U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

NoDi80
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la NoDi80 » 12 mar 2024, 11:40

Srbi i Hrvati itekako trebaju biti stranci ukoliko nisu rodjeni u BIH
Svakako i ovi mnogi domaci se ponasaju ko stranci
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

us1997
Kontakt:

Post Postao/la us1997 » 12 mar 2024, 11:55

GG3 je napisao/la:
12 mar 2024, 11:35
us1997 je napisao/la:
12 mar 2024, 11:17
Smatrati Hrvata ili Srbina strancem je smijesno , uvodjenjem mladog igrača kao obaveznog pravi ti ligu ameterskom jer cim trenera ogranicavas nekim pravilima je glupo da ne moze izvesti svoju najbolju ekipu , rijesenje je ukinuti mladog igrača u wwin ligi , napraviti zajednicku drugu ligu sa 12 klubova i napraviti u21 natjecanje plus dva do tri igrača starija od 21 godine koja mogu igrati nesto kao na Olimpijskim igrama gdje bi mogli igrati ovi što se vrate nakon ozlijeda ili budu kažnjeni od trenera kao sad Ziljkic sto je bio
Zasto je smijesno smatrati ih strancem? Igrac rodjen npr. U Djakovu, Novom Sadu zato nije stranac?
Svi u Europi su ludi samo mi normalni??
Nisam mozda toliko zadojem s tim kao @mercurial
ali isto mislim da to pravilo samo nama steti… klubovi idu manjom manjom linijom otpora jer se ne moraju brinuti o omladinskom sektoru a bez omladinskog Sektora ostat ce 3-4 dobra u BiH. Ostali ako budu imali pare dovodit ce strance ako ne ugasio ce se …
Zato što je ovo premal bazen da bi bilo kvalitetne lige , a više se zaradi igranjem u pretkolima kvalifikacija nego prodajom igrača jer nikom nismo zanimljivi i igrači sto se prodaju za godinu dvi se vrate

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 12 mar 2024, 12:00

us1997 je napisao/la:
Smatrati Hrvata ili Srbina strancem je smijesno , uvodjenjem mladog igrača kao obaveznog pravi ti ligu ameterskom jer cim trenera ogranicavas nekim pravilima je glupo da ne moze izvesti svoju najbolju ekipu , rijesenje je ukinuti mladog igrača u wwin ligi , napraviti zajednicku drugu ligu sa 12 klubova i napraviti u21 natjecanje plus dva do tri igrača starija od 21 godine koja mogu igrati nesto kao na Olimpijskim igrama gdje bi mogli igrati ovi što se vrate nakon ozlijeda ili budu kažnjeni od trenera kao sad Ziljkic sto je bio
Zasto je smijesno nekog ko ima sportsko drzavljanstvo druge drzave iz okruzenja smatrati strancem ? Neko ko dolazi iz Varazdina, Nisa ili ne znam otkud ? Onda bi momak roden u Travniku sa bh drzavljanstvom trebao nastupati u HNL-u kao domaci, a ne kao stranac. Stvarno su u HNS-u debili sto nam ne omogucuju takvo pravilo.

us1997
Kontakt:

Post Postao/la us1997 » 12 mar 2024, 12:08

mercurial je napisao/la:
12 mar 2024, 12:00
us1997 je napisao/la:
Zasto je smijesno nekog ko ima sportsko drzavljanstvo druge drzave iz okruzenja smatrati strancem ? Neko ko dolazi iz Varazdina, Nisa ili ne znam otkud ? Onda bi momak roden u Travniku sa bh drzavljanstvom trebao nastupati u HNL-u kao domaci, a ne kao stranac. Stvarno su u HNS-u debili sto nam ne omogucuju takvo pravilo.

U HNl domaćim igračem se smatra svaki igrač koji ima drzavljanstvo neke od država EU a to je poprilično velik bazen , a je li ti smatras da naša liga moze bit konkurentna sa igračima iz BiH , pa imas 4 5 nogometnih škola koje imaju donekle profesionalan odnos a i to je miljama daleko od Hrvatske i Srbije gdje ce svaka juniorska ekipa iz Bih izgubiti 4 5 razlike od juniora Dinama , Hajduka ,Zvezde i Partizana ,

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 12 mar 2024, 12:20

Mi nismo u EU, u tom bezviznom rezimu.
Ja pamtim dobre nastupe juniora Zeljeznicara u omladinskoj ligi prvaka, tako da nije bas tako crno.
Elem, ti igraci sto dolaze u BiH iz okruzenja nisu nista podigli kvalitet lige, tako da nikva korist. Kvalitetni igraci iz okruzenja sigurno nece doci u nasu ligu, igrace doma radije. Treba ligu smanjiti na 10 klubova pa ce se kvalitetniji igraci koncentrisati u manji broj klubova.
Problem je sto ce za 4-5 godina pojedini klubovi sluziti samo kao filijala i razigravanja igraca klubovima iz Hrvatske. Liga nema koristi od toga jer ce to biti igraci na posudbi i zadrzace se godinu-dvije, klubovi nece zaraditi prodajom jer nisu njihovi igraci, a reprezentacija tek nece imati koristi jer oni nastupaju za Hrvatsku.
Trebamo u ovo pravilo uvrstiti Tursku i Iran pa neka i njihovi igraci igraju kao domaci. Kad je bal nek je maskenbal. Sigurno imaju veci kvalitet da poboljsjaju ligu, a nama za repku znace isto kao ovi iz Hrvatske, dakla nista. Pa da u Zelju dovedu 10 igraca iz Fenera svake godine na posudbu.

us1997
Kontakt:

Post Postao/la us1997 » 12 mar 2024, 12:32

mercurial je napisao/la:
12 mar 2024, 12:20
Mi nismo u EU, u tom bezviznom rezimu.
Ja pamtim dobre nastupe juniora Zeljeznicara u omladinskoj ligi prvaka, tako da nije bas tako crno.
Elem, ti igraci sto dolaze u BiH iz okruzenja nisu nista podigli kvalitet lige, tako da nikva korist. Kvalitetni igraci iz okruzenja sigurno nece doci u nasu ligu, igrace doma radije. Treba ligu smanjiti na 10 klubova pa ce se kvalitetniji igraci koncentrisati u manji broj klubova.
Problem je sto ce za 4-5 godina pojedini klubovi sluziti samo kao filijala i razigravanja igraca klubovima iz Hrvatske. Liga nema koristi od toga jer ce to biti igraci na posudbi i zadrzace se godinu-dvije, klubovi nece zaraditi prodajom jer nisu njihovi igraci, a reprezentacija tek nece imati koristi jer oni nastupaju za Hrvatsku.
Trebamo u ovo pravilo uvrstiti Tursku i Iran pa neka i njihovi igraci igraju kao domaci. Kad je bal nek je maskenbal. Sigurno imaju veci kvalitet da poboljsjaju ligu, a nama za repku znace isto kao ovi iz Hrvatske, dakla nista. Pa da u Zelju dovedu 10 igraca iz Fenera svake godine na posudbu.
Slazem se za ligu od 10 klubova , a gdje su sad juniori Zelje sto su igrali protiv Atletiko Madrida

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 12 mar 2024, 12:39

GG3 je napisao/la:
12 mar 2024, 11:35
Zasto je smijesno smatrati ih strancem? Igrac rodjen npr. U Djakovu, Novom Sadu zato nije stranac?
Svi u Europi su ludi samo mi normalni??
Nisam mozda toliko zadojem s tim kao @mercurial
ali isto mislim da to pravilo samo nama steti… klubovi idu manjom manjom linijom otpora jer se ne moraju brinuti o omladinskom sektoru a bez omladinskog Sektora ostat ce 3-4 dobra u BiH. Ostali ako budu imali pare dovodit ce strance ako ne ugasio ce se …
Ako se ne varam, igrač rođen u Đakovu u većini evropskih liga i nije stranac nego se tretira kao domaći igrač, u ligama zemalja EU, dakle u većini Evrope...
Na primjer u Superligi Srbije igrači iz EU se smatraju domaćim. Pa i pored toga, recimo Zvezda samo unazad pola godine je uzela čitavih 25 miliona evra od prodaje trojice igrača koji su ponikli u njenoj omladinskoj školi (Eraković, Nedeljković, Mijatović), a vjerovatno će i Lukovića prodati Viljarealu što je još dodatnih 4 mil, TSC proda Ratkova u Salzburg za 5 miliona, Lučani prodaju dvojicu mladih u Englesku za 4/5 mil, mali IMT koji je ušao iz druge lige proda dečka od 18 godina Strazburu za preko 5 mil, Čuka.... Poenta priče, zayebi bilo kakvo pravilo, dijete ako je talentovano, ako radi sa stručnim trenerima i ako dobije šansu, njegovo mjesto u ekipi nijedan stranac ne može da otme... Što kaže ovaj @tutankamon, pa nije niko lud dovoditi igrače sa strane i masno ih plaćati, a imaš talentovanog dečka u ekipi za kojeg možeš uzeti fine pare ako mu daš šansu. Fazon je u radu sa djecom, dobar sistem, stručan kadar, nema korupcije, nema nepotizma, zasučeš rukave, predan rad... Rezultati moraju doći. Možeš ti uvesti kakvo god hoćeš pravilo ili ga ukinuti, ako iz omladinskih škola ne izlaze školovani igrači, nema od toga ništa.

Mada uvijek je lakše kao recimo ovaj @mercurial, spustiti diskusiju na nivo nacionalnog, nećemo dozvoliti da nam Srbi odlučuju :rol: ... Kakav mentalni sklop, za izučavanja :bow:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 12 mar 2024, 12:42

mercurial je napisao/la:
12 mar 2024, 10:50
GG3 je napisao/la:
12 mar 2024, 09:55
U BiH treba rekonstrukcija nizih Liga jer ovo je ne efikasno i ne idrzivo bilo jer imamo sve manje i manje Fudbalera i Klubova, Ali to na zalost ne zele ljudi iz RS-a i najlakse im je bilo povecat broj stranica, i onda igraci iz prvih ekipa zavrsavaju u prvi
Ligama i tako dalje. Za BiH fudbal i njene igrace (stanovnike) ovo nije dobar nacin i pogotovo Bosnjacka strana je tu trebala reci ne. U jednoj Austriji se njemci ili svicarci vode kqo strani igraci zasto bi kod nas trebalo drugacije?
Al u Austriji svako malo rade na unapredjenu i rekonstrukciji nizih liga da bi imali sto bolji kvalitet a manje troskove.

I kao sto kolega gore napisa problem su isto mladje kategorije, ne zainteresiranost klubova za tim i trpanje uhljeba na trenerske pozicije. I postoji milion nekih fudbalski skola, ja to nigdje u svijetu Nisam vidio.
Naravno da treba rekonstrukcija nizih Liga, ali vidim da me ti razumijes za razliku od pojedinih kome je cilj da njihovi igraci igraju za susjedne repke. Ali pobogu drzava nam je takva gdje uvijek imamo ovakve sabotaze na stetu drzave pa tako i sportu. Za 5 godina ce biti situacija da ce u pojedinim klubovima biti hrpa mladih igraca na posudbama iz komsiluka gdje ce im nasa Liga biti kao poligon za razvoj dok ne stasaju za njihove klubove (sezona-dvije) i reprezentacije (lijevo-desno). A zasto ? Jer ce se voditi kao domaci i moze ih biti cak 10-15 bez problema. Od toga nema koristi ni kvalitet lige ni nasa reprezentacija. Zato sam protiv tog pravila jer ne donosi nicemu. Ako to nema nigdje, zasto postoji kod nas ? Ovi se uhvatili Sarajeva, a realno osim Sarajeva i Zelje (bosanskih klubova) kad je neki drugi klub u nasoj ligi razvio nekog igraca od kojeg je reprezentacija imala koristi? Nebitno kakvog kvaliteta, ne mora tu nuzno biti igrac za lige petice. Nasoj ligi puno znaci cak i kad uspije prodati igraca u tu tursku ligu, puno takvih igraca kasnije zaigra i za reprezentaciju. Siroki ima 16 igraca, Posusje 15, Gosk 12-13 koji igraju za Hr pasosom kao domaci. Pa gdje to ima u svijetu ?? Toliko ih nema ni Hajduk.
Nažalost, malo od toga što govoriš pije vode.
Neće niko nama poslati mladog igrača da ga upropastimo. Imaju oni svoje filijale, 2. lige koje su ublizu sa našom prvom. Tu razvijaju svoje talenete. Nemaju oni ništa od nas, a mi imamo puno od njih. Njihovi drugorazredni igrači dolaze u našu ligu i podižu je na nivo profesionalne. Bez njih ne bi mogli igrati ni protiv ekipa iz Gibraltara. Daj mi neki argument da Sr i Hr liga imaju koristi od naše lige?
Tužna istina je da se to pravilo o strancima donijelo, kao posljedica činjenice da decenijama nismo u stanju proizvesti dovoljan broj profesionalnih igrača. Profesionalnih igrača koji mogu parirati igračima iz liga ispod 40 mjesta UEFA rang liste.
Ako pogledaš prvih 11 u zadnjem kolu bhpl, vidjećeš da u FK Sarajevu ima više "stranaca", nego u FK Borcu. Kad su Sarajevo i Željo bili šampioni, imali su više stranaca nego danas Borac. Vjerovatno podjednako koliko i Zrinjski zadnjih sezona. Govorim o onom rosteru od 16-17 igrača koji se koriste.
Kad govoriš koji je klub osim Sarajeva i Želje razvio reprezentativce, spomenuću ti Vranješa, Cimirota, Šunjića, Krunića, Papca, Pandžu .Ttrenutno ih je 5-6 u reprezentaciji koje nisu razvili bošnjački klubovi.

Dakle konačno moramo shvatiti, stvari će krenuti bolje tek kad počistimo ispred svojih vrata. Kada napravimo ozbiljne profesionalne klubove, uložimo u razvoj mladih igrača. Pa Sučić, Hasić, Jović, Gaćinović, Šošić, neće morati da idu vani da bi se razvili, Baždar bi možda došao u Želju, umjesto Partizan. Ne bi bilo potrebe da dovodimo susjedski škart, nego bi imali svoje igrače bolhjeg kvalitet. Ne bi moralio da prosimo po dijaspori, nego bi imali reprezentativce iz domaće lige itd.
Al opet, teško je prevazići tu našu mantru da su za sve krivi drugi. Opet ćemo začas doći do Srebrenice, rata
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 12 mar 2024, 12:45, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 mar 2024, 12:44

A de ba, ako je igrac talentovan, ne moze ga Bog otac izbaciti iz sastava, a kamoli neki polovnjak iz zemalja Balkana. Nazalost mi nemamo takvih mladih igraca. Eto opet igra relativno puno mladjih igraca u nasim klubovima. Dzaba kad nam liga nije toliko na cijeni pa da igrace prodajemo makar u Portugal, a ne u prosjecne timove Turske.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 12 mar 2024, 12:59

Ja u klin vi u plocu..Zasto onda, ako vec spominjes pravilo EU igraci kao domaci, igraci iz Austrije nisu domaci u Bh ligi nego samo iz Hrvatske. Nemojte mi poturati nesto, kad vrlo dobro svi znamo kakvi su interesi po srijedi. Cilj je napraviti u BiH poligon za razvoj igraca iz Hrvatske lige dok ne stasaju i timove koji ce sluziti kao razvojni za hrv klubove, a to nije moglo bez ovog pravila koje ukida ogranicenja o broju stranaca. Zaboli vas za kvalitetu lige i kvalitet bh reprezentacije budite realni. Nemojte uvijek hinjski iza leda. 30 godina razvijate igrace za Hrv reprezentaciju i svu talentiranu djecu gurate njima. Najzad, ne volim kad moram raspravljati o dobrobiti reprezentacije BiH sa ljudima koji joj ne zele dobro i koji svakog svog igraca guraju u komsijske reprezentacije.
O savezu BiH zadnji sud ce dati istinski navijaci ove reprezentacije i jedini imaju na to pravo, a vi mrzitelji mrzite i dalje.
Mi dok zelimo dobro drzavi BiH odmah smo nacionalisti, a vi kad zelte dobro Hrvatskoj onda ste domoljubi i patriote.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 12 mar 2024, 13:00

Cuj Avdic, pa taj nije standardan ni u 17 Srbija kamoli prvi tim.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 12 mar 2024, 13:04

@mercurial na trola, ovo ne može biti realno :D Mislim tolika količina besmislica
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 12 mar 2024, 13:06

A ne, ako je vama kao bh patriotama uredu gledati ovo sve, da na celu saveza sjedi cojek koji ne priznaje drzavu, da se prvak odredjuje sudijskim lakrdijama, ovo debilno pravilo koje ne postoji nigdje u svijetu gdje se direktno pogoduje samo za 2 drzave okruzenja (ako se radi o kvalitetu lige onda treba omoguciti brazilcima i argenticima da igraju kao domaci igraci-ali krajnji cilj nije podici kvalitet lige) onda je sve udure. Ja se onda izvinjavam ovima iz hrv korpusa sto su me napali.

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 12 mar 2024, 13:13

Zato sto nemamo s Austrijom, Brazilom, Argentinom nista zajednicko.
S Hrvatskom, Srbijom, Crnom Gorom...imamo. Zivjeli smo u istoj drzavi, pricamo isti jezik.
Budi iskren i priznaj da bi bio najsretniji da za reprezentaciju BiH igraju samo bosnjaci pa makar svi bili invalidi.
Priznaj to i onda ce i drugi probat s tobom normalno pricat dok vidimo sta te dovelo do tog stanja. Jer ovako te nitko ne moze ozbiljno shvatit jer i kad probas nesto napisati s cim bi se slozio( jer nije da nisi imao nekih ok izjava), u nastavku komentara nekako uvijek zavrsis sa nacionalizmom i sve useres.
Ne ulazim u to sta si prosao kroz zivot, jel takav odgoj doveo do ovoga da mrzis sve sto nije bosnjacko i krijes se iza rijeci: patriot( a nije vidilo patriotizma), al nije ti to dobro. Ogorcen si, otices na zivcima

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 12 mar 2024, 13:20

mercurial je napisao/la:
12 mar 2024, 13:06
A ne, ako je vama kao bh patriotama uredu gledati ovo sve, da na celu saveza sjedi cojek koji ne priznaje drzavu, da se prvak odredjuje sudijskim lakrdijama, ovo debilno pravilo koje ne postoji nigdje u svijetu gdje se direktno pogoduje samo za 2 drzave okruzenja (ako se radi o kvalitetu lige onda treba omoguciti brazilcima i argenticima da igraju kao domaci igraci-ali krajnji cilj nije podici kvalitet lige) onda je sve udure. Ja se onda izvinjavam ovima iz hrv korpusa sto su me napali.
Eto volio bi da čujem argument , na koji to način naša liga radi u korist hrvatske i srpske lige ? Kako to mi njima pogodujemo ? Dakle konkretno, bez zamišljenih situacija šbbkbb.

Recimo desetine igrača iz njihovih liga su igrali za bh reprezentaciju, a neki ostavili dubok trag. Spahić, Mujdža, Ibričić, Bajić, Milenković.. Danas u bh selekcijama vjerovatno ima desetine mladića koji se razvijaju u srpskoj i hrvatskoj ligi. Neki će vjerovatno postati stanardni A reprezentativci.
Bez njihovih drugorazrednih igrača, naša liga bi bila amaterska.

A šta je to bh fudbal, uradio za srpski i hrvatski fudbal?

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 12 mar 2024, 13:23

Eto Srbiji i Hrvatskoj nisu dovoljne njihove lige za razvoj mladih igrača, pa će ih poslati u Posušje ili u Leotar da se razvijaju :tokralju: pa će ta djeca iz komšiluka uzimati mjesto u bh timovima domaćoj talentovanog djeci...
Ja mu naveo bar 10 primjera mladih perspektivnih igrača koji su direktno iz srpskih klubova otišli u najjače evropske lige, unazad godinu/dvije dana, Hrvatsku da i ne pominjem... on gusla o Vici Zeljković, kao da je prije njega med i mlijeko teklo potocima :rol:

Možda lik trola, a možda i ne :rol:

PS
To što bh klubovi uglavnom dovode polovne izraubovane igrače iz najbližeg okruženja, to nije problem Vice ni Saveza. Savez ti je dao mogućnost da nađeš, izabereš, skautiraš i platiš igrača za kojeg smatraš da će ti koliko toliko podići kvalitet ekipe, a samim tim i lige. Zrinjski to recimo pametno radi godinama, dovode na posudbe ili kupuju igrače uglavnom iz Hrvatske, i jedna su od najjačih ekipa u ligi godinama unazad. Neko drugi ako ne želi strane igrače u svom rosteru, okreneš se omladinskoj školi i udri, pravi školovane igrače od kojih ćeš kasnije imati koristi i ti i reprezentacija, na kraju krajeva, to ti niko ne može zabraniti.
Zadnja izmjena: alan_kardec, dana/u 12 mar 2024, 13:38, ukupno mijenjano 1 put.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 12 mar 2024, 13:36

Ma ne zanima me sta neko radi u svom dvoristu vec u mom. Najsretniji bih bio da se Sucic odazvao nasem selektoru, samo do sad nijedan iole kvalitetan igrac (druge vjere,a roden u BiH) se nije odazvao nama nego je otisao u komsiluk.
Nisam ogorcen, samo me zanima zasto postoji pravilo za sta nema reciprocitet u komsijskim zemljama. Najzad ako je to stanje svima uredu, izvinuo sam se vec, ja ga nisam izglasao i necu ga sam izmijeniti. Samo ne znam zbog cega je tolika kuknjava drugih navijaca na ostalim temama.

Masu igraca koji su igrali za hrv ili srb su rodeni u BiH i ponikli u nasoj ligi, pa i Luka Modric je bio, danas Sucic, sutra ce ih biti jos i vise. A sve vam ne valja BiH, znam da bi mnogi voljeli da je nema, to nije tajna.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 12 mar 2024, 13:44

alan_kardec je napisao/la:
12 mar 2024, 13:23
Eto Srbiji i Hrvatskoj nisu dovoljne njihove lige za razvoj mladih igrača, pa će ih poslati u Posušje ili u Leotar da se razvijaju :tokralju: pa će ta djeca iz komšiluka uzimati mjesto u bh timovima domaćoj talentovanog djeci...
Ja mu naveo bar 10 primjera mladih perspektivnih igrača koji su direktno iz srpskih klubova otišli u najjače evropske lige, unazad godinu/dvije dana, Hrvatsku da i ne pominjem... on gusla o Vici Zeljković, kao da je prije njega med i mlijeko teklo potocima :rol:

Možda lik trola, a možda i ne :rol:
Ma ja njega donekle razumijem al on ide u krajnost! A tako se ne rijesava ni jedan problem, iskren da budem nije ni meni ovo pravilo dobro iz prostog razloga sto ce nasi klubovi (ili njih nekoliko) koji imaju Novac dovodit poluprofesionalce iz Hr ili Srb (jer to im je lakse) nego zasukat rukave i edukovati prvo trenere u mladjim kategorijama i raditi da Savez krene u rekonstrukciju nizih liga, i pravljenja sistema koji valja.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 12 mar 2024, 13:53

To pravilo je posljedica našeg očaja. Ipostavilo se da mi jednostavno nismo u stanju da proizvedemo profesionalne igrače zadovoljavajućeg nivoa.
Ograničavanjem broja stranaca, bili bi potpuno neupotrebljivi na nivou Eurokupova, pa se došlo do solomonskog rješenja.
Eto ima neko ograničenje, ali ne važi za Srbiju i Hrvatsku.

A onda to počnu iterpretirati kao zavjeru. :D
Kao za Hrvate nije problem što im je liga bez ograničenja za 450 milona ljudi iz EU, al mi smo ugroženi jer smo otvotreni za Srbiju i Hrvatsku.
Neshvatljivo.
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 12 mar 2024, 14:00, ukupno mijenjano 1 put.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 12 mar 2024, 14:00

Treba mijenjati sistem Liga, a ne ici linijom manjeg otpora. Ja sam samo htio reci da ce danas sutra biti u nekom klubu 10-15 mladih igraca na posudbi iz Hrvatske koji nisu dovoljno kvalitetni da igraju u prvim timovina HNL-a, a jesu za BiH. Od toga nasa Liga i reprezentacija nema koristi jer se oni kratko zadrzavaju u njoj, a repka svakako nema. I nemojte mi govoriti zasto bi oni slali svoje igrace kod nas, pa zasto su slali Modrica koji je kasnije postao najbolji na svijetu. Daleko od toga da sam nacionalista, samo sam to htio objasniti, a neki me nisu razumjeli.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.