Denis Huseinbašić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Denis Huseinbašić
To i jeste moje mišljenje na osnovu onoga što sam prije gledao, Huseinbašić je igrač kvaliteta nekih Sporova iz Turske. Kamo sreće da su u pravu ovi što tvrde da je napredovao, do prije mjesec je bio zakucan za klupu u ekipi koja je praktično već u cvajti (ili baražu za cvajtu)
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
- Goalgetter
- Kontakt:
Ja ne znam sta su ovi gledali sto tvrde da je napredovao preko noci. Ispodprosjecan igrac sa dobrim njuhom za gol. U mizernoj konkurenciji u veznom redu u repci bi mogao da bude koristan, ali neki znacajni upgrade i nije.Horoz je napisao/la: ↑22 feb 2024, 09:34To i jeste moje mišljenje na osnovu onoga što sam prije gledao, Huseinbašić je igrač kvaliteta nekih Sporova iz Turske. Kamo sreće da su u pravu ovi što tvrde da je napredovao, do prije mjesec je bio zakucan za klupu u ekipi koja je praktično već u cvajti (ili baražu za cvajtu)
Ja sam izgleda prespavao ovaj krah repke u zadnjih nekoliko godina pa mi cudno da igrac koji igra bundesligu nije pojacanje u odnosu na trenutne polovnjake:-)
Moze li sredina izgledati losije od tri musketira (pjanic, hadziahmetovic, cimirot), a isto je i kada izbacis bilo koga od njih a ubacis krunica, hajradinovica, rahmanovica itd..
sve i da je cvajtas (poput demirovica za neke), a jos nije, momak mora biti u ozbiljnim kombinacijama.
Vjerujem da je i cvajtas bicakcic bolji od 90% nasih stopera, ako ne i od svih.
Sve i ok, ali bosnjo i ponos hihi
(Misimovic, Begovic, Mujdza, Hajrovic, Medunjanin, Ahmedhodzic...svi su imali slicne price ovoj aktuelnoj, i ne vidim problem)
Da ne spominjem igrace poput Supica, Hrgovica..
Moze li sredina izgledati losije od tri musketira (pjanic, hadziahmetovic, cimirot), a isto je i kada izbacis bilo koga od njih a ubacis krunica, hajradinovica, rahmanovica itd..
sve i da je cvajtas (poput demirovica za neke), a jos nije, momak mora biti u ozbiljnim kombinacijama.
Vjerujem da je i cvajtas bicakcic bolji od 90% nasih stopera, ako ne i od svih.
Sve i ok, ali bosnjo i ponos hihi
(Misimovic, Begovic, Mujdza, Hajrovic, Medunjanin, Ahmedhodzic...svi su imali slicne price ovoj aktuelnoj, i ne vidim problem)
Da ne spominjem igrace poput Supica, Hrgovica..
Meni je jasno da decko koji je rodjen odrastao, odskolovao se, zaposlio se naucio da hoda, prica, stekao drugove i prijatelje u Njemackoj hoce da nastupa za Njemacku - jer realno to je njegova domovina. On je Njemac sa Balkanskim/Bosanskim korijenima - i ne kontam zasto se zbog tog negativno proziva. E sad sa druge strane mozda nije dovoljno dobar za Elf, ili kao sto to kod novih generacija biva hoce sve sad i odmah, pa uticaj roditelja (zelja oca ako ga ima), rodbine, pa malo i ta Bosanska krv proradi pa se odluci za BiH. Je li na top nivou Jeste (BL je TOP nivo), je li za BiH top pojacanje JESTE.
Bosna od 2005 (kad su sa igrom zavrsili igraci koji su se skolovali u bivsoj Jugoslaviji) pa na ovam svakog kvalitetnijeg igraca kojeg je dobila izuzev Edina Dz. i Krunica je dobila kao produkta iz dijaspore i ne sumljam da ce i ovaj decko u buducnosti biti standardni clan reprezentacije i jedan od nasih najboljih igraca.
Bosna od 2005 (kad su sa igrom zavrsili igraci koji su se skolovali u bivsoj Jugoslaviji) pa na ovam svakog kvalitetnijeg igraca kojeg je dobila izuzev Edina Dz. i Krunica je dobila kao produkta iz dijaspore i ne sumljam da ce i ovaj decko u buducnosti biti standardni clan reprezentacije i jedan od nasih najboljih igraca.
Pa ljudi moji niko ne kaže da nema mjesta u reprezentaciji 
Kažemo da trenutno nije neki upgrade u odnosu na ono s čim raspolažemo. Hadžiahmetović, Hajradinović, Cimirot, Prcić, do jučer Gojak, bi imali barem istu minutažu u ovom Kelnu. Također, veliki je upitnik ima li prostora za napredak.

Kažemo da trenutno nije neki upgrade u odnosu na ono s čim raspolažemo. Hadžiahmetović, Hajradinović, Cimirot, Prcić, do jučer Gojak, bi imali barem istu minutažu u ovom Kelnu. Također, veliki je upitnik ima li prostora za napredak.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Ne budali:-)Horoz je napisao/la: ↑22 feb 2024, 10:56Pa ljudi moji niko ne kaže da nema mjesta u reprezentaciji
Ko bi bolan od njih igrao u 'ovom' kelnu:-)
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Pa što nikad navedeni nisu zaigrali u ligama 5 izuzev Prcića? Gojak ima više instagram objava iz Torina nego minuta.Horoz je napisao/la: ↑22 feb 2024, 10:56Pa ljudi moji niko ne kaže da nema mjesta u reprezentaciji
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Prcić je bio standardan u stabilnom francuskom prvoligašu, pa nije donosio nikakvu prevagu i postavljalo se pitanje treba li nam.
Budimo realni, Huseinbašić je dvije godine na granici prvih 11 slabašnog Kelna. Gledajući njegove prijašnje partije, jasno je i zašto. Ostavljam mogućnost da je u zadnjih par mjeseci napravio neki veliki iskorak, ali su šanse male.
Nije ovo nikakvo pljuvanje, niti tvrdim da imamo boljih. kažem da je igrač koji će proširiti roster, a ne donijeti neki kvalitet.
Budimo realni, Huseinbašić je dvije godine na granici prvih 11 slabašnog Kelna. Gledajući njegove prijašnje partije, jasno je i zašto. Ostavljam mogućnost da je u zadnjih par mjeseci napravio neki veliki iskorak, ali su šanse male.
Nije ovo nikakvo pljuvanje, niti tvrdim da imamo boljih. kažem da je igrač koji će proširiti roster, a ne donijeti neki kvalitet.
Pa zato što nijednog od njih ne bi mogli dovesti za pare i platu, za koje su doveli amatera Huseinbašića. Zato što niko od njih ne bi pristao da igra za amatersku ekipu Kelna, a ovaj je tamo doveden.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑22 feb 2024, 11:22Pa što nikad navedeni nisu zaigrali u ligama 5 izuzev Prcića? Gojak ima više instagram objava iz Torina nego minuta.Horoz je napisao/la: ↑22 feb 2024, 10:56Pa ljudi moji niko ne kaže da nema mjesta u reprezentaciji
Ali ovo su irelevantne diskusije, poenta je da ne trebamo očekivati puno od igrača, pogotovo ne praviti neki hajp.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Treba nam drugačiji pristup i određena širina jer je jasno da ništa od toga nemamo. Ni ja ne vjerujem da je mali novi Ronaldo ili bilo šta slično ali je neozbiljno izjaviti kako bi svi ti navedeni igrači imali istu minutažu u ''ovom Kelnu''. Pa što nisu onda bili ni blizu te lige nego čitav život u Bosni, Turskoj ili Mađarskoj uz izuzetak Prcića? Još su svi više godina stariji od Denisa. Valjda bi nekad neko primijetio barem jednog igrača pa ga doveo u Bundesligu.Horoz je napisao/la: ↑22 feb 2024, 10:56Pa ljudi moji niko ne kaže da nema mjesta u reprezentaciji
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Bajic nije mogao pripreme proci u Udinese a bio jedan od najbolji te sezone u Turskoj
smijesno je poredit i jednog igrača turske lige sa igračima Bundes lige , jednostavno smijesno …

- baboedindzeko09
- Kontakt:
"Zato što niko od njih ne bi pristao da igra za amatersku ekipu Kolna"
Znači bolje grijati tribine i klupe Ferencvaroša, Inshallahspora i Tobejarabbispora nego igrati za Bundesligaša

Znači bolje grijati tribine i klupe Ferencvaroša, Inshallahspora i Tobejarabbispora nego igrati za Bundesligaša

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
kako da ne bi imali - izuzmemo li prcica svi ti naborjani igraci su odigrali nestvarno u ligama petice, skupljaju minute uh ili sam ja nesto pobrkao. Pa ovaj decko je ove sezone odigrao vise minuta nego svi oni zajedno u ligama petice (ne recunamo li Prcica) - mislim da je samo Gojak malo zalutao u Ligu 5 i brze bolje dobio nogu nazad.Horoz je napisao/la: ↑22 feb 2024, 10:56Pa ljudi moji niko ne kaže da nema mjesta u reprezentaciji
Ne treba puno da bi bio bolji od Cimirota, Hadziahmetovica, Gojaka i Prcica. 
Sad mozemo reci da ce okosnicu repke narednih 10 godina ciniti igraci iz dijaspore(Dedic, Ahmedhodzic, Gazibegovic, Hadzikadunic, Tahirovic, Huseinbasic i Demirovic) koji ce vrlo vjerovatno biti taj srednji esalon evropskog fudbala uz poneki izuzetak ka gornjem esalonu, sto bi trebalo da bude dovoljno da odigramo koje Evropsko i borimo se za Svjetsko. Ocekuje se jos neko ime sigurno

Sad mozemo reci da ce okosnicu repke narednih 10 godina ciniti igraci iz dijaspore(Dedic, Ahmedhodzic, Gazibegovic, Hadzikadunic, Tahirovic, Huseinbasic i Demirovic) koji ce vrlo vjerovatno biti taj srednji esalon evropskog fudbala uz poneki izuzetak ka gornjem esalonu, sto bi trebalo da bude dovoljno da odigramo koje Evropsko i borimo se za Svjetsko. Ocekuje se jos neko ime sigurno
Zadnja izmjena: Sheyi, dana/u 22 feb 2024, 11:52, ukupno mijenjano 1 put.
Znaci nabrojani su skupi za amatersku ekipu kelna:-)
Nisam znao da smo tako mocni, jedva cekam mart da se napijemo ukrajinske krvi i prepishamo taj baraz:-)
Nisam znao da smo tako mocni, jedva cekam mart da se napijemo ukrajinske krvi i prepishamo taj baraz:-)
@MortemHz, igrači koje sam spomenuo su plaćeni po 2-3 miliona i imaju plate o kojima Huseibašić može sanjati.
Huseinbašić je doveden za 50k, kao amater koji bi mogao napredovati. Pod takvim uslovima, Keln bi bi doveo svakog od spomenutih igrača i sasvim sigurno bi dobili minutažu u ovako raspaloj ekipi. Kontaš šta govorim?
Huseinbašić jeste napredovao, ali samo do tačke da bude 11-12 igrač ekipe koja je de facto u cvajti.
@HeraklitMracni, Huseinbašić je igrač bundeslige, otprilike koliko je i Bajić bio igrač Serie A. Samo što je tadašnji Udinese bio dosta jača ekipa od današnjeg Kelna, pa je Bajić bilo teže da se nametne.
Ali interesantno, kako se uspijete nakačiti na propratne argumente
guslati o njima, tražiti da objašnjavam nešto što je nebitno za suštinu diskusije.
A suština je da je Huseinbašić realno igrač kvaliteta 2. Bundeslige i da ga tako treba i posmatrati. Da nema ništa što objektivno upućuje da je bolji od konkurencije, osim što mu pored imena stoji FC Keln. Kao što je kod Gojaka stajalo Torino, kod Prcića Strazbur, kod Šabanovića FC Angres, kod Bajića Udinese.....
Huseinbašić je doveden za 50k, kao amater koji bi mogao napredovati. Pod takvim uslovima, Keln bi bi doveo svakog od spomenutih igrača i sasvim sigurno bi dobili minutažu u ovako raspaloj ekipi. Kontaš šta govorim?
Huseinbašić jeste napredovao, ali samo do tačke da bude 11-12 igrač ekipe koja je de facto u cvajti.
@HeraklitMracni, Huseinbašić je igrač bundeslige, otprilike koliko je i Bajić bio igrač Serie A. Samo što je tadašnji Udinese bio dosta jača ekipa od današnjeg Kelna, pa je Bajić bilo teže da se nametne.
Ali interesantno, kako se uspijete nakačiti na propratne argumente

A suština je da je Huseinbašić realno igrač kvaliteta 2. Bundeslige i da ga tako treba i posmatrati. Da nema ništa što objektivno upućuje da je bolji od konkurencije, osim što mu pored imena stoji FC Keln. Kao što je kod Gojaka stajalo Torino, kod Prcića Strazbur, kod Šabanovića FC Angres, kod Bajića Udinese.....
Bajic za 5 godina koliko je bio igrac Udinesa nije odigrao ni 70 minuta u Seriji A
Dok Huseinbasiv nije ni 2 godine u Kolnu skoro 50 utakmica je odigrao od bundeslige, pokala i europe i svugdje je zabijao i asistirao
Znaci neuporedivo
Gledam jos ga stavljaju u isti kos s Hadziahmetovicem, Cimirotom i ostalima koji mu realno ne mogu opepeliti
Mali je najbolji ofanzivni vezni znaci
ni jedan nas amf ne moze s njim
Dok Huseinbasiv nije ni 2 godine u Kolnu skoro 50 utakmica je odigrao od bundeslige, pokala i europe i svugdje je zabijao i asistirao
Znaci neuporedivo
Gledam jos ga stavljaju u isti kos s Hadziahmetovicem, Cimirotom i ostalima koji mu realno ne mogu opepeliti
Mali je najbolji ofanzivni vezni znaci
ni jedan nas amf ne moze s njim
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Mi nemamo uopste brzih igraca u repci nama je ekipa zoliko troma i spora da nas aluksemburg rasturi sa Libtenstajnom igramo 0 0 nama Huseinbasic treba i bilo koji igrac mladji moderniji da nam ubrza igruMortemHz je napisao/la: ↑22 feb 2024, 11:32Treba nam drugačiji pristup i određena širina jer je jasno da ništa od toga nemamo. Ni ja ne vjerujem da je mali novi Ronaldo ili bilo šta slično ali je neozbiljno izjaviti kako bi svi ti navedeni igrači imali istu minutažu u ''ovom Kelnu''.Horoz je napisao/la: ↑22 feb 2024, 10:56Pa ljudi moji niko ne kaže da nema mjesta u reprezentaciji
Kao i iobično, ovdje treba elaborirati zašto Huseinbašić trenutnio nije nikakv upgrade u odnosu na konkurenciju, iako bi to trebalo biti jasno svakom iole objektivnom posmatraču. Čak i ako se radi o navijaču.
Kao što je nekada trebalo elaborirati da je Modrić bolji od Pjanića, da je Gojak igrač za HNL, iako su ga selili u europske velikane. Uvijek guslanje o stvarima koje su očigledne.
Al hajde, nek se disutuje o nečemu
Kao što je nekada trebalo elaborirati da je Modrić bolji od Pjanića, da je Gojak igrač za HNL, iako su ga selili u europske velikane. Uvijek guslanje o stvarima koje su očigledne.
Al hajde, nek se disutuje o nečemu

Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 22 feb 2024, 12:35, ukupno mijenjano 2 puta.
Horoz me iznanadjuje iz dana u dan cuj oni konkurencija 4-1 od Luxemburga izgubimu hahah
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)