Pa o tome i govorim.
City je vec jedan duzi period strasno uspjesan ali nije ni blizu Uniteda, Arsenala, Liverpoola i Celzija.
Jednostavno nema buzza oko tog kluba kako je to bio slucaj sa Celzijem kada ih je preuzeo Abramovic.
Celzi je ogroman boom u popularnosti dozivio dok City iako logicno daleko popularniji nego sto je bio nije na tom nivou ni blizu.
Sto neko napisa Pep jeste svoje kultase priveo tipa Barcelona bandwagonersa itd ali sve je to slabo.
Jednostavo po posjecenosti stadiona po prometu na netu se vidi da taj klub nema toliki brend.
Opet kazem lazirali su sve moguce financijske brojke sa razlogom.
Samo zamislite da je neki od gore pomenutih klubova uzeo tripletu 10 godina bi se o tome pricalo...
Ovako no one gives a shit.
Da ne spominjem da ih suparnicki navijaci mrze ali ono nekako kao klub i identitet a ne kao rivala.
Djeluju kao neka ogromna korporacija bez morala ili icega koja bi ubila nekoga za trofej bukvalno.
Nismo ni mi cvjecke a i manji klubovi su evo imali propuste ali City je u svojoj ligi sto se toga tice.
Nekako i dovodi u pitanje sve uspjehe kad imas 120 optuzbi i to sve vezano za finansije.
Haj da je neki tampering oko igraca nesto nego cisto manipulisanje pravilima odnosno direktno krsenje pravila.
I na kraju ce vjerovatno bolje od nas proci jer imaju toliku moc kao sto su se i prvi put oprali.
BTW izgleda da bi mi mogli opet transfer ban popusiti sto validira ovoliko trosenje na ove mlade igrace.
Ne znam da li je planski ali iskreno mislim da su znali da ce ih ovo zadesiti zbog prijasnjeg rezima