English Premier League
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: English Premier League
Uz dužno poštovanje svim tim igračima koji su igrali nekad davno ali današnji fudbal ne ide u istu rečenicu, većina igrača od prije pedeset godina danas bi samo lopte mogla skupljati na terenu pa s tom logikom ova titula Liverpula u modernoj eri vrijedi puno više, to je moj pogled i rezonovanje.
Ne možeš posmatrati fudbal od prije 40 godina iz perspektive da bi ti isti igrači igrali tako i danas. U to vrijeme i tim uslovima to su bili najbolji fudbaleri na svijetu i tako na to treba gledati.chily-rz je napisao/la: ↑13 mar 2024, 18:02Uz dužno poštovanje svim tim igračima koji su igrali nekad davno ali današnji fudbal ne ide u istu rečenicu, većina igrača od prije pedeset godina danas bi samo lopte mogla skupljati na terenu pa s tom logikom ova titula Liverpula u modernoj eri vrijedi puno više, to je moj pogled i rezonovanje.
Stavi Kenny Dalglisha u današnje uslove treninga opet bi dobio igračinu.
- JayCatwright
- Kontakt:
Frajer iftar prekida da replicira 

- wadethegreat
- Kontakt:
Da tih ljudi nije bilo, ne bi bilo ni Salaha danas.chily-rz je napisao/la: ↑13 mar 2024, 18:02Uz dužno poštovanje svim tim igračima koji su igrali nekad davno ali današnji fudbal ne ide u istu rečenicu, većina igrača od prije pedeset godina danas bi samo lopte mogla skupljati na terenu pa s tom logikom ova titula Liverpula u modernoj eri vrijedi puno više, to je moj pogled i rezonovanje.
Dvije apsolutno najveće legende Liverpoola koji nisu bili fudbaleri su se fudbalom bavili dok je još Tito bio živ, ali su legende upravo zato što su udarili temelje kluba i načinili od njega ime kakvo jeste.
Tako će se i za Pepa pričati za 80 godina.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Apsolutno pogrešno za mene, ovi današnji Instagram igrači jedino imaju bolje fizičko-kondicione predispozicije gdje su sveli fudbal na trku, pas na drugi dodir i soft kontakt. Tehnicko znanje, lucidnost, fudbalski vic, to je 0 poena, zato danas imamo slične golove samo vidi kakva je rijetkost gol iz slobodnog udarca. Mislim opet je ok jer je fokus danas na neke druge stvari, ali ja mislim da je ranijih godina bilo vise talenta.chily-rz je napisao/la: ↑13 mar 2024, 18:02Uz dužno poštovanje svim tim igračima koji su igrali nekad davno ali današnji fudbal ne ide u istu rečenicu, većina igrača od prije pedeset godina danas bi samo lopte mogla skupljati na terenu pa s tom logikom ova titula Liverpula u modernoj eri vrijedi puno više, to je moj pogled i rezonovanje.
Moguce da je bilo vise talenta, al danas bi svaki tim apsulutno razbio te timove od prije 20 30 40 godina.
Do prije 10-15 godina samo je Arsenal igrao "lijepo" i "po zemlji" te su zbog tog bili crna ovca Engleske lige. Danas 95% timova igra tako i bas su rijetek ekipe koje igraju na ho-ruk.
Fudbal i sve oko fudbala je enormno napredovalo. Dovoljno je upalit jednu stariju utakmicu, da crknes od smijeha
Do prije 10-15 godina samo je Arsenal igrao "lijepo" i "po zemlji" te su zbog tog bili crna ovca Engleske lige. Danas 95% timova igra tako i bas su rijetek ekipe koje igraju na ho-ruk.
Fudbal i sve oko fudbala je enormno napredovalo. Dovoljno je upalit jednu stariju utakmicu, da crknes od smijeha
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Ja mislim da se samo ubrzala igra tj danas je tranzicija najvažnija istina to izgleda gledljivije, ali opet kontekst je važan da su prijašnji igrači trenirani za taj tip fudbala mogla bi se jasnije povuc paralela..pogledaj neku utakmicu osimove Jugoslavije vidi sta su ljudi radili sa loptom.Ja mislim da je fudbal imao svoje zlatno doba krajem 80–tih do 2000-tih, također taj Arsenal bi sa po muke pobijedio današnji Arsenal , a postoji mogućnost da sam ja samo nostalgičanBrokula je napisao/la: ↑13 mar 2024, 20:01Moguce da je bilo vise talenta, al danas bi svaki tim apsulutno razbio te timove od prije 20 30 40 godina.
Neko ce reci da je npr. danasnji Haland bolji od onog Drogbe, haha dajte nemojte biti djeca.
Smijesno je porediti one igracke legende i ove danas glumce.
Smijesno je porediti one igracke legende i ove danas glumce.
Ponosni smogovac!
Drogba bolji od Hallanda? 

- JayCatwright
- Kontakt:
Ma pogledaj samo Saku npr., pa lik bi prije 15 godina svaku utakmicu dobijao žute kartone radi simuliranja, danas mu se sve svira. Solidan je igrač, ali je još bolji glumac.
A nekad si imao fudbalera kojj ispuši dvije kutije cigara i pokida na utakmici. Neko će reći, to je romantika. A u suštini takvi danas ne bi mogli poluvrijeme izgurati na vrhunskom nivou.
Ne treba to mnogo ni upoređivati, svako u svom vremenu je ostavio neki trag, ne može se to tako lako uporediti. Ti ne možeš sa sigurnošću da kažeš za dva igrača iz istog vremena ko je bolji, a kamoli dal je bolji Kenny Dalglish ili Mohamed Salah. Ima tu dosta faktora koji se moraju uzeti u obzir da se argumentovano nešto zaključi.
Ne treba to mnogo ni upoređivati, svako u svom vremenu je ostavio neki trag, ne može se to tako lako uporediti. Ti ne možeš sa sigurnošću da kažeš za dva igrača iz istog vremena ko je bolji, a kamoli dal je bolji Kenny Dalglish ili Mohamed Salah. Ima tu dosta faktora koji se moraju uzeti u obzir da se argumentovano nešto zaključi.
Pa npr ako porediš Antonya, Brunu F., Sancha i slične sa nekim bivšim igračima, onda se slažem, smiješno ih je porediti,
ali Haland se itekako može porediti sa bilo kim.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
Svakako da su misljenja razlicita, svako razmislja drugacije, al cinjenica je kad gledas kako su neki napadaci davali golove a kako npr danasnji, ma ni do koljena.
Haland jeste dobar, al ni do koljena pojedinim. Fact
Ponosni smogovac!
Kakva utakmica na Vitalitiju 

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Mislis da danas ne puse cigare? Sad 2 kutije je neki ekstrem, ali puse sigurno.Fuerza je napisao/la: ↑13 mar 2024, 21:45A nekad si imao fudbalera kojj ispuši dvije kutije cigara i pokida na utakmici. Neko će reći, to je romantika. A u suštini takvi danas ne bi mogli poluvrijeme izgurati na vrhunskom nivou.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Jao Lutona samo attack i vibes odbrana 0
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- wadethegreat
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.