DamirT je napisao/la: ↑08 mar 2024, 21:03
Ne kazem da nisu, takvi su pogotovo dobrodosli. Ali realnost je takva da od njih npr 900 hiljada-1 milion, sigurno 90% BiH ne smatraju svojom drzavom i igraju za nju dok komsije ne zovnu. Oni sto vole ovu drzavu i smatraju BiH svojom drzavom, logicno da su dobrodosli. Prvi bi ih ja docekao.
Sad ce se naci neko da kaze pa i mi smo uzeli Ahmedhodzica, Pjanica itd itd iz dijaspore. Ti svi igraci tj. porodice su otisle iz nuzde iz BiH (zbog rata). Logicno da bi nastupali za BiH da su ostali ovdje i da nije bilo rata.
A ovi nisu pobjegli u npr Svicarsku, pa odlucili da igraju za Hrvatsku. Koristili BiH do kraja, tj dok ih nisu ovi primijetili i do zadnjeg dana igrali za nas dok nisu papire sredili.
Ako je nekog uvrijedio moj prijasnji komentar, izvinjavam se
Jesi uopste bio u tim najzatucanijim mjestima Hercegovine i upoznao nekoga tamo? Ja jesam i upoznao sam i ustaše i manje ustaše i normalne Hrvate i one koji su prvo bosanci i hercegovci pa tek onda hrvati.
Uopste ne znate koji je mind fuck ljudima da su rodjeni u jednoj drzavi a druge su nacionalnosti.
Druga stvar je sta je BiH uopste uradila da se dopadne bh Hrvatima, da ne spominjemo Srbe sada jer je drugacija tema? Nije nista vec se zgadila i Bošnjacima, ja s glave znam 10-20 ljudi sto im puca qurac za BiH i svemu o njoj i jedva cekaju da se odreknu drzavljanstva ili su to vec uradili.
I mnogo stvari samo dodatno udalji tim ljudima BiH, kad krene propaganda sarajevskih medija i meni se zgadi sve kad budu neke teme na lokalnom nivou, najcesce sport, a ne nekome iz Sirokog npr.
Skoro ste pisali i za Sandzak, pa BiH nista ne radi da se spoji sa ljudima tamo, ne radimo ni da se spojimo sa ljudima u BiH, dok Hrvatska i Srbija vode velikohrvatsku i velikosrpsku politiku. I to vode svaka vlada, stranka, covjek u politici.
A taj komentar na koji sam ti replicirao je odvratan. Kad odrastes nadam se da ces shvatiti.
Momku sretno u zivotu.