BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 21 mar 2011, 12:06

Damir_BvB je napisao/la:Evo sta kaze Sahin:

Nuri Şahin
Hallo Freunde, leider hat es nicht gereicht für ein Sieg, aber WIR wissen, dass uns nichts aus der Bahn werfen kann in dieser Saison!
Übrigens: Wer soll denn nächsten 11m schießen? Ich bin erstmal raus für die nächste Zeit :)

Ja nemam predstavu ko bi mogao izvoditi penale?
Nekako je Sahin bio najrealniji izbor ali od njega nista...mozda Barrios ili Gotze?...Kuba dosta lose izvodi koliko se sjecam,Bender,Kevin ne dolaze u obzir...ne znam kakav je Levandovski ali on svejedno nije standardan u 11.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 21 mar 2011, 14:00

adnan24 je napisao/la:Pa samo kazem da ti je glupo poredjenje...znaci misljenja sam da to sto je BvB morao tamo dobiti nema nikakve veze sa konacnih 2-2 i nema nikakve veze sa tom tekmom protiv hannovera
Zakaj bi bilo glupo uspoređenje? :roll: Pa to je jedina tekma BvB-a koju je Bvb doslofce MORAO dobiti. Neće to biti niti slično ovoj tekmi protiv hannovera. Ja sam velim kak je bilo onda i to je sve...Neće oni a niti niko drugi imati Sevillu u glavu, al sad pričati na način Hannover se mora dobiti, kao da je to neko smeće od ekipe, nije mi to baš...Nebi se ja čudio da tu Hannover otme koji punktić iako ja to nebi volio ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 21 mar 2011, 14:04

Koliko ste penala fulali ove sezone? Ovaj zadnji, uz unfair-play Mainza me kostao finih para! :roll:
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 21 mar 2011, 15:09

anton 1983 je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Pa samo kazem da ti je glupo poredjenje...znaci misljenja sam da to sto je BvB morao tamo dobiti nema nikakve veze sa konacnih 2-2 i nema nikakve veze sa tom tekmom protiv hannovera
Zakaj bi bilo glupo uspoređenje? :roll: Pa to je jedina tekma BvB-a koju je Bvb doslofce MORAO dobiti. Neće to biti niti slično ovoj tekmi protiv hannovera. Ja sam velim kak je bilo onda i to je sve...Neće oni a niti niko drugi imati Sevillu u glavu, al sad pričati na način Hannover se mora dobiti, kao da je to neko smeće od ekipe, nije mi to baš...Nebi se ja čudio da tu Hannover otme koji punktić iako ja to nebi volio ;)
Joj što volim kad Tune najavi kiks BVB-a. :mrgreen:

Al' je i onaj Leverkusen gofno, šta god ošutaju premu golu uđe. :evil:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 mar 2011, 15:14

anton 1983 je napisao/la:
Zakaj bi bilo glupo uspoređenje? :roll: Pa to je jedina tekma BvB-a koju je Bvb doslofce MORAO dobiti. Neće to biti niti slično ovoj tekmi protiv hannovera. Ja sam velim kak je bilo onda i to je sve..

Da je BvB tu zadnju tekmu igrala protiv Karpata pa zavrsilo 2-2 to tvoje poredjenje bi bilo ok jer bi onda mogli reci kako je tim podlegao pritisku i slicno...protiv sevilje to nije bio slucaj i poredjenje ti nije adekvatno situaciji...

Slazem se da protiv Hanovera nece biti lako,uostalom protiv koga je to lako ove sezone!? Ali ako smo ih dobili tamo sa 0-4 ja se nadam da mozemo i ovdje bar 2-1(posto vec ne mozemo sa 1-0 :mrgreen: )

@mulder

Ne znam tacno ali bar 3-4 smo promasili ove sezone

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 21 mar 2011, 17:02

Sam da velim, BvB neće "kiksati" protiv hannovera ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 22 mar 2011, 01:38

Beckenbauer: Izgleda da u Dortmundu mnogo gledaju Barcelonu

Sedam kola prije kraja Bundeslige vodeća dortmundska Borussia ima sedam bodova više od drugoplasiranog Bayera iz Leverkusena, koji joj je jedini pravi rival u utrci za prvaka...

U zadnje dvije utakmice je Borussia uzela samo jedan od maksimalnih šest bodova, a posljednju utakmicu, onu domaću protiv Mainza (1-1), je pratio i Franz Beckenbauer, legenda njemačkog nogometa i počasni predsjednik Bayerna.

- Čini mi se da u Dortumndu malo previše gledaju Barcelonu. Nevjerojatno je koliko žestoko žele kopirati igru Barcelone. Protiv Mainza su u svemu tome izgledali potpuno smušeno. Imali su previše doticaja lopte, mučili se kako doći do suparničkih vratiju i sve su to na kraju skupo platili - rekao je Beckenbauer i dodao:

- Mislim da bi se trebali vratiti jednostavnijem nogometu za njih, jer bi u protivnom mogli izgubiti titulu prvaka.

Ono sto je svakom dortmundovcu vec poznato, kopiramo Barcu i na terenu i van terena, mislim pokusavamo kopirati :), ali jos prije godinu ipo ili cak i vise Klopp je rekao kako zele da kopiraju Barcu u svakom pogledu, napokon su neki i prepoznali ...
BvB Echte Liebe !!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 mar 2011, 02:07

Izgleda da u Minhenu previse gledaju Borusiju :lol: :lol:

Franz popusti nas svojim mudrostima...

Nego sta vi mislite ko bi mogao sutirati penale?

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 22 mar 2011, 08:25

barios bi trebao sutati jer mislim da bi mu par golova iz penala dalo jos vise samopouzdanja jer gol je gol jbg..

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 22 mar 2011, 09:17

adnan24 je napisao/la:Izgleda da u Minhenu previse gledaju Borusiju :lol: :lol:

Franz popusti nas svojim mudrostima...

Nego sta vi mislite ko bi mogao sutirati penale?
Hummels je hladan, sad samo ne znam kakve su njegove tehnicke sposobnosti sto se tice suta ?

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 22 mar 2011, 09:19

Damir_BvB je napisao/la: Ono sto je svakom dortmundovcu vec poznato, kopiramo Barcu i na terenu i van terena, mislim pokusavamo kopirati :), ali jos prije godinu ipo ili cak i vise Klopp je rekao kako zele da kopiraju Barcu u svakom pogledu, napokon su neki i prepoznali ...
Osjetim li ja dozu ironije ili ... sam te izjave propustio :?:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 22 mar 2011, 11:20

HzBvB je napisao/la:
Damir_BvB je napisao/la: Ono sto je svakom dortmundovcu vec poznato, kopiramo Barcu i na terenu i van terena, mislim pokusavamo kopirati :), ali jos prije godinu ipo ili cak i vise Klopp je rekao kako zele da kopiraju Barcu u svakom pogledu, napokon su neki i prepoznali ...
Osjetim li ja dozu ironije ili ... sam te izjave propustio :?:

Ne ne kakva ironija napisao sam samo ono sto 100% mislim , dakle kloppo je to najavio jos prije godinu ipo ili vise da kopiramo veliku barcu, a moje misljenje je da smo na dobrom putu ka tome, pogotovo sto se tice omladinskog pogona, tu treba u buducnosti ocekivati da ce se izroditi novi talenti koji ce se prikljuciti prvom timu, jer mnogo smo novca ulozili upravo u te omladinske pogone, pa cemo imati i dobijati u buducnostin igrace onako dzaba :) ... Samo naravno jos ce to da malo potraje ali nema veze, dobri su temelji postavljeni oko vodjenja ovog velikog kluba... Jos abd sad kad salataru osvojimo i udjemo u lp uuuuuuuuuh....
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 22 mar 2011, 11:30

Sto se tice penala stvarno tesko pitanje. I najbolji igraci su fulali, jedan Totti je fulao mnogo penala, Del piero je fulao, Ronaldinho, Lampard, C. Ronaldo, Messi svi su oni sigurni ali svako od njih fula, osim jednog covjeka po mom znanju Michael Ballack je profulao samo jedan penal u karijeri. Ali ovo sto se Sahinu desava stvarno je previse i vidi se da momak trenutno nije za tog hebe ga koncentracija pravo 4 za redod profulat puno brate dragi. barrios je naravno opcija ali i taj Barrios je fulao penale jos u colo colu, a i za nas takodje je fulao u priajteljskom mecu. Ali nema onog ko ne fula, po meni je on jedan od glavnih kandidata da suta, Gotze bi mozda mogao jer ima fino dotjeran tehnicki sut:), ali i kagawa kad se vrati ce biti jedan od glavnih kandidata. Ne znam jbg mozda treba i dati nekom ko ne razmislja mnogo ko ce stat i opalit a mislim na KG :) ili Subotica koji sigurno ima najsilovitiji sut u nasoj ekipi :) ... Ali ja da se pitam ja bih dao Barriosu ili Gotze -u ...
BvB Echte Liebe !!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 mar 2011, 15:44

Damir_BvB je napisao/la:osim jednog covjeka po mom znanju Michael Ballack je profulao samo jedan penal u karijeri
Mislim da je ipak promašio više udaraca sa bijele tačke. Al' ako baš želiš nepogrešivog, onda je to Shearer. :mrgreen: Nego, kao što neko napisa, neka Barrios izvodi kaznene udarce, svakako će mu golovi povećati samopouzdanje, tako da to može biti veoma produktivno za Borussiu. Dakako, to samo dok je Kagawa van terena; nakon njegovog povratka, mislim da ne bih imao dvojbu kome dati loptu u ovim trenucima.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 22 mar 2011, 15:46

Evo ko nije gledao neka pogleda vrijedi pogledati Kloppa naseg ;)

http://www.spox.com/de/video/spoxtv/akt ... 6158203001
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 22 mar 2011, 15:48

@ Monolog

Ja ipak mislim da je Ballack samo 1 profulao i znam u kojoj utakmici ako ti znas detaljnije molim te napisi mi , ja sto znam to je da je profulo protiv totenhama
BvB Echte Liebe !!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 mar 2011, 16:09

Damir_BvB je napisao/la:@ Monolog

Ja ipak mislim da je Ballack samo 1 profulao i znam u kojoj utakmici ako ti znas detaljnije molim te napisi mi , ja sto znam to je da je profulo protiv totenhama
Hm, ne znam Ballackov učinak, znam da je Shearer promašio jedan penal, kao i Mat Le Tissier te Frank Lebouef. Dakle, ako su oni statistički najbolji, onda je Ballack sigurno promašio više penala(ili nije puc'o dovoljan broj istih).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 mar 2011, 20:22

Damir_BvB je napisao/la:Evo ko nije gledao neka pogleda vrijedi pogledati Kloppa naseg ;)

http://www.spox.com/de/video/spoxtv/akt ... 6158203001

Dobar intervju...Klopp je i dalje cvrsto na zemlji i odlicno razumije trenutnu situaciju...

Kagawa je definitivno moj izbor za penale a dok se on ne vrati neka Lucas preuzme...

P.S.Meni je Mendieta bio najjaci po tom pitanju 8-)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 mar 2011, 09:48

Prodajem dres Borussia Dortmund orginal. Velicina XXL NIKE.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 24 mar 2011, 01:32

Kagawa je stigao, auuuuu tesko tebi sad ligo moja bundesligoooo 8-)

slika

Zorc kaze Japanci su napravili cudo sa brzim oporavkom Kagawe. Ali isto tako kaze necemo zuriti s njim jedna sedmica ili 2 vise manje ne bitno je to moramo pazit na njeg jer je istu povredu imao na istom mjestu prije nekoliko godina... Kagawa kaze da bi krajem Aprila u najboljem mogucem slucaju mogao bit spreman....
Dobro dosao Japanac nas dragi, jos je sad malo ozracen ma ima da bude jos bolji i mocniji sa ozrakama 8-)
BvB Echte Liebe !!!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.