Ja imam 14. godina i već sam sada spreman na proteste nažalost nema još mnogo takvih

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Otkud to znaš? Ja mislim da je to u skupštini od prije 24-20-16 i potrebno je 46 glasova da se nešto usvoji. Mislim da statut ne mijenja ništa značajno što se tiče skupštine, bar prema mojim saznanjima.Mosor1 je napisao/la:Znam za amandmane koje su Hrvati predlagali i prvo su bili prihvaceni od Uefe,da bi ih se poslije izbacilo.Sada u skupstini ima 16 Hrvata,20 Srba i 24 Muslimana!!!Znam da su nasi(HRVATI)zahtjevali da se ni jedna odluka ne moze donijeti bez 45 glasova!!!Nitko to nije prihvacao i trazili su da se odlucuje na drugaciji nacin,gdje bi mi nestali,jednostavno!!!Kad je Široki igrao protiv Austrije nasi delegati su glasovali za predsjedništvo i ne vidim razlog da mjenjaju odluku.Ovdje se iza ovog jednog predsjednika krije nesto vece,neciji lobij.Pa olimpijski savez ima predsjednistvo koje je iznad nogometa.Ovdje sam napisao svoje vlastito stajalište,i volio bih da mi ovo ne brisete.![]()
![]()
Care..ja imam 15...i takodjer sam spreman...ja i drugovi smo vec pisali UEFI pismo,ali izgleda da nas nisu poslusali!LBJ MVP je napisao/la:Ma rušit vladu,savez sve ako želimo da nam bude bolje(samim tim što će nama biti bolje i našem fudbalu će biti bolje)![]()
Ja imam 14. godina i već sam sada spreman na proteste nažalost nema još mnogo takvih
Jest, samo što imaš kvaku da IO ne može donositi odluke iznad Skupštine, a u skupštini još uvijek treba 46 glasova- dakle ne može bez bar 2 hrvatska glasa. Osim, ako ti nemaš druga saznanja?Mosor1 je napisao/la:Pa evo,i o ovome sve znam.Pa je nas delegat rekao ajd,nek bude dovoljno devet za odluku a ne 11!!!Po ovome sto zeli UEFA Muslimani i Srbi mogu sve Hrvatima odrediti,a bez Muslimana se nista ne moze donijeti jer je njih 6.Pa evo,pitam vas malo realnije,pa jel ovo realno.Netko je spominjao braću po krizu kad je se ovo trazilo da bude devet,zamisli to da Hrvati i Srbi mogu odluciti o svemu.Po Uefinim zamislima bez Hrvata bi se mogla donijeti svaka odluka a Muslimani bi mogli blokirati svaku odluku!!!Kad su vec face,nek devet bude dovoljno za svaku odluku!!!spielführer_21 je napisao/la:Otkud to znaš? Ja mislim da je to u skupštini od prije 24-20-16 i potrebno je 46 glasova da se nešto usvoji. Mislim da statut ne mijenja ništa značajno što se tiče skupštine, bar prema mojim saznanjima.Mosor1 je napisao/la:Znam za amandmane koje su Hrvati predlagali i prvo su bili prihvaceni od Uefe,da bi ih se poslije izbacilo.Sada u skupstini ima 16 Hrvata,20 Srba i 24 Muslimana!!!Znam da su nasi(HRVATI)zahtjevali da se ni jedna odluka ne moze donijeti bez 45 glasova!!!Nitko to nije prihvacao i trazili su da se odlucuje na drugaciji nacin,gdje bi mi nestali,jednostavno!!!Kad je Široki igrao protiv Austrije nasi delegati su glasovali za predsjedništvo i ne vidim razlog da mjenjaju odluku.Ovdje se iza ovog jednog predsjednika krije nesto vece,neciji lobij.Pa olimpijski savez ima predsjednistvo koje je iznad nogometa.Ovdje sam napisao svoje vlastito stajalište,i volio bih da mi ovo ne brisete.![]()
![]()
Ali, UEFA je izbacila amandman što se tiče Izvršnog odbora, gdje ima 6 Bošnjaka, 5 Srba i 4 Hrvata (i to je od ranije) samo što Hrvati zahtijevaju tim amandmanom da za odluku treba 12 glasova, a UEFA je to izbacila i kaže da je dovoljno 11..![]()
![]()
Ja sam govorio o promjenama (nenasilnim) i koliko smo mi spremni da nešto mijenjamo? Nije da ne možemo, možemo pa čak i kad je u pitanju politika. Evo sad situacija u politici je kritična i moguće je da vrlo brzo budu vanredni izbori, koliko smo mi spremni da se organizujemo i promjenimo stvari? Kad čitam forum i po raznim grupama na fb i pmmoustapha je napisao/la:Joj ove djece, oni bi rusili vladu, a ne znaju da ista jos uvijek nije ni formirana?![]()
Nemoj te mi sta zamjeriti, sto malo izvrcem stvari, ali nazalost tako stoje stvari. Nikakva rusenja vlada i protesti ne mogu biti ucinkoviti za ovakve stvari, a to je u ovom slucaju funkcionisanje fudbalskog saveza, jer u nasoj drzavi postoje tri javnosti. Najgore od svega sto sport nije postedjen politike, pa se situacija samo prenosi.
Da bi sport dozivio neki pozitivni iskorak, potrebno je da se politicka situacija u BiH promjeni, a to kako vidimo tesko da ce se desiti u dogledno vrijeme.
Ma kakvi nenasilni ugledajmo se na Tunis na Libiju nećemo Gadafi mi izgleda ko dobar čojkspielführer_21 je napisao/la:Ja sam govorio o promjenama (nenasilnim) i koliko smo mi spremni da nešto mijenjamo? Nije da ne možemo, možemo pa čak i kad je u pitanju politika. Evo sad situacija u politici je kritična i moguće je da vrlo brzo budu vanredni izbori, koliko smo mi spremni da se organizujemo i promjenimo stvari? Kad čitam forum i po raznim grupama na fb i pmmoustapha je napisao/la:Joj ove djece, oni bi rusili vladu, a ne znaju da ista jos uvijek nije ni formirana?![]()
Nemoj te mi sta zamjeriti, sto malo izvrcem stvari, ali nazalost tako stoje stvari. Nikakva rusenja vlada i protesti ne mogu biti ucinkoviti za ovakve stvari, a to je u ovom slucaju funkcionisanje fudbalskog saveza, jer u nasoj drzavi postoje tri javnosti. Najgore od svega sto sport nije postedjen politike, pa se situacija samo prenosi.
Da bi sport dozivio neki pozitivni iskorak, potrebno je da se politicka situacija u BiH promjeni, a to kako vidimo tesko da ce se desiti u dogledno vrijeme.rekao bih da nas ima milion (cirka
) koji su za promjene, za normalan život itd. A kad dođu izbori= ništa, jedva 50 posto glasa od toga ni 10 % mlađih od 35 godina i opet se biraju isti.
Ako želite promjene mrdnite gu.zi.com!
Apsolutno pogresno tumacenje i razmisljanje.Dirk je napisao/la:Svako normalan je svjestan da je suspenzija saveza jedini lijek za nas fudbal a to ce pokazati godine koje dolaze ako se to desi![]()
za svađu je potrebna samo jedna strana željna nečije krvi ... u nas ti vlada nacionalizam, nostalgija i želja za osvetom kod širi masa a kod ovi foteljaša ti je želja za pare koja se ostvaruje preko ove spomenute tri ...dubrava je napisao/la:Za svađu i bilo kakvu raspravu su potrebne dvi, a u Bosni tri strane.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.