Razumijem princip...Pim je napisao/la: ↑09 mar 2024, 17:49Vaya je napisao/la: ↑09 mar 2024, 17:39[quote=napapijri1987 post_i
Ovo sa Pjanićem / Hadžikadunićem / Huseinbašićem je najbolji primjer njihovog hinjaluka i pokvarenosti...da je na samom pocetku rekao, ja sam Bošnjak, osjecam se tako i necu nista da imam sa ovom drzavom u smislu fudbala, jer hocu da igram za BIH, medjutim ne...
Igra za U17
Igra za U19
Igra za U21
Bude kapiten U21
Supak mali prije 6 mjeseci jos da izjavu, kako je prosao sve mlade selekcije i kako je normalno da igra za A tim...
I onda ide izjava - oduvijek sam sanjao da igram za BIH...![]()
Medjutim, da smo mi nivou drustvenog, ekonomskog socijalnog uredjenja i razvoja makar 1/3 od Svedske, Francuske i Njemacke, ja bih rekao da ti prigovor stoji...
Najjaci igrac kojeg smo "uzeli" Francuskoj i vjerovatno jedini je Pjanic...kada bi vratio zadnjih 10 godina i analizirao Pjanicevu i karijeru i sve igrace koji su prosli kroz Francusku reprezentaciju, molim te mi reci koliko su Francuzi bili osteceni za Miralemovo igranje za BiH?
Najjaci igrac kojeg smo "uzeli" Njemcima - Kolasinac...isto primjeni za gore napisano...
Najjaci iz Svedske je Ahmethodzic...koji eto moze biti da smo ga ukrali Svedjanima...
Ali hajd molim te sada poredi nas sto smo uzeli par igraca Njemackoj, Svedskoj i Austriji, naspram onog sto sistemski, institucionalno godinama rade dvije dusmanske zemlje, na svakom mogucem planu, pa i na kraju i sportskom...
Edit: Jesmo capili Dedica Austriji...