Denis Huseinbašić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Denis Huseinbašić
Horoz je lupio tezu i onda se koprca da bi to argumentovao a ne može. Jednostavno, vezni igrač iz Bundeslige (kakve god ekipe te lige), koji pri tome nije samo ime na papiru u rosteru, nego igra redovno, je pojačanje za našu sredinu terena koju čine Cimirot, kojem je vrhunac karijere PAOK ili Standard, a koji trenutno igra u Arabiju, Pjanić, koji godinama ne igra ozbiljan fudbal, Bašić, koji je tek ove sezone počeo dobijati ozbiljnu minutažu u ruskom premijerligašu koji se bori za opstanak, Hajradinović, koji i pored činjenice da je najbolji asistent Evrope igra u prosječnoj ekipi turske Superlige, Hadžiahmetović, koji je birao ostanak u Turskoj u odnosu na prelazak u neku kompetitivniju ligu i time pokazao koliko (ne) vjeruje u sebe i Varešanović, koji igra prvu ozbiljnu seniorsku sezonu. Tahirovića i Krunića nisam računao jer su oni bolji od Denisa.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
- AndreWilliams
- Kontakt:
Pa da, to je to otprilike. I to je trojac u vezi što se mene tiče. Ako se Savo odluči za ovu trojicu i failuje, nema zamjerke. Postoje i odredjene varijacije na temu sa Pjanićem i Hajradinovićem u ofanzivnijoj ulozi, ali da li nam bas to treba...MoodyHank je napisao/la: ↑22 feb 2024, 12:45Horoz je lupio tezu i onda se koprca da bi to argumentovao a ne može. Jednostavno, vezni igrač iz Bundeslige (kakve god ekipe te lige), koji pri tome nije samo ime na papiru u rosteru, nego igra redovno, je pojačanje za našu sredinu terena koju čine Cimirot, kojem je vrhunac karijere PAOK ili Standard, a koji trenutno igra u Arabiju, Pjanić, koji godinama ne igra ozbiljan fudbal, Bašić, koji je tek ove sezone počeo dobijati ozbiljnu minutažu u ruskom premijerligašu koji se bori za opstanak, Hajradinović, koji i pored činjenice da je najbolji asistent Evrope igra u prosječnoj ekipi turske Superlige, Hadžiahmetović, koji je birao ostanak u Turskoj u odnosu na prelazak u neku kompetitivniju ligu i time pokazao koliko (ne) vjeruje u sebe i Varešanović, koji igra prvu ozbiljnu seniorsku sezonu. Tahirovića i Krunića nisam računao jer su oni bolji od Denisa.
-
- Kontakt:
babino je napisao/la: ↑22 feb 2024, 10:40Ja sam izgleda prespavao ovaj krah repke u zadnjih nekoliko godina pa mi cudno da igrac koji igra bundesligu nije pojacanje u odnosu na trenutne polovnjake:-)
Moze li sredina izgledati losije od tri musketira (pjanic, hadziahmetovic, cimirot), a isto je i kada izbacis bilo koga od njih a ubacis krunica, hajradinovica, rahmanovica itd..
sve i da je cvajtas (poput demirovica za neke), a jos nije, momak mora biti u ozbiljnim kombinacijama.
Vjerujem da je i cvajtas bicakcic bolji od 90% nasih stopera, ako ne i od svih.
Sve i ok, ali bosnjo i ponos hihi
(Misimovic, Begovic, Mujdza, Hajrovic, Medunjanin, Ahmedhodzic...svi su imali slicne price ovoj aktuelnoj, i ne vidim problem)
Da ne spominjem igrace poput Supica, Hrgovica..
E vala jesi zakucao

To je too
Bosnjo i ponos kao neki, a nema ko ga ne cipelari,ismijava u glavnom gradu genocidasi nam psuju, vrijedjaju a picke sute
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
-
- Kontakt:
Ma vala je Horoz u pravu za ovo, pa ga možete do sutra prozivati. Normalno da se treba Huseinbašić i pozvati i isprobati, ali to što je u ligama petice nije uopšte garancija da je po defaultu bolji od svakog igrača koji to nije. A ovdje se nekako uspostavlja takva teza.
Ok, mi smo svakako slaba reprezentacija, ali ne postoje nikakve garancije da je čovjek bolji igrač od Hadžiahmetovića, da ne idemo dalje. Normalno, dobro je proširiti kadar njime, možda se ispostavi da je vrhunski i da ga potcjenjujemo, ali da smo dobili megapojačanje, ne bih se složio.
Ok, mi smo svakako slaba reprezentacija, ali ne postoje nikakve garancije da je čovjek bolji igrač od Hadžiahmetovića, da ne idemo dalje. Normalno, dobro je proširiti kadar njime, možda se ispostavi da je vrhunski i da ga potcjenjujemo, ali da smo dobili megapojačanje, ne bih se složio.
-
- Kontakt:
Niko nije rekao da smo mi dobili neko veliko pojacanje, ali igraca sa 22 godine koji igra u Bundesligi s pretpostavkom da moze napredovati dodatno a kao glavni argument to sto je prakticki za godinu dana iz 4. Ranga dospio do Bundeslige i jako dobro odigrao.
Ti padovi i oscilacije u igri su normalni za mladog igraca i period koji vecina mora proci, osim extra nadarenih igraca.
Neki spominju Prcica, istina bio je u njegovim godinama u Sošou ali na posudbi u talijanskim drugoligasima gdje je i tu grijao klupu.
Ne treba ocekivat puno od njega, da Ce mali sam rjesavati utakmice, ali sigurno je jedno mali bar ima petlju da krene s loptom okomito ka golu i ne boji se odgovornosti a dosta je i pokretan "vrckast" sto bi rekli a nama treba takav igrac pored onih usporenih snimaka u veznom redu da malo da dinamike u igri krene prema naprijed taman i da izgubi loptu, jer na taj način pokreće i Vuče i razdrma cijelu ekipu odnosno održava bilo kakav intenzitet igre.
To je dva poenta.
Ti padovi i oscilacije u igri su normalni za mladog igraca i period koji vecina mora proci, osim extra nadarenih igraca.
Neki spominju Prcica, istina bio je u njegovim godinama u Sošou ali na posudbi u talijanskim drugoligasima gdje je i tu grijao klupu.
Ne treba ocekivat puno od njega, da Ce mali sam rjesavati utakmice, ali sigurno je jedno mali bar ima petlju da krene s loptom okomito ka golu i ne boji se odgovornosti a dosta je i pokretan "vrckast" sto bi rekli a nama treba takav igrac pored onih usporenih snimaka u veznom redu da malo da dinamike u igri krene prema naprijed taman i da izgubi loptu, jer na taj način pokreće i Vuče i razdrma cijelu ekipu odnosno održava bilo kakav intenzitet igre.
To je dva poenta.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Ja nakon svih ovih serija poraza u zadnje vrijeme, nikakvo povjerenje nemam u Cimirota, Krunica, pa nazalost vise ni u Pjanica (nekad dobar, vise ne),
Tako da se nadam da cemo zaigrat sa tim parom defanzivnih/centralnih veznih Tahirovic i Huseinbasic.
Toliko su nasi nastupi zalosni u zadnje vrijeme da bih ja licno i Dzeku ostavio na klupi, - igrao bi Tabakovic... Ili neka Menalo igra lijevo krilo a Demirovic napadaca...
Meni je samo stalp da vidim trku... a ne setanje po terenu... a prolasku dalje se apsolutno ne nadam, prejaka je Ukrajina za nas...
Tako da se nadam da cemo zaigrat sa tim parom defanzivnih/centralnih veznih Tahirovic i Huseinbasic.
Toliko su nasi nastupi zalosni u zadnje vrijeme da bih ja licno i Dzeku ostavio na klupi, - igrao bi Tabakovic... Ili neka Menalo igra lijevo krilo a Demirovic napadaca...
Meni je samo stalp da vidim trku... a ne setanje po terenu... a prolasku dalje se apsolutno ne nadam, prejaka je Ukrajina za nas...
Dakle kolege, da rezimiramo.
Nema nijednog valjanog argumenta koji ukazuje da je Huseinbašić pojačanje u reprezentaciji BiH. Tvrdnje da je on "standardni bundesligaš", naivne su i smiješne u najmanju ruku. Još jedan u rosteru igrača, kvaliteta koji je nedovoljan za naše ambicije.
Za skoro dvije godine u BL, nije dokazao da ima kvalitet da igra na tom nivou i vrlo je upitan potencijal za napredak. To je najveći problem.
Poziv naravno zaslužuje, konkurencija u veznom redu je nikakva i možda nam se posreći sa njim.
Nema nijednog valjanog argumenta koji ukazuje da je Huseinbašić pojačanje u reprezentaciji BiH. Tvrdnje da je on "standardni bundesligaš", naivne su i smiješne u najmanju ruku. Još jedan u rosteru igrača, kvaliteta koji je nedovoljan za naše ambicije.
Za skoro dvije godine u BL, nije dokazao da ima kvalitet da igra na tom nivou i vrlo je upitan potencijal za napredak. To je najveći problem.
Poziv naravno zaslužuje, konkurencija u veznom redu je nikakva i možda nam se posreći sa njim.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
A jest lik naporan, majko moja mila. Ma ja, nije nikakvo pojacanje lik koji s 20 godina igra BL i koji sad s 22 redovno dobija po 90', dok nasi vrli veznjaci u pribliznim godinama jedva dobace do druge lige Turske (Djokanovic), druge lige Portugala (Danilovic), klupe turskog fenjerasa (Hodzic) itd, itd.
U okolnostima kad Cimirot i Pjanic igraju fudbal rekreativno (a i uveliko su 30+), kad su Prcic i Besic u strmoglavom padu karijera (takodjer 30+), kad je Hadziahmetovic tesko povrijedjen (a i generalno nije puno pokazao u reprezentaciji), kad Loncar i pogotovo Gojak nisu ispunili ocekivanja, ovaj Svabo je puna saka brade. Meni nije drag, ali reci da nije nikakvo pojacanje je ludost.
U okolnostima kad Cimirot i Pjanic igraju fudbal rekreativno (a i uveliko su 30+), kad su Prcic i Besic u strmoglavom padu karijera (takodjer 30+), kad je Hadziahmetovic tesko povrijedjen (a i generalno nije puno pokazao u reprezentaciji), kad Loncar i pogotovo Gojak nisu ispunili ocekivanja, ovaj Svabo je puna saka brade. Meni nije drag, ali reci da nije nikakvo pojacanje je ludost.
-
- Kontakt:
Nije niko rekao da ce biti odmah sad mega pojacanje poput Pedrija u Španiji, ali se itekako moze u buducnosti racunati na njega. A i sad igra na ozbiljnijem nivou nego pola veznjaka u repkiHoroz je napisao/la: ↑22 feb 2024, 14:33Dakle kolege, da rezimiramo.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Steta samo sto ne naplati ovo znanje sto ima iz loptanja, forum pun nekakvih strucnjakaGhuraba je napisao/la: ↑22 feb 2024, 15:08A jest lik naporan, majko moja mila. Ma ja, nije nikakvo pojacanje lik koji s 20 godina igra BL i koji sad s 22 redovno dobija po 90', dok nasi vrli veznjaci u pribliznim godinama jedva dobace do druge lige Turske (Djokanovic), druge lige Portugala (Danilovic), klupe turskog fenjerasa (Hodzic) itd, itd.
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
U ovoj jadnoj konkurenciji bi i Medunjanin iz druge lige bio pojačanje.
I ja gledam i ne.mogu da vjerujem sta ljudi pisuGhuraba je napisao/la: ↑22 feb 2024, 15:08A jest lik naporan, majko moja mila. Ma ja, nije nikakvo pojacanje lik koji s 20 godina igra BL i koji sad s 22 redovno dobija po 90', dok nasi vrli veznjaci u pribliznim godinama jedva dobace do druge lige Turske (Djokanovic), druge lige Portugala (Danilovic), klupe turskog fenjerasa (Hodzic) itd, itd.
naprijed rejal
Rekao bih da je Denis solidno pojačanje za nas isključivo zbog toga što odudara od tipa veznjaka kakvih imamo na bacanje aka Hadžiahmetović, Cimirot, Pjanić..
Moderan i fleksibilan veznjak sa visokim radijusom kretanja i dobrim feelingom za prostor i protivnički gol.
A ove priče o ponosu i sličnim stvarima, te kako pišamo po sebi.. Ne bih komentarisao.
Moderan i fleksibilan veznjak sa visokim radijusom kretanja i dobrim feelingom za prostor i protivnički gol.
A ove priče o ponosu i sličnim stvarima, te kako pišamo po sebi.. Ne bih komentarisao.
Mudonja bi svakako bio pojačanje. Ne mora trčat, nek samo stoji na terenu i nek čeka priliku za vanjski šut. Ovaj vezni red, nit je obramben, nit je trkački, nit je napadački, nego je bljutav...Haris bi, samo na iskustvo i tehniku, stvorio par opasnih prilika.
Pa i da uđe zadnjih 10-15 min, vrijedilo bi.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Bravo, jebbeš ponos u modernom nogometu, ili znaš igrati ili ne znaš.. ja ću pričekati da vidim kako zapravo imenjak igra prije nego ga komentarišem.CAGarfia je napisao/la: ↑22 feb 2024, 17:08Rekao bih da je Denis solidno pojačanje za nas isključivo zbog toga što odudara od tipa veznjaka kakvih imamo na bacanje aka Hadžiahmetović, Cimirot, Pjanić..
Ovo što sada mediji hajpaju kako je Bosna nacija i kako smo uvhatili talenat, također bacam u vodu, jer mislim da je isti ovaj lik rekao prije godinu dvije da će za Njemačku igrati, ili je to bio neko drugi nemam pojma.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Jbt kad citam ove komentare pomislim da citam o reprezentaciji Portugala a ne BiH. Nisam znao da imamo Brunu Fernandesa. Koje bolan ambicije? Eno Tahirovica pljuju, Hamulica pljuju, Pjanic igra rekreativni fudbal, Dzeko iole nesto igra ali i on je jos malo pa gotov. Trenutno nemamo ni jednog igraca, bar jednog mladog (talenta) osim Dedica da mozes pricati o nekim ambicijama. Jbt pa nismo Francuska da imamo na jednoj poziciji 4/5 igraca a svaki igrac da igra barem u nekoj top 10 ekipi u bilo kojem prvenstvu. Trebamo svakog mladog igraca pozvati i isprobati. Hamulic mi se svidio u utakmicama repke posto se vidjelo da umije nesto i hoce a to sto sad nije u formi pa koliko igraca nije u formi pa se vrate a ne pljuju ih vlastiti navijaci.
jeb.e mi se i za sosu i hr i njemacku,onaj sto je vidio prvu priliku da se odrekne nase drzave i poletio pa ga ljudi odbili sad bi kao da se vrati,odbijao pozive cekajuci druge ,ma ne bih ga pozvao kad bi vazda igrali c ligu i konkurenti nam bili vatikan andora i kosovo19vendetta87 je napisao/la: ↑21 feb 2024, 13:37A šta treba, da zbog nekog inata odbijemo igrača od 22 godine koji igra u bundesligi?
Hrvatska koja ima troduplo veći bazen igrača od nas prihvati Sosu nazad u repku iako ih je bio odbio zbog Njemacke, isto kao i ovaj nas, a mi trebamo glumiti neke mangupe, iako nam je vezni red najveća rupa u reprezentaciji...
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- BenjooJutub
- Kontakt:
Po tvojoj logici, niko ko ne živi u BiH ne smije da gleda utakmice i navija za reprezentacijudonDondon je napisao/la: ↑23 feb 2024, 08:14jeb.e mi se i za sosu i hr i njemacku,onaj sto je vidio prvu priliku da se odrekne nase drzave i poletio pa ga ljudi odbili sad bi kao da se vrati,odbijao pozive cekajuci druge ,ma ne bih ga pozvao kad bi vazda igrali c ligu i konkurenti nam bili vatikan andora i kosovo19vendetta87 je napisao/la: ↑21 feb 2024, 13:37A šta treba, da zbog nekog inata odbijemo igrača od 22 godine koji igra u bundesligi?
Hrvatska koja ima troduplo veći bazen igrača od nas prihvati Sosu nazad u repku iako ih je bio odbio zbog Njemacke, isto kao i ovaj nas, a mi trebamo glumiti neke mangupe, iako nam je vezni red najveća rupa u reprezentaciji...

Cuj da se odrekne nase drzave a momak rodjen i odrastao gore, nije ni imao nas pasos:-)
On je nama samo dobitak, nista ne mozemo izgubiti. Bude dobar, super, postane 'los cvajtas' ok, ne gubi niko, ni mi, ni on, niti njemacka.
On je nama samo dobitak, nista ne mozemo izgubiti. Bude dobar, super, postane 'los cvajtas' ok, ne gubi niko, ni mi, ni on, niti njemacka.
Trenutno korisnika/ca: Sarajevskigigant1921, Skojevska i 83 gosta.