Zasto sutimo?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

LBJ MVP
Kontakt:

Re: Zasto sutimo?

Post Postao/la LBJ MVP » 21 mar 2011, 21:29

Ma rušit vladu,savez sve ako želimo da nam bude bolje(samim tim što će nama biti bolje i našem fudbalu će biti bolje) ;)
Ja imam 14. godina i već sam sada spreman na proteste nažalost nema još mnogo takvih :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 21 mar 2011, 21:57

Mosor1 je napisao/la:Znam za amandmane koje su Hrvati predlagali i prvo su bili prihvaceni od Uefe,da bi ih se poslije izbacilo.Sada u skupstini ima 16 Hrvata,20 Srba i 24 Muslimana!!!Znam da su nasi(HRVATI)zahtjevali da se ni jedna odluka ne moze donijeti bez 45 glasova!!!Nitko to nije prihvacao i trazili su da se odlucuje na drugaciji nacin,gdje bi mi nestali,jednostavno!!!Kad je Široki igrao protiv Austrije nasi delegati su glasovali za predsjedništvo i ne vidim razlog da mjenjaju odluku.Ovdje se iza ovog jednog predsjednika krije nesto vece,neciji lobij.Pa olimpijski savez ima predsjednistvo koje je iznad nogometa.Ovdje sam napisao svoje vlastito stajalište,i volio bih da mi ovo ne brisete. ;) ;) ;)
Otkud to znaš? Ja mislim da je to u skupštini od prije 24-20-16 i potrebno je 46 glasova da se nešto usvoji. Mislim da statut ne mijenja ništa značajno što se tiče skupštine, bar prema mojim saznanjima.

Ali, UEFA je izbacila amandman što se tiče Izvršnog odbora, gdje ima 6 Bošnjaka, 5 Srba i 4 Hrvata (i to je od ranije) samo što Hrvati zahtijevaju tim amandmanom da za odluku treba 12 glasova, a UEFA je to izbacila i kaže da je dovoljno 11..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 21 mar 2011, 22:04

LBJ MVP je napisao/la:Ma rušit vladu,savez sve ako želimo da nam bude bolje(samim tim što će nama biti bolje i našem fudbalu će biti bolje) ;)
Ja imam 14. godina i već sam sada spreman na proteste nažalost nema još mnogo takvih :roll:
Care..ja imam 15...i takodjer sam spreman...ja i drugovi smo vec pisali UEFI pismo,ali izgleda da nas nisu poslusali! :x :x

Sto se tice protesta siguran sam da bi nas bilo barem 15-20 hiljada!

EDIT:

http://www.fifa.com/contact/form.html

Ovdje svi pisite Fifi,mozda razumiju glas obicnog naroda,zeljnog fudbala!

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 21 mar 2011, 22:15

Dobra tema, pa hajmo reci da se dese protesti hoceli sta uspijeti postici se iz toga!? Mislim tesko ali ako budu imali jaku potporu onda ima nade. Kakvu potporu!?
Potporu nogometnih asova ljudi koji znace nesto u nogometu, ljudi koji mogu da kontaktiraju ljude iz Uefe da dodju da vide kako svijet ovdje kako se bori za bolje sutra BH nogometa. Kada jedan Safet, Bazdarevic, Vaha, Ciro, Barbarez, Konjic, Bolic, Kodro, Maric, Bajevic adresiraju na Uefinu adresu pisma ili obave telefonske pozive sto im moze uzeti 10-20 min. vremena pa da glavne ljude pokrenu da dodju u BIH malo da vide kako se narod bori za spas BH nogometa mozda i imamo sanse. Sto kazu fudbal se igra zbog naroda, pa eto im svima prilika i asovima ako vole narod neka pomognu i Uefi da pomognu ovom svijetu i pokaze svoje lice pa da poskida sve ove politicki podobne sportske radnike.
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 21 mar 2011, 22:31

Mosor1 je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:
Mosor1 je napisao/la:Znam za amandmane koje su Hrvati predlagali i prvo su bili prihvaceni od Uefe,da bi ih se poslije izbacilo.Sada u skupstini ima 16 Hrvata,20 Srba i 24 Muslimana!!!Znam da su nasi(HRVATI)zahtjevali da se ni jedna odluka ne moze donijeti bez 45 glasova!!!Nitko to nije prihvacao i trazili su da se odlucuje na drugaciji nacin,gdje bi mi nestali,jednostavno!!!Kad je Široki igrao protiv Austrije nasi delegati su glasovali za predsjedništvo i ne vidim razlog da mjenjaju odluku.Ovdje se iza ovog jednog predsjednika krije nesto vece,neciji lobij.Pa olimpijski savez ima predsjednistvo koje je iznad nogometa.Ovdje sam napisao svoje vlastito stajalište,i volio bih da mi ovo ne brisete. ;) ;) ;)
Otkud to znaš? Ja mislim da je to u skupštini od prije 24-20-16 i potrebno je 46 glasova da se nešto usvoji. Mislim da statut ne mijenja ništa značajno što se tiče skupštine, bar prema mojim saznanjima.

Ali, UEFA je izbacila amandman što se tiče Izvršnog odbora, gdje ima 6 Bošnjaka, 5 Srba i 4 Hrvata (i to je od ranije) samo što Hrvati zahtijevaju tim amandmanom da za odluku treba 12 glasova, a UEFA je to izbacila i kaže da je dovoljno 11..
Pa evo,i o ovome sve znam.Pa je nas delegat rekao ajd,nek bude dovoljno devet za odluku a ne 11!!!Po ovome sto zeli UEFA Muslimani i Srbi mogu sve Hrvatima odrediti,a bez Muslimana se nista ne moze donijeti jer je njih 6.Pa evo,pitam vas malo realnije,pa jel ovo realno.Netko je spominjao braću po krizu kad je se ovo trazilo da bude devet,zamisli to da Hrvati i Srbi mogu odluciti o svemu.Po Uefinim zamislima bez Hrvata bi se mogla donijeti svaka odluka a Muslimani bi mogli blokirati svaku odluku!!!Kad su vec face,nek devet bude dovoljno za svaku odluku!!! ;) ;) ;)
Jest, samo što imaš kvaku da IO ne može donositi odluke iznad Skupštine, a u skupštini još uvijek treba 46 glasova- dakle ne može bez bar 2 hrvatska glasa. Osim, ako ti nemaš druga saznanja?

A šta misliš kako funkcionišu savezi u Španiji? Ima li jednako i Španaca i Katalonaca i Baska (ili Baskijaca :mrgreen: )? Ili u Švicarskoj: ima li jednako Italijana, Nijemaca i Francuza?
Samo nemoj da ti odgovor bude mi smo posebna država, jer nismo- ovakvih je država na desetine u svijetu.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 21 mar 2011, 22:46

A ajd mi reci zasto bi Dodikovi i Covicevi puleni mogli da opstruisu sve??? Recimo da prodje neki njihov prijedlog bez misljenja Bosnjaka?(Ne muslimana, jer muslimani su pripadnici jedne vjeroispovjesti).
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 21 mar 2011, 22:48

Pa glavni cilj je opstrukcija kako drzave tako i sporta, do kada vise!?
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 21 mar 2011, 23:07

Ja koliko sam razumio, mozda grijesim pa bih molio da mi neko pojasni jer nisam bas puno upucen oko toga, u slucaju suspenzije svi dosadasnji clanovi NSBIH-a dobijaju nogu a UEFA/FIFA vec ima ljude sa kojim bi pravila novi savez (tako sam bar procitao ovdje mislim). Suspenzija bi se ukinula cim bi se taj novi savez oformio i ukoliko se vec ima u vidu ko bi bili novi clanovi tog saveza (pretpostavljam neko ko ima veze sa BH nogometom/fudbalom) ne vidim prepreku (mozda grijesim) da se to zavrsi prije nase iduce kvalifikacione utakmice.
Moje laicko misljenje je da to znaci kako slijedi:
Suspenzija = svi dosadasnji clanovi noga
Sastav novog saveza = (ljudi poput Barbareza, Bolica, Hibica, Papeta, Osima itd.. sad da ne nabrajam vise jer mislim da kontate koga imam na umu)
FIFA/UEFA prihvata ovaj savez bez problema i to je to.

Izgleda idealno da bi bilo ostvarivo i sad se pitam gdje bi bio problem ovdje (pretpostavljam nesto sto ima veze sa zakonom ove u....e drzave).
Ukoliko nema nikakvih prepreka da se ovo ostvari na nacin na koji sam opisao vjerujte da ce se statut usvojit i da nema nista od suspenzije.

E sad sta je od ovog ostvarivo pojma nemam...

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 21 mar 2011, 23:18

Opet se vracamo na isto, a cilj jeste opstrukcija svega sto je BOSANSKO I HERCEGOVACKO, sto nosi prefiks BiH, bh i sl.
Opstrukcija drzave sa svih strana, osporavanje svega zarad interesa pojedinaca i njihovih "nacionalnih" dzepova.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 21 mar 2011, 23:19

Svako normalan je svjestan da je suspenzija saveza jedini lijek za nas fudbal a to ce pokazati godine koje dolaze ako se to desi ;)
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 21 mar 2011, 23:35

Joj ove djece, oni bi rusili vladu, a ne znaju da ista jos uvijek nije ni formirana? :?

Nemoj te mi sta zamjeriti, sto malo izvrcem stvari, ali nazalost tako stoje stvari. Nikakva rusenja vlada i protesti ne mogu biti ucinkoviti za ovakve stvari, a to je u ovom slucaju funkcionisanje fudbalskog saveza, jer u nasoj drzavi postoje tri javnosti. Najgore od svega sto sport nije postedjen politike, pa se situacija samo prenosi.
Da bi sport dozivio neki pozitivni iskorak, potrebno je da se politicka situacija u BiH promjeni, a to kako vidimo tesko da ce se desiti u dogledno vrijeme.
#divovi

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 21 mar 2011, 23:50

moustapha je napisao/la:Joj ove djece, oni bi rusili vladu, a ne znaju da ista jos uvijek nije ni formirana? :?

Nemoj te mi sta zamjeriti, sto malo izvrcem stvari, ali nazalost tako stoje stvari. Nikakva rusenja vlada i protesti ne mogu biti ucinkoviti za ovakve stvari, a to je u ovom slucaju funkcionisanje fudbalskog saveza, jer u nasoj drzavi postoje tri javnosti. Najgore od svega sto sport nije postedjen politike, pa se situacija samo prenosi.
Da bi sport dozivio neki pozitivni iskorak, potrebno je da se politicka situacija u BiH promjeni, a to kako vidimo tesko da ce se desiti u dogledno vrijeme.
Ja sam govorio o promjenama (nenasilnim) i koliko smo mi spremni da nešto mijenjamo? Nije da ne možemo, možemo pa čak i kad je u pitanju politika. Evo sad situacija u politici je kritična i moguće je da vrlo brzo budu vanredni izbori, koliko smo mi spremni da se organizujemo i promjenimo stvari? Kad čitam forum i po raznim grupama na fb i pm :mrgreen: rekao bih da nas ima milion (cirka :mrgreen: ) koji su za promjene, za normalan život itd. A kad dođu izbori= ništa, jedva 50 posto glasa od toga ni 10 % mlađih od 35 godina i opet se biraju isti.

Ako želite promjene mrdnite gu.zi.com!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 mar 2011, 00:00

spielführer_21 je napisao/la:
moustapha je napisao/la:Joj ove djece, oni bi rusili vladu, a ne znaju da ista jos uvijek nije ni formirana? :?

Ja sam govorio o promjenama (nenasilnim) i koliko smo mi spremni da nešto mijenjamo? Nije da ne možemo, možemo pa čak i kad je u pitanju politika. Evo sad situacija u politici je kritična i moguće je da vrlo brzo budu vanredni izbori, koliko smo mi spremni da se organizujemo i promjenimo stvari? Kad čitam forum i po raznim grupama na fb i pm :mrgreen: rekao bih da nas ima milion (cirka :mrgreen: ) koji su za promjene, za normalan život itd. A kad dođu izbori= ništa, jedva 50 posto glasa od toga ni 10 % mlađih od 35 godina i opet se biraju isti.

Ako želite promjene mrdnite gu.zi.com!
Ma kakvi nenasilni ugledajmo se na Tunis na Libiju nećemo Gadafi mi izgleda ko dobar čojk :lol:
Meni je najgore što stalno slušam roditelje,daidže,amidže,tetke,tetkove,nane,dede i ostale kako im ništa ne valja problem je u tome što ih samo slušam ne vidim ništa da rade :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 22 mar 2011, 00:02

Komplikovana je ovo drzava, do Boga. :roll:
#divovi

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 mar 2011, 07:10

Dirk je napisao/la:Svako normalan je svjestan da je suspenzija saveza jedini lijek za nas fudbal a to ce pokazati godine koje dolaze ako se to desi ;)
Apsolutno pogresno tumacenje i razmisljanje.
U suspenziju nas prvenstveno guraju iz FSRS,kao i par zapadnih Hercegovaca.Ako mislis da oni zele dobro BIH repci onda se grdno varas.Ionako maltene javno navijaju za Hrvatsku i Srbiju.Ovo im je samo sansa da u potpunosti sahrani bilo sta u vezi BIH fudbala.
Kao prvo tu ce se izgubiti godine,generacije fudbalera i omladine ce u sirokom luku zaobilaziti bilo sta u vezi BIH repke.
Kao sto rece @aleksandar ljudima je bitno samo da ne puca.
Tu su donekle i u pravu.Ko se sjeca Yutela i ''mirne demonstracije'' naroda.A ovi odmah poslije toga udri po narodu.
Koga su guje ujedale taj i od gustera zazire.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 22 mar 2011, 09:31

Bit ću malo i neugodan i bezobrazan i nadam se da mi post neće biti izbrisan. Dugo sam ovdje i nisam dobio nikad ban, nadam se da ni neću sad. I žao mi je što se ovo događa sa nogometom jer za BiH navijam istom žestinom kao i za Hrvatsku.
Zašto šutite? Šutite jer ste obične kukavice (govorim Vi jer ne živim više dolje), jer ste apatični, bezvoljni. Uvijek se misli da će netko drugi nešto poduzeti i učiniti, a tog drugog nema pa sve na kraju ostane na riječima, bilo u kafani s društvom, na internetu ili među četri zida. Kako je LBVJ MVP lijepo napisao i točno pogodio u srž stvari;"Meni je najgore što stalno slušam roditelje,daidže,amidže,tetke,tetkove,nane,dede i ostale kako im ništa ne valja problem je u tome što ih samo slušam ne vidim ništa da rade". E, to je problem. Stav ljudi je; šuti i trpi. Ta bezvoljnost kod ljudi.

U zadnje vrijeme pročitao sam dosta ovdje šovinističkih izjava pojedinih forumaša. Za probleme u nogometnom Savezu nisu krivi samo Srbi. Najlakše je samo jednu stranu optužiti i blatit je. Jest, ako se čita i sluša samo jedan medij. Za svađu i bilo kakvu raspravu su potrebne dvi, a u Bosni tri strane. U tom Savezu sjede kriminalci i lopovi sa sve tri strane, obični beskrupulozni likovi, beskičmenjaci, kojima nije stalo ni do nogometa ni do napretka već do vlastitih fotelja i guzica. No to sve već znate. A kad im se ugroze njihove fotelje onda se pozivaju na vitalne nacionalne interese koji su ugroženi, a pravi problem, kao i u čitavoj državi je nepotizam, mito i korupcija. Ko će kome ako ne svoj svome, to je ta parola. A sve tri strane se skupa časte i rade skupe domjenke i večere dok ljudi daju svoju zadnju marku da bi vidjeli reprezentaciju u Armeniji, Americi, Španjolskoj. Jer ih ta reprezentacija čini sretnim i bar na malo, dok ona igra, ne razmišljaju na svoje vlastite probleme, koji su jednaki na sve tri strane. Egzistencijalni i socijalni. Dok političari vješto kamufliraju korupciju i nepotizam u uvijek atraktivni nacionalizam.
Ono što me nervira, osim sveopće apatije, jest što pojedini nisu svjesni kako država diše. Kao da ne žive svi u istoj državi. Svatko sa svog prozora promatra i gleda.
A nogomet, kao sport kojeg prate mase na sve tri strane je na neki način i ogledalo društva. Društva koje je bolesno.
Probat ću u tri priče (koje sam izmislio, ali se itekako mogu pronaći na svakom koraku) opisati kako stvari stoje na sve tri strane, koje su različitosti i podijeljenosti, a koje sličnosti.
Post mi je ionako dug, a bit će još i duži;
Kupres - Ivan, radnik u Šumama Herceg Bosne, vraća se s posla. Ritualni odlazak u kladionicu, pa s društvom lagano do obližnjeg kafića. Naručuju tri pive. Karlovačko. Na stolu je Večernji list (mostarsko izdanje). Naslov u novinama; Ugroženi vitalni interesi hrvatskog naroda. Ivan psuje. Drugi članak; Napad na hrvatske povratnike u okolici Dervente. Opet sočna psovka. Dolazi do sporta, njegove najdraže teme. Glavna tema je derbi Dinama i Hajduka. Naslov o mogućem ukidanju tročlanog predsjedništva u NS BiH i mogućoj suspenziji nije ni pogledao. Ne zanima ga to. Zatvara novine i uključuje se u razgovor s prijateljima.
Maglaj - Fahro, čovjek u godinama, pred penzijom, radnik u Natronu, sa jaranima se ranije vraća sa posla. Oko 12h. Nema posla. Odlaze u lokalnu kafanu. Naručuju tri pive. Sarajevsko. Dok ih konobarica poslužuje donosi im novine. Dnevni Avaz. Naslov u novinama; Nova masovna grobnica na području Višegrada. Fahro žalosno uzdiše i više u sebi nego na glas je.be mater. Preskače sve članke redom i dolazi do sporta. Nekad je bio lokalni fudbaler. Danas mu je muka u grudima. Naslov članka; FS RS stopira napredak BH fudbala. Fahro psuje sad naglas. Sljedeća strana i malo osmijeha na njegovom licu. Njegov najdraži klub, FK Sarajevo, pobijedio protiv Leotara na Koševu.
Gacko - Rade, 10h ujutro. Sjedi u kafani. Sam. Već je godinu dana nezaposlen. Električar po struci, 25 godina proveo je u termoelektrani. Sad gleda u nju kao u avet. Naručuje pivo. Jelen. Ubrzo dolaze i dva njegova druga. Jedan od njih baca novine na stol. Glas Srpske. Rade uzima i čita; Osuđujuća presuda sprskim generalima u Hagu. Rade nezadovoljno maše glavom. Sočna psovka. Čita dalje; ubijen srpski povratnik u okolici Mostara. Opet psovka, još sočnija. Dolazi do sporta, bar malo sreće u njegovom životu. Naslov; Pobjeda Partizana u Novom Sadu. Osmijeh od uha do uha na Radetovom licu. Naslov iz BH fudbala; necemo dopustiti ukidanje tročlanog predsjedništva. Psovka.

e, ovakva je kolegice i kolege, ugrubo naša BiH. Mogao sam ja uzeti i neke druge gradove, veće, ili još i manje, ali to bi bila ta slika. Ima i sličnosti i različitosti. Takvo je društvo, takav je i nogomet Zašto sam to uopće i napisao i kakve to veze ima sa temom: Iz prostog razloga jer Bosna nije samo pogled sa sarajevskog prozora, već je i kompleksna i drukčija. I potrebno je razumjeti to njeno stanje. Takvo je stanje i u nogometu.
Ja se toplo nadam da neće doći do suspenzije, da će sve tri glave dovoljno dobro promisliti i promijeniti to. A stignu još. Ako ne promijene, nemojte više šutjeti, bar ne u sebi. Izađite na ulice. Narod ne zna kakvu moć ima.

Lijep pozdrav!
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 22 mar 2011, 10:02

Zašto da ne šutimo? Ako se iko raduje suspenziji NFSBiH, onda sam ja to... Za druge ne znam.

I šta bi sada jedan pojedinac trebao uraditi? Napraviti facebook grupu u kojoj ćemo svi samo jednim klikom otjerati Ušketa, Ilju i co.? Ma, dajte. Možda otići na Ferhadiju i gađati kamenjem zgradu Saveza?

Svima će nam od 1. aprila biti bolje, vjerujte mi.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 mar 2011, 10:16

@MinistaR,

Zamisli 10.000 ljudi(mada je brojka puno veća) koji razmišljaju ovako:"Šta to može pojedinac uraditi?" Hm? Nije li to u biti 10.000 ljudi? Pazi, mišljenja sam da je sad prekasno za neke stvari; pobogu, bilo je vremena da se nešto napravi, no javnosti su dobro zamazane oči, te je kao takva izgubila sposobnost rasuđivanja. Mlađa raja(studenti) su ti koji imaju moć, vjeruj mi. Niko ne očekuje od penzionera da digne glas i kaže nešto. Čak i da se to očekuje, isti bi dobio epitet senilne starkelje, te ga niko ne bi uzeo za ozbiljno. A studenta? Hm...Što reče @Dubrava, i meni je upalo u oči ono što izdvoji kod @LBJ-a(roditelji i rodbina samo pričaju, a ništa ne poduzimaju). To je naš običaj; na porodičnom teferiču dizati glas i glumiti kolovođu, a kada se isto završi, samo skloniti suđe i otići u krevet. :roll: Al' danas je njima tako, sutra će nama biti. Neko također napisa(@highirlija, mislim) da je lako pametovati preko foruma. Forum je nekada(mislim na forum prije interneta :lol: i prije pronalaska struje ) bio mjesto gdje su se donosile važne odluke. Pa nije pojam "forum" uzet tek tako(nadam se). Po njegovoj(@highirlijinoj) priči bi se reklo da nijedan član ovog foruma nije nikada izlazio/organizovao/ neke proteste. Znam da ja jesam, a isto tako sam siguran da su i ostali. Nego, vratimo se malo i na @Dubravin post. Momak je lijepo napisao da smo kukavice; samo što to nije slučaj u BiH, već općenito na nešem podneblju. Yebu nas svi u zdrav(da l' je više zdrav) mozak, a mi se i dalje vodimo onom:"Ma biće bolje". Da smo se tako vodili, sigurno ne bismo nikad imali nezavisnu državu, ha ya. Šteta je samo što je ovo sve prekasno; što mi DANAS možemo pričati sve i svašta, al' da je to ide u prazno. Jbg, koliko nas je bilo na utakmici za spas bh. fudbala? Iskreno!

Nego, vodimo se mi onom "šutnja je zlato". Sigurno ćemo pozlatiti. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 22 mar 2011, 10:25

dubrava je napisao/la:Za svađu i bilo kakvu raspravu su potrebne dvi, a u Bosni tri strane.
za svađu je potrebna samo jedna strana željna nečije krvi ... u nas ti vlada nacionalizam, nostalgija i želja za osvetom kod širi masa a kod ovi foteljaša ti je želja za pare koja se ostvaruje preko ove spomenute tri ...

slažem se sa svim ostalim sto si napisao ali u staroj dobroj Bosni i Hercegovini je to tako ... to nam je realnost jbg

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 22 mar 2011, 10:44

Ja mislim da se ova stvar oko suspenzije uzima previse kao neka ozbiljna stvar u zivotu ljudi, kao neka vazna stvar. Sto uopste nije tacno, bas briga prosijecnog covijeka hoce li se suspendirati savez ili ne. On svakako nema nista od toga, kao sto i do sada nije imao. Njemu ni u dzep niti iz dzepa. On ce to prokomentaristai onako uz pivu ali ne vjerujem da nece spavati zbog toga. Od kada je fudbal postao samo novac izgubio je svoju car. Prosijecni Bosanac i Hercegovac svakako prati vise inostrani fudbal nego domaci.
Kada se npr jedan Dzeko koji zaradziva milione ne sikira oko suspenzije, nego lagano sjedne u svog Touareqa i ode u "Vatru" na fuka, zasto bi se sikirao jedan radnik koji zaradi 500KM i koji gleda kako ce prehraniti zenu i djecu. Zar isti taj treba da uzme slobodno na poslu i ide pred savez izigravati majmuna pa usput popije koji pendrek, riskirajuci tako i ono malo socijalnog mira sto u svojoj kuci ima.
Fudbala je bilo i biti ce ga u BiH, nasi timovi internacionalno nemogu nista svakako napraviti, tako da je to svejedno. Jedino sto su u vecini slucajeva radili do danas je to sto su pravili majmunima svoju publiku prodavajuci utakmice.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.