NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

NeRi_K
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la NeRi_K » 28 feb 2024, 23:31

@InatSilniBosanski slažem se u potpunosti. Napadački smo pravo loši, za početak nam treba napadač koji može isključivo zbog kvaliteta dati 10tak golova u drugom dijelu sezone. Jusić nam igra desno krilo, definitivno je bio opasniji dok je igrao bočnog igrača. Mizić lijevo krilo, isto tako prema naprijed nula bodova.

Valjda Uprava neće olako shvatiti drugi dio sezone i da će do prve utakmice dovesti 2-3 kvalitetna igrača.

Nama ne treba Druga liga Federacije, ovoj publici treba Premijer liga što se danas moglo vidjeti.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 28 feb 2024, 23:34

Teren je skupa igračka za održavanje i besmisleno ga je praviti ako se nema model za dugoročno održavanje. Pri tome mislim na barem 200.000KM godišnje. Mnogi premijerligaši će ovo zanemariti i unišiti terene vrlo brzo, a za Jedinstvo je sad to previše.

Po meni, postoje dvije solidne varijante za teren. Prva je da se našao ili nađe premijerligaš koji mijenja teren koji je u ok stanju i izganja prebacivanje tog terena u Bihać. Toga je sad premalo, nažalost, trebalo se sjetiti na vrijeme. Druga je da se angažuju firme iz regije koje sređuju baš ovakve terene i on bi za koju sedmicu bio na jednom solidnom nivou (recimo poput stadiona u Gabeli). Održavanje na tom nivou bi bilo ok za Jedinstvo sad za sad.

I bilo bi lijepo da se nađe model da se Jedinstvo gura prema PLBiH. Ovo je već predug period, preko 15 godina, i nestvarno je da se za 15 godina nije smislilo ništa novo da se proba.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 feb 2024, 23:51

Krila nemamo nikakva, nit kreiraju nit zabijaju... Jusica obavezno na beka, mozda na lijevog ako moze to odigrati, cini mi se da je igrao desnog. Dva krila pod hitno do prvenstva i onda ce i Imamagic izgledati kao bolji igrac!
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bihac1299
Kontakt:

Post Postao/la Bihac1299 » 28 feb 2024, 23:58

**** je osjećaj bio danas iako sam na bolovanju moralo se pogledati, **** jeza uhh kad čuješ huk i svu raju, što se tiče broja ne treba raspravljati (protiv Veleža je bilo 7.000 pa su se opet prazna mjesta vidjela) bitno je da ima volje..
Pomoćni teren će dobro doći al da se glavni štedi što više (samo za prvenstvo) ne možeš očekivat danas seniori sutra juniori pa teren se ne oporavi za mjesec dana...alii znači štediti ga što više moguće.
A napadač 🤯 ajoj sine izredao sam ti sve i tebi i poskakivanju što ne potpisa za čelik...treba nam napadač hitnoo, Alen Ibrišimović treba igrat prvi sastav realno.

Sve u svemu super priča samo da se nastavi aBd

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 feb 2024, 00:14

Meni Mandzo bezveze igrac, bio i prvi put isto. OK za zadnjih 10 15min cisto jer je 'nas'. Nekako mi se cini bas trom cak i kad udje, sporiji mi je od ovih igraca koji vec igraju 70min.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 29 feb 2024, 00:59

Iako smo uvijek u borbi za opstanak uvijek smo imali tog jednog napadaca koji je izvlacio neke utakmice, ali ovo sad je katastrofa. Nadam se u narednih par dana da ce doci dva tri dobra igraca, jer bojim se da ce ih ponijeti ovo od danas pa ce umiisliti nesto, prva četiri kola bi mogli imati 4 poraza i onda cemo se dobro prizemljiti.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 feb 2024, 01:07

Ima li kakvih mahalskih, ganjaju li se kakvi igraci? :mrgreen:

Bihac1919
Kontakt:

Post Postao/la Bihac1919 » 29 feb 2024, 07:46

LondonRed je napisao/la:
28 feb 2024, 18:09
Netko spomenu Irfu pa novi teren pa onda opet spomenu savez pa teren u Bjeljini?! Pokusacu biti kratak i jasan.

Dok je Irfe sa USK u savezu ne nadaj se ničemu valjda za sve ove godine to treba biti jasno svakom od Kljuca do Kaladuše.

Druga stvar je Vico koji grabi šakom i kapom ali i daje pa tako i drugoligašu Radniku teren..
Pa isti taj Irfo kakav god da je nas je 2 godine ostavljao u ovoj šugavoj ligi kad smo trebali ispasti.Mislim da za te terene se moraju ispuniti neki kriteriji koje mi nazalost ne ispunjavamo.Nije dovoljno reci samo "mi smo Jedinstvo,dajte nam teren".Ovoj upravi podrska do neba,mislim cak da su oni ti koji sa tim Irfom i mogu naci zajednicki jezik i interes.Ja se bojim samo jednog,a to su izbori za savez koji su ove godine,kako se budu primicali tako ce i oni prethodni opet preuzeti klub zbog svojih interesa

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 29 feb 2024, 07:53

harden je napisao/la:
29 feb 2024, 00:14
Meni Mandzo bezveze igrac, bio i prvi put isto. OK za zadnjih 10 15min cisto jer je 'nas'. Nekako mi se cini bas trom cak i kad udje, sporiji mi je od ovih igraca koji vec igraju 70min.
Ma pisao sam odmah ovdje da od njega nema nista!
Covjek igra mali nogomet, Nezna se on snalaziti na ovakvom terenu, on nije los igrac i ima sigurno kvalitet sa uz dobar Rad Bude veoma dobra zamjena al da se u njega neke Nade polazu tu grijese mnogi!
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 29 feb 2024, 10:17

Bihac1919 je napisao/la:
29 feb 2024, 07:46
LondonRed je napisao/la:
Netko spomenu Irfu pa novi teren pa onda opet spomenu savez pa teren u Bjeljini?! Pokusacu biti kratak i jasan.

Dok je Irfe sa USK u savezu ne nadaj se ničemu valjda za sve ove godine to treba biti jasno svakom od Kljuca do Kaladuše.

Druga stvar je Vico koji grabi šakom i kapom ali i daje pa tako i drugoligašu Radniku teren..
Pa isti taj Irfo kakav god da je nas je 2 godine ostavljao u ovoj šugavoj ligi kad smo trebali ispasti.Mislim da za te terene se moraju ispuniti neki kriteriji koje mi nazalost ne ispunjavamo.Nije dovoljno reci samo "mi smo Jedinstvo,dajte nam teren".Ovoj upravi podrska do neba,mislim cak da su oni ti koji sa tim Irfom i mogu naci zajednicki jezik i interes.Ja se bojim samo jednog,a to su izbori za savez koji su ove godine,kako se budu primicali tako ce i oni prethodni opet preuzeti klub zbog svojih interesa
Pa ako svi vidimo da ova trenutna uprava radi dobro posao, onda ih cijeli grad treba podržati. Dosta je tih istih govana koji su unistili sve ovo, nece ni ova uprava lako steci povjerenje u gradu ali ako steknu ne treba dati na njih, nego ih pustiti da rade i dalje, i treba onda ljudima dati ugovor na 5-10 godina da se uhvate posla. Sve i jedan covjek koji je bio Clan uprave zadnjih 20 godina treba dobiti zabranu prilaska stadionu na kilometar.

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 29 feb 2024, 10:51

Ovo što se dešava na stadionu gura Gradonačelnik i Uprava sa tim i nema neke posebne veze.

Ja i dalje ne vidim ono što treba da vidimo, krenuvši od revizije i javnog dokumenta koliko NK Jedinstvo duguje, još uvijek nema apsolutno nikakvih finacijskih izvještaja (koliko je novca ušlo u klub, a koliko je po određenim stavkama potrošeno). I dalje nema pisanog plana gdje je sve jasno i koncizno šta je u planu raditi narednih godina.

Izuzev ove utakmice protiv Zrinjskog do koje smo došli ne vidim apsolutno ništa drugačije u odnosu na prijašnje Uprave.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 29 feb 2024, 11:13

NeRi_K je napisao/la:
29 feb 2024, 10:51
Ovo što se dešava na stadionu gura Gradonačelnik i Uprava sa tim i nema neke posebne veze.

Ja i dalje ne vidim ono što treba da vidimo, krenuvši od revizije i javnog dokumenta koliko NK Jedinstvo duguje, još uvijek nema apsolutno nikakvih finacijskih izvještaja (koliko je novca ušlo u klub, a koliko je po određenim stavkama potrošeno). I dalje nema pisanog plana gdje je sve jasno i koncizno šta je u planu raditi narednih godina.

Izuzev ove utakmice protiv Zrinjskog do koje smo došli ne vidim apsolutno ništa drugačije u odnosu na prijašnje Uprave.
Pa ne moze se ni vidjeti za mjesec dva, do kraja sezone ce se vidjeti na koji način klub funkcionise. To koliko je para ušlo u klub nikad saznati necemo, jer se to saznati ne smije, ni na koji način su utrošene pare. Tu ima posla za tuzilastva, a znamo da to niko provjeravati nece jer bi pola grada bilo u zatvoru

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 29 feb 2024, 11:48

Ne slažem se nikako stobom, ovaj Upravni odbor je počeo sa radom 20.09.2023. godine, tako da su tu već skoro pola godine. NK Jedinstvo je previše vremena izgubilo da bi se uvijek čekao kraj sezone. Ako se napokon ozbiljno pristupilo poslu onda se već dosta toga trebalo prezentovati javnosti, jer NK Jedinstvo nije privatan klub i živi većinom od gradskog novca, što znači da je na grbači građana ovoga grada.

Velež i Čelik uredno objave koliki su prihodi, a koliki rashodi, ne zanima mene koliku platu ima Amir Hadrović, ali me zanima koliko mjesečno hiljada ode na plate igrača, stručnog štaba i ostalih zaposlenika, organizacija utakmica, putovanja, noćenja itd. dalje da ne nabrajam i zakonska obaveza je to sve objaviti.

Nemoj me pogrešno shvatiti, ja ovome klubu želim sve najbolje, nadam se da je ova Uprava ona koja će napraviti promjene na bolje, ali djelovati se mora ODMAH.

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 29 feb 2024, 12:54

NeRi_K je napisao/la:
29 feb 2024, 11:48
Ne slažem se nikako stobom, ovaj Upravni odbor je počeo sa radom 20.09.2023. godine, tako da su tu već skoro pola godine. NK Jedinstvo je previše vremena izgubilo da bi se uvijek čekao kraj sezone. Ako se napokon ozbiljno pristupilo poslu onda se već dosta toga trebalo prezentovati javnosti, jer NK Jedinstvo nije privatan klub i živi većinom od gradskog novca, što znači da je na grbači građana ovoga grada.

Velež i Čelik uredno objave koliki su prihodi, a koliki rashodi, ne zanima mene koliku platu ima Amir Hadrović, ali me zanima koliko mjesečno hiljada ode na plate igrača, stručnog štaba i ostalih zaposlenika, organizacija utakmica, putovanja, noćenja itd. dalje da ne nabrajam i zakonska obaveza je to sve objaviti.

Nemoj me pogrešno shvatiti, ja ovome klubu želim sve najbolje, nadam se da je ova Uprava ona koja će napraviti promjene na bolje, ali djelovati se mora ODMAH.
Slažem se. Bilo kakva vrsta financijskog nadzora i analize bi dovelo klub brzo u bolji položaj. Potrebna je ozbiljna odgovornost za upravljanje s budžetom, i generalni uspijeh/neuspijeh Jedinstva. Dok se osnovne procedure i okviri za upravljanje klubom ne uspostave, i odgovornost ne stavi na ljude koji upravljaju klubom, ne može se očekivati neki ozbiljan pomak.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 29 feb 2024, 13:59

Bihac1919 je napisao/la:
29 feb 2024, 07:46
LondonRed je napisao/la:

ko god ima sta fino reci za tog covjeka neka ga kuci vodi, ostavio nas je qurac pricas u najmanju ruku ne tacne stvari.
Duric i slicni su razlog zasto je Jedinstvo tu gdje jeste i kompletan fudbal u kantonu. Pitaj malo po Cazinu ako imas koga pa ces viditi kako ljudi fino misle o njemu.

Upravu je covjek 1000% imali su vremena nek daju izvijestaj, nek priblize klub navijacima, utakmica sa Zrinjskim nije pokazatelj nicega, nasa borba mora biti povratak u Premijer ligu.

Za to je potrebno oko milion maraka pa kako god, pola da da kanton pola grad i ostatak od sponzora bi trebala bi sasvim realna prica, kanton Sarajevo je cvrsto stao uz sve kolektive i odma je napredak tu.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

ammimr
Kontakt:

Post Postao/la ammimr » 29 feb 2024, 15:13

InatSilniBosanski je napisao/la:
28 feb 2024, 23:17
ammimr je napisao/la:
28 feb 2024, 22:30
Fina posjeta danas i za premijerligaše.Sve sem rezultata je bilo ok.Promašen penal je baš bio šamar na sjajnu atmosveru.Ali ako ovako nastave igrati nema problema za Jedinstvo u prvoj ligi.Zalaganje na nivou danas i samo ga prenijeti u ligaške utakmice i neće biti zime.
ima itekako zime najslabiji smo igracki u ligi, sezona je duga, a ovo nikakvo mjerilo nije ne mozes se braniti i na hucku igrati svaku utakmicu.

jedan od najocajnih napada odkako ja pratim Jedinstvo Bogu plakati udji pogledaj strijelce zadnja linija rame uz rame po broju golova sa napadacima
Kaže pruži se koliko ti je jorgan dug!Eto niko ne vidi očigledno.Ono što imaš na terenu za te novce je to.Evo ja nisam htio da dižem paniku ali momcima je plata tek u ponedjeljak bila.Debelo kasnila druže.Krilna dva i klasičnog špica?A od kojih para?Preživljava se godinama ali kažem uz jučerašnji dan,navijače,motivaciju itd iskoristiti i pokrenuti nešto.Podržati ljude u upravi i vidjeti na koji način se stvari mogu poboljšati,još ljudi uvesti u klub ali onih koji imaju novac prije svega.Jer od ovog naglabanja nema ništa drug moj.I da ako se ovako budu zalagali u ligi do kraja neće ispasti a to je prevashodan cilj za ovu sezonu a za u buduće otprilike se svi slažemo u 5 dkg.pozdrav

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 29 feb 2024, 16:32

slika

Kralj

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 29 feb 2024, 16:33

ammimr je napisao/la:
29 feb 2024, 15:13
ammimr je napisao/la:
Fina posjeta danas i za premijerligaše.Sve sem rezultata je bilo ok.Promašen penal je baš bio šamar na sjajnu atmosveru.Ali ako ovako nastave igrati nema problema za Jedinstvo u prvoj ligi.Zalaganje na nivou danas i samo ga prenijeti u ligaške utakmice i neće biti zime.
ima itekako zime najslabiji smo igracki u ligi, sezona je duga, a ovo nikakvo mjerilo nije ne mozes se braniti i na hucku igrati svaku utakmicu.

jedan od najocajnih napada odkako ja pratim Jedinstvo Bogu plakati udji pogledaj strijelce zadnja linija rame uz rame po broju golova sa napadacima
Kaže pruži se koliko ti je jorgan dug!Eto niko ne vidi očigledno.Ono što imaš na terenu za te novce je to.Evo ja nisam htio da dižem paniku ali momcima je plata tek u ponedjeljak bila.Debelo kasnila druže.Krilna dva i klasičnog špica?A od kojih para?Preživljava se godinama ali kažem uz jučerašnji dan,navijače,motivaciju itd iskoristiti i pokrenuti nešto.Podržati ljude u upravi i vidjeti na koji način se stvari mogu poboljšati,još ljudi uvesti u klub ali onih koji imaju novac prije svega.Jer od ovog naglabanja nema ništa drug moj.I da ako se ovako budu zalagali u ligi do kraja neće ispasti a to je prevashodan cilj za ovu sezonu a za u buduće otprilike se svi slažemo u 5 dkg.pozdrav
vjerujem drug da je tako, ali Bgm je ovo tanko pretanko, ako nemas para postoje i nizi rangovi pa se uklopis gdje mozes, ne zelim ni ja soliti pamet, ali vidicemo sve kad krene sezona, u ovoj ekipi nemas potentnog igraca koji moze zabiti gol ne budes li uzimao bodove kuci nemas sta traziti.

treba dati podrsku upravi, ali treba podrsku zasluziti najlaksi nacin da dobiju podrsku je da izadju i javno pocnu govoriti.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 29 feb 2024, 16:42

Slažem se i ja sa tim da trebaju izaci javno i govoriti o svim stvarima u klubu, kako dobrim tako i kosim, i samo na taj način mozemo ici naprijed. Isto tako, ako ne budu izlazili u javnost nema ni od njih nista

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 29 feb 2024, 17:52

ammimr je napisao/la:
29 feb 2024, 15:13
ammimr je napisao/la:

I to je za ljude, ali baš zbog toga treba biti transparentan i reći kakvi su nam prihodi i rashodi. Ako je ova ekipa naš maksimum u ovome trenutku treba pokušati sa ovim momcima izboriti opstanak, ali isto tako pripremiti simpatizere i navijače na eventualni opstanak.

Uzet ćemo za primjer da ja mogu osigurati godišnje sponzorstvo za klub od 2000 KM, ali ja to neću uraditi do momenta dok ne bude sve transparentno i javno. Jednostavno želim da vidim gdje je novac koji sam ja dao potrošen. Nije mi skupa članska od 100 KM, ali isto tako dok i taj dio ne bude transparentan ne želim kupovati člansku.

Sve je jasno kao dan, infrastruktura se poboljšava, jer Grad Bihać se više pozabavio oko tog pitanja, ali još uvijek ne znamo koliko i kome je Jedinstvo dužno, ne znamo da li neko radi na tome da se ti neki repovi iz prošlosti riješe, pored toga javnost treba znati kakvi su prihodi i kakvi su rashodi. Imamo situaciju da imamo taj neki vid fan shopa (niko ne zna koliko nas košta izrada, niti koliko zaradimo od toga), prihod od ulaznica nije javan i dalje da ne nabrajam.

Ovdje primjera radi možete vidjeti jedan finacijski izvještaj Veleža
https://fkvelez.ba/wp-content/uploads/ ... ource=Klix

To je jednostavno ono što ja kao dugogodišnji navijač ovoga kluba tražim.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.