AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ulični Muzičar
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Ulični Muzičar » 21 mar 2011, 00:40

rossoner je napisao/la:
Ulični Muzičar je napisao/la:Da si video kako smo tek primili gol...
Van Bommel umesto da igra diže ruke, traži nešto od sudije, ofsajd... jbm li ga šta...
Baš tako...
Pozdrav Želji, koji mi je bio omiljeni klub iz BiH u vreme SFRJ ;)
www.ulicni-muzicar.****

Ulični Muzičar
Kontakt:

Post Postao/la Ulični Muzičar » 21 mar 2011, 09:11

Galliani, pogodi ko dolazi na ručak!

Kako prenosi Sportmediaset, Adriano Galliani je juče viđen u društvu trenutno najboljeg fudbalera na svetu, Lionela Messija. Ipak, nema nikakvih "bomba"- vesti, jer je Argentinac boravio u Milanu iz poslovnih razloga. Naime, on od oktobra prošle godine ima ugovor o saradnji sa Italijanskim modnim divom, firmom "Dolce & Gabbana", čije je tzv. zaštitno lice.

Galliani i Messi su uz ručak porazgovarali u restoranu "La Nuova Arena". Može biti da je ćaskanje malo popravilo raspoloženje potpresedniku "crveno-crnih" koje, posle subotnjeg poraza Milana u Palermu i jučerašnje Interove pobede, verovatno nije bilo najbolje.

Dakle, nema nikakve nade: Messi ostaje u Barceloni, a "Đavolovi" navijači će, na žalost, morati da se zadovolje uživanjem u posmatranju njegove igre samo u "blaugrana" dresu Katalonaca.
www.ulicni-muzicar.****

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 21 mar 2011, 11:05

Jel to tvoj blog? Pa ja tamo godinama dolazim ;)

Ulični Muzičar
Kontakt:

Post Postao/la Ulični Muzičar » 21 mar 2011, 11:19

Nije, ali pišem tamo od septembra...

Vukašin je gazda, a meni se samo dopada da prevodim tekstove sa "žabarskog" :)
www.ulicni-muzicar.****

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 21 mar 2011, 12:17

Sta ce sad Milan, imace dva ista igraca u vidu Emanuelsona i Taiwa
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 21 mar 2011, 14:57

slika
IBRAHIMOVIC-propusta utakmicu protiv Intera zbog crvenog kartona ... :cry:
PATO-će morati da propusti utakmicu svoje reprezentacije protiv Škotske. Vreme njegovog oporavka je medicinski tim Milana procjenio na 10 dana, što je najvjerovatnije da će zaigrati protiv Intera ;)
Zemljo tisucljetna, na vjernost ti se kunem, od mora do Save, od Drine do Une.
Jedna si, jedina, moja domovina, Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina !!!

Samir1988

Post Postao/la Samir1988 » 21 mar 2011, 15:57

Ulicni zabranjeno reklamiranje blogera prije nekoliko minuta sam bio izbrisan sa foruma zbog reklamiranja blogera :P :P :P

Ulični Muzičar
Kontakt:

Post Postao/la Ulični Muzičar » 21 mar 2011, 16:49

i meni su obrisali temu o uličnom muziciranju... :(

Polako ću da vas napustim, čini mi se...

Najpre mi je tema zaključana na DISKUSIJAMA , a lepo piše da je to mesto za teme koje nemaju veze sa sportom

posle sam otvorio istu temu na KOLUMNE, pa su je tu ostavili ( :lol: ), iako tamo piše da TREBA da ima veze sa sportom.

Onda je danas neko napravio temu koja je parodija na moju temu (ulični čistač), koja je vrlo duhovita (idi vidi),
pa su mu je zaključali, a moju temu obrisali...

i ko je sad ovde lud?
www.ulicni-muzicar.****

Ulični Muzičar
Kontakt:

Post Postao/la Ulični Muzičar » 21 mar 2011, 16:51

Drugi dan odmora za fudbalere Milana, posle poraza od Palerma. Treninzi počinju ponovo od utorka.

Massimo Ambrosini će se vratiti u tim tek u drugoj polovini aprila.

Thiago Silva i Pato su pozvani u brazilsku reprezentaciju, za utakmicu koju "zlatno-zeleni" igraju u nedelju na Emirates Stadium u Londonu protiv Škotske, ali će samo defanzivac putovati u Englesku, jer je "Patak" oslobođen te obaveze, zbog povrede gležnja leve noge koju je zadobio u subotu, na meču protiv Palerma.

Antonio Cassano je pozvan od italijanskog selektora Cesare Prandellija za mečeve protiv Slovenije i Ukrajine. Prvi tening "azzurra" počinje sutra u 15:45 i biće otvoren za novinare.

Odlažu se za jedan dan, znači za utorak, pregovori između Santosa i Gansovih menadžera u vezi sa produžetkom njegovog ugovora. Ganso je tražio da i sam prisustvuje sastanku.

Engleski tabloid "Daily Star" piše da je Tottenham Hotspur "bacio oko" na Massima Ambrosinija, kome na kraju ove sezone ističe ugovor sa Milanom. Kako je otkrio Nesta, klub će o obnavljanju ugovora sa svojim starim igračima razgovarati tek krajem aprila.

Massimo Moratti: "Eto'o je izuzetan fudbaler i čovek i moram da zahvalim Ibri, uz dužno poštovanje za sve što je uradio za nas u prošlosti, što nam je omogučio da ga dovedemo u Milano".

Gattuso: "Ja u Interu? Sve može, ali to nikako. Radije bih prao sudove. Osećanjima se ne treba igrati. Milan je moj dom i želim u njemu i da ostanem".
www.ulicni-muzicar.****

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 21 mar 2011, 17:54

Puma je napisao/la:Sta ce sad Milan, imace dva ista igraca u vidu Emanuelsona i Taiwa
pa nisu baš isti igrači. holanđanin jeste igrao lijevog beka ali zadnjih sezona više je po krilu ordinirao, brz je i ima dobar centaršut ali tu prestaju sve sličnosti sa taiwom. s druge strane nigerijac (?) igra lijevog beka, znamo svi ima izrazito jak šut, prodoran je i što je važno daje čvrstinu u odbrani. izjavio je da je milan 1. izbor na ljeto i mislim da je to 90% gotovo kao i mexes a dovesti 2 ovakva igrača za 0 eura je genijalno.
sljedeće sezone odbrana bi mogla izgledati ovako:

taiwo---mexes---silva---abate

veoma respektabilno s obzirom da bi tu trebao biti nesta kad je zdrav umjesto mexesa ili ko je već u boljoj formi, pošto je nakon dugo godina evidentno da nesta polako gubi bitku sa godinama i zdravljem a nema namjeru kako sam spomenu da se vuče po terenu.
Ulični Muzičar je napisao/la: Gattuso: "Ja u Interu? Sve može, ali to nikako. Radije bih prao sudove. Osećanjima se ne treba igrati. Milan je moj dom i želim u njemu i da ostanem".
zbog toga je gattuso moj najomiljeniji igrač milana trenutno. još je on ostao, ambrosini i još 1 ili 2 igrača kao prave milaniste. ovo mi nedostaje iz starih dana maldini, costacurta, albertini, tassoti itd. sve veličina do veličine a sad nam ekipa puna plaćenika. kad vidim ibru u milanu dođe mi muka... ali to je fudbal danas nažalost.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Omerovic
Kontakt:

Post Postao/la Omerovic » 21 mar 2011, 18:57

Pirlo da bi ostao u Milanu zahtjeva 3 mil eura godišnje a izgleda da će u upravi Milana više puta razmisliti i vjerovatno odbiti zahtjev iskusnog veznjaka.Prema najnovijim saznanjima moguće zamjene za Pirla su Shinji Kagawa (22) i David Pizarro (31).

Kagawa je bio jako impresivan u svojim nastupima za Borussiju Dortmund i Japan ove godine.Njegov talent nije prošao ne opaženo i mnogi veliki klubovi ga žele vidjeti u svojim redovima.
Trenutno je ozljeđen.

David Pizarro je iskusni veznjak koji već duže vrijeme igra u Serie A, proveo je skoro 5 godina u Romi ali bi mogao napustiti "vučicu" na ljeto.

Clarence Seedorf najvjerovatniće neće potpisivati novi ugovor,dok je agent Massima Ambrosinija sve stopirao i čeka da se "Ambro" oporavi i da se vidi da li će potpisati novi ugovor ili će potražiti novu radnu sredinu.Ko će produžiti a ko sigurno napustiti Milan,saznat će se većinom u Aprilu... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Omerovic
Kontakt:

Post Postao/la Omerovic » 21 mar 2011, 19:13

U zadnjih nekoliko utakmica, Milanov se napad pokazao vrlo neefikasnim. Lopta često uspijeva stići do protivničkog šesnaesterca, no nitko se ne snalazi i ne uspijeva 'pospremiti' loptu u gol. Desno krilo Milana - Ignazio Abate, smatra kako igrači Milana u reprezentativnoj stanci više moraju vježbati završnicu, te mora biti opasniji. Abate je danas za Tuttosport rekao kako je derbi protiv Intera vrlo važan.

''Moramo raditi dobro tijekom reprezentativne stanke, kako bi nakon stanke vidjeli drukčiji i opasniji Milan. Utakmica s Interom dolazi nakon internacionalnih nastupa, tako da prvo moramo rješiti naše reprezentativne obveze u kvalifikacijama.''

Abate u posljednje vrijeme igra impresivno, no izbornik Italije - Cesare Prandelli ga ipak nije odlučio pozvati za predstojeće kvalifikacijske utakmice Italije. :D :D :D :D :D

Omerovic
Kontakt:

Post Postao/la Omerovic » 21 mar 2011, 19:24

Porazom kod Palerma Milan si je zakomplicirao život na vrhu talijanskog prvenstva, a Gennaro Gattuso zna da bez novog napretka titula neće stići u crveno-crni tabor...

Nogometaši Milana imali su lijepu prednost na čelu poretka Serie A, no u posljednje su dvije utakmice uzeli tek jedan jedini bod. Inter i Napoli odlično su iskoristili priliku i primaknuli se na samo dva, odnosno tri boda zaostatka.

"Pojavio se strah. Naravno da smo zabrinuti nakon dva loša rezultata. Primili smo dva naivna pogotka, stvorili brojne dobre prilike, ali zabili smo samo jedan. Moramo biti učinkovitiji, a trebalo bi nam i malo sreće", komentirao je Gennaro Gattuso za Sky Sport.

"Znamo da moramo napraviti nešto više, ovo što sada pružamo nije dovoljno", dodao je.

Gattuso pritom ističe da ni gradski rival Inter ne osvaja bodove lakoćom: "Inter se mučio da kod kuće pobijedi Lecce 1:0. Nema lakih utakmica, a što više sezona odmiče, to je sve teže igrati. Moramo se dobro pripremiti za derbi s njima".

"Inter zbog nedavnih pobjeda ima više samopouzdanja od nas. To im daje snagu, isto tako smo mi u godinama pobjeđivanja izvlačili dodatne atome snage. Pametnije se igra kada se pobjeđuje", smatra talijanski vezni igrač.

Otkrio je i da je bilo kontakata u vezi mogućeg prelaska u Rusiju. Potencijali kupac je Anži iz Mahačkale: "Javili su se, ali još smo daleko od dogovora. Ne odlučujem sam, moram konzultirati i svoju obitelj, a Milan je moj dom. Ne zaboravljam proteklih 12 godina. Sada uostalom razmišljam samo o naslovu prvaka, iako se - nikad ne zna".

Lakše ozljede

Milanov napadač Alexandre Pato, kao i branič Marek Jankulovski, zaradili su lakše ozljede. Brazilac će se oporavljati narednih desetak dana, no obojica bi zahvaljujući reprezentativnoj stanci mogla biti spremna za gradski derbi.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 21 mar 2011, 19:43

@Omerovic što se tiče napada milana to je tačno puno zuje ali malo meda daju to je prije svega jer nema klasičnog napadača u milanu čak i kad je ibra tu ala inzaghija ili borriella. da je marco ovdje milanu bi itekako dobro došao sa svojim golovima. cassano, pato i robinho nisu takvi igrači 16-erca, tu se pato dobro snalazi ali kad ima dosta lopti a kad se on vraća po loptu kao što je to slučaj zadnje vrijeme to je unaprijed osuđeno na propast.

što se pirla tiče ja ne znam o čemu se radi ako pirlo nije zaslužio 3m po sezoni onda stvarno... flamini sad ima skoro 6m po sezoni a da ne govorim šta pirlo znači za milan i koliko je važan u timu. pogledajte koliko je milan jadan iz prekida, niko nije pošteno opalio po golu iz slobodnjaka još od ibre i juventusa i to je urijetko. a da ne govorim one kornere patnja dok ih izvedu sa onim glupim kombinacijama.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 21 mar 2011, 21:16

ulični nemoraš nas napuštati zbog brisanja teme, piši ovdje o milanu, pratiš talijanske medije više od svih nas, jezik hvala bogu znaš i sigurno ćeš imati štošta napisati ;)
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 21 mar 2011, 23:39

http://sportski.net.hr/nogomet/lige-pet ... tml?pos=n1

malo zafrkancije, normalno je da ga barca neda ni za kakve pare ali neka malo nek' se priča 8-)

btw gledam malo ovog taiwa na yt taj ima haubicu u lijevoj nozi :o strahota jedna ako dođe treba njemu davati prekide da izvodi.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 22 mar 2011, 09:05

baresi#6 je napisao/la:http://sportski.net.hr/nogomet/lige-pet ... tml?pos=n1

malo zafrkancije, normalno je da ga barca neda ni za kakve pare ali neka malo nek' se priča 8-)

btw gledam malo ovog taiwa na yt taj ima haubicu u lijevoj nozi :o strahota jedna ako dođe treba njemu davati prekide da izvodi.
:lol: :lol:
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Ulični Muzičar
Kontakt:

Post Postao/la Ulični Muzičar » 22 mar 2011, 14:38

Po pisanju internet portala quotidiano.net, ljudi iz uprave Milana besni su zbog provoda do kasno u noć nekoliko fudbalera "crveno-crnih" uoči putovanja u Palermo.
U pitanju su Boateng, Merkel i Emanuelson.

Njihova noćna poseta diskoteci nije prošla neopaženo, pa je navodno čak i sam Predsednik Berlusconi veoma ljut na njih, a naravno i Galliani i Allegri.
To se dogodilo prethodne nedelje, par dana pre utakmice protiv Palerma pa su oni, osim novčane kazne, "nagrađeni" i slanjem na klupu u meču protiv "roze-crnih".

www.milannews.it
www.ulicni-muzicar.****

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 22 mar 2011, 16:56

Ulični Muzičar je napisao/la:Po pisanju internet portala quotidiano.net, ljudi iz uprave Milana besni su zbog provoda do kasno u noć nekoliko fudbalera "crveno-crnih" uoči putovanja u Palermo.
U pitanju su Boateng, Merkel i Emanuelson.

Njihova noćna poseta diskoteci nije prošla neopaženo, pa je navodno čak i sam Predsednik Berlusconi veoma ljut na njih, a naravno i Galliani i Allegri.
To se dogodilo prethodne nedelje, par dana pre utakmice protiv Palerma pa su oni, osim novčane kazne, "nagrađeni" i slanjem na klupu u meču protiv "roze-crnih".

http://www.milannews.it
Eto ne zna se ko je gori ispao,da li su to igraci ili trener sto ih je ostavio na klupi kada su bili prijeko potrebni ekipi Prince i Urby,a za Merkela manje vise ionako nebi igrao

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 22 mar 2011, 17:03

Moguć dolazak i Balzarettija iz Palerma, lijevi bek 8-) http://translate.googleusercontent.com/ ... 3yxk12tEhA

Ronaldo De Lima doalzi u Milano da postane novi Menadžer Pata 8-)
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.