Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Nije problem cijena, problem je što ti zacijene i ono što se nikad ne bi u običnoj narudžbi, recimo hurme i pecivo (somun). Somun se precijenjuje, kao što se i topa precjenjuje. Čorba je vjerovatno kutljača i pol neke providne supe. Salata je isto tako neki osnov, kupusa, krastavice i malo paradajza. Jedino što je ok je ovo glavno jelo i ono nek košta, i a kod njega sumnjam da dođe više od 250g mesa.
Najbolje da je pustio da ga ubiju. Nakaradnog zakona u picku materinu
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240312058
@Alem ja, al kad ih spreme kako Bog zapovijeda. Sad nekvalitetno meso, požure da naprave, štede na svim mogućim klincima.. vjeruj da uvijek nađu način da unište i jednostavna jela.
@TonySosa ma baš je odron. Vjerujem i da je djelimično do mene, jer sam preko 10 godina u kontinuitetu naručivao iz naših restorana - pa mi sad sve hoće nešto biti kad osjetim ono odvratno ulje. Al stvarno je užasno pala kvaliteta.. a da ne pričamo o odnosu cijena/usluga.

@TonySosa ma baš je odron. Vjerujem i da je djelimično do mene, jer sam preko 10 godina u kontinuitetu naručivao iz naših restorana - pa mi sad sve hoće nešto biti kad osjetim ono odvratno ulje. Al stvarno je užasno pala kvaliteta.. a da ne pričamo o odnosu cijena/usluga.

The saddest thing in life is wasted talent.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nije problem cijena, problem je u kvalitetu tih namirnica i izradi samog jela, baš što ti kažeš, u Japanu za 7-8 dolara jedeš u restoranu sa zvjezdicom npr, dok ovi naši nisu čuli još šta je Michelinova zvjezdicasljivo je napisao/la: ↑12 mar 2024, 13:58Nije problem cijena, problem je što ti zacijene i ono što se nikad ne bi u običnoj narudžbi, recimo hurme i pecivo (somun). Somun se precijenjuje, kao što se i topa precjenjuje. Čorba je vjerovatno kutljača i pol neke providne supe. Salata je isto tako neki osnov, kupusa, krastavice i malo paradajza. Jedino što je ok je ovo glavno jelo i ono nek košta, i a kod njega sumnjam da dođe više od 250g mesa.

Npr ja ne bih žalio za dobar slijed u takvom restoranu, jer znaš da ćeš probati nešto vrijedno i nešto što ne može svako napraviti

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Pa otiso kuci po noz, znaci nije u momentu imao noz na sebi pa se branio. I to su mu progledali kroz prste realnoFoSte95 je napisao/la: ↑12 mar 2024, 14:01Najbolje da je pustio da ga ubiju. Nakaradnog zakona u picku materinu
- Marsal
- Kontakt:
Ako je prekoračio nužnu odbranu, a jest, dobro je i prošao. Mislim ne dobro, nego odlično.FoSte95 je napisao/la: ↑12 mar 2024, 14:01Najbolje da je pustio da ga ubiju. Nakaradnog zakona u picku materinu
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Dirali mu dijete, on ih naso, oni ga prebilu, on ode kuci po noz i izbode ih, nikakva samoodbrana zakonski gledano, nek se lupi nogom u zadnjicu, extra je prosoMarsal je napisao/la: ↑12 mar 2024, 14:10Ako je prekoračio nužnu odbranu, a jest, dobro je i prošao. Mislim ne dobro, nego odlično.FoSte95 je napisao/la: ↑12 mar 2024, 14:01Najbolje da je pustio da ga ubiju. Nakaradnog zakona u picku materinu
- Marsal
- Kontakt:
Ako je to istina on je nagrađen, a ne osuđen.alemsa je napisao/la: ↑12 mar 2024, 14:12Dirali mu dijete, on ih naso, oni ga prebilu, on ode kuci po noz i izbode ih, nikakva samoodbrana zakonski gledano, nek se lupi nogom u zadnjicu, extra je prosoMarsal je napisao/la: ↑12 mar 2024, 14:10Ako je prekoračio nužnu odbranu, a jest, dobro je i prošao. Mislim ne dobro, nego odlično.FoSte95 je napisao/la: ↑12 mar 2024, 14:01Najbolje da je pustio da ga ubiju. Nakaradnog zakona u picku materinu
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Što se tiče iftarskih menija tu se naplaćuje iftar, ko kategorija, jer niko neće cigančit na iftaru, pa to što podrazumjeva određeni ritual (da je tu hurma, somun, topa) i to što imaš potrebu da ga organizuješ. A mislim da ima dosta i do potražnje, tako da najmanje je tu cijene na jelo a najviše na ova neka nepisana pravila.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑12 mar 2024, 14:06Nije problem cijena, problem je u kvalitetu tih namirnica i izradi samog jela, baš što ti kažeš, u Japanu za 7-8 dolara jedeš u restoranu sa zvjezdicom npr, dok ovi naši nisu čuli još šta je Michelinova zvjezdicasljivo je napisao/la: ↑12 mar 2024, 13:58Nije problem cijena, problem je što ti zacijene i ono što se nikad ne bi u običnoj narudžbi, recimo hurme i pecivo (somun). Somun se precijenjuje, kao što se i topa precjenjuje. Čorba je vjerovatno kutljača i pol neke providne supe. Salata je isto tako neki osnov, kupusa, krastavice i malo paradajza. Jedino što je ok je ovo glavno jelo i ono nek košta, i a kod njega sumnjam da dođe više od 250g mesa.![]()
Npr ja ne bih žalio za dobar slijed u takvom restoranu, jer znaš da ćeš probati nešto vrijedno i nešto što ne može svako napraviti![]()
- BosniaBoston
- Kontakt:
Bgm ove “dodatke” bi i van ramazana naplatili 15-ak maraka. Somun marka, par hurmi marka, topa 2, sezonska salata 2, limunada 3-4, čorba 4-5
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Ma ja on Zlatni Ljiljan, oni klosari, posebno Domac maltretira naselje kod druge gimnasije pa ono ucinio je uslugu drustvo i onako, ali morali su mu nesto dati jebga ipak je ubistvo (ne iz samoodbrane)
iftarski meni su slicni cigarama u ratu.
gule te ali kad hoces plati
neki meni oko 20ak km dobijes corbu i piletinu ,dvije hurme ,kupusa i jedan paradajz preko
da makar kazu evo kafa od nas
Ali eto tako su u mogucnosti da mogu lupati cijenu,sjecam se kad neko napisa necemo prodavati alkohol za vrijeme ramazana i ubaciloi smo iftarski meni
bosnjo i dupe za marku
gule te ali kad hoces plati
neki meni oko 20ak km dobijes corbu i piletinu ,dvije hurme ,kupusa i jedan paradajz preko
da makar kazu evo kafa od nas
Ali eto tako su u mogucnosti da mogu lupati cijenu,sjecam se kad neko napisa necemo prodavati alkohol za vrijeme ramazana i ubaciloi smo iftarski meni
bosnjo i dupe za marku
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Teletine u FBiH haman ni za lijeka, barem ne one domaće ili uvozne kvalitetne.
Upravo to je razlog mesare svašta prodaju. Onaj mesar što uvozi kg upitne teletine i uopšte mesa dobije ga u pola cijene, a onaj koji bi prodavao kvalitet, cjenovno ne bi mogao parirati ovom prvom.
Tek kada se npr. brendira ćevap, e onda ćeš znati da je u njemu kvalitetna junetina i slicno za ostale vrste.
Imaš izvješaj EU Komisije o našoj zemlji gdje stoji kako BiH predstoji veliki posao oko usklađivanja u pogledu zvaničnih kontrola i kontrola životinja. Dalje stoji kako nije ostvaren napredak u poboljšanju opće sigurnosti hrane itd.
To da se ne mogu smučiti vrijedi za SAD, a kod nas ćeš pojest meso od truhlog klokana.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- feniksptica
- Kontakt:
Bgmi prava domaca topa košta.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Tacno. Nema do domace hrane nista, dok si mladji letis na tu brzu hranu, restorane, narucivanja itd. Kad malo dodjes tobe skontas kakav je to sve smet
1946-1987
Ma najveći je problem što kod nas svaka šuša živi u ubjeđenju da može zgrnuti ozbiljne pare u ugostiteljstvu.. a kontrole nikakve.
Smio bih se kladiti da su ovakvi kao ja naručivanjem pojeli više žohara nego Bear Grylls.
Smio bih se kladiti da su ovakvi kao ja naručivanjem pojeli više žohara nego Bear Grylls.
The saddest thing in life is wasted talent.
Najgore što ni ne znaju napraviti topu kako treba.sljivo je napisao/la: ↑12 mar 2024, 13:58Nije problem cijena, problem je što ti zacijene i ono što se nikad ne bi u običnoj narudžbi, recimo hurme i pecivo (somun). Somun se precijenjuje, kao što se i topa precjenjuje. Čorba je vjerovatno kutljača i pol neke providne supe. Salata je isto tako neki osnov, kupusa, krastavice i malo paradajza. Jedino što je ok je ovo glavno jelo i ono nek košta, i a kod njega sumnjam da dođe više od 250g mesa.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sto kaze Braco Vrbanjusa ne jede se svugdje 
Cijene su vjerovatno svuda od 30-40 KM ali zna se gdje je bar nesto bolja hrana u odnosu na konkurenciju. Svaki grad ima 2 3 mjesta dobra i to je to.

Cijene su vjerovatno svuda od 30-40 KM ali zna se gdje je bar nesto bolja hrana u odnosu na konkurenciju. Svaki grad ima 2 3 mjesta dobra i to je to.
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa ne jedes kod jarana kuci, pa da uzimas nabavne cijene. Valja neko otic po robu, donijet je u restoran, skuhat, oprat sudje i pribor, stavit ih na stol, usluzit te i na kraju sve to pocistit. Corba iz kesice se ne isplati gastronomu. Jeftinije ga ispadne domaca.Marsal je napisao/la: ↑12 mar 2024, 13:21Hurme - pakovanje od 200g 1KMJayCatwright je napisao/la: ↑12 mar 2024, 12:47Ovdje svakako dođe svega.
Kad sve sabereš i oduzmeš izađe te jeftinije koju markicu.
Limunada - kila limuna na pijaci 2 KM, u Mercatoru jučer sam kupio za 90 feninga kilogram na sniženju
Lepina - marka u vrh glave
Topa - hajmo reći da upotrijebiš za onu činijicu 3 marke sastojaka ali nema šanse
Čorba - dobiješ sranje iz kesice
Teleća šnicla - nema gramaže ali sumnjam da dobiješ više od 300 g što je cijena nekih 5-6 maraka
Salata - malo ti nasjecka kupusa i luka i plastičnog paradajza i to kao 3 marke, kako da ne
Trileća - najjeftiniji kolač za napravit
Po cijeni od 35 maraka ljudine ovdje imaju najmanje 20 maraka zarade, ali jedno si upravu dok ima levata da ovo plaćaju ja im skidam kapu i nek bude 105.
To isto da kazes cuj tikepa 100€, a Kinez ih napravi za pola marke.
- numanumaye22
- Kontakt:
To stoji sigurno, restoran jeste ‘luksuz’, nesto sto ti apsolutno nije nuzno i to placas vise. Ako neces sjedi kuci i potrosi 4-5 sati dok to sve odes kupit, doneses, napravis i skuhas pa onda jos na kraju i sudje posamaras.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.