Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Kaunas
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Kaunas » 08 mar 2024, 20:46

mostar35 je napisao/la:
08 mar 2024, 20:32
Kaunas je napisao/la:
08 mar 2024, 20:23
mostar35 je napisao/la:
08 mar 2024, 19:58

Sigurno je jača veza nego s Ahmedima iz Sarajeva ili Savama iz RS-a :lol: Granice su trenutno kakve jesu, voljom stranih sila, ali sigurno nisu vječne! Posebno na ovim našim kompliciranim prostorima. Pa ima i Bošnji koji su rođeni van granica ove vaše BiH pa je i dalje doživljavaju kao svoju jednu i jedinu.
Pa pitam kakva je tvoja veza sa Hr, hoces li napokon odgovorit na pitanje? :kafa:
Ja sam iz hrvatske regije Herceg Bosne i ne moram imati veze s Dalmacijom, Slavonijom, Istrom ili Zagorjem da bi bio Hrvat. :kafa: Kao što ni Slavonac nema neke veze s Dalmacijom itd.
Svakako sam ja veći Hrvat nego što ste vi Bošnje sportisti...pa se opet dalje nešto ložite, gubite živce i nadate nekom uspjehu. :kafa:

Za ove koji me uče kako mene neki Hrvat iz Hrvatske doživljava ( kao da je jako bitno i promijenit će kako se ja osjećam)...već sam odgovorio na to, par stranica ranije.
Ti se petljas u sopstvenim lazima druze :rol:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 08 mar 2024, 20:46

DamirT je napisao/la:
08 mar 2024, 20:38
Nema sta, reprezentaciju graditi oko Bosnjaka.
Fuj. :puke:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 08 mar 2024, 20:46

Varg je napisao/la:
08 mar 2024, 20:19
FoSte95 je napisao/la:
08 mar 2024, 20:15
zgembo89 je napisao/la:
08 mar 2024, 19:47

Pa sto nisu odma izasli javno a ne sutit i zvat ga da bude kapiten U21
Ima i tu način, vidiš da je neko potencijal. Pozoveš ga u A repku za zvanične utakmice ako se ne odazove ne zoveš ga više ni u mladu repku a ako se odazove ubaciš ga u zadnjem minutu i tako upiše zvaničan meč.
Ali naravno dok su ljudi kakvi jesu u Savezu od toga nema ništa
pa doslovno je to i htio uraditi ali je ovaj odbio, sta je problem?

prosle godine u ovo vrijeme bilo je pitanje da li ce sucic na posudbu zajedno sa krdzalicem ili ne, da bi nakon par mjeseci poceo igrati redovno i dobio nas poziv koji je odbio, a sada pricamo o "novom reprezentativcu hrvatske"
Tu je meni veći problem što su ga i nakon toga zvali u mladu repku. Odbio si marš u pm obje noge polimio i završiš priču o njemu

mostar35
Kontakt:

Post Postao/la mostar35 » 08 mar 2024, 20:53

lol89 je napisao/la:
08 mar 2024, 20:45
mostar35 je napisao/la:
08 mar 2024, 20:43
TMmanija2012 je napisao/la:
Sta se lozite na ovog ujkicu kamenjara , palite se ko golf dvica. Sto se tice ovog Sucica ,pa to je nasa realnost i nista novo. Zelim mu karijeru Alena Halilovica :kafa:
Boli ih surova istina jarane moj. Zato se nerviraju.
De ti nama reci kako ti je buditi se u državi koju ne voliš i od koje zavisis?
Prvo vi meni priznajte kako je to ložiti se na sport a biti najlošiji u europi, A dva najbliža i najmrža naroda čista suprotnost. Ipak smo na sportskom forumu.
Kaunas je napisao/la:
08 mar 2024, 20:46

Ti se petljas u sopstvenim lazima druze :rol:
Prihvaćam da ne želiš i ne možeš prihvatit hrvatsku ili srpsku verziju historije. Svakako nije ugodna za vas.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 mar 2024, 20:53

Madal je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
Realnost je takva da oni nece nikad otici u susjedne drzave nakon sto im BiH pomogne u karijeri i nakon sto zauzimaju mjesto nekome ko voli ovu drzavu, a pobjegnu prvom prilikom na prvi mig susjeda/komsija.

Sta bi od onog sto Sucic izjavi "ja sam iz BiH, nastupam za mladje selekcije i logicno je da nastupam i za A selekciju"?

To je moje misljenje, ne mora se niko sloziti sa njim. :thumbup:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 08 mar 2024, 20:55

DamirT je napisao/la:
08 mar 2024, 20:53
Madal je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
Realnost je takva da oni nece nikad otici u susjedne drzave nakon sto im BiH pomogne u karijeri i nakon sto zauzimaju mjesto nekome ko voli ovu drzavu, a pobjegnu prvom prilikom na prvi mig susjeda/komsija.

Sta bi od onog sto Sucic izjavi "ja sam iz BiH, nastupam za mladje selekcije i logicno je da nastupam i za A selekciju"?

Ma druze komentar ti je odvratan, ljudi koji nisu Bošnjaci su kosti ostavljali za BiH da bi neko ovo pisao. Ali vjerovatno si mlad pa i ne znas :puke:
-Beogradski sindikat

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 08 mar 2024, 20:58

Ljudi koji me znaju, znaju da sam ja debitovao protiv Crne Gore u U18 reprezentaciji baš ovdje u Trening centru. Kasnije sam igrao za U19, U21. Za mene nije bilo dileme, ja tu pripadam.

Barišić nakon što je došao na pripreme A selekcije. Zar je potrebno bilo šta pričati? Da je htio mogao je igrati kod susjeda, imali su ga pred nosom. Meni je to dosta. Čovjek je tu i treba prestati špekulirati, da je htio, mogao je odbiti i čekati da bude na spisku tamo.

BosPos
Kontakt:

Post Postao/la BosPos » 08 mar 2024, 20:58

mostar35 je napisao/la:
08 mar 2024, 18:36
Gdje su onda ti silni katolici koji se ne nazivaju Hrvatima :lol: da pomognu Bošnjama na fudbalskom terenu. Mislim na one koji nešto vrijede.
Ali Bošnje, ne živim ja na marsu nego u BiH. Ne morate mene učiti i prodavati mi vaše budalaštine i mitove.
U Hrvatskoj asimiliranu u velikoj mjeri jer je prodana njihova Bosanska Posavina. A prodana jer su Hercegovci vodili politku Hrvatske tokom 90tih. Oni isti koji su protjerani poslje drugog svjetskog rata jer su bili nacisti. Nazalost takvi su se oparili zivjeci na zapadu i kapitalizmu pa su te pare koristili/lobirali da kroje politiku Hrvatske tokom 90tih. Ponavljam svi problemi izmedju Bosnjaka i Hrvata poticu iz jedne zupanije u Hercegovini. Nikad problemi nisu bili u Krajini, Posavini, Sarajevu, TZ kantonu itd dok vi niste izabrali politiku UZP i vezali zastave sa cetnicima. Ali dobro i u WW2 vam nije bilo strano imati saradnju sa cetnicima. Normalno ne svi.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 08 mar 2024, 21:00

Da je u novembru neko imao muda da udari šakom o sto, da kaže - ili se odazovi u seniore ili ispadaš iz svih kombinacija, možda bi prelomio i danas igrao za nas. Ali oni su pričali sa menadžerima :roll:
Jer situacija je bila jasna, mi nismo imali šta izgubiti tim ultimatumom. Ako se ispostavi da ima imalo potencijala oni će ga pozvati, ništa ih ne košta da mu daju minutu. Ako procijene da nema ništa od njega, ostaviće ga nama. A što će nam još jedan mediokritet?
A ne bi me čudilo da je koja hiljadica eura promijenila vlasnika, da je nekome obećana protuusluga, a sada se svi ograđuju. Nismo mi krivi, kao zvali smo ga.
I opet su ga pozvali u U21 i dali mu vremena da se zayebava s nama. :D
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 08 mar 2024, 21:03, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 mar 2024, 21:03

Madal je napisao/la:
08 mar 2024, 20:55
DamirT je napisao/la:
08 mar 2024, 20:53
Madal je napisao/la:

Ma druze komentar ti je odvratan, ljudi koji nisu Bošnjaci su kosti ostavljali za BiH da bi neko ovo pisao. Ali vjerovatno si mlad pa i ne znas :puke:
Ne kazem da nisu, takvi su pogotovo dobrodosli. Ali realnost je takva da od njih npr 900 hiljada-1 milion, sigurno 90% BiH ne smatraju svojom drzavom i igraju za nju dok komsije ne zovnu. Oni sto vole ovu drzavu i smatraju BiH svojom drzavom, logicno da su dobrodosli. Prvi bi ih ja docekao.

Sad ce se naci neko da kaze pa i mi smo uzeli Ahmedhodzica, Pjanica itd itd iz dijaspore. Ti svi igraci tj. porodice su otisle iz nuzde iz BiH (zbog rata). Logicno da bi nastupali za BiH da su ostali ovdje i da nije bilo rata.

A ovi nisu pobjegli u npr Svicarsku, pa odlucili da igraju za Hrvatsku. Koristili BiH do kraja, tj dok ih nisu ovi primijetili i do zadnjeg dana igrali za nas dok nisu papire sredili.

Ako je nekog uvrijedio moj prijasnji komentar, izvinjavam se :bih:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 08 mar 2024, 21:08

Vi toliko odete od teme da je besmisleno pisata :urnebes: Isto ko sto nas Hadzikadunic odyeba Svedjane , tako nas Sucic .Nekada smo gornji , nekada donji to je zivot.Realno da se ne lazemo sa Hrvatskom ce igrati velike turnire , na velikim turnirima ako odigras dobro cijenati ti nenormalno skace,pa ce se prodati 5 x bolje nego da igra za nas.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 08 mar 2024, 21:10

Rigoletto je napisao/la:
08 mar 2024, 17:47
Začudio bih se da je bilo drugačije. Da nam puno sreće doneseš Petre!
:ljepota: :ljepota:
Tako je prijatelju. Ko jos zeli igrati za vicinu prciju a imas priliku igrati za top5 repku u Evropi !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 08 mar 2024, 21:10

Ovo je realnost koja će se i dalje dešavati.Oni koji pišu da treba graditi mlade selekcije od Bošnjaka nisu realni jer to nije moguće.Selektori mlađih selekcija su srbi U-21,U19, hrvat U17 i Raščić U-15, dakle seletori pozivaju igrače uz veliki uticaj ljudi iz saveza i klubova.Zar neko misli da će Janković pozivati 80% Bošnjaka ili ovi drugi selektori.Oni u odlivu srba i hrvata iz BiH selekcije ne vide ništa loše, čak naprotiv, evo to Janković koristi kao alibi iako je realno imao sve igrače na raspolaganju na početku kvalifikacija pa ga je Slovenija otresla kući.Dok god je BiH ovako uređena Sučić i slični će biti realnost i na to se puno uticarti ne može.Mlađe selekcije se popunjavaju po nacionalnom ključu i tako će biti sve dok je država i ovako nakaradna.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 08 mar 2024, 21:14

U Zagrebu na Hrvate iz BiH gledaju nesto slicno ko mi na Sandzose u Sarajevu :kafa: Ako je uspjesan dobro je dosao ,a ko je kakav jado doselio se da prezivljava jbu mu od do sto je dosao.
Primjer Marin Cilic , kada osvoji turnir , to je Hrvatina , docek sa Tompsonom, a kada izgubi u prvom kolu jbu mu svi majku hercegovacku. To se desava Srbima iz rs-a ili kninske krajine u Beogradu j jednostavno obicni dosljak nigdje nije dobrodosao, dok uspjesan dosljo moze proci.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 08 mar 2024, 21:16

DamirT je napisao/la:
08 mar 2024, 21:03
Ne kazem da nisu, takvi su pogotovo dobrodosli. Ali realnost je takva da od njih npr 900 hiljada-1 milion, sigurno 90% BiH ne smatraju svojom drzavom i igraju za nju dok komsije ne zovnu. Oni sto vole ovu drzavu i smatraju BiH svojom drzavom, logicno da su dobrodosli. Prvi bi ih ja docekao.

Sad ce se naci neko da kaze pa i mi smo uzeli Ahmedhodzica, Pjanica itd itd iz dijaspore. Ti svi igraci tj. porodice su otisle iz nuzde iz BiH (zbog rata). Logicno da bi nastupali za BiH da su ostali ovdje i da nije bilo rata.

A ovi nisu pobjegli u npr Svicarsku, pa odlucili da igraju za Hrvatsku. Koristili BiH do kraja, tj dok ih nisu ovi primijetili i do zadnjeg dana igrali za nas dok nisu papire sredili.

Ako je nekog uvrijedio moj prijasnji komentar, izvinjavam se :bih:
Jesi uopste bio u tim najzatucanijim mjestima Hercegovine i upoznao nekoga tamo? Ja jesam i upoznao sam i ustaše i manje ustaše i normalne Hrvate i one koji su prvo bosanci i hercegovci pa tek onda hrvati.
Uopste ne znate koji je mind fuck ljudima da su rodjeni u jednoj drzavi a druge su nacionalnosti.

Druga stvar je sta je BiH uopste uradila da se dopadne bh Hrvatima, da ne spominjemo Srbe sada jer je drugacija tema? Nije nista vec se zgadila i Bošnjacima, ja s glave znam 10-20 ljudi sto im puca qurac za BiH i svemu o njoj i jedva cekaju da se odreknu drzavljanstva ili su to vec uradili.
I mnogo stvari samo dodatno udalji tim ljudima BiH, kad krene propaganda sarajevskih medija i meni se zgadi sve kad budu neke teme na lokalnom nivou, najcesce sport, a ne nekome iz Sirokog npr.

Skoro ste pisali i za Sandzak, pa BiH nista ne radi da se spoji sa ljudima tamo, ne radimo ni da se spojimo sa ljudima u BiH, dok Hrvatska i Srbija vode velikohrvatsku i velikosrpsku politiku. I to vode svaka vlada, stranka, covjek u politici.
A taj komentar na koji sam ti replicirao je odvratan. Kad odrastes nadam se da ces shvatiti.
Momku sretno u zivotu.
-Beogradski sindikat

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 mar 2024, 21:18

Ovim odricanjem od dresa BiH ili u bilo kojoj drugoj sferi se samo porucuje BiH je drzava Bosnjackog naroda :bih:

Sami se ogradjuju od BiH .

mostar35
Kontakt:

Post Postao/la mostar35 » 08 mar 2024, 21:19

TMmanija2012 je napisao/la:
08 mar 2024, 21:14
U Zagrebu na Hrvate iz BiH gledaju nesto slicno ko mi na Sandzose u Sarajevu :kafa: Ako je uspjesan dobro je dosao ,a ko je kakav jado doselio se da prezivljava jbu mu od do sto je dosao.
Primjer Marin Cilic , kada osvoji turnir , to je Hrvatina , docek sa Tompsonom, a kada izgubi u prvom kolu jbu mu svi majku hercegovacku. To se desava Srbima iz rs-a ili kninske krajine u Beogradu j jednostavno obicni dosljak nigdje nije dobrodosao, dok uspjesan dosljo moze proci.
Drug nije lijepo lagati. ovo veze s vezom nema.
Sigurno postoje takvi pojedinačni slučajevi ali nije pravilo. Uostalom Zagreb je bar 80% herceg bosanski grad.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 mar 2024, 21:21

Doslovno bi svi uradili isto, i Ilinković je ovako postupio. Bio je par puta na klupi Rijeke i onda vidio da možda postoji 0,0001% šansa da zaigra za Hrvatsku i odmah promijenio dres.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 08 mar 2024, 21:22

Nije problem što je Sučić izabrao Hrvatsku, ti naši dvostruki aršini su inače tragikomični. Problem je što smo mu pola godine dozvolili da vaga bez ikakvih posljedica. I dozvolili bi mu još pola godine.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 08 mar 2024, 21:22

Je li Dodik kriv za ovo ?

Ovom debilu poručujem kao i onome smeću sandžačkom što je otišao u Tursku , sve najgore u životu ustašo :bih: :bih: :bih:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.