Pa mozda se gleda time ako si protiv nacionalizma (ako smatras to losim), onda se ocekuje konstatnost, inace ispada dvolicno jel. A nista lose u tome biti nacionalista po definiciji te rijeci, volis svoju drzavu, narod, zastavu itd. Ali se taj termin skroz drugacije koristi na blakanu, vise u obliku sovinizma.tuzlak1987 je napisao/la: ↑05 mar 2024, 00:07Bosnjaci se jedini moraju stiditi svog nacionalizma i pravdati nekom![]()
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
- tuzlak1987
- Kontakt:
Bosnjaci misle da ce dobrim komsijskim ponasanjem napraviti da ostali vole BIH. A nece. Tako da je i sovinizam dopustiv jer su se sve moguce opcije probale.alemsa je napisao/la: ↑05 mar 2024, 00:12Pa mozda se gleda time ako si protiv nacionalizma (ako smatras to losim), onda se ocekuje konstatnost, inace ispada dvolicno jel. A nista lose u tome biti nacionalista po definiciji te rijeci, volis svoju drzavu, narod, zastavu itd. Ali se taj termin skroz drugacije koristi na blakanu, vise u obliku sovinizma.tuzlak1987 je napisao/la: ↑05 mar 2024, 00:07Bosnjaci se jedini moraju stiditi svog nacionalizma i pravdati nekom![]()
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Pa nije to bas tako ako malo dublje analiziras pojavu nacionalizma (ne po definiciji nego danasnjoj terminologiji), oni su odma pokazali Cetnistvo i Ustastvo, dok smo mi vodili politiku "jednaka prava svih gradjana bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost", znaci nismo to u drugim rijecima jel. S toga je kod nas bilo SDA a ne BDA (Bosnjacka demokratska akcija), dok je kod njih HDZ i SDS. Pa i samo ime tog drugog entiteta sve govori, no ako zelis da se drzis toga onda ne smijes plivati njihovim rijekama, neka logika, jel inace mozda ispada licimjerno.tuzlak1987 je napisao/la: ↑05 mar 2024, 00:18
Bosnjaci misle da ce dobrim komsijskim ponasanjem napraviti da ostali vole BIH. A nece. Tako da je i sovinizam dopustiv jer su se sve moguce opcije probale.
Imal gdje i Ivane Maric,da nam se i ona nagovori.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Tako je, ja njih necu tjerati nista sto ne zele niti cu se truditi da popravim odnose. Nema dogovora i dijaloga i to je to jer se ne slazemo ni u 1%.alemsa je napisao/la: ↑05 mar 2024, 00:34Pa nije to bas tako ako malo dublje analiziras pojavu nacionalizma (ne po definiciji nego danasnjoj terminologiji), oni su odma pokazali Cetnistvo i Ustastvo, dok smo mi vodili politiku "jednaka prava svih gradjana bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost", znaci nismo to u drugim rijecima jel. S toga je kod nas bilo SDA a ne BDA (Bosnjacka demokratska akcija), dok je kod njih HDZ i SDS. Pa i samo ime tog drugog entiteta sve govori, no ako zelis da se drzis toga onda ne smijes plivati njihovim rijekama, neka logika, jel inace mozda ispada licimjerno.tuzlak1987 je napisao/la: ↑05 mar 2024, 00:18
Bosnjaci misle da ce dobrim komsijskim ponasanjem napraviti da ostali vole BIH. A nece. Tako da je i sovinizam dopustiv jer su se sve moguce opcije probale.
Tako da nemam potrebu biti bolji od njih.
Kao sto ni Rusija nece priznati Ukrajince ako se odreknu Bandere tako ni Bosnjacima Hr i Srbija nece priznati nesto drugo. Ne trudim se, neka budu kakvi zele biti ali cu i ja biti opusten da budem to sto zelim tj. ultra desnicar.
Njihov nacionalizam me ne vrijedja uopste ali necu ni ja da se stidim svog i da se nekom pravdam jer oni ce mrziti Bosnjake kakvi god bili. Zato je bitno da se iskorijene Bosnjaci turkofili i jugonostalgicari koji samo odmazu pravom Bosnjackom nacionalizmu.
Ono kad skontas da je glavni inicijator svih diskusija na ovom forum jedan Besic.
Taman se to savrseno uklapa u cinjenicu da isti taj forum vodi covjek koji vjeruje da mu 5000 ljudi visi na forumu.
Taman se to savrseno uklapa u cinjenicu da isti taj forum vodi covjek koji vjeruje da mu 5000 ljudi visi na forumu.
Pa dobro samo sto njima nije u interesu da opstane drzava, dok tebi jeste, tako da politika mora kalkulisati formalno receno. No, naravno imas pravo da mislis i radis kako god smatras, samo ti kazem kako nekom moze mozda izgledati "fake" nista visetuzlak1987 je napisao/la: ↑05 mar 2024, 00:41
Tako je, ja njih necu tjerati nista sto ne zele niti cu se truditi da popravim odnose. Nema dogovora i dijaloga i to je to jer se ne slazemo ni u 1%.
Tako da nemam potrebu biti bolji od njih.
Kao sto ni Rusija nece priznati Ukrajince ako se odreknu Bandere tako ni Bosnjacima Hr i Srbija nece priznati nesto drugo. Ne trudim se, neka budu kakvi zele biti ali cu i ja biti opusten da budem to sto zelim tj. ultra desnicar.
Njihov nacionalizam me ne vrijedja uopste ali necu ni ja da se stidim svog i da se nekom pravdam jer oni ce mrziti Bosnjake kakvi god bili. Zato je bitno da se iskorijene Bosnjaci turkofili i jugonostalgicari koji samo odmazu pravom Bosnjackom nacionalizmu.
- baboedindzeko09
- Kontakt:

Pa vi ste jedini narod na kugli zemaljskoj uz zidove koji se ponosi genocidom i ratnim zlocincima i onda kao "osuđujete" neko četničko orgijanje ispred kuće povratnika ili premlaćivanje istih

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- kraljttbvb
- Kontakt:
A kako vas frajer zapali, upaliste se kao sibice

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Radikalizacija je proces u kojem osoba ili grupa usvaja ekstremene poglede ili oblike ponašanja, kako bi legitimizirala upotrebu nasilja.Sage je napisao/la: ↑04 mar 2024, 21:01Eto kao svaka radikalizacija a s druge strane ta radikalizacija vec postoji od kad ikad...ja ne branim vehabije(koji se smatraju olicenjem radikalizma (ali ljudi jos uvijek ne potkopavaju drzavu)), a nije radikalno kad neko ne priznaje institucije(koje su prethodnici potpisali)....
Kod Bošnjaka, taj termin se veže za put u terorizam, dok kod Srba isti znači rehabilitaciju četništva.
Eh sad, stvari treba nazvati pravim imenom i postaviti na jasno mjesto.
Terorizam u BIH nije prijetnja niti postoje pokazatelji da se ide u tom pravcu.
Istraživanje koje objavljuje Institut za ekonomiju i mir (IEP) sa sjedištem u Sidneju i shodno tome Globani index terorizma pokazuju da je BiH sigurna po tom pitanju i da bilježi nevjerovatan napredak iz godine u godinu. To se može vidjeti u zadnjoj publikaciji pomenutog Instituta, kao i godinama unazad.
A svi znamo koja opasnost dolazi od bolesnih ideologija naših "dragih" komšija.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
ljiljani ljiljanibaboedindzeko09 je napisao/la: ↑05 mar 2024, 01:57![]()
![]()
Pa vi ste jedini narod na kugli zemaljskoj uz zidove koji se ponosi genocidom i ratnim zlocincima i onda kao "osuđujete" neko četničko orgijanje ispred kuće povratnika ili premlaćivanje istih![]()
![]()
- Bazinga12345
- Kontakt:
Najgori su ovi prikriveni poput @jabronija.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑05 mar 2024, 01:57![]()
![]()
Pa vi ste jedini narod na kugli zemaljskoj uz zidove koji se ponosi genocidom i ratnim zlocincima i onda kao "osuđujete" neko četničko orgijanje ispred kuće povratnika ili premlaćivanje istih![]()
![]()

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- baboedindzeko09
- Kontakt:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Bogami pošteno zaradiše dnevnice brojač beba i onaj zeleni termit.
Chapeau!
Chapeau!

The saddest thing in life is wasted talent.
Mal ti ne rekoh gdje sam odlazio i dolazio.

The saddest thing in life is wasted talent.
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Ako je neko imao iskustvo sa otkazivanjem leta od strane kompanije, nek mi se javi u pp.
ZZ
Stopa inflacije porasla je na 67,07 % na godišnjem nivou, saopštio je Nacionalni zavod za statistiku Turske.
Zavod za statistiku je izvijestio da su cijene gotovo udvostručene u odnosu na prethodnu godinu. Porast cijena hrane bio je iznad prosjeka, a one su porasle za 71 % u odnosu na prethodnu godinu. Došlo je i do naglog povećanja troškova zdravstvene zaštite od 81 %. Slaba lira smatra se ključnim pokretačem inflacije, koja zbog kursa poskupljuje uvozne proizvode i usluge. Trend devalvacije na deviznom tržištu nedavno je ubrzan.
Na ovo treba dodat dodat i neočekivano veliko povećanje mjesečne minimalne plate, koja je na početku godine porasla na 17.002 lire - što je ekvivalentno 516 eura: povećanje od 49 %.
U posljednje vrijeme, stručnjaci sumnjaju u pouzdanost podataka o inflaciji. Pozadina su brojne kadrovske promjene koje je Erdogan inicirao u Turkstat uredu za statistiku. Osim toga, stopa inflacije koju mjeri Turkstat i indeks troškova života Istambulske privredne komore nekada su jako korelirali - ali to se promijenilo u proljeće 2022. godine. Od tada je Istanbulski indikator značajno viši od zvanične stope inflacije, pa nezavisni stručnjaci iz istraživačke grupe ENAG i dalje očekuju drastično veće stope inflacije. Oni navode da je inflacija u februaru bila 122 % u odnosu na isti mjesec prošle godine.
A brkice i haosa.
Zavod za statistiku je izvijestio da su cijene gotovo udvostručene u odnosu na prethodnu godinu. Porast cijena hrane bio je iznad prosjeka, a one su porasle za 71 % u odnosu na prethodnu godinu. Došlo je i do naglog povećanja troškova zdravstvene zaštite od 81 %. Slaba lira smatra se ključnim pokretačem inflacije, koja zbog kursa poskupljuje uvozne proizvode i usluge. Trend devalvacije na deviznom tržištu nedavno je ubrzan.
Na ovo treba dodat dodat i neočekivano veliko povećanje mjesečne minimalne plate, koja je na početku godine porasla na 17.002 lire - što je ekvivalentno 516 eura: povećanje od 49 %.
U posljednje vrijeme, stručnjaci sumnjaju u pouzdanost podataka o inflaciji. Pozadina su brojne kadrovske promjene koje je Erdogan inicirao u Turkstat uredu za statistiku. Osim toga, stopa inflacije koju mjeri Turkstat i indeks troškova života Istambulske privredne komore nekada su jako korelirali - ali to se promijenilo u proljeće 2022. godine. Od tada je Istanbulski indikator značajno viši od zvanične stope inflacije, pa nezavisni stručnjaci iz istraživačke grupe ENAG i dalje očekuju drastično veće stope inflacije. Oni navode da je inflacija u februaru bila 122 % u odnosu na isti mjesec prošle godine.
A brkice i haosa.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.