FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Probisvjet
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Navijam za Zelju da osvoji kup! Imam itekako razloga za to! Sloboda kao cetvrta moze onda u EL.
Zato Zeljo sretno u kupu!!
Zato Zeljo sretno u kupu!!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Naravno poslije Zvezde ili Partizana.RBA 1987 je napisao/la:Vas dvojica ste jedan potpuni primjer instant navijača, vidim da je to kod vas baš izražena pojava, te je poprimila oblik epidemije, srećom juče izgubiste, pa će vjerovatno biti izbjegnuta pandemija...nookey je napisao/la:Upravo sam to htio napisati, bio sam se zabrinuo zbog ove suspenzije, ali sad me iskreno zaboli ****.Elegant je napisao/la:Smatram da je nas maksimum ove godine drugo mijesto i aBd ako uspijemo u Kup-u.
Ionako slijedi suspenzija pa mi i nije zao sto ce Borac osvojiti titulu, kako god nema Evrope za nikoga.
Nek nas suspenduju, koji ćemo đavo u evropi, kad tri pasa ne znamo sastaviti, ne samo mi, ni taj 'nedostižni' Borac ne igra ništa bolje, ali jednostavno im ide kao nama prošle sezone...
Pa jel ti za svoj klub navijaš samo zbog evrope i plasmana u istu ili onako uopšteno...
Ja za svoj klub navijam i uvijek ga volim, bilo da igra na koševu, Vrapčićima ili u brčkom ili možda u Kharkovu...
FEDERER= KLOC
kao sto sam rekao, obzirom da nema ko dati gola kod vas, jedino rjesenje je FADILJ VOKRInookey je napisao/la:Upravo sam to htio napisati, bio sam se zabrinuo zbog ove suspenzije, ali sad me iskreno zaboli ****.Elegant je napisao/la:Smatram da je nas maksimum ove godine drugo mijesto i aBd ako uspijemo u Kup-u.
Ionako slijedi suspenzija pa mi i nije zao sto ce Borac osvojiti titulu, kako god nema Evrope za nikoga.
Nek nas suspenduju, koji ćemo đavo u evropi, kad tri pasa ne znamo sastaviti, ne samo mi, ni taj 'nedostižni' Borac ne igra ništa bolje, ali jednostavno im ide kao nama prošle sezone...

Republika Srpska le,Borac dolazi iz nje,za nju bori se i pobjeđuje,Borac Banjaluka le ale... Naš klub, naš grad,samo nama pripada,samo Borac u Evropi neka Srpskom odzvanja...
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Jedan optimistični post!
Vraća se Lazar protiv Dinama!

Vraća se Lazar protiv Dinama!

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Hvala na lijepim zeljama ali o kupu i (eventualnom) nastavku prvenstva mozemo pricati poslije 29.03., tj. 01.04. Do tada samo mozemo nagadjati hocemo li igrati ili ne, hoce li prihvatiti uslove koje im je UEFA odredila i hoce li se UEFA drzati obecanog. Nadat je se najboljem i nastavku prvenstva, mada, kako sad stvari stoje, mrka kapa.Prpa je napisao/la:Jeste da navijam za borac , jeste da je to moj tim .. al dragi ljudi , znate kolko jos ima da se igra ... paa dajte nebudite djeca ... Zelim vam puno srece u kupu ... prosli ste nas , pa nek osvojite , i vala da imam vise predstavnika u L P ... Sretno !
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Ne kontam nikako Hordas sam i ne volim Zelju,ali ovakva kolicina pljuvanja mi nije jasna,imali ste sve uslove za igru,dobili aplauz na kraju meca,mogli su i vasi navijaci doci fino i navijati,i pored toga ni jedna pohvala sve neke kritike,realno prvo pogledajte sebe kad vec prozivate nekog od stadiona,uslova za gostujuce navijace,kamenovanje cim stignete,psovanja itd. da je tako bilo kod nas ili na Grbavici bilo bi odma sarajevski cobani,seljaci,sandzaklije itd. a kod vas je blago receno sve u rasulu,a promitivce koji su kamenovali i psovali ne zelim ni da komentarisem! P.S zao mi ovog Borca njihovi celnici i savez su izglasali da se ukine savez tako da izgleda nece vidjeti pretkola LP,al mislim da im nece biti toliko krivo jer imaju onu svoju pjesmu poznatu
Nego ako se oformi novi savez moglo bi doci do toga da neki klubovi iz Hercegovine i RS-a nikad vise ne vide evropu al tako im i treba;)

kad će se odigrati ta tekma sa DinamomBianconeri1988 je napisao/la:Jedan optimistični post!
Vraća se Lazar protiv Dinama!![]()
![]()

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Velika razlika je što klub nije u krizi ,već je samo kriza rezultata.Igrači imaju redovna primanja ,smanjili smo dugove u pola,nešto se vrti oko izgradnje stadiona itd.Pogledajte samo koliko sad imamo reklama oko terena,koliko smo ih imali prije 2-3 godine.Doći će i đžekine pare pa željo biti još jači.Ne znam što se prepucavate sa navijačima borca kad su oni za žaliti,ko fol ne igra im se u ovoj ligi a oni u srbiji ih ne bendaju ni 3 %,oni su ni na nebu ni na zemlji.A ovi ostali što ujedaju pretrpite malo kad pogledaš realno i mi smo komšije mezili kad je bila afera hrenovka.Sve je to sastavni dio fudbala zato i jest zanimljiv.
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Petak, 25.03. u 19:00brazzo je napisao/la:kad će se odigrati ta tekma sa DinamomBianconeri1988 je napisao/la:Jedan optimistični post!
Vraća se Lazar protiv Dinama!![]()
![]()
AMAR OSIM
J.e.bi.ga zijanili, nema veze. Ni prvi ni zadnji put. Mislim da nakon ova 4 kola treba izvući određene pouke.
Moje mišljenje je, doduše odavno, da ova ekipa nije za titule. Čak šta više slabiji smo nego jesenas. Zašto?
Prvo kad je Kup u pitanju dovedeni su igraći koji nemaju pravo nastupanja u istom. Dakle, vrlo izgledna puša u Kupu.
Drugo. što se tiče prvenstva skoro pa ista stvar. Onaj liberijac nema pravo nastupa i njegovo dovođenje je skoro pa promašaj. On kad (ako uopšte) bude mog'o igrati tad će biti sve gotovo. Dalje, Stančeski se nije naigr'o gotovo ništa. Jamak odigr'o dvije tekme praktično kad se sabere, znači gotovo ništa.
Slabiji smo za Kerlu, a on je po meni ismislio stopera za ovu dvojicu što sad igraju. Nikad tanji nismo tu bili. Napadač je misaona imenica godinama. Dakle, moje mišljenje da smo slabiji u odnosu na jesen, a o prošloj sezoni da ne govorim. Dakle, realno o tituli smo razmišljali samo zato što smo Željo. Po igračkom kadru jači smo od Drine, Veleža, Budućnosti i Leotara, a sa svima ostalima smo u pet deka pa čak i gladnim pitarima što je zaista sramota. Govorim igrački dok o drugim stvarima bi se dalo razgovarati. Moje mišljenje (ovo stalno ponavljam) je da je to nedopustivo. Mislim da je to prije svega pogrešna procjena stručnog štaba. E sad, možda i nije, a to sam tamo nekad pred početak ove polusezone napisao da ovo nepojačavanje ekipe (koje se moralo desiti da bi se krenulo naprijed, poboljšala igra i zadržala publika) se može jedino opravdati suspenzijom koja je odavno izvjesna. Ako se računalo na suspenziju što znači da se ovo prvenstvo praktično džaba igrao onda ok. Koji ćeš klinac dovoditi bolje igrače i bacati pare nizašta. Koje mislio drugačije i kont'o da ovi mogu do titule i kupa zaj.ebo. se izgleda pošteno. Prošle godine smo dobili pitu od govana, ali ne može to stalno.
Teško mi je pao poraz sinoć, ali barem sam sad rastarečen i ne moram se sekirati do kraja prvenstva. Dakle, očito je šta treba činiti ako od ove lige išta bude.
Ako od lige ne bude ništa, zahvaliti se raznoraznim vedetama i odmah krenuti sa stvaranjem nove, mlade ekipe koja će igrati domaće prvenstvo do okončanja suspenzije.
Na kraju, ja od ovih igrača nisam nezadovoljan (ni sinoć ni protiv Širokog) kad je u pitanju zalaganje, borba, trka, požrtvovanost) već jednostavno ljudi teško da mogu bolje. Mislim da trenutno imamo najgoru ekipu u zadnjih bruku godina. Upravo ovaj pristup u smislu zalaganja i ostalog ih drži na drugom mjestu, a sve ostalo
Moje mišljenje je, doduše odavno, da ova ekipa nije za titule. Čak šta više slabiji smo nego jesenas. Zašto?
Prvo kad je Kup u pitanju dovedeni su igraći koji nemaju pravo nastupanja u istom. Dakle, vrlo izgledna puša u Kupu.
Drugo. što se tiče prvenstva skoro pa ista stvar. Onaj liberijac nema pravo nastupa i njegovo dovođenje je skoro pa promašaj. On kad (ako uopšte) bude mog'o igrati tad će biti sve gotovo. Dalje, Stančeski se nije naigr'o gotovo ništa. Jamak odigr'o dvije tekme praktično kad se sabere, znači gotovo ništa.
Slabiji smo za Kerlu, a on je po meni ismislio stopera za ovu dvojicu što sad igraju. Nikad tanji nismo tu bili. Napadač je misaona imenica godinama. Dakle, moje mišljenje da smo slabiji u odnosu na jesen, a o prošloj sezoni da ne govorim. Dakle, realno o tituli smo razmišljali samo zato što smo Željo. Po igračkom kadru jači smo od Drine, Veleža, Budućnosti i Leotara, a sa svima ostalima smo u pet deka pa čak i gladnim pitarima što je zaista sramota. Govorim igrački dok o drugim stvarima bi se dalo razgovarati. Moje mišljenje (ovo stalno ponavljam) je da je to nedopustivo. Mislim da je to prije svega pogrešna procjena stručnog štaba. E sad, možda i nije, a to sam tamo nekad pred početak ove polusezone napisao da ovo nepojačavanje ekipe (koje se moralo desiti da bi se krenulo naprijed, poboljšala igra i zadržala publika) se može jedino opravdati suspenzijom koja je odavno izvjesna. Ako se računalo na suspenziju što znači da se ovo prvenstvo praktično džaba igrao onda ok. Koji ćeš klinac dovoditi bolje igrače i bacati pare nizašta. Koje mislio drugačije i kont'o da ovi mogu do titule i kupa zaj.ebo. se izgleda pošteno. Prošle godine smo dobili pitu od govana, ali ne može to stalno.
Teško mi je pao poraz sinoć, ali barem sam sad rastarečen i ne moram se sekirati do kraja prvenstva. Dakle, očito je šta treba činiti ako od ove lige išta bude.
Ako od lige ne bude ništa, zahvaliti se raznoraznim vedetama i odmah krenuti sa stvaranjem nove, mlade ekipe koja će igrati domaće prvenstvo do okončanja suspenzije.
Na kraju, ja od ovih igrača nisam nezadovoljan (ni sinoć ni protiv Širokog) kad je u pitanju zalaganje, borba, trka, požrtvovanost) već jednostavno ljudi teško da mogu bolje. Mislim da trenutno imamo najgoru ekipu u zadnjih bruku godina. Upravo ovaj pristup u smislu zalaganja i ostalog ih drži na drugom mjestu, a sve ostalo

http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
pa sjecam se kada smo prije par godina se vracali sa bodom sa gostovanja vladao opsti haos znaci dernek bio sada svi trazite dlaku u jajetu poraz su sastavni dio fudbala desavaju se i najboljim i sada trebamo da budemo uz klub kada ne ide i jos nesto lazare ozdravi brzo falis nam previse
-
- Kontakt:
ja samo jedno nemogu da svatim, a to je: zasto Amar i na Grbavici igra samo sa jednim napadacem 

za dzenana zato sto imamo samo jednog iole spica a to je lazo
ova ista ekipa je prije sedam dana razbila travnik koji je u rangu slobode ako ne i bolji,jedina razlika je u tome što smo protiv travnika i olimpika rano poveli pa nije bilo tolikog pritiska kao protiv slobode i širokog.Imamo problem ako rano ne povedemo,nekakva se nervoza uvuče u igraće,počinju se skrivati po terenu ne smije niko da preuzme odgovornost.
-
- Kontakt:
to znaci da je Zvijezda bolja od Sirokog toliko da im daju 6 komada, a mi niti jedan 

- Probisvjet
- Kontakt:
Po snimku i nije da niste imali igru i sanse. Ova utakmica je mogla rezultatski biti obrnuta. Imali ste prilike iz kojih ste mogli dati dva tri gola, realno.
Mnogi misle da se ne desavaju gubitci bodova kada je to najpotrebnije.
Mi da nismo igrali nerjeseno sa Sarajevom sada bi bili cetvrti, a imali smo sijaset prilika za pobjedu.
To je nogomet.
Nije mi jasno zasto neki prozivaju Amara. Ipak on je najbolji trener u BiH.
Okrenite se kupu i nadam se da cete ga osvojiti.
Mnogi misle da se ne desavaju gubitci bodova kada je to najpotrebnije.
Mi da nismo igrali nerjeseno sa Sarajevom sada bi bili cetvrti, a imali smo sijaset prilika za pobjedu.
To je nogomet.
Nije mi jasno zasto neki prozivaju Amara. Ipak on je najbolji trener u BiH.
Okrenite se kupu i nadam se da cete ga osvojiti.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Ja samo neznam sta se javljaju ovi lesevi iz Banja luke kad na grbavici redovno dobijaju po pici
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
fadilj vokri
Republika Srpska le,Borac dolazi iz nje,za nju bori se i pobjeđuje,Borac Banjaluka le ale... Naš klub, naš grad,samo nama pripada,samo Borac u Evropi neka Srpskom odzvanja...
Idemo dalje.
Ponosno i hrabro.
Ponosno i hrabro.

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
koliko god mi bilo drago zbog ovog raspleta, na neki nacin mozda ce zvucati cudno, zao mi je sto prvenstvo do kraja nece nositi puni takmicarski naboj izmedju Borca i Zeljeznicara.
Za dobar fudbal nije dovoljno samo da je tvoj klub dobar, potrebni su ti i sto bolji protivnici, jer samo jaka konkurencija poodize igru i tvog kluba na visi nivo, jer si prinudjen dovoditi kvalitetnije igrace i raditi kvlaitetnije.
Po meni, Zeljeznicar je platio danak svom "kakocemo-lakocemo" pristupu koja za osnovu ima osimovu filozofiju
" sve je to u pet deka".
Kad imas taj pristup, onda smatras da ne trebas ulagati previse jer i sa onim sto imas mozes uz malo " ulaganja u takmicenje" napraviti odlican rezultat i osvojiti jedan od trofeja.
E pa nije bas sve u pet deka i to sad pokazuje Borac ( koji i proslu i ovu polusezonu dobija i kod kuce i na strani) mozda ne uviojem leprsavom igrom ali defintivno igrackim kvalitetpom i kvalitetom vodjenja ekipe koji mu obogucvavaju dai losom igrtom nekad uzima bodove.
Borac je navjise ulozio u igraci kadar i uopste u klub i zatoi ima najbolje rezultate , jer to nit je doslo slucajno nit odjednom, nego traje evo vec trecu godinu taj povratak Borca.
Zeljeznicar je isto tako napravio nesto slicno, medjutim negdje na pola puta se jednostavno zaustavio, valjda ga je uljuljkala proslogodisnja titula.
Prodaja Bekrica nije adekvatno kompenozvana, kao ni prodaja Kerle, zeljeznicar nije pojacao najkriticniji dio tima a to je napad, i po meni je umjesto da vude jaci on slabinji nego prosle sezone.
Meni kao navijacu Borca, dok igramo u istoj ligi treba sto jaci zeljeznicar, ne zbog zeljeznicara nego zbog Borca, jer samo , ta vrsta konkurencije u domacoj ligi moze da izordi podizanje i mog kluba na sve godine sve veci i veci nivo.
Na kraju, mislim da je i suzbijanje kritcke misli kod navijaca ( a to je pristuno u zeljeznicaru) uvijek lose i misli m da je kriticka misao prema vlastitom klubu nekad jako potrebna da bi i oni koje volite i cijenite izbjegli opasnost da se previse opuste u svopjoj ulozi nepogresivosti i da znaju da ogresni potezi nuzno vuzku kritike, kao sto dobri vuku slavu.
Nadam se da mi navijaci zeljeznicara nece zamjeriti, jer ovo je jedan dobronamjeran post, bez namjere da ikom solim pamet, samo pisem sta mislim
Za dobar fudbal nije dovoljno samo da je tvoj klub dobar, potrebni su ti i sto bolji protivnici, jer samo jaka konkurencija poodize igru i tvog kluba na visi nivo, jer si prinudjen dovoditi kvalitetnije igrace i raditi kvlaitetnije.
Po meni, Zeljeznicar je platio danak svom "kakocemo-lakocemo" pristupu koja za osnovu ima osimovu filozofiju
" sve je to u pet deka".
Kad imas taj pristup, onda smatras da ne trebas ulagati previse jer i sa onim sto imas mozes uz malo " ulaganja u takmicenje" napraviti odlican rezultat i osvojiti jedan od trofeja.
E pa nije bas sve u pet deka i to sad pokazuje Borac ( koji i proslu i ovu polusezonu dobija i kod kuce i na strani) mozda ne uviojem leprsavom igrom ali defintivno igrackim kvalitetpom i kvalitetom vodjenja ekipe koji mu obogucvavaju dai losom igrtom nekad uzima bodove.
Borac je navjise ulozio u igraci kadar i uopste u klub i zatoi ima najbolje rezultate , jer to nit je doslo slucajno nit odjednom, nego traje evo vec trecu godinu taj povratak Borca.
Zeljeznicar je isto tako napravio nesto slicno, medjutim negdje na pola puta se jednostavno zaustavio, valjda ga je uljuljkala proslogodisnja titula.
Prodaja Bekrica nije adekvatno kompenozvana, kao ni prodaja Kerle, zeljeznicar nije pojacao najkriticniji dio tima a to je napad, i po meni je umjesto da vude jaci on slabinji nego prosle sezone.
Meni kao navijacu Borca, dok igramo u istoj ligi treba sto jaci zeljeznicar, ne zbog zeljeznicara nego zbog Borca, jer samo , ta vrsta konkurencije u domacoj ligi moze da izordi podizanje i mog kluba na sve godine sve veci i veci nivo.
Na kraju, mislim da je i suzbijanje kritcke misli kod navijaca ( a to je pristuno u zeljeznicaru) uvijek lose i misli m da je kriticka misao prema vlastitom klubu nekad jako potrebna da bi i oni koje volite i cijenite izbjegli opasnost da se previse opuste u svopjoj ulozi nepogresivosti i da znaju da ogresni potezi nuzno vuzku kritike, kao sto dobri vuku slavu.
Nadam se da mi navijaci zeljeznicara nece zamjeriti, jer ovo je jedan dobronamjeran post, bez namjere da ikom solim pamet, samo pisem sta mislim
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.