog boljih uvijeta i bolje plaće.
'Selo' koje je za brojne nedostizni pojam, a i dalje trofejniji, uspjesniji i organiziraniji klub i od vas.
Kao sto rece Marin, samo se vratio na svoje i nadam se da ce ovaj put uspjeti i izboriti mjesto u prvoj postavi, nametnuti se i biti vazna karika u povratku na vrh BH nogometa gdje nam je objektivno i mjesto.
...Život za Široki...

ljutinar
Kontakt:

Post Postao/la ljutinar » 06 jun 2009, 07:56

Evo još jednog pametnjakovića, pa dole ste ima pola godine Juru već doveli u Mostar. Jedini igrač iz PLiH koji bi mogao igrati u Zrinjskom kad tamo ode u Široki. Tko se imalo kuzi u ove stvari zna da je što se tiče organizacije Široki 100 puta na većoj razini od Zrinjskog i tako će i dalje biti. Stalno se može čuti priča najboljih igrača odozfo da bi bar jednu sezonu volili odigrati u Širokom ....Tipična zavidna capri, sreća pa je sve manje takvih

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 07 jun 2009, 05:01

Jedan od najboljih juniora koji su prije pet godina suvereno osvojili juniorski naslov Bosne i Hercegovine nakon tri godine igranja u Posušju vratio se u svoj matični klub. Jure Ivanković, 15.11.1985., potpisao je na tri godine.

''Sretan sam što sam opet tu. Široki Brijeg je moj klub i moj grad. Tri godine sam bio odsutan, stekao novo iskustvo, igrački sazrio. Vrijeme je da opet u najdražem dresu pokažem da mogu igrati na najvišoj razini i da mogu pomoći zajedno sa ostalim suigračima da vratimo publiku na stadion, a Široki Brijeg u vrh nogometa gdje mu je realno i mjesto.''

Iz Posušja je stigao i mladi vratar Boris Bačak 17.04.1987.

''Nemam što posebno reći već da sam sretan što sam po svemu u najboljem klubu na ovim prostorima. Za mene je ovo veliki izazov, radom ću se pokušati nametnuti i izboriti prigodu da budem na vratima. Mlad sam, nemam potrebe bilo kamo žuriti, već raditi i čekati priliku.''

Već ranije ugovor je ovjerio Mario Ljubić koji nije bio na predstavljanju radi obiteljskih obaveza u Austriji, baš bi iz Austrije trebalo doćii najzvučnije pojačanje do sada, ali dok se transfer ne realizira nećemo o detaljima. Svakako možemo reći da je Dalibor Šilić produljio ugovor na godinu dana a očekuje se potpis Wagnera i Stanka Bubala. Za par dana dolaze dvojica Argentinaca napadač i veznjak sa dobrim preporukama. Ali, tek kad ih se vidi na terenu moći će se procjeniti jesu li zaista i pojačanja.

Pripreme počinju 16. lipnja 2009, tjedan dana kasnije se ide na Kupres a već 26.06.2009 na Kupresu je i prva pripremna utakmica sa Zagrebom
...Život za Široki...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 jun 2009, 23:38

Rad s mladima

Već par dana na pripremnom kampu Musa/Karačić marljivo rade i treniraju nadareni nogometaši iz naše regije i to dvadesettri nogometaša (godište 1984, uz par starijih) iz Livna, Nove Bile, Busovače, Kiseljaka, Kreševa, Viteza, Čapljine, Gruda, Ljubuškog, pod stučnim nadzorom Tonija Karačića i Ante Kokića.
U organizaciji N.K. Široki Brijeg i dogovoru sa njihovim matičnim klubovima organiziran je dolazak najboljih momaka iz njihovih sredina te upoznavanje sa klubom, radom i treniranjem u našoj omladinskoj školi. Za sve je osiguran smještaj u Hotelu "Đulić", a hrane se u klupskom restoranu. Svi su prošli lječničke preglede i sa svime su i više nego zadovoljni.

"Obavit ćemo lječničke preglede te obaviti potrebna testiranja kako bi stekli potpuni uvid u njihove mogućnosti za daljni napredak i razvoj. Nismo imali dovoljno kapaciteta da primimo sve zainteresirane pa je još 38 momaka iz Novog Travnika, Jajca i sl., ovaj put izostalo ali trudit ćemo se u jednom od idućih termina osigurati za sve zainteresirane nešto slično. Interes je veliki i sigurno nam ovo neće biti zadnji put da radimo ovakve projekte. Momci vrijedno rade, a najboljima ćemo ponuditi stipendije i mogućnost nastavka školovanja i treniranja pod patronatom N.K. Široki Brijeg. Nadamo se da će dio njih, oni koji se pokažu najbolji uskoro odjenuti i dres prvotimca našeg kluba" ističu Karačić i Kokić.

Momci su zadovoljni svime prvi dojmovi su odlični, u Širokom im je lijepo, upoznali su grad i prezadovoljni su svime ponuđenim i svi u glas ističu da bi voljeli ostati i nekada i zaigrati za prvu momčad N.K. Široki Brijeg.

A plodovi rada same škole vide se na svakom koraku, kadeti su u prvoj utakmici polufinala prvenstva BiH pobjedili Borac 1:0 (uzvrat je u srijedu u 17:00), a juniori su u Posušju osvojili titulu najboljih na tradicionalnom memorijalnom turniru Miljenko Nenadić, prvo pobijedivši domaćina Posušje sa 5:1, a u finalu i Zrinjski iz Mostara rezultatom 3:0.
...Život za Široki...

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 08 jun 2009, 23:43

Široki bi trebao zadržati Wagnera svim silama. Ovaj igrač je sigurno u top tri igrača Premijer lige BiH.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 jun 2009, 23:57

Wagner je trenutacno u Rusiji, no ocekuje se da ce potpisati novi ugovor kad se vrati, na tome se mora raditi jer ukoliko se ostvari jos par planiranih transfera o kojima necu javno, to ce biti vezni red za pozeljeti, ali je kljucno da ostane i Wagner.
...Život za Široki...

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 09 jun 2009, 01:34

ljutinar je napisao/la:
Evo još jednog pametnjakovića, pa dole ste ima pola godine Juru već doveli u Mostar. Jedini igrač iz PLiH koji bi mogao igrati u Zrinjskom kad tamo ode u Široki. Tko se imalo kuzi u ove stvari zna da je što se tiče organizacije Široki 100 puta na većoj razini od Zrinjskog i tako će i dalje biti. Stalno se može čuti priča najboljih igrača odozfo da bi bar jednu sezonu volili odigrati u Širokom ....Tipična zavidna capri, sreća pa je sve manje takvih
Jure je javno izjavio da bi volio igrat u Zrinjskom prije pola godine,a i Jović je rekao da ga zanima Jure.Što nije potpisao za Zrinjski to je stvar naše uprave,a Široki je iskoristio priliku i ponudio mu bolje uvijete i to je to.Mislim da priča o dokazivanju ne pije vodu,jer se uvijek gledaju prvo financije.

Ne možeš reć da je Široki 100 bolji od Zrinjskog,barem ne realno,istina Široki je u skoro svakom pogledu jedno pola koraka ispred:
Zrinjski ima prihode od malo više od 1.5 mil KM,Široki ima oko 2 mil. KM,Široki ima bolje uvijete za rad,kamp i to je to,a što se tiče ostalih stvari oko organizacije kluba mislim da su ravnopravni.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 09 jun 2009, 01:40

Pa, tko iz BH lige ne bi htio igrati u Zrinjskom ili Širokom? Stabilni i jaki klubovi koji se svake godine bore za europske pozicije, sa normalnim uvjetima i redovitim primanjima. Prirodno je da mu laska interes Zrinjskog i da razmisli o tome svojevremeno.
Doduse, nemoj misliti da je to samo stvar novca ili uvjeta. To je uvijek bonus, ali s obzirom da je otisao iz Širokog Brijega, nije imao mjesta, mogao je i odbiti jer nije Zrinjski narocito ispod Širokog sto se uvjeta i mogucnosti tice, a ja njega osobno znam jos od srednje skole i momku je sigurno stalo i da se dokaze svojim ljudima, ipak je tu rodjen i tu je ucio nogomet, i sam sam prosao omladinske skole ŠB i shvacam sta njega pokrece, kao sto bi i mene, za razliku od nekog drugog, naravno. Mada veliku srecu imaju momci iz sire sirokobrijeske i mostarske okolice zbog blizine ta dva mjesta i bar nekih mogucnosti za rad.
...Život za Široki...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 12 jun 2009, 00:12

Kadeti u finalu Prvenstva BiH

Iako se na početku i nije činilo idilično, iako se ekipa morala "krpati" i sa dosta mlađim momcima, izabranici Nike Kovačića su još jednom pokazali svima da Širokobriješka omladinska škola svake godine izbaci jednu šampionsku ekipu. Do titule najboljih ih djeli samo finale ali oni su i do sada pokazali puno, a svi koji su bili na ovoj zadnjoj utakmici sa Borcem mogli su vidjeti dio talenta ovih momaka.

Širokobriježani su igrali u skupini Jug te osvojili prvo mjesto u prvenstvu, dok su kadeti Borca bili drugi u skupini Sjever. Prva polufinalna utakmica između ovih ekipa igrana je u subotu u Banja Luci, kadeti Širokog su pobjedili sa 1:0, strijelac je bio A. Karačić. Pred oko tristotinjak gledatelja Širokobriježani su bili bolja momčad tokom cijele utakmice, kotrolirali su igru i imali inicijativu te više prilika. Poveli su golom Ćorića koji je pogodio na ubačaj Bilaća za 1:0, drugi pogodak se dogodio nakon velike greške ostujućeg vratara koji je neshvatljivo ispustio loptu naon jednog ubačaja a Kukavica glavom pogađa za 2:0, za konačnih 3:0 pogađa Kurbaša glavom nakon kornera. Nekoliko minuta prije kraja utakmice sudac se upušta u nepotrebnu raspravu s tribinama, netko od gledatelja ubacuje neki predmet koji pada dalje od suca, a sudac u stilu profesionalnog glumca glumi da je pogođen u ruku te ne želi nastaviti susret, traži pražnjenje dijela tribine koja se nakon nekog vremena i isprazni. Da su bar suci tako odvažni u Premier ligi, a ne na ovaj način kvariti i bespotrebno stavljati mrlju na jednu fer i korektnu utakmicu.

nk-sirokibrijeg.com

Ja se jos moram osvrnuti na suca koji je vjerojatno i namjerno dao iskljucujuce trece zute tocno onim igracima kojima je to i prijetilo, koji su usput i najbolji igraci, a ionako nemamo dovoljno igraca (krpalo se sa mladicima mladjih godista samo da klupa bude popunjena), te uz vec prijasnju zaista previsoku odluku o neigranju naseg mladica cak sest utakmica zbog navodna tri zuta kartona (naknadno upisan jedan) u vezi cega uopce nije dosao dopis da ne smije igrati u Sarajevu, sto je sve hajde recimo i ok, ali konsekventno kaznjen na nacin na koji nema ni u seniorskom nogometu BH, a dramaticno vece se malverzacije vrse na toj razini pocevsi od kupovina, nelegalnih transfera i sl. samo ove sezone, npr. To su jedine zamjerke, a inace je ostalo bilo fer i korektno i dobro odradjeno od strane aktera na terenu, kao i suca. Ne opravdavam sto je ubacen predmet (upaljac) u njegovom pravcu na teren, to nam ne treba, no to se napravilo i reakcija je bila logicna, ali, momci cijelu sezonu igraju dobro, i to nema ih vise od 13 pa igraju i sa jos mladjim generacijama na klupi kao sto rekoh, i svejedno su izborili ovakvo nesto i sad ce desetkovani u Sarajevo na prvu utakmicu, ali nema veze, sa ovakvim stanjem su unatoc svemu uspjeli doci ovako daleko, pokazite sad i da mozete skroz do kraja. Svaka vam cast mladici.
...Život za Široki...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 12 jun 2009, 09:05

oni su vec sad odradili prevelik posao tako da im ja vec cestitam..a ako osvoje to ce biti velikiiii šlag na tortu..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Komunikacija
Kontakt:

Post Postao/la Komunikacija » 14 jun 2009, 17:16

ljutinar je napisao/la:
Odakle si ti iz ljutog doca???!!! :D
Kakav bolan Siroki ,organizacija i ostalo,hvalite se evropom i nastupima u njoj a ovo vam je vec drugi put da idete umjesto nekoga,zavrsit cete vi kao i Brotnjo! :D

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 jun 2009, 17:29

Tko je kriv ostatku sto nema osnovne uvjete nego im se sve svodi na bacanje novca na licencu za jednu BiH ligu koju NE zadovoljavaju, kamoli Europu, i igracki kadar za ostvarenje rezultata, koje ionako ne isplacuju? Ne da mi se uopce o takvima raspravljati.
Kakvo bola Brotnjo, jesi nasao usporedbu, godinama tupe isti ljudi istu pricu, kao papige, a mi cemo opet od slijedece sezone biti vrh BH nogometa, uostalom danas se pojedinci poput tebe arogantno i nerealno postavljaju, pusu se da ste prvaci, a kad smo vas MI uopce ostavljali da ne ispanete iz ove lige, sutjeli ste kao zaliveni, stoga tisina momak. Pazite vi radije gdje cete VI biti nastavi li vam uprava sa neozbiljnostima koje radi od zavrsetka prvenstva, sto se vas tice, od vas smo uvijek bili organiziraniji, sposobniji, trofejniji i uspjesniji, stoga, prica ti je smijesna, zavidna i suvisna.
...Život za Široki...

Komunikacija
Kontakt:

Post Postao/la Komunikacija » 14 jun 2009, 17:36

ŠB_Fidelis je napisao/la:Tko je kriv ostatku sto nema osnovne uvjete nego im se sve svodi na bacanje novca na licencu za jednu BiH ligu koju NE zadovoljavaju, kamoli Europu, i igracki kadar za ostvarenje rezultata, koje ionako ne isplacuju? Ne da mi se uopce o takvima raspravljati.
Kakvo bola Brotnjo, jesi nasao usporedbu, godinama tupe isti ljudi istu pricu, kao papige, a mi cemo opet od slijedece sezone biti vrh BH nogometa, uostalom danas se pojedinci poput tebe arogantno i nerealno postavljaju, pusu se da ste prvaci, a kad smo vas MI uopce ostavljali da ne ispanete iz ove lige, sutjeli ste kao zaliveni, stoga tisina momak. Pazite vi radije gdje cete VI biti nastavi li vam uprava sa neozbiljnostima koje radi od zavrsetka prvenstva, sto se vas tice, od vas smo uvijek bili organiziraniji, sposobniji, trofejniji i uspjesniji, stoga, prica ti je smijesna, zavidna i suvisna.
Nemam ja nista protiv,samo sam malo ironican na ovog ljutinara,sirokom sve najbolje kao i svim njihvim navijacima ,nek je njih 100 zivo i zdravo,zali boze stadiona koji zjapi prazan,a sjeti se svoje evrope i polufinala kupa prije par godina :D

miki27
Kontakt:

Post Postao/la miki27 » 14 jun 2009, 17:43

Koga ste vi ostavljali u ligi taj je tek najebo. Uostalom busanje u privatnike a klub su stavili na noge i čistom lovom finansirali javna poduzeća čitaj HPT koji je i stvorio klub .I to sve po naredbi politike. Tako je bilo tako će i ubudeće biti ma koliko pametovali o poštenju, politički ste klub to ćete i ostati. Zato vas niko i iz redova hrvatskog naroda ne prihvata kao svoje niti ćete to ikad i postati.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 jun 2009, 17:55

ŠB_Fidelis je napisao/la:Tko je kriv ostatku sto nema osnovne uvjete nego im se sve svodi na bacanje novca na licencu za jednu BiH ligu koju NE zadovoljavaju, kamoli Europu, i igracki kadar za ostvarenje rezultata, koje ionako ne isplacuju? Ne da mi se uopce o takvima raspravljati.
Nemam ja nista protiv,samo sam malo ironican na ovog ljutinara,sirokom sve najbolje kao i svim njihvim navijacima ,nek je njih 100 zivo i zdravo,zali boze stadiona koji zjapi prazan,a sjeti se svoje evrope i polufinala kupa prije par godina :D
Momak moj, publika nasa ce se vratiti na nogomet kada se rijese neke interne stvari izmedju naroda i pojedinaca u foteljama istog, uz realni segment lige i sl., to tvoj problem nije, i u ovom smo stanju bolji od osjetno brojnijih sredina, a ako te zanima publika i pun kapacitet Pecare, posjetite GSD Pecara da vidite kako to izgleda, a ako te pritom zanima statistika kako je to nekada izgledalo, nije problem, postavim ti, vjeruj da u tom slucaju vi narocito dobro necete proci kad bi usporedili te dvije sredine i posjete, cak stavise.
Nas 100 je dosta za vas 300, uvijek bilo, ukoliko si dugodosinji navijac i imas iole soli u glavi znati ces i zasto, a nas da je 10 svejedno cemo biti tu, uvijek, kao i svaki put do sada.

miki, post ti je nicim obrazlozen s obzirom da ides logikom politickog kluba, a vi upravo radi politike bili zabranjeni. Mislim, halo??! Get a clue. A to tko nas iz ''redova hrvatskog naroda'' prihvaca ili ne prihvaca, tvoj ili bilo ciji problem nije, nama ne treba necije odobravanje, iako ti ionako definitivno ne stoji to napisano jer mi smo upravo klub koji najvise i drzi do hrvatskih vrednota i hrvatskog naroda i okosnica momcadi nam je uvijek i sastavljena primarno od hrvatskih igraca, za razliku od nekih drugih, stoga, de se malo skontaj sta pises.
...Život za Široki...

Komunikacija
Kontakt:

Post Postao/la Komunikacija » 14 jun 2009, 18:01

Sta to treba znacit igraju u nas samo hrvati?to hoces reci da su bosnjaci i srbi igraci koji nisu dobrodosli na Pecaru?
O tim internim stvarima i kad se dogovorite sa upravom eto vas jos 50 i znaci brojka ce znacajno porast na 150?! :D

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Grok i 27 gostiju.