Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
On nije dosao da klanja vec da radi. Hoce li platu uredno da prima a tako se odnosi? Vjera je upravo ovo sto Marsal spominje a nije ono sto on radi.
-
- Kontakt:
Jeste zasite pravo. Meni najdraze ostale u sjecanju kao dijete one u bjelom stiropolu sa onom plasticnom granom skoro usecerene.Pensioner26 je napisao/la: ↑13 mar 2024, 19:46Medžul one ogromne. Pojedeš 2-3 za iftar i sehur, ne moraš više ništa jesti![]()
-
- Kontakt:
Nije fazon jel može il ne može ispostit u martu ,nego da stigne na iftar. Big thumb up za bošnjačke škole koje uzgred rečeno finansiraju bošnjački poreski obvzenici za ovaj potez skraćivanja časova.samoposmatram je napisao/la: ↑13 mar 2024, 20:47
Halo levat. Svakom bolesniku je dozvoljeno se omrsiti. A svaka olaksica kvari post. Nema tu muslimana ako treba ti kraca nastava da ispostis ramazan u martu.
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Znas li sta je prva objava?
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-
- Kontakt:
Iftar tri hurme i voda, nije janje.RollMan je napisao/la: ↑13 mar 2024, 21:27Nije fazon jel može il ne može ispostit u martu ,nego da stigne na iftar. Big thumb up za bošnjačke škole koje uzgred rečeno finansiraju bošnjački poreski obvzenici za ovaj potez skraćivanja časova.samoposmatram je napisao/la: ↑13 mar 2024, 20:47
Halo levat. Svakom bolesniku je dozvoljeno se omrsiti. A svaka olaksica kvari post. Nema tu muslimana ako treba ti kraca nastava da ispostis ramazan u martu.
To sve zavisi kako se je dogovorio sam sefom kad je poceo raditi.
Ako je imao dogovor da moze da klanja u vrijeme radnog vremena onda je ok, nema se sta nervirati.
I ovi sto poste su takodjer placeni za to da rade. Jedino ako sefovi dopustaju da se manje radi dok je ramazan. Valjda i oni razumiju ovog kolegu.
- JayCatwright
- Kontakt:
Siguran sam da šefu ne smeta, ali zato smeta dežurnim islamofobima. Šta je radio čitav dan kad je čekao pola sata pred kraj radnog vremena da završi posao.soko je napisao/la: ↑13 mar 2024, 21:44To sve zavisi kako se je dogovorio sam sefom kad je poceo raditi.
Ako je imao dogovor da moze da klanja u vrijeme radnog vremena onda je ok, nema se sta nervirati.
I ovi sto poste su takodjer placeni za to da rade. Jedino ako sefovi dopustaju da se manje radi dok je ramazan. Valjda i oni razumiju ovog kolegu.
Za vjernika ne postoji ništa vaznije od namaza, raditi se mora i treba posteno, ali unutar toga namaz mora biti inkorporiran. Ako te šef ili politika firme sprječava u tome - mijenjas posao za neki u kom to mozes ostvariti.
Ne poznajem kontekst dešavanja, svakako da se namaz moze obaviti unutar 10 minuta uključujući i abdest, to sto neko potroši pola sata nije ok, ali i ako potroši trebao bi imati svijest da to nadoknadi.
Konteksti su različiti, uloge, ne mora neko efektivno raditi kao masina 8h niti to iko radi da bi bio ocijenjen kao dobar radnik-kolega.
Recimo, imam ja kolega koji prave 5-6x pauzu od 10+ minuta svakodnevno za cigare dok ja radim. I nikada nisam to spočitavao nikome, nije da mi je svejedno, pogotovo kad imam puno posla, ali fokusiram se na sebe i cao.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- Pensioner26
- Kontakt:
Ma neda care šejtan mira, pa im smeta namaz koji traje maksimalno 10 minuta. Da je otišao na pauzu i popio jednu brlju ili zapalio džoks ne bi išlo na živce.Pogba je napisao/la: ↑13 mar 2024, 21:52Za vjernika ne postoji ništa vaznije od namaza, raditi se mora i treba posteno, ali unutar toga namaz mora biti inkorporiran. Ako te šef ili politika firme sprječava u tome - mijenjas posao za neki u kom to mozes ostvariti.
Ne poznajem kontekst dešavanja, svakako da se namaz moze obaviti unutar 10 minuta uključujući i abdest, to sto neko potroši pola sata nije ok, ali i ako potroši trebao bi imati svijest da to nadoknadi.
Konteksti su različiti, uloge, ne mora neko efektivno raditi kao masina 8h niti to iko radi da bi bio ocijenjen kao dobar radnik-kolega.
Recimo, imam ja kolega koji prave 5-6x pauzu od 10+ minuta svakodnevno za cigare dok ja radim. I nikada nisam to spočitavao nikome, nije da mi je svejedno, pogotovo kad imam puno posla, ali fokusiram se na sebe i cao.
Zadnja izmjena: Pensioner26, dana/u 13 mar 2024, 22:04, ukupno mijenjano 1 put.
- Marsal
- Kontakt:
Ja vam kažem, mene je najviše naljutilo što smo za taj konkretan potez imali vremenski interval od pola sata u dvanaestosatnoj smjeni i on je baš tad otišao klanjat i toliko je to razvukao.
Mene boli briga za njega ali ja ispadam loš radnik zbog njega, jutros kad dođe prva smjena neće niko reći jest onaj Hamuš šupak što nam je ostavio posao nego će reći jesu onaj Hamuš i Maršal šupci što su nam ostavili posao.
Mene boli briga za njega ali ja ispadam loš radnik zbog njega, jutros kad dođe prva smjena neće niko reći jest onaj Hamuš šupak što nam je ostavio posao nego će reći jesu onaj Hamuš i Maršal šupci što su nam ostavili posao.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ako on ode klanjati fino vi svi ostali se pokupite na kafu.
Kad kazes vlasniku firme u kapitalistickom uredjenju a takvi su vecinom ateisti, pare su njihov Bog, da imas 5 puta obavezu dnevno da se molis odnosno 2 3 puta u smjeni, zavisno kakvo ti je radno vrijeme, malo to zvuci neradnički...mislim mozes ti bit radnik u ostatku vremena ali onako na prvu
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Ima važnije. Zajednica. Pogotovo ako je to muslimanska. Za hirurga, zaštitara, vođu smjene elektrane, čovjeka na traci... nije važniji namaz već posao koji obavlja*. Važnija su prava drugih ljudi ukoliko ta prava narušavaš svojim ponašanjem, mimo dogovora. Zajednica je važnija, jer bez zajednice, i njenog progresa sve drugo je upitno. Upitna je egzistencija, automatski i lična vjera.Pogba je napisao/la: ↑13 mar 2024, 21:52Za vjernika ne postoji ništa vaznije od namaza, raditi se mora i treba posteno, ali unutar toga namaz mora biti inkorporiran. Ako te šef ili politika firme sprječava u tome - mijenjas posao za neki u kom to mozes ostvariti.
Za koga je najvažnije? Za one egomanijake koji misle da su sami na svijetu i da je to što oni rade najbitnije. Zbog takvog odnosa današnji muslimani i njihova društva su nazadna su nazadni i ne vidi se kraja tome.
*Smio bih se zakleti da u takvim situacijama postoji iznimka da možeš spajati namaze.
- numanumaye22
- Kontakt:
Cuj lika jesi ti normalan, namaz vazniji u tom trenutku od posla koji obavlja. Pa sta bi trebao ljekar koji je u tom trenutku na operaciji i koji spasava covjeku zivot? Ili mozda kontrolor leta na tornju? Napustit posao 10 minuta jel? 
Cuj kaze mijenjaj posao, to kao Bejha zemlja u kojoj poslove mijenjas ko carape ako ti se ne svidjaju, svi rade sve sto vole

Cuj kaze mijenjaj posao, to kao Bejha zemlja u kojoj poslove mijenjas ko carape ako ti se ne svidjaju, svi rade sve sto vole

Naravno da je važniji. I ne, neće doktor napustiti operativnu salu nego ce pronaci momenat kad može da klanja. A ako ne može, može spajati namaze iako to nije idealno.numanumaye22 je napisao/la: ↑13 mar 2024, 22:26Cuj lika jesi ti normalan, namaz vazniji u tom trenutku od posla koji obavlja. Pa sta bi trebao ljekar koji je u tom trenutku na operaciji i koji spasava covjeku zivot? Ili mozda kontrolor leta na tornju? Napustit posao 10 minuta jel?
Cuj kaze mijenjaj posao, to kao Bejha zemlja u kojoj poslove mijenjas ko carape ako ti se ne svidjaju, svi rade sve sto vole![]()
I naravno da mozes da promijenis posao ako to stvarno zelis i odlučiš, nije ovo 2003 godina. Promijeniti posao je teško nekom ko je nepozeljan na tržištu rada, logično, a takvi nazalost bivaju i eksploatirani od BiH lihvara kojim je neshvatljivo da mu zaposlenik ima potrebu da par minuta izbiva sa pozicije. Nema alibija druze za namaz, postoji uvijek prozorčić vremena da se obavi, sve drugo je zamajavanje.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 13 mar 2024, 23:04, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
-
- Kontakt:
jesam lijepo rekao da ova tema treba biti zaključana tokom Ramazana, svakakve gluposti vezano za religiju se može ovdje pročitati
zar i ti sine Ivane!?
Kako koji dan ovo je sekularna drzava samo na papiru 

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
-
- Kontakt:
Jos jedan bmw izgubio bitku u Sarajevu...
Kupit ce babo novi

Za ovakve mi sekunde nije zao sto su imali nesrecu. Sto se kaze, sami pali, sami se ubili. Glumili F1, kao sto gledam polozili nedavno, a jako auto i desi se ovo sto se desilo. Samo se nadam da niko nevin nije stradao.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.