Denis Huseinbašić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: Denis Huseinbašić

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 21 feb 2024, 15:44

A da završi u Dortmundu nakon par godina, Misketu bi se psovalo sto nije nista ucinio.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 feb 2024, 15:46

Sta je mogao uciniti kad je ovaj do jucer sve vukao za nos i nadao se Njemackoj. Nece ga pistoljem privoliti da igra za nas. Daj i BiH kad nema nista bolje. Nazalost nije jedini takav...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 21 feb 2024, 15:48

Problem je sto je uvijek otvoreno zelio igrati na ovom U21 turniru.

Znali smo otprilike svi na cemu smo.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 21 feb 2024, 15:53

Pa i zavrsio je pasos prije nego napuni 22 godine kako bi mogao igrati i Euro u21 i poslije za nas. Realno, svako od nas bi tako postupio osim teski licemjeri.

U svakom slučaju, dobra stvar po nas jer ionako smo u veznom redu bliži amaterskom nego profi nivou, i ovakav kakav jeste pojacanje je za nas neka se razvije jos 20% odlicnoo kamoli nešto vise.

Iskoristiti ovu ligu nacija sad, prejake utakmice Ce biti, da se okale dobro, jer tu nemamo sta izgubiti, i jos dodatno pomladiti ekipu. Njega, gigasona i Tahira da se pokusa rijeesiti pitanje veznog reda i dobro uigrati za nadolqzece izazove.

Napad i odbrana vec su prilicno podmladeni.
U svakom slučaju ako se budu razvijali u pravom smjeru za koju godinu uz ozbiljnog selektora opet bi mogli imati jaku repku kao nekad.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 21 feb 2024, 16:16

Ma jasno je svima da je on u svemu tome gledao iskljucivo na sebe i na svoju karijeru, kao sto radi i velika vecina ostalih. 99% Hrvata i Srba nikad ne bi zaigrali za nas da u tome nisu vidjeli korist za karijeru (govorim o onima koji nisu imali kvalitet za komsije). Ako vec takve gutamo godinama, progutat ce se i Denis (kao i svi Bosnjaci iz dijaspore kojima nismo bili prva opcija). Sutra bi se obradovali i Gigovicu, Bajraktarevicu i ostalima. Ja iskreno prema takvima nikad nikakve emocije necu imati, ali necu se ni previse buniti sve dok kvalitetom i dobrim igrama na terenu budu nadomjestali svoj krnjavi patriotizam.

Cuj ovog, kao eto on je ciljano isprogramirao da ispadne u grupi sa Svabama, kako bi poslije mogao igrati za nas. :facepalm: Je li i njihovu himnu pjevao da bi poslije igrao za nas? Znaci, svi koji ne bi pjevali tudje himne po tebi su licemjeri? Da zivim u dijaspori i da imam dijete koje se bavi bilo kojim sportom, ne bih mu dao da nastupa ni za U14 reprezentaciju bilo koje zemlje, a kamoli za A ili U21 selekciju. Klub je klub i tu igras zbog para, strasti prema tom sportu ili cega vec, pa on moze biti bilo koji na kugli zemaljskoj, ali reprezentacija je samo jedna i jadno je ako tu kalkulises i gledas da izvuces neku korist.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 feb 2024, 16:26

Mi bismo nekakav ponos furali na momcima koji dodju iz dojaspore i igraju ti za repku, kako-tako, a ljudi nam prave granice entitetske u po glavnog grada, psuju ti drzavu u po Sarajeva i negiraju genocid.
Ali hajmo mi ponos pokazati na malom Huseinbasicu, kad ne smijemo nad stanovnistvom Genocidne tvorevine.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 21 feb 2024, 16:37

Nemamo mi tolku bazu igraca da mozemo odbit igrace iz liga petica ciato zato jer je on mislio za drugu reprezentaciju igrat. Odmah na pocetku sam pisao da je smjesan sa odlukom da ceka Njemacku jer nije kvalitet za istu. Ni prvi ni zadnji, ali ostajem nam nadat se da ce bit nesto od njeg. Nek jednom neka druga reprezentacija zazali sto nisu uzeli igraca koji se odlucio za BiH

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 21 feb 2024, 18:26

Odlicne vijesti, sve sto se moze pokupit nek se kupi, pogotovo igrac koji igra u ligama petice i ima 22g.
To je bio dogovor kao sto se spekulisalo da igra euro radi karijere, pa da se prikljuci nama..mislim da nije valjda toliki debil da je mislio da ce biti poziva za Njemacku, ocito je ostao samo radi eura.

Koliko sam ga nesto sitno pratio prije nego sto je otisao za njem cinio mi se mekan previse, ali i ne krasi ga nega brzina, dobro se ubacivao iz drugog plana ono kad ga je krenulo sa golovima jedno vrijeme.
Bio mi je neki slican tip kao Muller, ali sad je koliko vidim defanzivniji nesto.
Zadnjih 7-8 utakmica biljezi odlicne minute, ali Koln i ne kotira bas najbolje, u subotu protiv Stuttgarta ce se ispratit.
BašČelik!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 21 feb 2024, 18:34

Izjava prije godinu dana...sve jasno kao dan:
"Optimističan sam i kada je Denis u pitanju. On je izrazio želju da u martu ne bude tu zbog klupskih obaveza, vjerovatno ga i u klubu pritišću da ostane dio njemačke reprezentacije, ali, ponavljam, vjerujem da će se odlučiti za nas.

Nije lako donijeti tu odluku. Kada i bude donesena, onda mora biti donesena srcem, mora se stopostotno identifikovati sa ovom državom kao što je to uradio skoro i Tahirović”, rekao nam je tada Misimović.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 21 feb 2024, 19:33

Da se hoce ijedan igrac pojavit da je borben i srcan ko Vranjes. Ovaj mi ne liči na tog.

Nećemo mi s njim postici nista puno al neka ga tu.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 21 feb 2024, 19:38

Njegova jača strana je što ima njuh za gol, zna se ubaciti iz drugog plana. Ostalo je realno na granici cvajte i ne treba previše očekivati. Doduše, konkurencija u reprezentaciji nije puno bolja, u veznom redu imamo samo Krunića koji je nadprosječan kvalitet. Pjanić je odigrao svoje, Tahirović tek treba da se potvrdi, ostalo je otprilike kao i Huseinbašić.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 21 feb 2024, 19:38

Kad je Hajrović odbio BiH pa izabrao Švicarsku, pa se pokajao i izabrao BiH ovdje je heroj bio i to na osnovu samo jedne utakmice, gola u Slovačkoj, sve prije i poslije toga bilo je katastrofa. Dobro nam došao Denise, siguran sam da si budućnost ove repke u veznom redu za naredna 3-4 ciklusa
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 21 feb 2024, 20:04

Horoz je napisao/la:
21 feb 2024, 19:38
Njegova jača strana je što ima njuh za gol, zna se ubaciti iz drugog plana. Ostalo je realno na granici cvajte i ne treba previše očekivati. Doduše, konkurencija u reprezentaciji nije puno bolja, u veznom redu imamo samo Krunića koji je nadprosječan kvalitet. Pjanić je odigrao svoje, Tahirović tek treba da se potvrdi, ostalo je otprilike kao i Huseinbašić.

Ma kakvi, gledao sam ga zadnja dva kola, opet je onaj stari igra jako dobro, i puno tečnije,gledljivije nego svi nasi veznjaci, čak sad nekako svježije i pokretljivije i ozbiljnije izgleda i od tromog Krunića a ostale da ne pričam.

Ali to sad nije ni važno, toliko ...bitnije je to da ima sve predispozicije da napreduje i bude jako dobar moderan igrač i puno nam od koristi.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 21 feb 2024, 20:07

hurem je napisao/la:
21 feb 2024, 18:34
Izjava prije godinu dana...sve jasno kao dan:
"Optimističan sam i kada je Denis u pitanju. On je izrazio želju da u martu ne bude tu zbog klupskih obaveza, vjerovatno ga i u klubu pritišću da ostane dio njemačke reprezentacije, ali, ponavljam, vjerujem da će se odlučiti za nas.

Nije lako donijeti tu odluku. Kada i bude donesena, onda mora biti donesena srcem, mora se stopostotno identifikovati sa ovom državom kao što je to uradio skoro i Tahirović”, rekao nam je tada Misimović.
Sta ce biti jasno, da je znao kako ce neocekivano rano ispasti s prvenstva i time ne napuniti 21 god. igrajuci za Njemacku?

Btw, ipak mi je drago sto ce igrati za nas. Nemamo ni taj luksuz da ga se odricemo, a s druge strane daleko smo mi od nacije koju odlikuje nekakva principijelnost.

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 21 feb 2024, 20:11

Kako god bice pojacanje kod ove konkurencije koja je tu.Tip je dosao iz Regionallige (4.lige) i u roku par sedmica bio iznenadjenje Bundeslige.Trener Baumgard ga je progurao u U21, ali da odrzi taj nivo treba mu vremena za razvoj, a i pojacala mu je se konkurencija u klubu.Izazov ce biti da ostanu u ligi, ali opet nam moze biti od koristi, jer profil takvog igraca nemamo, box to box je igrac, koji ima instinkt i njuh za gol.Sa novim trenerom mu je krenulo i igra redovno.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 21 feb 2024, 20:22

Cinjenica je da igra za nas jer ga Njemacka ne zove. Cinjenica je i to da je postupio kao ****. I ja sam ne znam dal da reagujem pozitivno na ovo ili ne. Mislim pozitivna je stvar svakako sto je jedno takvo pojacanje doslo. Tek ima 22 godine, standardan je i vjeroatno ce sledece sezone ili one tamo otic u neki bolji klub ako ostane standardan. Zvjezdan Misimovic je uradio isto, jer ga Srbija nije zvala, igro je za mladu njihovu. Tako da ganjat ponos u ovom trenutku nije neka opcija. Nije u pitanju cura koja te nogirala pa da ganjas ponos, nego fudbaler koji moze pomoc tvojoj zemlji da napravi iskorak. Ako se plasiramo sigurno je da ce mu svi ovo oprostit, i da za dvije,tri godine niko nece pricat o ovom

Pored Denisa vidim neki pisu i da nam je amaterski vezni red. Gledajuci nasu repku po imenima uopste nismo losi i trebali bi glat otic na Euro. Nasi igraci uopste ne igraju u losim klubovima. U nasoj grupi je samo Portugal imo kvalitetnije igrace. Problem je najveci nas mentalitet, mjesanje igrace i stalne povrede. Nekad je to i manjak srece i neuigranost. Imas igraca iz Besiktasa, Ajaxa, Fenera u veznom redu, plus Pjanke pa sad i Denis. S druge strane, protivnik kao sto je Luksemrug ima igrace iz 2 svedske lige u veznom redu i pobjede te. Mi sm uvijek imali igrace u solidnim klubovima s kojim bi trebali otic na EURO. Nacija od 3 miliona, 2 u Bosni i 1 u dijaspori, treba da slavi gdje nam igraci igraju s obzirom na broj stanovnika. Hrvatska je u citavoj Evropi jedina iznimka kad je u pitanju broj stanovnika i kvalitet klubova. Mi imamo tu (ne)srecu da su nam komsije pa se stalno poredimo s njima. Sve male zemlje Evrope kao mi su 10 puta gore u fudbalu.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 21 feb 2024, 20:24

Imajednabrigada je napisao/la:
21 feb 2024, 20:04
Horoz je napisao/la:
21 feb 2024, 19:38

Ma kakvi, gledao sam ga zadnja dva kola, opet je onaj stari igra jako dobro, i puno tečnije,gledljivije nego svi nasi veznjaci, čak sad nekako svježije i pokretljivije i ozbiljnije izgleda i od tromog Krunića a ostale da ne pričam.

Ali to sad nije ni važno, toliko ...bitnije je to da ima sve predispozicije da napreduje i bude jako dobar moderan igrač i puno nam od koristi.
Kamo sreće da si u pravu. Iskreno nisam ga gledao od kada je odlučio igratti za Švabe, a ono što sam prije vidio bilo je ispodprosječno, kao i mizerna minutaža koju je dobijao. Ako je zaista napredovao, onda odlično.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 21 feb 2024, 20:25

emir79 je napisao/la:
14 nov 2022, 21:42
Realno nema on teoretske sanse da igra za A nacionalnim tim Njemacke, to su puste zelje. Onomad je i onaj punoglavac iz Leverkusena Anel Dzaka se umislio isto, pa sebi zatvorio vrata Bosne za sva vremena.
Ne moze mu veca promcija za bolje klubove biti U21 Njemacke od naseg A nacionalnim tima. Nikad!
Ovako ce bezveze sebi napraviti proceduru da mora mijenjati sportsko drzavljanstvo, a ovako moze bez prepreka zaigrati.
Ali sacekajmo jos malo, valjda ima mozga.
Moj komentar iz 2022. godine. Od starije garde @DamirT je isto ili slično komentarisao.

Nevjerovatno je koliko ljudi sebi vole zakomplikovati život. A moglo je biti tako jednostavno.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 feb 2024, 08:49

Ne znam jesi li mi smjesniji komentari tipa "izgubili smo ponos" ili "on je igrac za Cvajte".
Ponos vec prezvakana prica, ali Cvajta... kao eto to je neki mizeran rang za nase uslove, a Sporovi iz Turske su olicenje kvalitete i napretka. A sve to vidimo i u reprezentaciji godinama unazad, gdje su nam krivi Vico, PLBiH, Sarajevske balije, sudije, FIFA/UEFA, Ceferin, samo nije nekvalitet nasih igraca i ocajni selektori koji ih pozivaju i jos ocajnije postave igru.

Jedno je istina - napokon vise dijaspore je ponovo tu u reprezentaciji pa se s pravom imamo cemu nadati u skorijoj buducnosti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.