FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

xaviesta
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la xaviesta » 21 mar 2011, 15:18

Došao je u Barcu kad nikom nije bila "zivotna zelja da igra u Barci bla bla" i preporodio klub. Ono sto je radio od 2003. do 2007 je po meni najbolje ikada, niko do tada a vjerujem da neće ni jos dugo igrati fudbal za takvim uzitkom i lakocom.

slika

Sretan rođendan legendo.
Don't hate what you don't understand.

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 21 mar 2011, 16:50

xaviesta je napisao/la:Došao je u Barcu kad nikom nije bila "zivotna zelja da igra u Barci bla bla" i preporodio klub. Ono sto je radio od 2003. do 2007 je po meni najbolje ikada, niko do tada a vjerujem da neće ni jos dugo igrati fudbal za takvim uzitkom i lakocom.

slika

Sretan rođendan legendo.
.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 21 mar 2011, 17:21

DAVID VILLA je napisao/la:Sretan rodjendan legendo... ;)

slika

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 21 mar 2011, 17:29

Donnie Darko je napisao/la:[youtube][/youtube]

kad se sjetim ove tekme :)

i kazu da bilino polje ima kaatstrofalan travnjak :lol:

prvo poluvrijeme gledo kod rodjaka na televizoru koji je prozivio svjetske ratove, i sve ej bilo u crveno zelenoj boji, tako da sam na poluvremenu otrco kuci u crkvice sve iz radakova :lol:
ma tad je ono mourinho naredio da se travnjak ne odrzava par sedmica da bi se kao sprijecila igra barce :lol: :lol:
ser del barça es el millor que hi ha !

FCBlaugrana
Kontakt:

Post Postao/la FCBlaugrana » 21 mar 2011, 18:38

sta je sa puyolom??? nes se vratio treninzima pred arsenal al to nije uspjelo i kad se sad vraca treninzima???

The Punisher92
Kontakt:

Post Postao/la The Punisher92 » 21 mar 2011, 19:26

remeplov: Godina dana otkako Messi igra centarfora

Prije točno godinu dana, 21. ožujka prošle godine, Lionel Messi prvi je put zaigrao na mjestu srednjeg napadača u Barceloninu dresu...

Nekoliko dana ranije argentinski je nogometaš prišao Josepu Guardioli, požalio mu se da više ne bi igrao na desnom krilu, te je trener prvog dana proljeća prošle godine u dvoboju protiv Zaragoze na La Romaredi gurnuo Messija na mjesto srednjega od triju napadača, izvukavši Zlatana Ibrahimovića na Messijevu raniju poziciju.

Messi je svojim zahtjevom inicirao, a Guardiola odobrenjem blagoslovio propast Zlatana Ibrahimovića, najskupljeg pojačanja u povijesti kluba, u Barceloninoj momčad. Nakon te utakmice, premda je već Guardioli iz nekog razloga i prije zadavao glavobolje, Šveđanin više nije bio u ozbiljnim kombinacijama.

Da to nije bila pogreška, koliko se god takvom činila, pa možda se čak i dalje čini, dokazuju brojke. Te je večeri u Zaragozi Messi možda odigrao najbolju utakmicu sezone zabivši hat-trick i iznudivši penal, koji je u 4-2 pobjedi gostiju realizirao baš Ibrahimović.

U posljednjih godinu dana, računajući utakmicu na La Romaredi, Messi je s pozicije najisturenijeg napadača zabio 60 golova za Barcelonu: 40 u Primeri, 10 u Ligi prvaka, sedam u Kupu kralja i tri u Superkupu.

Od dana kada je, skrasivši se ispred Xavija i Inieste, zaigrao centarfora do danas omaleni se Argentinac bezbolno, gotovo nezamjetno pretvorio u tihu ali ubojitu devetku.

- Istina je, na toj se poziciji osjećam najugodnije. Više sam u kontaktu s loptom jer sam bliže igračima u veznom redu – rekao je Messi.

Bivši slavni meksički centarfor madridskog Reala Hugo Sanchez, devetka u klasičnom smislu riječi, o Messijevoj je transformaciji rekao:

- Messi je strahovito podigao igru kao lažna "devetka". Igra slobodnije, više je uključen u igru, a ova mu pozicija omogućava i da se dublje vrati po loptu, te da nakon toga prijeti golu iz drugog plana.
Eric Abidal!!!

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 21 mar 2011, 21:22

slika
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 22 mar 2011, 01:36

Beckenbauer: Izgleda da u Dortmundu mnogo gledaju Barcelonu

Sedam kola prije kraja Bundeslige vodeća dortmundska Borussia ima sedam bodova više od drugoplasiranog Bayera iz Leverkusena, koji joj je jedini pravi rival u utrci za prvaka...

U zadnje dvije utakmice je Borussia uzela samo jedan od maksimalnih šest bodova, a posljednju utakmicu, onu domaću protiv Mainza (1-1), je pratio i Franz Beckenbauer, legenda njemačkog nogometa i počasni predsjednik Bayerna.

- Čini mi se da u Dortumndu malo previše gledaju Barcelonu. Nevjerojatno je koliko žestoko žele kopirati igru Barcelone. Protiv Mainza su u svemu tome izgledali potpuno smušeno. Imali su previše doticaja lopte, mučili se kako doći do suparničkih vratiju i sve su to na kraju skupo platili - rekao je Beckenbauer i dodao:

- Mislim da bi se trebali vratiti jednostavnijem nogometu za njih, jer bi u protivnom mogli izgubiti titulu prvaka.

Normalno da cemo se ugledati u najljepsi fudbal i u najbolji klub, mislim da ce te uzeti i ligu a i kup, a ligu prvaka ce bit tesko al i tu ste prvi favorit abd i to da uzmete ...
BvB Echte Liebe !!!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 22 mar 2011, 02:08

Krivo Beckenbaueru što će Borusia dignut kantu pa laprda bezveze :D

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 mar 2011, 03:18

Niko Blaugranu nemoze kopirati. ;)

pitajte Srnu kakav je ono Chili proguto pa otpuhuje......
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 22 mar 2011, 06:17

Ocito da je krivo Bekenbaueru što Borussia dere sve redom u Bundesu, što pokušavaju igrati totani fudbal i što ljudi žele biti šampioni u velikom stilu.
Kao da je nešto loše u kopiranju Barcinog stila :o :shock: pa takve izjave daje :oops: e moj Franz da svaka ekipa kopira Barsinu filozofiju, fudbal bi bio i najljepša sporedna stvar na svijetu, pored ono najveca.
Zadnja izmjena: izzo, dana/u 22 mar 2011, 09:31, ukupno mijenjano 1 put.

BIG
Kontakt:

Post Postao/la BIG » 22 mar 2011, 08:18

Dobro jutro želim svim navijačima blaugrane... Sad na poslu gledam neke video klipove uz jutarnju kaficu i dođoh do jednog klipa na kojem je kompilacija golova Samuela Eto`o-a... Baš se rastužih i sjebah kako gledam ovaj klip. Guardiola preskupu školu si platio, onakav napadač se rađa jednom svakih 30 godina, a ja lično nikad neću prežaliti što je otišao, pogotovo na onakav način :(
http://www.youtube.com/watch?v=A4IRDnDrXac

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 22 mar 2011, 17:08

Llorente:" Xavi je najbolji španski fudbaler svih vremena."
Jok eto ti si :D

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 mar 2011, 17:59

xaviesta je napisao/la:Llorente:" Xavi je najbolji španski fudbaler svih vremena."
Ne, to je Raul i to je svima jasno.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 22 mar 2011, 18:01

Ma šta zna Llorente, neka pita Portilla...on ce mu objasniti neke stvari.

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 22 mar 2011, 18:02

xaviesta je napisao/la:Llorente:" Xavi je najbolji španski fudbaler svih vremena."
Ovaj zahebava vaseg filozofa..
Guardiola "Con Raúl se va el mejor futbolista español de la historia"

http://www.as.com/futbol/articulo/raul- ... ftb_40/Tes
Zdravo 8-)
Zadnja izmjena: Los_Blanos2, dana/u 22 mar 2011, 18:06, ukupno mijenjano 1 put.
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 mar 2011, 18:05

izzo je napisao/la:Ma šta zna Llorente, neka pita Portilla...on ce mu objasniti neke stvari.
Os' da ti nadjem post kada si i ti rekao da je Raul najbolji Spanac ikad? :D
Los_Blanos2 je napisao/la:
Ovaj zahebava vaseg filozofa..
Guardiola: "Raul je najbolji spanski fudbaler svih vremena"
:lol:

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 22 mar 2011, 18:06

:lol: :lol: to je rekao Gaurdiola, a ne ja :lol: :lol: frajer ne zna ni procitati šta sam zapravo napisao :lol: :lol:

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 mar 2011, 18:07

izzo je napisao/la::lol: :lol: to je rekao Gaurdiola, a ne ja :lol: :lol: frajer ne zna ni procitati šta sam zapravo napisao :lol: :lol:
Ovako si rekao: Raul je najbolji Spanski igrac ikada i to je i sam Guardiola rekao. Sto bi rekao jedan vamo, ne znas ga ti: ocajan pokusaj izvlacenja :D

Raul
Iker
Butragueno

e onda birajte Xavija i Iniestu, stavite ih na cetvrto i peto.

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 22 mar 2011, 18:09

Kako ce biti najbolji igrac kad sa njim Španija nije makla dalje od osmine finale ,nigdje :lol: :lol:
A Xavi bio glavni igrac u osvajanju titule prvaka i Evrope i Svijeta...mislim, smiješno...to što Gaurdiola hvali svog jarana, to je druga stvar.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.