FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
83
37%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
32
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
24%

Ukupno glasova: 226

mosarajvosa83
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mosarajvosa83 » 10 mar 2024, 23:12

Istinasamo123 je napisao/la:
10 mar 2024, 19:46
Borac hladno ide na duplu krunu.
Idu samo ako to Vico kaze,oni su obicna igracka,mozda je Vico halalio kup zbog nekih drugih stvari i mira u kuci. Da budu Sloga i Borac u finalu Sloga bi osvojila,mogu se kladiti u sta hoces

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 10 mar 2024, 23:21

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
10 mar 2024, 23:00
Ne znam je li ko upratio, ali odigra Mulalic odlicnu tekmu danas, medju boljima je bio.
Od sljedece sezone mora bit prva opcija na desnoj strani.Trebao je i ove sezone al jbg.Bolji igrac i od Beganovica i od Kyeremeha puno
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 10 mar 2024, 23:32

Hajdeee je napisao/la:
10 mar 2024, 22:26
Ili da mozda nije tvrdoglavo forsirao pojedine igrace, zbog kojih smo gubili bodove stalno.
Slucajno li namjerno, ostat ce vjecni upitnik.
Kao recimo protiv Širokog na Pecari, jedna od najvažnijih utakmica tog proljeca, poceo sa Hebibovicem na lijevom krilu, vjerovatno je momak prvi put u životu tu zaigrao, a na klupi ostao Ivan Jukic :facepalm: Naravno, izgubili smo 1:0.

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 10 mar 2024, 23:34

iftar na Kosevu volimo to :)
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 10 mar 2024, 23:56

OsmaDolazi je napisao/la:
10 mar 2024, 09:38
BegovicRamiz je napisao/la:
10 mar 2024, 01:38
da se razumijemo za malog ljigavca nisam od samog potpisa jednostavno previse vjestacki dodvaranje i te picice skontas odmah
medjutim ima ovdje dosta stvari koje mi nisu sjele sto se kaze
nisam danas ulazio i haman sat vremena sam citao sta se sve ispisalo
datum koji je ovdje par puta naveden je 5.11 i x sa Borcem na Kosevu tad je kepec poceo ozbiljno jel tako
znam da ima veze sa tim mafijasima bila je ovdje slika i video sa Keljemendijem al ne vjerujem da je sve ovo sam mogao izazvati znaci mora biti grupa manja/veca u trenutnom rosteru
ko je yebeni ziljkic da ucjenjuje sve igrace i strucni stab
koji se djavo preko 4 mjeseca vucaramo s tim jesu li toliko bezmudasi kolektivno da te jedan debilcic ubija u pojam
ja da sam se pitao on nikad ne bi ni postao igrac Sarajeva gnjida obicna

veceras svi sve znaju i dobro je buknulo
Rozman nije neko u koga vjerujem niti ulijeva neku nadu al isto tako ga i ne tjeram kao neki iz razloga sto ljudi koji biraju trenera veze nemaju i mogu dovesti samo goreg
pisao sam da nikakav napredak ne vidim i jedina utakmica koju bih mogao bas izdvojiti da je dobra bila je ona sa Zrinjski na Kosevu, solidne protiv Borca i Zelje ostalo tanko
isto tako sam rekao da je potanak prelazni rok i dobio odgovore tipa sta ocekujes neke bumove i gomilanje sad igraca
ne ocekujem nikakve bumove al isto tako ne ocekujem za klub koji je level iznad sto se tice finansija da na stoperu ima jednog Anicica da se dovodis u situaciju da ofanzivca spustas na beka i da sve sto si doveo vidis da je u najmanju ruku upitnog kvaliteta i da nisu nikakvo poboljsanje
malo po malo grana sve opterecenija
pripreme prosle mi jos gori
na to dodas sudijske lakrdije i dobijemo to sto imamo na proljece

druga stvar zasto Mirvic nije prihvatio naravno ako je istina ponudjene ostavke Rozmana i Ibricica
prema pisanju ovdje nimalo bezazlena situacija i sto bi se oni kao realno dva ostvarena porodicna covjek yebavali ovdje s nama i s klubom s kojim nemaju nikakvu posebnu vezu, drugim rijecima sto im ovo sve treba

zar se nije za Viverosa pricalo da ima visak kila da ne moze meda a kasnije da mu fali porodica po tom bi i Penaranda bio jedna od meta zbog svoje plate
sve je ovo da Bog sacuva

klub a pozeljno bi bilo i unfks da se oglasi po ovom pitanju ako je situacija kakva se ovdje predstavlja ako se ne presjece ode sve u 3 pm
nakaradni smo samo tako
Hebibe dragi sad si nasao raslje gadjati

svi na Borac u srijedu da probam izvuci bar nesto yeboga ledara i fudbal
Ovako, dio po dio cu odgovarati. Ziljkic nije nikakv krimos, on je obicna zdapija koja je pobjegla glavom bez obzira cim je klub "obavijestio" navijace tik prije derbija o tome sta je doticni radio, ko je upetljan oko kluba, kome se prijeti i kome su reketi udarani. Ziljkic je obicna prdimahovina koja je zbog svog narkomanluka i svojih dugova upleo klub u sve ovo.

Dalje, Rozman i Ibricic su klub gradili dio po dio jer im je receno da se Evropa mora ostvariti, nikakav trofej nije bio u opticaju da im je receno da se mora, u skladu sa tim su dovedeni i igraci da bi klub imao kontinuitet sa igracima od bar 3-4 prelazna roka. To je bio jedan od razloga sto je na sve nacine pokusavano rijesiti sa Ziljkicem na normalan nacin jer je covjek bio kapiten tog kluba.

Dalje, ostavke dvojca nisu prihvacene jer je sa njima dogovoreno nesto na duzi period. Dakle, da odu njih dvojica ti nebi imao sportskog segmenta nikako, jer to poseze za sobom i odlazak dosta ljudi iz oml.pogona itd itd. Mirvic to sada ne zeli da dopusti u cik sezone.

Pogledaj Viverosa, sta radi po maticnoj zemlji i kako igra te ima li visak kg i zapitaj se sto je oprostio puno vecu platu u Sarajevu samo da bi se vratio u drzavu a ima i zanimlniva slika Viverosa, kada je po Sarajevu hodao sa obezbjedjenjem.

I za kraj, vjerujte mi ovakve udare Sarajevo nije imalo od nastanka, treba se skupiti, dati podrsku klubu na max. Jer Sarajevo ce biti, sve drugo ce proci.
hvala na objasnjenju
sitglo je i od hordi saopstenje i meni je to dovoljno
sve ove godine jedini koji se istinski bore za klub i nikom drugom nista ne vjerujem

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 mar 2024, 00:03

10 mar 2024, 23:56
10 mar 2024, 09:38
10 mar 2024, 01:38
da se razumijemo za malog ljigavca nisam od samog potpisa jednostavno previse vjestacki dodvaranje i te picice skontas odmah
medjutim ima ovdje dosta stvari koje mi nisu sjele sto se kaze
nisam danas ulazio i haman sat vremena sam citao sta se sve ispisalo
datum koji je ovdje par puta naveden je 5.11 i x sa Borcem na Kosevu tad je kepec poceo ozbiljno jel tako
znam da ima veze sa tim mafijasima bila je ovdje slika i video sa Keljemendijem al ne vjerujem da je sve ovo sam mogao izazvati znaci mora biti grupa manja/veca u trenutnom rosteru
ko je yebeni ziljkic da ucjenjuje sve igrace i strucni stab
koji se djavo preko 4 mjeseca vucaramo s tim jesu li toliko bezmudasi kolektivno da te jedan debilcic ubija u pojam
ja da sam se pitao on nikad ne bi ni postao igrac Sarajeva gnjida obicna

veceras svi sve znaju i dobro je buknulo
Rozman nije neko u koga vjerujem niti ulijeva neku nadu al isto tako ga i ne tjeram kao neki iz razloga sto ljudi koji biraju trenera veze nemaju i mogu dovesti samo goreg
pisao sam da nikakav napredak ne vidim i jedina utakmica koju bih mogao bas izdvojiti da je dobra bila je ona sa Zrinjski na Kosevu, solidne protiv Borca i Zelje ostalo tanko
isto tako sam rekao da je potanak prelazni rok i dobio odgovore tipa sta ocekujes neke bumove i gomilanje sad igraca
ne ocekujem nikakve bumove al isto tako ne ocekujem za klub koji je level iznad sto se tice finansija da na stoperu ima jednog Anicica da se dovodis u situaciju da ofanzivca spustas na beka i da sve sto si doveo vidis da je u najmanju ruku upitnog kvaliteta i da nisu nikakvo poboljsanje
malo po malo grana sve opterecenija
pripreme prosle mi jos gori
na to dodas sudijske lakrdije i dobijemo to sto imamo na proljece

druga stvar zasto Mirvic nije prihvatio naravno ako je istina ponudjene ostavke Rozmana i Ibricica
prema pisanju ovdje nimalo bezazlena situacija i sto bi se oni kao realno dva ostvarena porodicna covjek yebavali ovdje s nama i s klubom s kojim nemaju nikakvu posebnu vezu, drugim rijecima sto im ovo sve treba

zar se nije za Viverosa pricalo da ima visak kila da ne moze meda a kasnije da mu fali porodica po tom bi i Penaranda bio jedna od meta zbog svoje plate
sve je ovo da Bog sacuva

klub a pozeljno bi bilo i unfks da se oglasi po ovom pitanju ako je situacija kakva se ovdje predstavlja ako se ne presjece ode sve u 3 pm
nakaradni smo samo tako
Hebibe dragi sad si nasao raslje gadjati

svi na Borac u srijedu da probam izvuci bar nesto yeboga ledara i fudbal
Ovako, dio po dio cu odgovarati. Ziljkic nije nikakv krimos, on je obicna zdapija koja je pobjegla glavom bez obzira cim je klub "obavijestio" navijace tik prije derbija o tome sta je doticni radio, ko je upetljan oko kluba, kome se prijeti i kome su reketi udarani. Ziljkic je obicna prdimahovina koja je zbog svog narkomanluka i svojih dugova upleo klub u sve ovo.

Dalje, Rozman i Ibricic su klub gradili dio po dio jer im je receno da se Evropa mora ostvariti, nikakav trofej nije bio u opticaju da im je receno da se mora, u skladu sa tim su dovedeni i igraci da bi klub imao kontinuitet sa igracima od bar 3-4 prelazna roka. To je bio jedan od razloga sto je na sve nacine pokusavano rijesiti sa Ziljkicem na normalan nacin jer je covjek bio kapiten tog kluba.

Dalje, ostavke dvojca nisu prihvacene jer je sa njima dogovoreno nesto na duzi period. Dakle, da odu njih dvojica ti nebi imao sportskog segmenta nikako, jer to poseze za sobom i odlazak dosta ljudi iz oml.pogona itd itd. Mirvic to sada ne zeli da dopusti u cik sezone.

Pogledaj Viverosa, sta radi po maticnoj zemlji i kako igra te ima li visak kg i zapitaj se sto je oprostio puno vecu platu u Sarajevu samo da bi se vratio u drzavu a ima i zanimlniva slika Viverosa, kada je po Sarajevu hodao sa obezbjedjenjem.

I za kraj, vjerujte mi ovakve udare Sarajevo nije imalo od nastanka, treba se skupiti, dati podrsku klubu na max. Jer Sarajevo ce biti, sve drugo ce proci.
hvala na objasnjenju
sitglo je i od hordi saopstenje i meni je to dovoljno
sve ove godine jedini koji se istinski bore za klub i nikom drugom nista ne vjerujem
Trebalo se odma udariti na ljigavca,cim je poceo da tersa i udara nogama kad ga izvedes iz igre nakon sto nije potrcao kako treba cijelu tekmu klosar hebeni,sve dzamijski golu,selam alejk ovo ono,ljiga nevidjena,kako se isoali preko noci iz kluba to je cudo. Treba javno smece prozvati,nesto nece mediji da pisu o ovome,prpa ih?

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 11 mar 2024, 00:40

Ako se ja dobro sjećam Viveros je dole poslan na posudbu što će reći postoji i dalje mogućnost da ga naši vrate

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 11 mar 2024, 01:48

FoSte95 je napisao/la:
11 mar 2024, 00:40
Ako se ja dobro sjećam Viveros je dole poslan na posudbu što će reći postoji i dalje mogućnost da ga naši vrate
Iskreno se nadam, da ce kod novog trenera na prvoj prozivci u junu biti Viveros, Zeljkovic, Šerbečić, Mulalić, Balta.

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 11 mar 2024, 06:30

Dosta se toga ima napisati,a živaca i energije malo.
Napisah da necemo pobjediti Igman,nazalost.
Nikakvo pametovanje,kasike i grah.Samo iskustvo.
Pesterac Ziljkic najveci problem?!Daj boze.
Protiv Listice je “kapiten” izlazio u po tekme sa stadiona.
Nisam upratio kako ga je Zapad i Sjever ispratio.Kada je dosao/prosao pored Istoka,zna se kako je bio docekan i popljuvan
Od”pljuvaca” sa Istoka👈
Hebiga,nakon desetine godina provedenih na Kosevu,vjerovatno “slabo”Mi znamo ocijeniti karakter Bordo igraca i trenera!
Treba neka djeca sa sjevera koji su tu godinu -dvije,ako i tolko,da nama pametuju ko valja,ko ne!
Pa usranoj propaloj filozofiji smo nabili kompleks kroz
3 Generacije,znaci od kraja 50-tih da uzdahnuto i s ponosom
pjevaju -svi- “gazi Pitare” 😂uz odobravanje i ushicenje pojedih
Medija.Niko od Mitomana ne pjeva “gazi HZ i sl.?!Sto li Boze.
Nego da se vratim na sadasnjost i ozbiljniju tematiku.
Danas,ponedeljak.
Hoce li se iko iz Kluba oglasiti u vezi sudijskih odluka na
štetu F.K.Sarajevo?!
Sto se niko iz Kluba nije javno oglasio u vezi odluka Vicine
Disciplinske komisije?!
Da jesu,ustvari da ima “neko”vjerovatno bi Istok bio pušten i
Vjerovatno bi golman dobio 2 umjesto 3 tekme.
Nevjerovatna indoletnost i neorganizovanost na najvisem nivou.
Ništa direktor Kluba,par jakih clanova Uprave,advokatski tim koji
Bi trebao da protektuje interese Kluba na svim nivoima.
Nazalost izgleda samo Gospodin Mirvic i njegovih 40 Hajduka,
Tik-tokera i instragamusa🙄😞
Tankosava je to i krajnje neozbiljno za ove prostore.
…i onda neko piše Ziljkic i navijači problem.
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 11 mar 2024, 07:30

mnon46 je napisao/la:
10 mar 2024, 21:16
VenamaHrabrih je napisao/la:
10 mar 2024, 21:10
Ako Ziljkić ima veze sa mafijom, onda to znači da je njega ista dovela u klub, a ne obratno. To znači da mafija već egzistira u klubu i sklanjanje Ziljkića neće ništa riješiti. Mafija je hidra i odsjecanjem jednog kraka, niču nova dva. Ako i samo ako je ovo istina, tada je puuuuno više zabrinjavajuće da je mafija u klubu, nego da jedan Ziljkić reketari, ili šta je već radio.
Iako Ziljkića nikad nisam smatrao nekim igračem, a o čemu sam više puta pisao, smatram da je, iako je njegova krivica nedvojbena i trebalo ga je daaavno otjerati, u ovom slučaju samo žrtveni jarac. Sarajevo igra loše, sa ili bez Ziljkića, i to je činjenica. Fudbal je kolektivni sport, a klub je santa leda čija samo 1/8 viri iznad površine, a ostalih 7/8 je nevidljivo. Naivno je i infantilno samo i pomisliti da je tome krivac neki Almedin Ziljkić. Kako već napisah, Ziljkić može biti samo apologet eventualnih mafijaških struktura u klubu. Pravo pitanje je: otkud one tamo, pod uslovom da iste postoje??
Isto, onomad, pisao sam o tome da klub ne može dozvoliti prisustvo jednog Ćele Bajramovića u klubu. Ako klub i dalje živi i radi na tom fonu, onda ima duboke i korijenske probleme, nego što su to neki Ziljkić, Crnkić, Kapić i ini. Također, za Varešanovića se znalo da je kockar-ovisnik. Ko je ta osoba, ili više njih koja je dozvolila njegov ulazak u klub i zašto? Ako Sarajevo ima te i takve probleme, onda nikakv Rožman, niti bilo ko to neće moći ispraviti i klub će se urušiti sam od sebe i biti žrtva sitnosopstveničkih interesa i struja koje ga rastaču iznutra. Davno sam nešto slično napisao klubu u vakat dok se Ćelo vozao fijakerom po atletskoj stazi.
Lično, ne želim vjerovati da je to istina. Ovaj klub je nastao na revolucionarnim, antifašističkim tradicijama i neću i ne mogu vjerovati da njime upravlja bilo kakva mafija iz bilo kojih razloga i interesa. Takav klub navija protiv mene i svega onoga za šta smo se familijarno borili, od ww2 pa do zadnjeg rata.
Pamet u glavu, a goozicu uza zid. Vi ste jedan od nekolicine razloga moje vjere u ovo društvo. Nemojte me iznevjeriti.

Malo o predstojećoj utakmici:
Pokojni Vukašin Višnjevac rekao je: Dajte mi stolicu, napraviću vam beka. Nije on, naravno, mislio na neku hoklicu, ni štokrlu, a još manje na nekog "Haznadarevića" ili "Luja XIV". Mislio je na stolicu koja se daje na analizu, odnosno - gowno.
Posmatranjem Julardžije tokom igara u klubu, uvidio sam da on ima samo dobre fizikalije, niša više. Može trčati kao konj, a ima toliko i snage. Do sada se slabo pokazao na dmf-u. S tim u vezi, a u nedostatku boljek, odmah ga prekomandovati na desnog beka. Mislim da bi bio pravo otkriće. Također, "mali" Čelik obavezno mora početi igrati i ako već nije igrao protiv željezničara, kup je prava prilika. Posljedično prednjem:

Rogić
Julardžija - Đuričković - Čelik - Beganović
Kyeremeh - Hasić - Buljubašić - Peneranda (Anđušić)
Čataković - Renan

Samo hrabro i sa srećom!!
Puno si gluposti napisao i šlag na tortu je ovo zadnje sa Julardžijom na beku i Čelikom na stoperu u jednoj od bitnijih tekmi sezone. Nama bekovi ne mogu igrat beka a ne zadnji vezni. Nije on Kimmich il Camavinga pa da može, da može, ne bi igrao u ovoj ligi. Spomenuo si da može trčat ko konj, može i Beganović vala tako da i nije neko mjerilo.
Mogu ja do prekosutra pisati gluposti, a iz tvoje tastature neka izlaze samo biseri i ruže, to ne umanjuje činjenicu da klub igra loše. Kontradiktoran si. Sam kažeš da kod nas ni bekovi ne znaju igrati bekove, ali bi ih prvi ti stavio na "njihova" mjesta kad bi imao takvu mogućnost. Dakle, logika ti je stavljati nekoga ko ne zna samo zato što je bek po vokaciji?!
Kad klubu ne ide, onda se nešto mora mijenjati. U ovom slučaju, neophodno je iskoristiti najviše i najbolje od suštinski kvalitetnog igrača. Promjena mu samo može goditi, ako je već profesionalni fudbaler. To što ti i tebi slični imate onaj seljački, patološki strah od promjene, ne znači da Julardžija ne može igrati beka i biti dobar na toj poziciji.
Ako imaš svoje mišljenje i ideje, slobodno ih iznesi i predloži šta bi moglo biti bolje, a ne samo jaukati šta ne valja. To je esencija neznanja i mahale.
Ostaj mi zdrav i veseo.

roccosiffredi
Kontakt:

Post Postao/la roccosiffredi » 11 mar 2024, 07:57

Andžušić mora početi da izmori Kvržica, a onda uvesti Penarandu da ga slomi

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 11 mar 2024, 08:03

Ja bih u srijedu krenuo ovako..

Rogić
Beganović Đuričković Soldo Radović
Buljubašić Julardžija
Hasić Anđušić Penaranda
Renan

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 11 mar 2024, 08:13

Lucas je napisao/la:
11 mar 2024, 01:48
FoSte95 je napisao/la:
Iskreno se nadam, da ce kod novog trenera na prvoj prozivci u junu biti Viveros, Zeljkovic, Šerbečić, Mulalić, Balta.
a kojeg novog? zasto novog?
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 11 mar 2024, 08:30

AngelDiMaria je napisao/la:
11 mar 2024, 08:13
Lucas je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:
Snovi kosicinih ahbaba.

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 11 mar 2024, 08:32

Podrška upravi i Ismiru!
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

strahmeipomisliti
Kontakt:

Post Postao/la strahmeipomisliti » 11 mar 2024, 08:34

Lucas je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:
Pusti historicara/Alena Ikica da se nada

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 11 mar 2024, 08:35

11 mar 2024, 08:30
Lucas je napisao/la:

Snovi kosicinih ahbaba.
strah me i pomisliti sta bi bilo da mu mirzu vrate
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 11 mar 2024, 08:38

11 mar 2024, 07:30
mnon46 je napisao/la:
10 mar 2024, 21:16
10 mar 2024, 21:10
Ako Ziljkić ima veze sa mafijom, onda to znači da je njega ista dovela u klub, a ne obratno. To znači da mafija već egzistira u klubu i sklanjanje Ziljkića neće ništa riješiti. Mafija je hidra i odsjecanjem jednog kraka, niču nova dva. Ako i samo ako je ovo istina, tada je puuuuno više zabrinjavajuće da je mafija u klubu, nego da jedan Ziljkić reketari, ili šta je već radio.
Iako Ziljkića nikad nisam smatrao nekim igračem, a o čemu sam više puta pisao, smatram da je, iako je njegova krivica nedvojbena i trebalo ga je daaavno otjerati, u ovom slučaju samo žrtveni jarac. Sarajevo igra loše, sa ili bez Ziljkića, i to je činjenica. Fudbal je kolektivni sport, a klub je santa leda čija samo 1/8 viri iznad površine, a ostalih 7/8 je nevidljivo. Naivno je i infantilno samo i pomisliti da je tome krivac neki Almedin Ziljkić. Kako već napisah, Ziljkić može biti samo apologet eventualnih mafijaških struktura u klubu. Pravo pitanje je: otkud one tamo, pod uslovom da iste postoje??
Isto, onomad, pisao sam o tome da klub ne može dozvoliti prisustvo jednog Ćele Bajramovića u klubu. Ako klub i dalje živi i radi na tom fonu, onda ima duboke i korijenske probleme, nego što su to neki Ziljkić, Crnkić, Kapić i ini. Također, za Varešanovića se znalo da je kockar-ovisnik. Ko je ta osoba, ili više njih koja je dozvolila njegov ulazak u klub i zašto? Ako Sarajevo ima te i takve probleme, onda nikakv Rožman, niti bilo ko to neće moći ispraviti i klub će se urušiti sam od sebe i biti žrtva sitnosopstveničkih interesa i struja koje ga rastaču iznutra. Davno sam nešto slično napisao klubu u vakat dok se Ćelo vozao fijakerom po atletskoj stazi.
Lično, ne želim vjerovati da je to istina. Ovaj klub je nastao na revolucionarnim, antifašističkim tradicijama i neću i ne mogu vjerovati da njime upravlja bilo kakva mafija iz bilo kojih razloga i interesa. Takav klub navija protiv mene i svega onoga za šta smo se familijarno borili, od ww2 pa do zadnjeg rata.
Pamet u glavu, a goozicu uza zid. Vi ste jedan od nekolicine razloga moje vjere u ovo društvo. Nemojte me iznevjeriti.

Malo o predstojećoj utakmici:
Pokojni Vukašin Višnjevac rekao je: Dajte mi stolicu, napraviću vam beka. Nije on, naravno, mislio na neku hoklicu, ni štokrlu, a još manje na nekog "Haznadarevića" ili "Luja XIV". Mislio je na stolicu koja se daje na analizu, odnosno - gowno.
Posmatranjem Julardžije tokom igara u klubu, uvidio sam da on ima samo dobre fizikalije, niša više. Može trčati kao konj, a ima toliko i snage. Do sada se slabo pokazao na dmf-u. S tim u vezi, a u nedostatku boljek, odmah ga prekomandovati na desnog beka. Mislim da bi bio pravo otkriće. Također, "mali" Čelik obavezno mora početi igrati i ako već nije igrao protiv željezničara, kup je prava prilika. Posljedično prednjem:

Rogić
Julardžija - Đuričković - Čelik - Beganović
Kyeremeh - Hasić - Buljubašić - Peneranda (Anđušić)
Čataković - Renan

Samo hrabro i sa srećom!!
Puno si gluposti napisao i šlag na tortu je ovo zadnje sa Julardžijom na beku i Čelikom na stoperu u jednoj od bitnijih tekmi sezone. Nama bekovi ne mogu igrat beka a ne zadnji vezni. Nije on Kimmich il Camavinga pa da može, da može, ne bi igrao u ovoj ligi. Spomenuo si da može trčat ko konj, može i Beganović vala tako da i nije neko mjerilo.
Mogu ja do prekosutra pisati gluposti, a iz tvoje tastature neka izlaze samo biseri i ruže, to ne umanjuje činjenicu da klub igra loše. Kontradiktoran si. Sam kažeš da kod nas ni bekovi ne znaju igrati bekove, ali bi ih prvi ti stavio na "njihova" mjesta kad bi imao takvu mogućnost. Dakle, logika ti je stavljati nekoga ko ne zna samo zato što je bek po vokaciji?!
Kad klubu ne ide, onda se nešto mora mijenjati. U ovom slučaju, neophodno je iskoristiti najviše i najbolje od suštinski kvalitetnog igrača. Promjena mu samo može goditi, ako je već profesionalni fudbaler. To što ti i tebi slični imate onaj seljački, patološki strah od promjene, ne znači da Julardžija ne može igrati beka i biti dobar na toj poziciji.
Ako imaš svoje mišljenje i ideje, slobodno ih iznesi i predloži šta bi moglo biti bolje, a ne samo jaukati šta ne valja. To je esencija neznanja i mahale.
Ostaj mi zdrav i veseo.
Vidi, ne da mi se raspravljat samo jer kažeš da treba stavit zadnjeg veznog na beka samo zato što može trčat. Najbolje bi bilo onda da imaš 11 Brozovića na terenu, svaki će istrčat po 13km i ništa nisi dobio, nije atletika da se sve zasniva na tome. A što se bekova tiče daj mi jednog našeg unazad 10 godina da kažeš da je dobar i pouzdan.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 11 mar 2024, 09:00

Lucas je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:
Husrefa Musemića sanja :kafa:

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 11 mar 2024, 09:12

FoSte95 je napisao/la:
11 mar 2024, 09:00
Lucas je napisao/la:

Husrefa Musemića sanja :kafa:
Sa ovom ublehom smo se pravo proslavili do sada, uspio je i koji negativni rekord oboriti.Onako, baš nam je zalog za optimizam za narednu sezonu, kada cemo valjda napadati titulu.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.