Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Re: Chat
Ja poznajem više osoba koji su se vratili u Sarajevo svojom odlukom. Znači dali su otkaz na dobro plaćenim poslovima i došli su nazad.
To opet ne znači da Njemačka propada, ljudi jednostavno imaju svoje razloge i nisu svi isti.
To opet ne znači da Njemačka propada, ljudi jednostavno imaju svoje razloge i nisu svi isti.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- numanumaye22
- Kontakt:

Ode narod iz prosperitetne u propalu zemlju, sta rade nisu normalni.

Jucer cujem otisao lik sa 31 godinom, volontirat u Dresden, preko BFD vize za nekih 600 eura mjesecno, zena mu tamo vec al ne mogu uradit spajanje, jer imaju frist od 2 godine da moraju cekat pa covjek dosao za 600 eura da radi godinu i po i da ubije vrijeme. Dobio vizu za 3 dana.

Pa možda se i vratio neko ali u procentima, to je možda oko 5%. Ako i toliko.
Ne znam uopšte kad je krenula ta priča da se ljudi vraćaju u Bosnu?!
Ne znam uopšte kad je krenula ta priča da se ljudi vraćaju u Bosnu?!
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
- Centre forward
- Kontakt:
Najjače je ono kae vratio se iz Njemačke da pokrene biznis, tamo proveo 20 godina npr., i to neko predstavlja kao uspjeh.
Ovo što moderator govori za Sarajevo je istina. Jako malo ljudi iz glavnog grada ide vani. To je na duži rok pogubno za našu Državu, al' to je druga tema.
Ovo što moderator govori za Sarajevo je istina. Jako malo ljudi iz glavnog grada ide vani. To je na duži rok pogubno za našu Državu, al' to je druga tema.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Ma pusti propagandu zelenih i njima sličnih.. stvarno treba biti specijalna vrsta degenerika da te u današnjem vremenu izlevate na ovaj način.numanumaye22 je napisao/la: ↑22 mar 2024, 13:53Ode narod iz prosperitetne u propalu zemlju, sta rade nisu normalni.
Jucer cujem otisao lik sa 31 godinom, volontirat u Dresden, preko BFD vize za nekih 600 eura mjesecno, zena mu tamo vec al ne mogu uradit spajanje, jer imaju frist od 2 godine da moraju cekat pa covjek dosao za 600 eura da radi godinu i po i da ubije vrijeme. Dobio vizu za 3 dana.![]()
![]()
Al bez zajebancije, fakat je Bosna beton kad nemaš egzistencijalnih problema. Rijetko gdje su ljudi toliki boliqrci, idealno za uživanciju. Totalno razumijem one koji se nekad vrate - i ja se u Bosni daleko najbolje osjećam, i planiram nekad skroz zurück.
Mada, sad kako će šilja biti legalna, taj moj povratak će vrlo vjerovatno biti prolongiran barem do trenutka usklađivanja zakonskih propisa te vrste.

The saddest thing in life is wasted talent.
Da neko Bosnu ima braniti ko ove naše izbjeglice i jeftina radna snaga što brani Njemačku mi bi bili Japan.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Svima je jasno da BiH čeka još mukotrpan put do ulaska u EU.
Međutim, ko je pratio promjene u kursu europske politike prema kandidatima, mogao je uočiti neke stvari.
Tačnije, zaključci i odluke EU institucija ovih sedmica mogo su povoljni po nas u odnosu na, evo striktno oktobar 2022. Tada je stajalo kako BiH mora ispuniti sve tačke iznešene u Izvještaju EU Komisije.
U zadnje vrijeme stanje se prilično relaksiralo, pa imamo izvještaje u kojima stoji da će pregovarački okvir biti kada BiH napravi relevantne korake ka ispunjenju zacrtanih koraka.
Iskreno, mnogo povoljnija formulacija i situacija koja ostavlja prostor za fleksibilnost.
Međutim, ko je pratio promjene u kursu europske politike prema kandidatima, mogao je uočiti neke stvari.
Tačnije, zaključci i odluke EU institucija ovih sedmica mogo su povoljni po nas u odnosu na, evo striktno oktobar 2022. Tada je stajalo kako BiH mora ispuniti sve tačke iznešene u Izvještaju EU Komisije.
U zadnje vrijeme stanje se prilično relaksiralo, pa imamo izvještaje u kojima stoji da će pregovarački okvir biti kada BiH napravi relevantne korake ka ispunjenju zacrtanih koraka.
Iskreno, mnogo povoljnija formulacija i situacija koja ostavlja prostor za fleksibilnost.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 22 mar 2024, 15:17, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- numanumaye22
- Kontakt:
Ide i iz Sarajeva samo se to ne osjeti jer u Sarajevu uvijek imas turista, a i doseljenika logicno iz manjih gradova, koji se odluce tu preseliti, sto zbog posla, ali najvise zbog studiranja.Centre forward je napisao/la: ↑22 mar 2024, 14:14Najjače je ono kae vratio se iz Njemačke da pokrene biznis, tamo proveo 20 godina npr., i to neko predstavlja kao uspjeh.
@scholsey u svakoj drzavi na svijetu sa parama je uzivancija, odi na Tajland sa 2500 eura mjesecno da imas, vidjet ces uzivancije, syebat ces se, bit ces ko lord. Ali sistem i zdravstvo, infrastruktura su vec problem koji ti ne rjesava plata od 2500 eura mjesecno.

Ali naravno, povratak nikad ne treba kasnije iskljuciti, definitivno ce biti zanimljivo prohodati nasim prostorima za nekih 50-60 godina, zivo me interesuje kako ce to izgledat, tj cjelokupni Balkan.
Jasno drug. Više sam htio reći da je finansijska neovisnost osnovni preduslov za istinski ispunjen život u Bosni. Samo u tom slučaju si baš slobodan, ne može ti niko ništa, i unatoč feleričnom sistemu možeš naći rješenje za skoro svaki problem.numanumaye22 je napisao/la: ↑22 mar 2024, 15:17@scholsey u svakoj drzavi na svijetu sa parama je uzivancija, odi na Tajland sa 2500 eura mjesecno da imas, vidjet ces uzivancije, syebat ces se, bit ces ko lord. Ali sistem i zdravstvo, infrastruktura su vec problem koji ti ne rjesava plata od 2500 eura mjesecno.![]()
Ali naravno, povratak nikad ne treba kasnije iskljuciti, definitivno ce biti zanimljivo prohodati nasim prostorima za nekih 50-60 godina, zivo me interesuje kako ce to izgledat, tj cjelokupni Balkan.
Tad je plafon negative da mrtvi uhljebi i ovi botovi parazita na vlasti pljuju po tebi - za što puca qrac i tebi, i meni, i svim ostalim koji su sami svojim rukama stekli sve što imaju.
Recimo u Njemačkoj nije tako. Sistem i pravila su manje-više ista i za Hartz IV i za milionera.. što implicira da stepen moguće uživancije nije ni blizu kao u Bosni.

The saddest thing in life is wasted talent.
Ljudine zatvorile kružni kod Kvadranta u jeku špice i to u petak zbog manjeg udesa 

I found freedom. Losing all hope was freedom.
- Marsal
- Kontakt:
Tako jedan od moja dva najbolja jarana priča. Inače je zavarivač i prije kad smo bili kud i kamo mlađi stalno pričo o parama, mašto o Njemačkoj i sve. Zaposli se u firmu koja je u Zenici poznata po tome što ljude šalje na terenski rad u Njemačku i ode on. Tamo mu plaćen smještaj i računi, njegova jedina briga je hrana i zaradi se pofino, od 2500 do 3000 eura i stvarno se može uštediti. Sistem je otprilike da si 8 mjeseci tamo, 4 ovdje kući. I čim dođe svaki ali svaki put ista priča, yebo Njemačku ne bi ja tamo mogo živit, depresija bla bla, radiš samo za račune bla bla, onda ovdje istroši se i poslije 2 mjeseca Bosne počne ko kuja kakva joooj jedva čekam u Njemačku, ovo ovdje (ima 1000 maraka) nije plata nego sadaka i ta priča. A zahvaljujući Njemačkoj uspio je za 5-6 godina što čovjek sa dobrom platom za bh uslove ne može za 30. Napravio je vrh kuću kešom, ima pravo fino auto i još nešto sitno ušteđevine tipa deset hiljada... I pomogao je i roditelje finansijski podobro, plus je sestri kupio auto.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- numanumaye22
- Kontakt:
Tako i prijatelj rodjaku prica jos davno, zivi u Becu, dodje za odmor i govori ma yebo Austriju, ovdje se radi ni za sta, depresija, lijepa Bosna, i s tom pricom sjeda u auto od 40k eura, novim telefonom dok rodjaku cvaja ostala do prvog, pa se ti sibaj.Marsal je napisao/la: ↑22 mar 2024, 16:25Tako jedan od moja dva najbolja jarana priča. Inače je zavarivač i prije kad smo bili kud i kamo mlađi stalno pričo o parama, mašto o Njemačkoj i sve. Zaposli se u firmu koja je u Zenici poznata po tome što ljude šalje na terenski rad u Njemačku i ode on. Tamo mu plaćen smještaj i računi, njegova jedina briga je hrana i zaradi se pofino, od 2500 do 3000 eura i stvarno se može uštediti. Sistem je otprilike da si 8 mjeseci tamo, 4 ovdje kući. I čim dođe svaki ali svaki put ista priča, yebo Njemačku ne bi ja tamo mogo živit, depresija bla bla, radiš samo za račune bla bla, onda ovdje istroši se i poslije 2 mjeseca Bosne počne ko kuja kakva joooj jedva čekam u Njemačku, ovo ovdje (ima 1000 maraka) nije plata nego sadaka i ta priča. A zahvaljujući Njemačkoj uspio je za 5-6 godina što čovjek sa dobrom platom za bh uslove ne može za 30. Napravio je vrh kuću kešom, ima pravo fino auto i još nešto sitno ušteđevine tipa deset hiljada... I pomogao je i roditelje finansijski podobro, plus je sestri kupio auto.

Dakle covjek dosao na puni PLACENI godisnji odmor od 2 sedmice i soli pamet kako njemu ne valja i da treba ostat i to prica ovom koji slusalice od 150 KM uzima na otplatu od 6 mjeseci.

Koliko je po vama okej ušteđevina, ono za ne daj Bože, jasno mi je da ima ovdje buržuja sa preko 500 hiljada na računu, ali evo pričamo za nas siromahe.
Zadnja izmjena: Surreal, dana/u 27 mar 2024, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Ja u Zenici nikog ne poznajem niti imam u porodici ko nema stan i auto od minimalno 10 000 eura. Sve nam Bosna dala, svi idemo dva puta na zimovanje i 4-5 puta do obale godisnje. Što je za Švabe misaona imenica.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
Ali taj fenomen skupog auta je meni baš čudan, neka nemam jesti, ali neka se vozi benga ili mečka he he
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
- Marsal
- Kontakt:
Kažu stručnjaci da je ok ušteđevina visina tvoje plate puta 12 mjeseci tako da ako radiš za 1000 njihovo mišljenje je da nema potrebe za ušteđevinu veću od 12.000.
Ne lupaj.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Mi živimo od kompleksa, prosto nevjerovatno. Rođak bio u Njemačkoj na građevini, vratio se nosi fake Rolex, ne kontam čemu? Kome se to dokazuješ?
Ljudi moraju da nose Nike patike, nema veze bile udobne ili ne, samo da se pokaže da se ima, auto logično (daj sliku enterijera), samo da pobere neki lajk, Bože.
Ljudi moraju da nose Nike patike, nema veze bile udobne ili ne, samo da se pokaže da se ima, auto logično (daj sliku enterijera), samo da pobere neki lajk, Bože.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
- numanumaye22
- Kontakt:
Ko nema jest? Za auto od 30k eura ti je rata nekih 300-350 eura max, zavisi. To i s minimalcem ovdje ne osjetis, ako dvoje rade, ne oceses se. Vozas 4 godine, tuhnes to i opet uzmes novo i finansiras. Tako svi voze nova auta ovdje. Tako voze i u Bosni ako rade u drzavnsoj sluzbi sa sigurnim poslom i finom platom.
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 422 gosta.