Dal Varešanović
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Dal Varešanović
Dal prekucao. Mnogi ce zbog toga cir dobiti. Zelili su da propadne, pa makar Sarajevo nista na njemu ne zaradilo, samo da mogu reci "e sta sam vam rekao..."
Ne znam u čemu je problem? Dečko igra dobro, trenutno jedan od boljih u ligi mlad, tip igrača kakvog nemamo, uz to mu nisu trebale godine da se privikne na profesionalni fudbal.Trebali bi biti zadovoljni što imamo igrača u top formi. Ostaje objektivna sumnja u (ne)kvalitet turske lige i sumnja mogu li igrači iz naše lige održati kontinuitet.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Ko te gura vise
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
U posljednjih 10 utakmica zabio 7 golova, kao ofanzivni veznjak.
Najbolji strijelac svoje ekipe. Nalazi se u odličnoj formi.
Tu sva priča prestaje!
Najbolji strijelac svoje ekipe. Nalazi se u odličnoj formi.
Tu sva priča prestaje!
-
- Kontakt:
I kod nas bi to isto uradio,samo mu je malo mira trebalo.Dečko je okomit ka golu,nije igrač paker,asistencija mu nije jača strana već završnica.
Ali haj ti to objasni prosječnom neandertalcu koji je navikao da urliče i psuje ,a sa fudbalom veze nema.
Dal pitar od glave do pete kao i čitava porodica.
Ali haj ti to objasni prosječnom neandertalcu koji je navikao da urliče i psuje ,a sa fudbalom veze nema.
Dal pitar od glave do pete kao i čitava porodica.
-
- Kontakt:
tutankamon1905 je napisao/la: ↑25 jan 2024, 20:22O kakvom tocno profilu? O profilu da ce imat sto pogresnih dodavanja, da ce ga prolazit ko cunj, da ce imat bezbroj izgubljenih duela, samo ga treba cekat do kraja mozda zabije. Ako zabije najbolji ikad, ako ne zabije necemo pisat kolko je los bioDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑25 jan 2024, 20:18Pametnjakoviću.tutankamon1905 je napisao/la: ↑25 jan 2024, 20:06Ima igraca iz protivnicke porazene momcadi koji su imali istu il vecu ocjenu .
Pa sta bi bilo da mu nije usao ovaj udarac.. Promasio je jednu dobru sansu, bezbroj puta je loptu izgubio, nije se bogami ni s dodavanjima proslavio, al ajde. Zanimljivo je poslije svakog gola citat o njemu![]()
Nesto novo si nam ispričao?
Malo prelistaj stranice unazad, znamo svi o kakvom profilu igraca se radi.
Upravo to, kako si ga opisao. I ja ga gotovim jos dok je igrao u Sarajevu i uvijek se vidjelo da ima "slifa" kada su mu mnogi psovali.
Ali je činjenica da momak ne postoji protiv jačih ekipa sto se tice aktivne igre i ofanzivno i defanzivni, posebno nekako mekahan u duelu. Ali prilicno jos mlad mozda na ovom nivou ipak malo ojaca i dobije iskustva kako bi mogao i te druge segmente popraviti i biti ozbiljan igrac. Ovakav kakav je sada nazalost ne moze biti koristan reprezentaciji, osim sto bih ga ja forsirao kao dzokera s klupe kada treba prelomiti utakmicu.
Trenutno i uvijek je tako bilo,jedno mu se ne moze osporiti da zna zabit gol, nekako uvijek je tu gdje treba i ima drskost u zavrsnici i to ga drzi na ovom nivou zasad.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Dzeko je zakočio transfer Dala u Fener, zato sto nasa ilahija ne zeli više da bude sa Safijom.
Ti bi trebao kakvu stručnu pomoć potražiti, možda nije kasno. Za Dala bi ovo biti one and done sezona.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Manite se ćorava posla.
Da biste mogli komentarisati pogledajte par utakmica.
Nije tačno da je isti igrač kao i u Sarajevu. Ovdje dosta vise trci i defanzivno je odgovorniji.
Naravno, ne može ništa preko noći ali je kakav takav napredak u igri vidljiv...golovi to možda prenaglasavaju.
U dobrim je rukama. Pisao sam davno da je ovaj trener dobra prilika za njega.
Da biste mogli komentarisati pogledajte par utakmica.
Nije tačno da je isti igrač kao i u Sarajevu. Ovdje dosta vise trci i defanzivno je odgovorniji.
Naravno, ne može ništa preko noći ali je kakav takav napredak u igri vidljiv...golovi to možda prenaglasavaju.
U dobrim je rukama. Pisao sam davno da je ovaj trener dobra prilika za njega.
U Sarajevu, što sam malo gledao, pokazivao je ofanzivni kvalitet i njuh za gol. U Turskoj ga nisam gledao, da bi mogao komentarisati kompletnu igru. Koliko je taktički, defanzivno i mentalno dobar ne znam, a to može biti problem čak i ako zabija golove.
U svakom slučaju, u odličnoj je formi i mislim da ima potencijal za napredak. Ponavljam, ono što mene brine u toj priči je turska liga. Sjetimo se Bajića koji je tamo razbijao, pa u Serie A nije mogao da se sastavi sa loptom.
Mislim da igrači iz naših liga još mogu proći u Turskoj, gdje taktika i disciplina nisu na nivou. Problem nastaje kada odu u neke zapadne lige.
U svakom slučaju, u odličnoj je formi i mislim da ima potencijal za napredak. Ponavljam, ono što mene brine u toj priči je turska liga. Sjetimo se Bajića koji je tamo razbijao, pa u Serie A nije mogao da se sastavi sa loptom.
Mislim da igrači iz naših liga još mogu proći u Turskoj, gdje taktika i disciplina nisu na nivou. Problem nastaje kada odu u neke zapadne lige.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Bajić je pravio dosta nerealan skok i generalno je to bilo ishitreno kod njega. Odigrao je fakat donbru sezonu za Konyu i odmah pokušaj Udinese, koji je ipak ozbiljan sistem. Nisu igrači tog tipa fizički sposobni pratiti talijansku ligu. Nije ni Dal. Njemu je sad najbitnije da se opusti, igra i dalje najbolje što može i zna i da ne misli o odlasku. Nakon toga, idealno bi bilo da ide u jači turski klub (Fener, Galata, Bešiktaš ili čak Trabzon). To je sasvim ok nivo. Problem je samo što obično ove manje turske ekipe traže previše od jačih za takve transfere, pa je lakše praviti izlaz iz turske. Ali, bilo kakav izlaz je fakat veliki rizik. Može Dal možda u njemačku ligu, ali bi baš morao ubosti sa klubom, trenerom, momentom.Horoz je napisao/la: ↑26 jan 2024, 00:03U Sarajevu, što sam malo gledao, pokazivao je ofanzivni kvalitet i njuh za gol. U Turskoj ga nisam gledao, da bi mogao komentarisati kompletnu igru. Koliko je taktički, defanzivno i mentalno dobar ne znam, a to može biti problem čak i ako zabija golove.
ako ovako nastavi dogodine ga gledamo u rakowu abd
To i ja mislim, turska liga je stvarno misterija. Mislim da problem te lige nisu fizičke predispozicije igrača, nego taktika i disciplina. Vjerovatno se zato naši igrači dobro snalaze tamo, jer iako su fizički inferiorni, taj "nered" im omogućava da iskoriste talrnat koji imaju.zaostrog je napisao/la: ↑26 jan 2024, 00:47Bajić je pravio dosta nerealan skok i generalno je to bilo ishitreno kod njega. Odigrao je fakat donbru sezonu za Konyu i odmah pokušaj Udinese, koji je ipak ozbiljan sistem. Nisu igrači tog tipa fizički sposobni pratiti talijansku ligu. Nije ni Dal. Njemu je sad najbitnije da se opusti, igra i dalje najbolje što može i zna i da ne misli o odlasku. Nakon toga, idealno bi bilo da ide u jači turski klub (Fener, Galata, Bešiktaš ili čak Trabzon). To je sasvim ok nivo. Problem je samo što obično ove manje turske ekipe traže previše od jačih za takve transfere, pa je lakše praviti izlaz iz turske. Ali, bilo kakav izlaz je fakat veliki rizik. Može Dal možda u njemačku ligu, ali bi baš morao ubosti sa klubom, trenerom, momentom.Horoz je napisao/la: ↑26 jan 2024, 00:03U Sarajevu, što sam malo gledao, pokazivao je ofanzivni kvalitet i njuh za gol. U Turskoj ga nisam gledao, da bi mogao komentarisati kompletnu igru. Koliko je taktički, defanzivno i mentalno dobar ne znam, a to može biti problem čak i ako zabija golove.
Čim se ode na viši i taktički organizovaniji nivo, fizika postaje problem.
Elem, nadajmo se da će Dal biti izuzetak i uspjeti da napravi nešto više. Opet kažem, ne znam kakav je igrač. Za Bajića se vidjelo da je spor i da fizički neće moći u Italiji, kao i za Gojaka.
Mislim da bi realno bilo da ga uzme neki veliki turski klub, pa onda vidjeti može li odgovoriti na veće zahtjeve.
Ilahijooo nezaboravljenaaa...
Ilahijoooooooooooo 

Još jedan lijep gol.
Imao je u prvom poluvremenu odličan prijem na prsa u 16, potom pimplanjem prebacio loptu preko protivničkog igrača ali mu sut izblokira drugi igrač...bio bi to golcina. Šteta.
Igra sa zastitnom maskom preko lica.
Imao je u prvom poluvremenu odličan prijem na prsa u 16, potom pimplanjem prebacio loptu preko protivničkog igrača ali mu sut izblokira drugi igrač...bio bi to golcina. Šteta.
Igra sa zastitnom maskom preko lica.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ovo je uradio u 90-oj minuti.
Podsjeća na Huseinbašića, možda malo agilniji.
Podsjeća na Huseinbašića, možda malo agilniji.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Zasluzio si poziv lafe
⚜️~⚜️~⚜️