FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
81
36%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
24%

Ukupno glasova: 223

ajdohordas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ajdohordas » 10 mar 2024, 22:06

feniksptica je napisao/la:
10 mar 2024, 21:56
Kad su mu razjebali srce ekipe.

Tad ste svi bili slijepi, samo par je vidjelo greške Emira koje su nas poslije skupo kostale.
Tačno tako. I tada su se ovdje vodile bitke a @Pantelija najvise ukazivao na probleme.
Mada mišljenja sam da nije bilo finansijskih problema tada, ona ekipa koja je ostala mogla je zadržati tu prednost.

Ali pazi ovo, relevantno je to sto je ispustio 13 bodova, a nije relevantno to sto je i sa nama imao niz od godinu dana bez poraza i sto ce imati tri titule evo sa tri razlicita kluba.
Čudnovati smo mi, za izučavanja rekao bih...

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 10 mar 2024, 22:12

mnon46 je napisao/la:
10 mar 2024, 21:16
VenamaHrabrih je napisao/la:
10 mar 2024, 21:10
Ako Ziljkić ima veze sa mafijom, onda to znači da je njega ista dovela u klub, a ne obratno. To znači da mafija već egzistira u klubu i sklanjanje Ziljkića neće ništa riješiti. Mafija je hidra i odsjecanjem jednog kraka, niču nova dva. Ako i samo ako je ovo istina, tada je puuuuno više zabrinjavajuće da je mafija u klubu, nego da jedan Ziljkić reketari, ili šta je već radio.
Iako Ziljkića nikad nisam smatrao nekim igračem, a o čemu sam više puta pisao, smatram da je, iako je njegova krivica nedvojbena i trebalo ga je daaavno otjerati, u ovom slučaju samo žrtveni jarac. Sarajevo igra loše, sa ili bez Ziljkića, i to je činjenica. Fudbal je kolektivni sport, a klub je santa leda čija samo 1/8 viri iznad površine, a ostalih 7/8 je nevidljivo. Naivno je i infantilno samo i pomisliti da je tome krivac neki Almedin Ziljkić. Kako već napisah, Ziljkić može biti samo apologet eventualnih mafijaških struktura u klubu. Pravo pitanje je: otkud one tamo, pod uslovom da iste postoje??
Isto, onomad, pisao sam o tome da klub ne može dozvoliti prisustvo jednog Ćele Bajramovića u klubu. Ako klub i dalje živi i radi na tom fonu, onda ima duboke i korijenske probleme, nego što su to neki Ziljkić, Crnkić, Kapić i ini. Također, za Varešanovića se znalo da je kockar-ovisnik. Ko je ta osoba, ili više njih koja je dozvolila njegov ulazak u klub i zašto? Ako Sarajevo ima te i takve probleme, onda nikakv Rožman, niti bilo ko to neće moći ispraviti i klub će se urušiti sam od sebe i biti žrtva sitnosopstveničkih interesa i struja koje ga rastaču iznutra. Davno sam nešto slično napisao klubu u vakat dok se Ćelo vozao fijakerom po atletskoj stazi.
Lično, ne želim vjerovati da je to istina. Ovaj klub je nastao na revolucionarnim, antifašističkim tradicijama i neću i ne mogu vjerovati da njime upravlja bilo kakva mafija iz bilo kojih razloga i interesa. Takav klub navija protiv mene i svega onoga za šta smo se familijarno borili, od ww2 pa do zadnjeg rata.
Pamet u glavu, a goozicu uza zid. Vi ste jedan od nekolicine razloga moje vjere u ovo društvo. Nemojte me iznevjeriti.

Malo o predstojećoj utakmici:
Pokojni Vukašin Višnjevac rekao je: Dajte mi stolicu, napraviću vam beka. Nije on, naravno, mislio na neku hoklicu, ni štokrlu, a još manje na nekog "Haznadarevića" ili "Luja XIV". Mislio je na stolicu koja se daje na analizu, odnosno - gowno.
Posmatranjem Julardžije tokom igara u klubu, uvidio sam da on ima samo dobre fizikalije, niša više. Može trčati kao konj, a ima toliko i snage. Do sada se slabo pokazao na dmf-u. S tim u vezi, a u nedostatku boljek, odmah ga prekomandovati na desnog beka. Mislim da bi bio pravo otkriće. Također, "mali" Čelik obavezno mora početi igrati i ako već nije igrao protiv željezničara, kup je prava prilika. Posljedično prednjem:

Rogić
Julardžija - Đuričković - Čelik - Beganović
Kyeremeh - Hasić - Buljubašić - Peneranda (Anđušić)
Čataković - Renan

Samo hrabro i sa srećom!!
Puno si gluposti napisao i šlag na tortu je ovo zadnje sa Julardžijom na beku i Čelikom na stoperu u jednoj od bitnijih tekmi sezone. Nama bekovi ne mogu igrat beka a ne zadnji vezni. Nije on Kimmich il Camavinga pa da može, da može, ne bi igrao u ovoj ligi. Spomenuo si da može trčat ko konj, može i Beganović vala tako da i nije neko mjerilo.
A kako sad Rogic na golu , a pred derbi na stoperu, smije li jednu tekmu biti golman, drugu igrac ?

Stanley
Kontakt:

Post Postao/la Stanley » 10 mar 2024, 22:13

Stroj1946 je napisao/la:
10 mar 2024, 21:57
Po čemu je najjači. Navukli mu na početku sezone sudije bodove. I sad bi da nije ovolika prednost stečena. Da je vodio Igman ili Slogu, ne bi uspio prokockati 13 bodova. Toliko o njegovim sposobnostima. Nije samo biti trener kad imaš sve na raspolaganju i kad je sve potaman. Budi pravi trener kad je teško, pa vadi ekipu i izvlači najbolje.
Brzo su ovdje neki zaboravili Gigovića i njihov prvi dio sezone a naravno i sigurnih 18b. od zna se koga. Kako neko može čestitati klubu koji je i zvanično podržao teroristički napad na Kosovu.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 mar 2024, 22:16

ajdohordas je napisao/la:
10 mar 2024, 22:06

Tad ste svi bili slijepi, samo par je vidjelo greške Emira koje su nas poslije skupo kostale.
Tačno tako. I tada su se ovdje vodile bitke a @Pantelija najvise ukazivao na probleme.
Mada mišljenja sam da nije bilo finansijskih problema tada, ona ekipa koja je ostala mogla je zadržati tu prednost.

Ali pazi ovo, relevantno je to sto je ispustio 13 bodova, a nije relevantno to sto je i sa nama imao niz od godinu dana bez poraza i sto ce imati tri titule evo sa tri razlicita kluba.
Ma Vinko ima ovu ligu u malom prstu, zna posloziti odbranu i defanzivni blok onda samo kaznjava protivnike. Pa Dupovac one sezone izgledao kao Rio Ferdinand.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 10 mar 2024, 22:16

Vanja8 je napisao/la:
10 mar 2024, 22:12
mnon46 je napisao/la:
Ako Ziljkić ima veze sa mafijom, onda to znači da je njega ista dovela u klub, a ne obratno. To znači da mafija već egzistira u klubu i sklanjanje Ziljkića neće ništa riješiti. Mafija je hidra i odsjecanjem jednog kraka, niču nova dva. Ako i samo ako je ovo istina, tada je puuuuno više zabrinjavajuće da je mafija u klubu, nego da jedan Ziljkić reketari, ili šta je već radio.
Iako Ziljkića nikad nisam smatrao nekim igračem, a o čemu sam više puta pisao, smatram da je, iako je njegova krivica nedvojbena i trebalo ga je daaavno otjerati, u ovom slučaju samo žrtveni jarac. Sarajevo igra loše, sa ili bez Ziljkića, i to je činjenica. Fudbal je kolektivni sport, a klub je santa leda čija samo 1/8 viri iznad površine, a ostalih 7/8 je nevidljivo. Naivno je i infantilno samo i pomisliti da je tome krivac neki Almedin Ziljkić. Kako već napisah, Ziljkić može biti samo apologet eventualnih mafijaških struktura u klubu. Pravo pitanje je: otkud one tamo, pod uslovom da iste postoje??
Isto, onomad, pisao sam o tome da klub ne može dozvoliti prisustvo jednog Ćele Bajramovića u klubu. Ako klub i dalje živi i radi na tom fonu, onda ima duboke i korijenske probleme, nego što su to neki Ziljkić, Crnkić, Kapić i ini. Također, za Varešanovića se znalo da je kockar-ovisnik. Ko je ta osoba, ili više njih koja je dozvolila njegov ulazak u klub i zašto? Ako Sarajevo ima te i takve probleme, onda nikakv Rožman, niti bilo ko to neće moći ispraviti i klub će se urušiti sam od sebe i biti žrtva sitnosopstveničkih interesa i struja koje ga rastaču iznutra. Davno sam nešto slično napisao klubu u vakat dok se Ćelo vozao fijakerom po atletskoj stazi.
Lično, ne želim vjerovati da je to istina. Ovaj klub je nastao na revolucionarnim, antifašističkim tradicijama i neću i ne mogu vjerovati da njime upravlja bilo kakva mafija iz bilo kojih razloga i interesa. Takav klub navija protiv mene i svega onoga za šta smo se familijarno borili, od ww2 pa do zadnjeg rata.
Pamet u glavu, a goozicu uza zid. Vi ste jedan od nekolicine razloga moje vjere u ovo društvo. Nemojte me iznevjeriti.

Pokojni Vukašin Višnjevac rekao je: Dajte mi stolicu, napraviću vam beka. Nije on, naravno, mislio na neku hoklicu, ni štokrlu, a još manje na nekog "Haznadarevića" ili "Luja XIV". Mislio je na stolicu koja se daje na analizu, odnosno - gowno.
Posmatranjem Julardžije tokom igara u klubu, uvidio sam da on ima samo dobre fizikalije, niša više. Može trčati kao konj, a ima toliko i snage. Do sada se slabo pokazao na dmf-u. S tim u vezi, a u nedostatku boljek, odmah ga prekomandovati na desnog beka. Mislim da bi bio pravo otkriće. Također, "mali" Čelik obavezno mora početi igrati i ako već nije igrao protiv željezničara, kup je prava prilika. Posljedično prednjem:

Rogić
Čataković - Renan

Puno si gluposti napisao i šlag na tortu je ovo zadnje sa Julardžijom na beku i Čelikom na stoperu u jednoj od bitnijih tekmi sezone. Nama bekovi ne mogu igrat beka a ne zadnji vezni. Nije on Kimmich il Camavinga pa da može, da može, ne bi igrao u ovoj ligi. Spomenuo si da može trčat ko konj, može i Beganović vala tako da i nije neko mjerilo.
A kako sad Rogic na golu , a pred derbi na stoperu, smije li jednu tekmu biti golman, drugu igrac ?
Može Rogić šta god hoće, ima dobar drop kick, taman umjesto Renana da poklapa lopte što odskaču
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 10 mar 2024, 22:21

mnon46 je napisao/la:

Rogić
Čataković - Renan

Važno je napisati essay i navaljati par gluposti i neko će se upecati. U najvažnijoj utakmici gdje će odlučivati nijanse i najmanje greške covjek bi eksperimentisao sa
Julardzijom i Čelikom. Dovoljno je bilo to pročitati i da skratiš sebi muke citanjem o mafiji i WW2.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 10 mar 2024, 22:21

Kao da sada Borac nema finansijskih problema. Pogledaj prelazni, odlazak Tegeltije i ostalih. Nije situacija kao te godine, ali je tu negdje. Svakako vrhunski trener za našu ligu. Kod nas da je ranije počeo Zinedina koristiti i manje Milanovića, možda bi i mi odbranili titulu te godine uprkos teškoj situaciji u klubu tada.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 10 mar 2024, 22:26

Ili da mozda nije tvrdoglavo forsirao pojedine igrace, zbog kojih smo gubili bodove stalno.
Slucajno li namjerno, ostat ce vjecni upitnik.
- FKS -

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 10 mar 2024, 22:29

Ziljkic je smrad i to se znalo odavno, da ima ovih hahara oko kluba i to se znalo, meni je samo šega sto se pise da je odao Borcu taktiku a mi u ovoj godini najbolje izgledali na toj utakmici.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 10 mar 2024, 22:30

bordobijeli je napisao/la:
10 mar 2024, 21:47
NajvecaRadosti je napisao/la:
10 mar 2024, 21:28
GalileoGalilei je napisao/la:
10 mar 2024, 20:43
Zrinjski je užasan, kakvog su oni amatera od trenera doveli to su priče. Vlado Jagodić bi bio bolji izbor. Borac standardno svoje, čvrsto nazad, ostalo šta urade.
Ljudi veze sa vezom nemaju.Sva igra se svodi na daj je na beka nek je nabije pa ako Bilbija sta uradi dobro je ili daj je krilu pa nek igra 1 na 3.Nista kroz pas ne igraju niti imaju neke akcije.Ili ovo prvo ili prekidi koje znaju izvoditi i to je izvor 90% njihovi golova ali provaljeni su.

Istrosena ekipa sa smijesnim trenerom.
Borac apsolutno zasluzeno prvak ove godine.Najvise su pokazali
I opet takav Zrinjski 10 bodova vise od nas, sta onda za nas reći.
Mi smo prica za sebe
Ne trebaju dublje analize sve vidjeno
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 10 mar 2024, 22:31

pitara je napisao/la:
10 mar 2024, 22:29
Ziljkic je smrad i to se znalo odavno, da ima ovih hahara oko kluba i to se znalo, meni je samo šega sto se pise da je odao Borcu taktiku a mi u ovoj godini najbolje izgledali na toj utakmici.
Pa receno mu je da ce on biti u prvih 11 dan prije tekme, tu su ga navukli.

Pred tekmu se sastav promjenio i njega nije bilo.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 10 mar 2024, 22:51

mnon46 je napisao/la:
10 mar 2024, 22:16
Vanja8 je napisao/la:
mnon46 je napisao/la:

Može Rogić šta god hoće, ima dobar drop kick, taman umjesto Renana da poklapa lopte što odskaču
E j.ebaji ga sad, od stopera, pa golmana dodje i do spica...Hoce li onda Musija ostati na drugom stoperu ili ce na lijevo krilo ?
Zadnja izmjena: Vanja8, dana/u 10 mar 2024, 22:52, ukupno mijenjano 1 put.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 10 mar 2024, 22:51

bordobijeli je napisao/la:

Ma Vinko ima ovu ligu u malom prstu, zna posloziti odbranu i defanzivni blok onda samo kaznjava protivnike. Pa Dupovac one sezone izgledao kao Rio Ferdinand.
Jel moguce da pisete o Vaginku kojem se steli pola utakmica da dobije sa pola snage i onda one izjave od kad je otišao u Borac, gowno ko gowno i da osvoji ligu sampiona
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 10 mar 2024, 22:52

Vanja8 je napisao/la:
10 mar 2024, 22:51
mnon46 je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:

E j.ebaji ga sad, od stopera, pa golmana dodje i do spica...
Kad već eksperimentišu ljudi sastavima, što ne bi hahhahah
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 10 mar 2024, 22:54

mnon46 je napisao/la:
10 mar 2024, 22:52
Vanja8 je napisao/la:
10 mar 2024, 22:51
mnon46 je napisao/la:

E j.ebaji ga sad, od stopera, pa golmana dodje i do spica...
Kad već eksperimentišu ljudi sastavima, što ne bi hahhahah
Onda, Celika da prekomandujemo za kondicionog ?

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 10 mar 2024, 22:56

Stanley je napisao/la:
10 mar 2024, 22:13
Stroj1946 je napisao/la:
10 mar 2024, 21:57
Po čemu je najjači. Navukli mu na početku sezone sudije bodove. I sad bi da nije ovolika prednost stečena. Da je vodio Igman ili Slogu, ne bi uspio prokockati 13 bodova. Toliko o njegovim sposobnostima. Nije samo biti trener kad imaš sve na raspolaganju i kad je sve potaman. Budi pravi trener kad je teško, pa vadi ekipu i izvlači najbolje.
Brzo su ovdje neki zaboravili Gigovića i njihov prvi dio sezone a naravno i sigurnih 18b. od zna se koga. Kako neko može čestitati klubu koji je i zvanično podržao teroristički napad na Kosovu.
SB,Posusije,Velez im nisu smjeli centra preci,protiv nas u 94 gol iz ofsajda,Zvjezda i Sloga viroza naglo pokosi jos puno toga,nikad veca lakrdija i vece navlacanje od kad je lige. Kad nemas iza ledja politiku i savez mozes se slikat,mozes dovest Mesija dzaba ti je samo sto to neki nece da vide.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 10 mar 2024, 23:00

Ne znam je li ko upratio, ali odigra Mulalic odlicnu tekmu danas, medju boljima je bio.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 10 mar 2024, 23:02

Snsd prcija i pitarski hvalospjevi o istoj, ziljka u srijedu da se vrati nama balijanderi bi ga objerucke docekali, toliko vam je pamcenje.
Bolestan narod,dijagnoza ozbiljna, yebo vas chetinko a vi njeg
NEMA NAZAD

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 10 mar 2024, 23:11

Mi osvajamo kup i idemo u Europu. Pored nas vrlo vjerojatan slijed: Borac, Zrinjski i Sloga.

:bih:
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 10 mar 2024, 23:11

:beba:
holyman je napisao/la:
10 mar 2024, 23:02
Snsd prcija i pitarski hvalospjevi o istoj, ziljka u srijedu da se vrati nama balijanderi bi ga objerucke docekali, toliko vam je pamcenje.
Bolestan narod,dijagnoza ozbiljna, yebo vas chetinko a vi njeg
Podaništvo, baliluk, kukavičluk i neznanje, rak rana našeg naroda. Goni nas, dok smo takvi nema napretka...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: JavierBosnia, rimljanin90, Samozdravlje, tajsamja i 43 gosta.