Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Judd
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Judd » 23 feb 2024, 22:08

Asteriks je napisao/la:
23 feb 2024, 21:46
😂

Bosnji je problem sve vazano za njegovu vjeru, jer ista mu ogranicava lagodan zivot na koji je naviko.

Onda se šiba po kojekakvim radikalistima, iako su takvi neznatan dio drustva, koji nema ozbiljnijeg uticaja na nase poimanje islama.

Drugim rijecima, bh drustvo ne zna da su te vehabije uopce zive, nit moze postojat bojazan od njihove propagande za indoktrinacijom.
Uzeo sam primjer tog Gološa. Ne možeš tvrditi za čovjeka koji nauči Kuran napamet da je glup, spodoba ili šta već.

Naravno da su takvi za Marsala genijalca 'spodobe'. Njemu samo daj dvoguzu i suhovine ukoso. To je vrhunac njegovog bivstvovanja u kosmosu. Ali naravno, zna da Salman siri utjecaj u Bosni preko Pezica. Čuo ispred piljare. :rol:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 23 feb 2024, 22:12

feniksptica je napisao/la:
23 feb 2024, 22:06
A ne moze svako ko nije kako ja hocu bit vehabija.

Svi ludi ja pametan.

I dalje mi nije jasno sta SA ima od nas kad ponavljam lično Ameri im dolaze na noge i kad se oni u samoj svojoj drzavi polahko udaljavaju od istinske vjere
Poslat ću ti pp sutra sa linkovima pa ako imaš imalo mozga za razliku od nosonje Judda i onog glupana babe skontaćeš zašto.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 23 feb 2024, 22:14

Judd je napisao/la:
23 feb 2024, 22:08

Uzeo sam primjer tog Gološa. Ne možeš tvrditi za čovjeka koji nauči Kuran napamet da je glup, spodoba ili šta već.

Naravno da su takvi za Marsala genijalca 'spodobe'. Njemu samo daj dvoguzu i suhovine ukoso. To je vrhunac njegovog bivstvovanja u kosmosu. Ali naravno, zna da Salman siri utjecaj u Bosni preko Pezica. Čuo ispred piljare. :rol:
Maršal misli da je neki napredan lik jer redovno prati potjeru, a nekad cak i potrefi tačan odgovor na postavljeno pitanje.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 23 feb 2024, 22:19

23 feb 2024, 22:06
A ne moze svako ko nije kako ja hocu bit vehabija.

Svi ludi ja pametan.
IZ cuva islamske norme i osigurava njihovu pravilnost te da se u tumacenju vjere i izvrsavanju ibadeta primjenjuje hanefijski mezheb te vjv maturidijski akaid (u ovo drugo nisam siguran).

Sad, ubaceni radikalni elementi, kako iz Zapad zeli predstaviti, u teoriji radikalnim metodama bore se protiv drugih sistema.

Te tzv. "vehabije" uopste nisu problem naseg drustva, jer ih prvo nema u nekom broju, a druga stvar, svaki covjek koji pusti bradu kod nekog alkosa je preslika pomenutog.

Bilo je fakat slucajeva da neki klanjaju, da budem blag, na cudniji nacin i tjt. Jedino nesto zvucnije, onaj incident iz Mostara, sto su neki predstavili kao obracun vjere i njihovih moralnih nacela vs raskalasnog nacina zivota. Dok je u sustini mogao biti obicni sukob koji se vukao vremena te eskalirao pred dzumu.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 23 feb 2024, 22:23, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 23 feb 2024, 22:25

Carti je napisao/la:
23 feb 2024, 22:22
opet sjor marsal samara zatucane troglodite, klasika
muslimani nisu pobjedili rata kako treba punih 100g jer su im drzave pune ovakvih.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 23 feb 2024, 22:27

:rol:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 23 feb 2024, 22:27

Ne dirajte marsala **** vas tito
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Carti
Kontakt:

Post Postao/la Carti » 23 feb 2024, 22:30

harden je napisao/la:
23 feb 2024, 22:27
pa ne diraju, nije maloljetnica :yawn:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 23 feb 2024, 22:32

Vehabije su problem naseg drustva jer pokrettt kojeg mi prepoznajemo ko vehabizam buce korijene iz Austrije. A to je ipak blizu da ne bude problema
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 23 feb 2024, 22:32

Carti je napisao/la:
23 feb 2024, 22:30
harden je napisao/la:
Da sam devetogodišnjakinja neki bi se ovdje i uzbudili.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 23 feb 2024, 22:35

Marsal je napisao/la:
23 feb 2024, 22:32
Carti je napisao/la:
23 feb 2024, 22:30
harden je napisao/la:
Da sam devetogodišnjakinja neki bi se ovdje i uzbudili.
Zar @Titova Juga nije lipsala :roll:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 23 feb 2024, 22:35

MElloo je napisao/la:
23 feb 2024, 22:25
Carti je napisao/la:
23 feb 2024, 22:22
opet sjor marsal samara zatucane troglodite, klasika
muslimani nisu pobjedili rata kako treba punih 100g jer su im drzave pune ovakvih.
:rol:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 23 feb 2024, 22:47

OK, mozes sam protiv petorice :rol:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 23 feb 2024, 22:56

Judd je napisao/la:
23 feb 2024, 22:08

Imas slucaj kada je Obama za direktora Nacionalnog zdravstvenog instituta trebao postaviti geneticara koji je vjernik i to nije krio u javnosti. Dio naucne zajednice zbog toga se pobunio.

Istrazivanje renomiranog PEW Researcha kaze da trecina ispitanih americkih naucnika vjeruje u Boga. Isto tako, od ukupnog broja krscana u SAD-u (210 miliona), PEW Research Centar je kroz period od 10ak godina proveo ispitivanja na ogroman uzorak i blizu 70 % je onih koji kazu da im je religija vazna u zivotu, a 40 % je onih koji jednom sedmicno posjecuju crkvu (sto je ozbiljan pokazatelj njihove religioznosti).

Usput, Ameri su napredno drustvo.

Kod nas ide ono vec dokazano kako je eto svaki bradonja zatucan, a moguce da je covjek itekako pametan, samo sto mu je prioritet pricati o islamu. Ali eto, u nekim "akademskim krugovima" etiketiran je kao potencijalno opasan.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 23 feb 2024, 22:58, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 23 feb 2024, 22:57

Pezić je veći od naše stranke, problem njega i ostalih brada je sto su politički pasivni , postoje struje koje zagovaraju teoriju da prestaješ biti musliman glasanjem za bilo kakvu drugu vlast mimo one koje će vladat po šerijatu. Što je pogresno , a oni to nikako da masovno zanegiraju i motiviraju ljude da izlaze na izbore,masa masa ljudi ne izlazi na izbore iz tog ubjeđenja , a suština izlaska na izbore u nemuslimanskim zemljama je da svojim glasom spriječiš veće zlo , prevedeno na jezik naroda umjesto da imaš veprove u vladi FBiH koji bi ti radio opet minirali dzamije kao proslom sistemu, ti izaberi barem minimum minimuma najmanje lošu opciju koja to neće
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 23 feb 2024, 23:06

Joj besko dragi de makar lijekove pocni trositi

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 23 feb 2024, 23:10

23 feb 2024, 22:32
Vehabije su problem naseg drustva jer pokrettt kojeg mi prepoznajemo ko vehabizam buce korijene iz Austrije. A to je ipak blizu da ne bude problema
Izgleda da je bog u austriji. Ko god ode eto ga u Sharanu sa bradom i manjkom nogavica
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 23 feb 2024, 23:21

Kakvi dickrideri nevjerovatno :tokralju:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 23 feb 2024, 23:25

RollMan je napisao/la:
23 feb 2024, 22:57
Pezić je veći od naše stranke, problem njega i ostalih brada je sto su politički pasivni , postoje struje koje zagovaraju teoriju da prestaješ biti musliman glasanjem za bilo kakvu drugu vlast mimo one koje će vladat po šerijatu. Što je pogresno , a oni to nikako da masovno zanegiraju i motiviraju ljude da izlaze na izbore,masa masa ljudi ne izlazi na izbore iz tog ubjeđenja , a suština izlaska na izbore u nemuslimanskim zemljama je da svojim glasom spriječiš veće zlo , prevedeno na jezik naroda umjesto da imaš veprove u vladi FBiH koji bi ti radio opet minirali dzamije kao proslom sistemu, ti izaberi barem minimum minimuma najmanje lošu opciju koja to neće
Šta tebi Pezić ili bilo koje vjersko lice ima govoriti o izborima i za koga ces ti glasati?
Vjerski sluzbenik valjda treba da je neutralan po tom pitanju, tj.da ne propagira drugima kome trebas dati glas
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 23 feb 2024, 23:35

Nije on nikakvo "vjersko lice" jer nije, kol'ko ja znam, dio IZ. Ima dijelova koje prenosi direktno iz Kur'ana i to je za vjernike potpuno OK. Problem mislim nastaje kada pokušava, a pozivajući se na islamske učenjake koji su isto obični ljudi i skloni greškama, da današnje kulturološke trendove pokušava da inputira u Islam, a to je teško izvodivo.

Ja sam ga maxuz gled'o uživo kada priča da djevojčicama nije dozvoljeno ići na exkurziju bez pratnje muškog člana porodice ako je put na samoj exkurziji duži od 80 km ili tako nešto.

Ako se odgovori na pitanje kako hrani šestoro djece i hanumu, mnogo toga će bit' jasnije.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, BaiMai, bavariapivo, JayCatwright i 5 gostiju.