U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

GG3
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la GG3 » 25 feb 2024, 20:45

Imajednabrigada je napisao/la:
25 feb 2024, 20:23
Horoz je napisao/la:
25 feb 2024, 18:02
Kakav je ovaj Ramić iz Zrinjskog? Interesantno, u Sarajevu bio klupiran, ode u znatno bolju ekipu i postane standardan u prvih 11 :?
Šteta za onog malog Čelika, on treba već da igra seniorski fudbal.
E napokon pravo pitanje, odavno cekam da neko slicno postavi :mrgreen:

Iz razgovora sa jednim momkom iz akademije koji je zaigrao za prvi tim i najbolje prenio dozivljaje svoje i jos njegovih kolega iz akademije.

Kaze mali, u Sarajevu je uvijek ogroman neki pritisak i kada ide i kada ne ide i niko od nas ne zna zbog čega I taj se pritisak prenosi na nas i u startu nas smeta igramo u grcu i strahu od greški i na taj način nam i ubiju i ljubav prema klubu.ć, zato ti momci prodišu kada odu negdje drugu gdje su slobodniji.
Ljudi u klubu stalno nesto pokusavaju trude se a rezultata nikad kao da se neko zlo nadvilo nad klubom, a to je upravo zbog manjka strucnog kadra i neracionalnog ulaganja a bogami i velikih stela posebno u Akademiji.
Ma pritisak se pravi iz vana, pisao sam na temi FK Sarajevo
Navijaci su idioti, uvijek nesto protestuje nitko im ne pase, a godinama uspjeha nemaju.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 25 feb 2024, 21:33

GG3 je napisao/la:
25 feb 2024, 20:45
Horoz je napisao/la:
25 feb 2024, 18:02
Kakav je ovaj Ramić iz Zrinjskog? Interesantno, u Sarajevu bio klupiran, ode u znatno bolju ekipu i postane standardan u prvih 11 :?
Šteta za onog malog Čelika, on treba već da igra seniorski fudbal.

Iz razgovora sa jednim momkom iz akademije koji je zaigrao za prvi tim i najbolje prenio dozivljaje svoje i jos njegovih kolega iz akademije.

Kaze mali, u Sarajevu je uvijek ogroman neki pritisak i kada ide i kada ne ide i niko od nas ne zna zbog čega I taj se pritisak prenosi na nas i u startu nas smeta igramo u grcu i strahu od greški i na taj način nam i ubiju i ljubav prema klubu.ć, zato ti momci prodišu kada odu negdje drugu gdje su slobodniji.
Ljudi u klubu stalno nesto pokusavaju trude se a rezultata nikad kao da se neko zlo nadvilo nad klubom, a to je upravo zbog manjka strucnog kadra i neracionalnog ulaganja a bogami i velikih stela posebno u Akademiji.
Navijaci su idioti, uvijek nesto protestuje nitko im ne pase, a godinama uspjeha nemaju.
Pa pretjerano je reci da su idioti navijaci ali ima ih i takvih. Oni u podsvijesti imaju tu neku aluziju da su neka velicina i da kao takvi bi trebali stalno pobjeđivati ostale i dok malo ne ide odmah panika, nervoza, sila a ne zele da sagledaju realnost i da danas svako igra i na terenu moras dokazat da si bolji.

Pisao sam i ja na temu FK Sarajevo....kad su doveli onog Crnogorca koji ima dva gola i dvije asistencije tamo i rekao da to nije nikakvo pojacanje za Sarajevo ako zeli neki iskorak i da Mirvic, Rozman i ibricic ne znaju niti kud idu niti sta zele niti sta rade.

Naravno odmah je uslijedila salva negativnih kritika, od tih pojedinih ublehaša kako nemam veze sa FK Sarajevo i da nemam pravo komentirati i da napustim temu.
Kao sve je to ok, jaki su opet, pojacanja prava i da rade dobar posao.
Rekoh jeste tako je na pocetku svake poluseezone, uvijek novi strucni stab, novi neki igraci, juriš na titulu...i tako to pumpanje dok ne dodje Listica ili etno selo. Poslije njih raspad sistema i na kraju sezone konferencijska liga....elhamdulillah.

I evo bas kao da sam slutio zadnja dva kola takav scenario bas ta dva sela ih dobise i vratiše u realnost koje nisu bili svjesni od te neke svoje umisljenosti ili nekih prevelikih očekivanja.

I nije to samo kod njih tako da ne bi mislili da imam nesto protiv njih, kod većine naših klubova je tako, posebno ovi kako volimo reci "veliki" koji su pogubili kompas u toj aluziji da su bas neka velicina sa bogatom historijom sto je naravno velika zabluda.
Zadnja izmjena: Imajednabrigada, dana/u 25 feb 2024, 21:42, ukupno mijenjano 1 put.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 25 feb 2024, 21:40

25 feb 2024, 21:33
GG3 je napisao/la:
25 feb 2024, 20:45

Pa pretjerano je reci da su idioti navijaci ali ima ih i takvih. Oni u podsvijesti imaju tu neku aluziju da su neka velicina i da kao takvi bi trebali stalno pobjeđivati ostale i dok malo ne ide odmah panika, nervoza, sila a ne zele da sagledaju realnost i da danas svako igra i na terenu moras dokazat da si bolji.

Pisao sam i ja na temu FK Sarajevo....kad su doveli onog Crnogorca koji ima dva gola i dvije asistencije tamo i rekao da to nije nikakvo pojacanje za Sarajevo ako zeli neki iskorak i da Mirvic, Rozman i ibricic ne znaju niti kud idu niti sta zele niti sta rade.

Naravno odmah je uslijedila salva negativnih kritika, od tih pojedinih ublehaša kako nemam veze sa FK Sarajevo i da nemam pravo komentirati i da napustim temu.
Kao sve je to ok, jaki su opet, pojacanja prava i da rade dobar posao.
Rekoh jeste tako je na pocetku svake poluseezone, uvijek novi strucni stab, novi neki igraci, juriš na titulu...i tako to pumpanje dok ne dodje Listica ili etno selo. Poslije njih raspad sistema i na kraju sezone konferencijska liga....elhamdulillah.

I evo bas kao da sam slutio zadnja dva kola takav scenario bas ta dva sela ih dobise i vratiše u realnost koje nisu bili svjesni od te neke svoje umisljenosti ili nekih prevelikih očekivanja.
Mozda je malo tezak igrat idioti, al kao sto si napisao oni svake polusezone mijenjaju i nikad napredka. Neka puste Rozmana da radi, Vjeruj mi da ce se to kad tad vratit.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 25 feb 2024, 21:52

Ja sam ko neki simpatizer Sarajeva i decenijama mi nije jasno to razmišljanje navijača. I to vrlo često ozbiljnih ljudi. ne vide da nemaju nijedan segment koji ih čini velikim timom, osim broja navijača, ali opet. Da i puno veći klubovi imaju periode kriza, pa iz njih izlaze tako što se strpe, osmisle dugoročnu strategiju, nađu ljude i daju im vremena da rade.
Ovi dovedu novog trenera, promijene cijeli tim i hoće titulu :D Pa to nema nigdje, to ni Abramovich, ni arapske milijarde, nisu postigli u prvoj sezoni.Al jok, ovi odmah tjeraju trenera, tjeraju igrače, dogodine sve nanovo i opet ćorak naravno.
Potpuno je jasno da mladi igrači u takvoj sredini sagore, prije nego dobiju priliku uopšte.
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 25 feb 2024, 21:58, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 feb 2024, 21:58

To misli ako imaju pare da su najbolji. Moze se ljutiti ko hoce, ali sto se tice sportskog segmenta, Zrinjski je bez premca u drzavi. Nije ovo Football manager gdje dovedes koga hoces i pobjedjuj sve redom.

Isto tako sam cuo da su dolazili igracima ispred kuce ako lose odigraju utakmicu. Pa jbt nemas ni ti na poslu svaki put savrsen dan. Svugdje ima uspona i padova.

Navijaci su sebi zacrtali u glavi da su najjaci, a daleko su jos uvijek od toga.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 25 feb 2024, 22:01

DamirT je napisao/la:
25 feb 2024, 21:58
To misli ako imaju pare da su najbolji. Moze se ljutiti ko hoce, ali sto se tice sportskog segmenta, Zrinjski je bez premca u drzavi. Nije ovo Football manager gdje dovedes koga hoces i pobjedjuj sve redom.

Isto tako sam cuo da su dolazili igracima ispred kuce ako lose odigraju utakmicu. Pa jbt nemas ni ti na poslu svaki put savrsen dan. Svugdje ima uspona i padova.

Navijaci su sebi zacrtali u glavi da su najjaci, a daleko su jos uvijek od toga.
Al nemaju pare! U tome je fol, jer te pare koje imaju ne mogu kupiti dva igrača koji će napraviti razliku.
Sva ta "pojačanja" su igrači koji u slabim ligama nisu imali mjesta ni na klupi. Koji nisu igrali po pola godine, godinu.
Hasić u Sarajevo nije došao kao igrač koji će napraviti razliku, nego da vrati formu i nakon deset dobrih utakmica će otići nazad u Tursku ili Mađarsku. Jer ima talenat i neki temelj. Onda će ovi kao trljati ruke, jer su uzeli pola miliona
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 25 feb 2024, 22:28

Horoz je napisao/la:
25 feb 2024, 21:52
Ja sam ko neki simpatizer Sarajeva i decenijama mi nije jasno to razmišljanje navijača. I to vrlo često ozbiljnih ljudi. ne vide da nemaju nijedan segment koji ih čini velikim timom, osim broja navijača, ali opet. Da i puno veći klubovi imaju periode kriza, pa iz njih izlaze tako što se strpe, osmisle dugoročnu strategiju, nađu ljude i daju im vremena da rade.
Ovi dovedu novog trenera, promijene cijeli tim i hoće titulu :D Pa to nema nigdje, to ni Abramovich, ni arapske milijarde, nisu postigli u prvoj sezoni.Al jok, ovi odmah tjeraju trenera, tjeraju igrače, dogodine sve nanovo i opet ćorak naravno.
Potpuno je jasno da mladi igrači u takvoj sredini sagore, prije nego dobiju priliku uopšte.
:thumbup: to je to, objasnjeno.

Ali to je kod nas problem kompletnog drustva i repke i zbog toga smo tu gdje jesmo nazalost.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 03 mar 2024, 17:22

Strijelci danas Alajbegović, Malik Tubić x2

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 05 mar 2024, 18:35

Zna li se kada Jankovic objavljuje spisak?
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 05 mar 2024, 20:18

https://sportsport.ba/fudbal/hadzibegan ... bih/469975

Jos jedan Husaric igrac iz Slobode dobio poziv ua U21

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 mar 2024, 20:30

Momak uopste nije iz njegove agencije.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 05 mar 2024, 20:34

BigZlatan je napisao/la:
05 mar 2024, 20:18
https://sportsport.ba/fudbal/hadzibegan ... bih/469975

Jos jedan Husaric igrac iz Slobode dobio poziv ua U21
https://www.transfermarkt.com/ak-sport- ... rater/1931

Nije momak husarin igrac, drago mi je zbog njega
Kolko je zasluzeno ne znam
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 05 mar 2024, 20:35

Jest neki dan je potpisao.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 06 mar 2024, 14:25

Stupcanica dobila U21 reprezentativca...treci igrac pozvan iz "druge BiH lige"... svasta

jel danas izalzi spisak ili?
hvala

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 mar 2024, 14:26

Selektor Igor Janković je pozive uputio sljedećim igračima:

Muhamed Šahinović (RKS Rakow), Nikola Milićević (Stupčanica), Tarik Muharemović (Juventus), Nermin Mujkić (Sloboda), Savo Šušić (Borac), Mladen Cvjetinović (Ingolstadt), Filip Račić (GOŠK), Harun Hadžibeganović (Sloboda), Filip Ilić (Nuremberg), Nail Omerović (Osijek), Milorad Stajić (Radnički Niš), Matej Šakota (Slaven Belupo), Madžid Šošić (Radomlje), Eldar Mehmedović (Sarajevo), Petar Sučić (Dinamo Zagreb), David Vuković (Borac), Luka Božičković (Sloga Doboj), Vinko Rozić (Posušje), Enver Kulašin (Borac), Admir Bristrić (Olimpija), Aleksej Golijanin (BFC Daugavpils), Franko Sabljić (Zrinjski).
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 07 mar 2024, 14:30

:rol:

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 07 mar 2024, 14:38

Bez Kahvica i Cuica, zanimljivo...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 mar 2024, 14:43

Zar nema niko bolji od igraca iz prve lige Latvije :crazy:

I to klub koji je medju najlosijim tamo. Izgleda da se i Jankovic predao od kvalifikacija, pa hoce da uzme neke pare od poziva... Mada svakako ne bi ni vidjeli EP.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 07 mar 2024, 14:44

Sta je to toliko zapelo s Jasicem? Dosad bi se zavrsili papiri da zaigra za Madagaskar... :roll:

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 07 mar 2024, 15:00

katastrofalna imena na spisku!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.