Racuna se rat u stazH8Z7 je napisao/la: ↑01 mar 2024, 11:18Znam da su granate itekako potrebne, međutim dokle ćemo živjeti u duhu fanatizma i nade da će srce odbraniti kućni prag?Asteriks je napisao/la: ↑01 mar 2024, 11:02Čuj šta će ti...
Zapadni saveznici primjer kupuju granate koje će slati Ukrajini, a trebala bi uskoro dobiti pošiljku od 500k kalibra 150mm te oko 300k kalibra 122mm.
Vlada veeelika nestašica, pa tako njemački Rheinmetall do 2025. trebao bi povećati proizvodne kapacitete na 700k komada godišnje.
Dronovi, avioni su svakako potrebni, neophodni i dobro upotrebljeni donose prevagu, ali treba nešto razorno, učinkovito i da košta tek par hiljada po komadu, a ne desetine, milione i više plus da se lako proizvodi te nadoknađuje.
Rat je nevjerovatan trošak. Da bi se odbranio ili napadao moraš u određenim danima ispaliti i preko 10 000 ovih granata.
Uzimam za primjer Azerbajdžan i Armeniju, i slučaj Armena kako su se ponadali da će opet uspjeti.
Povrh svega ne vidim da su mladi nešto posebno zainteresirani da brane i ratuju počevši od mene. Dajem ti primjer mog oca koji je čitav rat bio u sastavu ARBiH, skupio 40 godina radnog staža još je onkološki pacijent i svejedno ne može ići u penziju jer nema godine starosti![]()
Da ne bude zabune ovo je samo jedna od razloga zbog koji ne ni išao u rat, a vjeruj mi da je lista veća nego lista razloga zbog kojih bi išao.
Poštujem sve one koji bi išli i koji žive u duhu patriotizma pa makar on bio na današnji praznik i 25.11.
Osobi koja ima 40 godina penzijskog staža sa tri i po godine učešća u odbrani, tj. sedam godina posebnog staža, umanjuje se uvjet za starosnu penziju za sedam godina, što znači da može ostvariti pravo na penziju sa 58 godina života - objasnio je ranije za Faktor Kvesić
Duplo ti se racuna rat znaci eo nadjoh