GG3 je napisao/la: ↑25 feb 2024, 20:45
Imajednabrigada je napisao/la: ↑25 feb 2024, 20:23
Horoz je napisao/la: ↑25 feb 2024, 18:02
Kakav je ovaj Ramić iz Zrinjskog? Interesantno, u Sarajevu bio klupiran, ode u znatno bolju ekipu i postane standardan u prvih 11
Šteta za onog malog Čelika, on treba već da igra seniorski fudbal.
E napokon pravo pitanje, odavno cekam da neko slicno postavi
Iz razgovora sa jednim momkom iz akademije koji je zaigrao za prvi tim i najbolje prenio dozivljaje svoje i jos njegovih kolega iz akademije.
Kaze mali, u Sarajevu je uvijek ogroman neki pritisak i kada ide i kada ne ide i niko od nas ne zna zbog čega I taj se pritisak prenosi na nas i u startu nas smeta igramo u grcu i strahu od greški i na taj način nam i ubiju i ljubav prema klubu.ć, zato ti momci prodišu kada odu negdje drugu gdje su slobodniji.
Ljudi u klubu stalno nesto pokusavaju trude se a rezultata nikad kao da se neko zlo nadvilo nad klubom, a to je upravo zbog manjka strucnog kadra i neracionalnog ulaganja a bogami i velikih stela posebno u Akademiji.
Ma pritisak se pravi iz vana, pisao sam na temi FK Sarajevo
Navijaci su idioti, uvijek nesto protestuje nitko im ne pase, a godinama uspjeha nemaju.
Pa pretjerano je reci da su idioti navijaci ali ima ih i takvih. Oni u podsvijesti imaju tu neku aluziju da su neka velicina i da kao takvi bi trebali stalno pobjeđivati ostale i dok malo ne ide odmah panika, nervoza, sila a ne zele da sagledaju realnost i da danas svako igra i na terenu moras dokazat da si bolji.
Pisao sam i ja na temu FK Sarajevo....kad su doveli onog Crnogorca koji ima dva gola i dvije asistencije tamo i rekao da to nije nikakvo pojacanje za Sarajevo ako zeli neki iskorak i da Mirvic, Rozman i ibricic ne znaju niti kud idu niti sta zele niti sta rade.
Naravno odmah je uslijedila salva negativnih kritika, od tih pojedinih ublehaša kako nemam veze sa FK Sarajevo i da nemam pravo komentirati i da napustim temu.
Kao sve je to ok, jaki su opet, pojacanja prava i da rade dobar posao.
Rekoh jeste tako je na pocetku svake poluseezone, uvijek novi strucni stab, novi neki igraci, juriš na titulu...i tako to pumpanje dok ne dodje Listica ili etno selo. Poslije njih raspad sistema i na kraju sezone konferencijska liga....elhamdulillah.
I evo bas kao da sam slutio zadnja dva kola takav scenario bas ta dva sela ih dobise i vratiše u realnost koje nisu bili svjesni od te neke svoje umisljenosti ili nekih prevelikih očekivanja.
I nije to samo kod njih tako da ne bi mislili da imam nesto protiv njih, kod većine naših klubova je tako, posebno ovi kako volimo reci "veliki" koji su pogubili kompas u toj aluziji da su bas neka velicina sa bogatom historijom sto je naravno velika zabluda.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz