Samo ću te jednu stvar ispraviti nije riječ o Beču ili Moskvi nego o Dubaiju. Njihove guzice na suhom i toplom a moja u rovu, blato, kiša za večeru supa ili grah sa 5 zrna graha.Marsal je napisao/la: ↑01 mar 2024, 14:06Da u slučaju ratnih dejstava imaš porodicu gledao bi kako da ih makneš odavde negdje na sigurno, a ne da ti gineš po zemunicama i rovovima dok djeca funkcionera guze kurve po Beču i Moskvi.scholsey je napisao/la: ↑01 mar 2024, 13:13Mislim da nas je dosta razmišljalo na sličan način, pa smo vremenom manje-više promijenili svjetonazore.Asteriks je napisao/la: ↑01 mar 2024, 11:28Dostojanstvo i patriotizam nemaju cijenu, a pokazatelj su i budućim generacijama kako je neko imao petlju stati protiv neprijatelja. Istorija će pričati kako o 300 Spartanaca tako i golobradim Bošnjacima, šehidima, a ne o kukavicama koje bi prodali i rođenu mater.
Nekad sam baš na ovoj temi pisao kako je u slučaju rata bolje i otić, ali sad definitivno msm drugačije. Nije život 500 godina, a moralna načela te svako pravo počev od osnovnih ljudskih, nalažu da se braniš u slučaju nepravde.
Malo nezreli, malo razočarani i ljuti prvenstveno zbog sudbina sopstvenih porodica u prošlom belaju, i šta već ne.. uglavnom, mali milion razloga da se samo ispališ ako dođe do toga. Odatle i razumijem one koji sad tako misle, i stvarno nikome ne zamjerim.
Ali ja ne bih mogao dezertirati.. baš nema ni teoretske šanse. Znam da to sebi nikad ne bih oprostio i siguran sam da bi me ta odluka u grob otjerala.
Nema ništa svetije od porodice i domovine. Ako ikad zatreba, biće mi čast dati život za oboje.
Sretan praznik, vječna zemljo mojih pradjedova!![]()
![]()
Svi oni koji su prethodni rat bili ovdje nema im se šta zamjeriti, nadao si se nečemu, država, identitet i sl. A sad ne daj Bože rata kad vidiš pravu sliku, gdje se ubijaju ljudi na pješačkom, ljudi se liječe pozivima, sve više ih na javnoj kuhinji, gledaš sport kako propada, liste za operaciju sve duže i duže i sl.