Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Mi smo uvijek rezervna opcija, a to sto se neki ne mogu pomiriti s tim je iskljucivo njihov problem. Ni prvi ni zadnji koji je ovo uradio u bilo kojem sportu.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Pa sto nisu odma izasli javno a ne sutit i zvat ga da bude kapiten U21Varg je napisao/la: ↑08 mar 2024, 19:27Misimović: Htjeli smo da Sučić igra za A reprezentaciju
"Obavijestio me izbornik da ga je zvao Sučić i da mu je rekao da je odabrao Hrvatsku. Naravno da nam nije svejedno, naša želja je bila da Sučić igra za A tim. Kada smo iz mlade reprezentacije prebacili Ivana Bašića u A selekciju, osobno sam kontaktirao Petra. On me preusmjerio na svoje agente", rekao je Misimović u intervjuu za SportSport pa nastavio:
"Razgovarao sam i s njima, no tada su mi rekli da je možda bolje da igra za mladu reprezentaciju jer kao nije još za 90 minuta u A selekciji. Rekao sam im da možda i nije trenutno, ali da je u našim najozbiljnijim planovima. Ali evo, odigralo se kako se odigralo."
prestanite s.rati po Misimoviću samo vec jednom
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
I ja mislim da bi mogao braniti komotno za Bosnu dugi niz godina, nama treba mlađi golman koji ima barem nekog iskustva, to je upravo on.Surreal je napisao/la: ↑08 mar 2024, 17:07Hajde molim te prestani više da se blamiraš. Bezveze mi je uopće da ti objašnjavam koliko je Svilar dobar golman, jer neće braniti za nas, ali momak je sa 18. godina branio u LP protiv Uniteda, izborio Romi osminu-finala EL, sinoć odbranama spašavao Romu i ti porediš tako etabliranog golmana sa nekim malcem iz Austrije.
Druže ti si prizivao Eldara Šehića na spisak, dobro nisi spomenuo Muftića ili Hiroša. Ne blamiraj se.
Srbija ima dosta kvalitetnih golmana i tu neće doći do izražaja. Mislim da Belgiji fali mlađih golmana ali nerealno je očekivati da on tamo bude neka opcija. Za njegovu karijeru bi najbolja bila Bosna.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Ljudi, realno ste budale što ovom Mostarcu odgovarate, pa hrani se time. Ignorišite ga ba, nemojte biti gori od njega.
Što se ovog tiče, ja stvarno ne vidim šta savez može drugačije uraditi i na koji način. Nikakvog smisla nema ne pozivati te igrače u reprezentativne selekcije, kakvi god da su. Budemo li primijenili nekakve mjere zaštite kroz ugovore i slično što spominjete, pa se ne daj Bože desi da slično primijene zapadne zemlje odakle mi crpimo dosta talenta, žestok ćemo udarac dobiti.
Takva nam je pozicija, trebamo raditi na jačanju samih sebe i to je to. Da Janković i raniji selektori u mlađim selekcijama od početka nisu zvali Sučića kao što mnogi sad tvrde da ga nije ni trebalo zvati, bila bi priča da ga priprema Hrvatima, a danas bi se svim tim selektorima mrtve ****, i niko ne bi mogao ljude ubijediti da bi Sučić svejedno odabrao Hrvatsku. Bilo bi da nismo dali sve od sebe. Što bi u principu i bilo tačno.
Nemamo mi puno prostora da mijenjamo stvari, ovo nije sportsko, nego političko pitanje. I ovdje smo uradili što je do nas, a vjerujem i sa Baždarom. Evidentno je da Misimović i ljudi oko reprezentacije rade dosta stvari u tišini i izlaze u javnost sa završenim poslovima, tako je i najbolje.
Mislim, ne branim ih, Bože sačuvaj, ali za ove konkretne slučajeve stvarno nemaju krivice. Mi reprezentaciju ipak ne smijemo srozavati do nivoa da pozivamo nekoga ko u tom trenutku nije kvalitet za nas, samo da ga ne bi pozvao neko drugi za godinu, dvije ili tri. Budemo li to radili, tek ćemo onda dotaći dno.
Što se ovog tiče, ja stvarno ne vidim šta savez može drugačije uraditi i na koji način. Nikakvog smisla nema ne pozivati te igrače u reprezentativne selekcije, kakvi god da su. Budemo li primijenili nekakve mjere zaštite kroz ugovore i slično što spominjete, pa se ne daj Bože desi da slično primijene zapadne zemlje odakle mi crpimo dosta talenta, žestok ćemo udarac dobiti.
Takva nam je pozicija, trebamo raditi na jačanju samih sebe i to je to. Da Janković i raniji selektori u mlađim selekcijama od početka nisu zvali Sučića kao što mnogi sad tvrde da ga nije ni trebalo zvati, bila bi priča da ga priprema Hrvatima, a danas bi se svim tim selektorima mrtve ****, i niko ne bi mogao ljude ubijediti da bi Sučić svejedno odabrao Hrvatsku. Bilo bi da nismo dali sve od sebe. Što bi u principu i bilo tačno.
Nemamo mi puno prostora da mijenjamo stvari, ovo nije sportsko, nego političko pitanje. I ovdje smo uradili što je do nas, a vjerujem i sa Baždarom. Evidentno je da Misimović i ljudi oko reprezentacije rade dosta stvari u tišini i izlaze u javnost sa završenim poslovima, tako je i najbolje.
Mislim, ne branim ih, Bože sačuvaj, ali za ove konkretne slučajeve stvarno nemaju krivice. Mi reprezentaciju ipak ne smijemo srozavati do nivoa da pozivamo nekoga ko u tom trenutku nije kvalitet za nas, samo da ga ne bi pozvao neko drugi za godinu, dvije ili tri. Budemo li to radili, tek ćemo onda dotaći dno.
Ima i tu način, vidiš da je neko potencijal. Pozoveš ga u A repku za zvanične utakmice ako se ne odazove ne zoveš ga više ni u mladu repku a ako se odazove ubaciš ga u zadnjem minutu i tako upiše zvaničan meč.zgembo89 je napisao/la: ↑08 mar 2024, 19:47Pa sto nisu odma izasli javno a ne sutit i zvat ga da bude kapiten U21Varg je napisao/la: ↑08 mar 2024, 19:27Misimović: Htjeli smo da Sučić igra za A reprezentaciju
"Obavijestio me izbornik da ga je zvao Sučić i da mu je rekao da je odabrao Hrvatsku. Naravno da nam nije svejedno, naša želja je bila da Sučić igra za A tim. Kada smo iz mlade reprezentacije prebacili Ivana Bašića u A selekciju, osobno sam kontaktirao Petra. On me preusmjerio na svoje agente", rekao je Misimović u intervjuu za SportSport pa nastavio:
"Razgovarao sam i s njima, no tada su mi rekli da je možda bolje da igra za mladu reprezentaciju jer kao nije još za 90 minuta u A selekciji. Rekao sam im da možda i nije trenutno, ali da je u našim najozbiljnijim planovima. Ali evo, odigralo se kako se odigralo."
Ali naravno dok su ljudi kakvi jesu u Savezu od toga nema ništa
Graditi reprezentaciju od Bosnjaka. Ali stvarno mislim. Jedini koji ovu drzavu dozivljavaju svojom, uz naravno izuzetke u drugim narodima.
Samo za ovog kamenjara: Iz mijesanog sam braka, znaci pola Hrvat, ali nikad ne bi igrao ni za jednu drugu drzavu osim BiH. Ti si klocu za njih Bosanac, dzaba se pretvaras da si veca Hrvatina od Ivana iz Zagreba. Jos kad kloc krenu drzati cas istorije, a BiH postojala i prije Hrvatske i Srbije
Na kraju krajeva, ne znam sta koji qrc radis na forumu iz BiH, kad ovu drzavu ne dozivljavas kao svoju, kao sto si i rekao. Fino na --- SPAM ---, 24sata itd i budi Hrvatina lagano.
Samo za ovog kamenjara: Iz mijesanog sam braka, znaci pola Hrvat, ali nikad ne bi igrao ni za jednu drugu drzavu osim BiH. Ti si klocu za njih Bosanac, dzaba se pretvaras da si veca Hrvatina od Ivana iz Zagreba. Jos kad kloc krenu drzati cas istorije, a BiH postojala i prije Hrvatske i Srbije

Na kraju krajeva, ne znam sta koji qrc radis na forumu iz BiH, kad ovu drzavu ne dozivljavas kao svoju, kao sto si i rekao. Fino na --- SPAM ---, 24sata itd i budi Hrvatina lagano.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Ne odgovaraj mu bolan, on i jest tu da vas peca i provocira.DamirT je napisao/la: ↑08 mar 2024, 20:17Graditi reprezentaciju od Bosnjaka. Ali stvarno mislim. Jedini koji ovu drzavu dozivljavaju svojom, uz naravno izuzetke u drugim narodima.
Samo za ovog kamenjara: Iz mijesanog sam braka, znaci pola Hrvat, ali nikad ne bi igrao ni za jednu drugu drzavu osim BiH. Ti si klocu za njih Bosanac, dzaba se pretvaras da si veca Hrvatina od Ivana iz Zagreba. Jos kad kloc krenu drzati cas istorije, a BiH postojala i prije Hrvatske i Srbije![]()
![]()
pa doslovno je to i htio uraditi ali je ovaj odbio, sta je problem?FoSte95 je napisao/la: ↑08 mar 2024, 20:15Ima i tu način, vidiš da je neko potencijal. Pozoveš ga u A repku za zvanične utakmice ako se ne odazove ne zoveš ga više ni u mladu repku a ako se odazove ubaciš ga u zadnjem minutu i tako upiše zvaničan meč.zgembo89 je napisao/la: ↑08 mar 2024, 19:47Pa sto nisu odma izasli javno a ne sutit i zvat ga da bude kapiten U21Varg je napisao/la: ↑08 mar 2024, 19:27Misimović: Htjeli smo da Sučić igra za A reprezentaciju
Ali naravno dok su ljudi kakvi jesu u Savezu od toga nema ništa
prosle godine u ovo vrijeme bilo je pitanje da li ce sucic na posudbu zajedno sa krdzalicem ili ne, da bi nakon par mjeseci poceo igrati redovno i dobio nas poziv koji je odbio, a sada pricamo o "novom reprezentativcu hrvatske"
On je meni na ignore listi, vidim ovako kad ga neko citira jedinoizdzezveubrazil je napisao/la: ↑08 mar 2024, 20:18Ne odgovaraj mu bolan, on i jest tu da vas peca i provocira.DamirT je napisao/la: ↑08 mar 2024, 20:17Graditi reprezentaciju od Bosnjaka. Ali stvarno mislim. Jedini koji ovu drzavu dozivljavaju svojom, uz naravno izuzetke u drugim narodima.
Samo za ovog kamenjara: Iz mijesanog sam braka, znaci pola Hrvat, ali nikad ne bi igrao ni za jednu drugu drzavu osim BiH. Ti si klocu za njih Bosanac, dzaba se pretvaras da si veca Hrvatina od Ivana iz Zagreba. Jos kad kloc krenu drzati cas istorije, a BiH postojala i prije Hrvatske i Srbije![]()
![]()

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Pa pitam kakva je tvoja veza sa Hr, hoces li napokon odgovorit na pitanje?mostar35 je napisao/la: ↑08 mar 2024, 19:58Sigurno je jača veza nego s Ahmedima iz Sarajeva ili Savama iz RS-aGranice su trenutno kakve jesu, voljom stranih sila, ali sigurno nisu vječne! Posebno na ovim našim kompliciranim prostorima. Pa ima i Bošnji koji su rođeni van granica ove vaše BiH pa je i dalje doživljavaju kao svoju jednu i jedinu.

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
- Kontakt:
Hrvat koliko sam i ja Amerikanac, tačke dodirne nemamo. Ali šta objašnjavate čovjeku sa vrelog hercegovačkog kamenjara, udarile visoke temperature, spržile sve unutra što je mozgalo.
Mostarac, ti si rođen na teritoriji Bosne i Hercegovine pa makar ona danas bila osnovana.
Tebe Hrvati smatraju Bošnjakom, a još više te boli što ti znaš da te ispravno smatraju Bošnjakom.
Istu imate samo vjeru, a pazi sad, vjeru imamo istu ljudi iz Pakistana i ja, a nisam Pakistanac.
Dalje, boli nas qrac za šta nas ti smatraš, prvo ti kao osoba nemaš svoj identitet, odnosno na silu bi da ga mijenjaš.
Što se Petra tiče, u21 nam je preloša i neka je bio tu da povuče koliko toliko i da mu se pokaže da se računa na njega. Da nije bio tu možda i ne bi ispao tako "dobar" igrač ni za nas ni za njih. Tako da sad je sve do njega, hvala prijatno natakarimo te, jer si igrao za državu koju ne osjećaš svojom samo jer nisi mogao tad u onoj drugoj. Harunu želim svu sreću, neće biti ništa gori od ovog Inieste kako ga predstavljaju jer će se zalagati nekih 99% više od ovog, a nije da nema nikakvog kvaliteta. Momak jede PL, eto u HNLu nije dobio pravu šansu. Nije dobio nikakvu ustvari, nažalost.
Jedna jedina!
Mostarac, ti si rođen na teritoriji Bosne i Hercegovine pa makar ona danas bila osnovana.
Tebe Hrvati smatraju Bošnjakom, a još više te boli što ti znaš da te ispravno smatraju Bošnjakom.
Istu imate samo vjeru, a pazi sad, vjeru imamo istu ljudi iz Pakistana i ja, a nisam Pakistanac.
Dalje, boli nas qrac za šta nas ti smatraš, prvo ti kao osoba nemaš svoj identitet, odnosno na silu bi da ga mijenjaš.
Što se Petra tiče, u21 nam je preloša i neka je bio tu da povuče koliko toliko i da mu se pokaže da se računa na njega. Da nije bio tu možda i ne bi ispao tako "dobar" igrač ni za nas ni za njih. Tako da sad je sve do njega, hvala prijatno natakarimo te, jer si igrao za državu koju ne osjećaš svojom samo jer nisi mogao tad u onoj drugoj. Harunu želim svu sreću, neće biti ništa gori od ovog Inieste kako ga predstavljaju jer će se zalagati nekih 99% više od ovog, a nije da nema nikakvog kvaliteta. Momak jede PL, eto u HNLu nije dobio pravu šansu. Nije dobio nikakvu ustvari, nažalost.
Jedna jedina!
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!
-
- Kontakt:
Brani u četvrtoj ligi Švicarske, a za tri sedmice puni 22 godine. Nije nikad debitovao u ozbiljnijem seniorskom takmičenju.
Ta četvrta liga je možda nivo Prve lige FBiH, ako i toliko.
-
- Kontakt:
Znaci nije ni za u21 hahaizdzezveubrazil je napisao/la: ↑08 mar 2024, 20:26Brani u četvrtoj ligi Švicarske, a za tri sedmice puni 22 godine. Nije nikad debitovao u ozbiljnijem seniorskom takmičenju.
Ta četvrta liga je možda nivo Prve lige FBiH, ako i toliko.
Ja sam iz hrvatske regije Herceg Bosne i ne moram imati veze s Dalmacijom, Slavonijom, Istrom ili Zagorjem da bi bio Hrvat.Kaunas je napisao/la: ↑08 mar 2024, 20:23Pa pitam kakva je tvoja veza sa Hr, hoces li napokon odgovorit na pitanje?mostar35 je napisao/la: ↑08 mar 2024, 19:58Sigurno je jača veza nego s Ahmedima iz Sarajeva ili Savama iz RS-aGranice su trenutno kakve jesu, voljom stranih sila, ali sigurno nisu vječne! Posebno na ovim našim kompliciranim prostorima. Pa ima i Bošnji koji su rođeni van granica ove vaše BiH pa je i dalje doživljavaju kao svoju jednu i jedinu.
![]()

Svakako sam ja veći Hrvat nego što ste vi Bošnje sportisti...pa se opet dalje nešto ložite, gubite živce i nadate nekom uspjehu.

Za ove koji me uče kako mene neki Hrvat iz Hrvatske doživljava ( kao da je jako bitno i promijenit će kako se ja osjećam)...već sam odgovorio na to, par stranica ranije.
Nema sta, reprezentaciju graditi oko Bosnjaka. Nek se ljuti ko hoce. Kad ovi budu dozivljavali BiH kao svoju drzavu slobodno nek prvi dodju. Majorizovani, ugrozeni i jedni i drugi, a imaju svog predsjednika, porez ne uplacuju drzavi, glume drzave u drzavi i slicno.
Ne zaliti gofno, nije prvi, a ni zadnji. BiH ce biti i nakon ovakvih. Drago mi je samo da sam rodjen u drzavi koju dozivljavam kao svoju, a ne kao ovi sto na silu hoce biti nesto, a oni pravi ih ni ne zovu tako
Ne zaliti gofno, nije prvi, a ni zadnji. BiH ce biti i nakon ovakvih. Drago mi je samo da sam rodjen u drzavi koju dozivljavam kao svoju, a ne kao ovi sto na silu hoce biti nesto, a oni pravi ih ni ne zovu tako

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Sta se lozite na ovog ujkicu kamenjara , palite se ko golf dvica. Sto se tice ovog Sucica ,pa to je nasa realnost i nista novo. Zelim mu karijeru Alena Halilovica 

Boli ih surova istina jarane moj. Zato se nerviraju.TMmanija2012 je napisao/la: ↑08 mar 2024, 20:38Sta se lozite na ovog ujkicu kamenjara , palite se ko golf dvica. Sto se tice ovog Sucica ,pa to je nasa realnost i nista novo. Zelim mu karijeru Alena Halilovica![]()
De ti nama reci kako ti je buditi se u državi koju ne voliš i od koje zavisis?mostar35 je napisao/la: ↑08 mar 2024, 20:43Boli ih surova istina jarane moj. Zato se nerviraju.TMmanija2012 je napisao/la: ↑08 mar 2024, 20:38Sta se lozite na ovog ujkicu kamenjara , palite se ko golf dvica. Sto se tice ovog Sucica ,pa to je nasa realnost i nista novo. Zelim mu karijeru Alena Halilovica![]()
Trenutno korisnika/ca: denza, Micron, Proximic, TheTruth34 i 34 gosta.