Eh upravo ti to i kazem u prethodnom postu. Tacno mi je krivo sto ne vidim da imamo tu poziciju u timu odnosno cvrstog igraca na toj poziciji. Okej, Julardzija ima potencijala nekad da potpuno postane takav igrac ali sigurno nece kod nas toliko dugo ostat (barem pretpostavljam).AVNOJ je napisao/la: ↑16 feb 2024, 18:44Sam je kriv za to, ako ima slobodu u dovođenju igrača zašto ih je onda toliko nagomilao na tim pozicijama isti profili sa istim razmišljanjem a jedini koji je i mogao nešto prevagnuti je otpisan, mislim na Vrančića ubjeđen sam da je igrač bez straha s obzirom na godine i da je jedini koji je mogao pokušati dati taj rizični pas ili dribling gdje bi se mogle pokrenuti naše akcije.Mourinhokilledbarca je napisao/la: ↑16 feb 2024, 16:18I to nam nesto govori, Rozmanu takodjer.AVNOJ je napisao/la: ↑16 feb 2024, 15:28Koliko god se činilo dobro veliki izbor igrača na istim pozicijama toliko bar po meni to i pretstavlja problem. Sad iz ove utalmice protiv Slobode to što je Rozman rekao da nam se igrači kriju jednostavno igraju u fazonu da je bolje biti bez učinka nego rizikovati i pogrjješiti, jer znaju da se svaka greška dočeka na nož i automtski publika trazi zamjenu i klupiranje.
Isto tako Rozman priča o kosturu ekipe a skoro svaku vidimo velike rotacije igrača ne znam kako on misli da to bude uigrana ekipa ako skoro svaku utakmicu imaš 4 in i 4 out igrača to ne ide ni kod boljih ekipa od naših.
Kako od nas da se traži strpljenje i da istrpimo nekog igrača ako on ne odigra 4-5 utakmica u kontinuiteu.
Iskreno bi volio i protiv lištice da izvede isti sastav kao prošlu utakmicu pa nek gura to svoje šta je zamislio.
Onaj koji se sklanja da ne bi pogrijesio, nije trebao doci u FK Sarajevo. Znam da je pritisak, znam kakav je nas narod, ali ako se s tim ne moze nositi onda ne znam kako ce uopste poceti karijeru na Balkanu. Manje-vise svi navijaci traze isto, samo smo mi malo vise oboljeli pa teze prastamo.
Druga stvar su i naši navijači, najbolji primjer sa Ziljkićem kad drži loptu odma ispada i komentariše se da je melja bezveze zadržava i te gluposti a kad Penaranda to isto radi onda on traži riješenje, nešto pokušava itd....opšte ludilo (ne hvalim niti kudim jednog ili drugog nego sam ih samo uzeo za primjer)
Moja zamjerka Rozmanu i Ibričiću je ta pozicija "desetke" prednjeg veznog ako je već Avramovski morao ici zašto nije došao neko približnog kvaliteta. Ako čemo čekati Mehmedovića onda nije dobro, momak sa tolikom tragedijom u glavi i neigranjem od godinu dana da nam bude riješenje za napadanje Europe i trofeja teško. Bez dobrog igrača na toj poziciji iskoristivost naših najboljih igrača je svedena na minimum.
Kako je to SŠ zamoslio mene isto zanima i sta će na kraju biti ostaje nam vidjeti. Možda nije bilo vrijeme za neko eksperimentisanje, ali iz nekog razloga ekipa misli da je to ispravan potez sve. Vjerovao im ili ne, dajem im podrsku da izgrade taj sistem. Vjerujem koliko je tesko, nije to samo upumpaj novac jer mi nismo Engleska (citaj uredjena zemlja) pa da je to sve regulisano.
Tako da, svaki potez je na njima i sudit cemo im svakako na osnovu rezultata.