Postao/la lemi_kitao » 21 mar 2011, 01:24
Kao sto sam napisao prije utakmice sa Slobodom..."da se stvara losa amosfera oko kluba i da je osjetno nezadovoljstvo navijaca, zbog slabijih igara u prvenstvu a pogotovo kupu, te da utakmica sa Slobodom mozda dolazi u nezgodnom trenutku"...nazalost se obistinila...
Velike sanse za osvajanje kupa postoje, za stizanje Borca mnogo manje, ali postoje...pa ako zelimo da prvenstvo budu zanimljivo do kraja, potrebno je promijeniti neke stvari...
Da li je moguce u ovom trenutku nesto mijenjati, a da ima pozitivan efekat?
Kada sam jos za vrijeme pauze i priprema postao na ovoj temi, izmeđulo ostalog sam spomenuo da se nasa igra uglavnom svodi na momenat inspiracije Z.Zebe i brzinu i sut E.Visce, s tim da im jako pomaze L.Popovic svojim građenjem, spustanjem lopte i asistiranjem, te da je takva igra u sustini procitana i da ce ekipe koje protiv nas budu igrale, jednostavno ici na zaustavljanje prije svega prve dvojice, a poslije ce im biti lakse ostvariti povoljna rezultat...mnogi su rekli da se nisam normalan i ismijavali me...danas mnogi to, nažalost, potvrđuju...
Spominjao sam da su dovođeni igraci, sjedili na klupi i jednostavno otisli a da im se nije dala prava prilika...(Kolobov, Pehilj, Gancev, pa i Rovcanin), neki su povrijeđeni ili nisu u najboljoj formi, tako da smo limitirani i sa te strane da uradimo neke znacajnije rezove i promjene...
Kakve su bile pripreme,sta se radilo u Puli i Međugorju, na sta se obracalo najvise paznje...u dosadasnjim utakmicama (proljetni dio i jedna kupa) igraci nisu pokazali mnogo...nisu cak ni ostali na onom nivou od lani kada su fizicki bili superiorni u ligi, slabiji su, a na taktickom dijelu se apsolutno nista ne vidi...
Gotovo isti igracki kadar kao od prosle godine, uz jako iskusnog Zebu, povratnika Jamaka i Stanceskog, je prosao pripreme zajedno, svi su igrali, svi su pokazali sta znaju, svako zna sta mu je posao, placeni su za to, pa nakon briljantne sezone prosle godine...normalno je da navijaci i simpatizeri ocekuju da se igra i ekipa podignu na visi nivo, na napravimo i malo veci iskorak u Europi, a igra i ekipa djeluju bar zasad slabije nego prosle godine...
Neko spomenu kako Cviko vodi trening umjesto Amara, ne znam koliko je tacno, ali recimo gdje je trening u ponoca poslije utakmice kao lani kada smo se vratili porazeni iz Tuzle, gdje je disciplina, gdje je borba, gdje je srce na teren?
Navijam za Zelju, ali ko god bude prvak ili bude igrao Europu predstavlja moju zemlju, domovinu, Bosnu i Hercegovinu, nikakve navijace, simpatizere, politicare, nego drzavu, zemlju, domovinu...tako da je i Banja Luka, Mostar, Siroki Brijeg, Tuzla moja domovina i moja drzava, i svaka njena promocija i uspjeh timova je uspjeh domovine, drzave i samo to ostaje i to se pamti, a ne ono sto pisemo po forumu...
Ako ce Strucni stab i Uprava praviti promjene, neka krenu sto prije, zelim im svu srecu...
Zadnja izmjena:
lemi_kitao, dana/u 21 mar 2011, 03:11, ukupno mijenjano 1 put.
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.