FK Sarajevo - Tema za članove

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Re: FK Sarajevo - Tema za članove

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 17 feb 2024, 00:47

AVNOJ je napisao/la:
16 feb 2024, 18:44
Mourinhokilledbarca je napisao/la:
16 feb 2024, 16:18
AVNOJ je napisao/la:
16 feb 2024, 15:28
Koliko god se činilo dobro veliki izbor igrača na istim pozicijama toliko bar po meni to i pretstavlja problem. Sad iz ove utalmice protiv Slobode to što je Rozman rekao da nam se igrači kriju jednostavno igraju u fazonu da je bolje biti bez učinka nego rizikovati i pogrjješiti, jer znaju da se svaka greška dočeka na nož i automtski publika trazi zamjenu i klupiranje.
Isto tako Rozman priča o kosturu ekipe a skoro svaku vidimo velike rotacije igrača ne znam kako on misli da to bude uigrana ekipa ako skoro svaku utakmicu imaš 4 in i 4 out igrača to ne ide ni kod boljih ekipa od naših.
Kako od nas da se traži strpljenje i da istrpimo nekog igrača ako on ne odigra 4-5 utakmica u kontinuiteu.
Iskreno bi volio i protiv lištice da izvede isti sastav kao prošlu utakmicu pa nek gura to svoje šta je zamislio.
I to nam nesto govori, Rozmanu takodjer.
Onaj koji se sklanja da ne bi pogrijesio, nije trebao doci u FK Sarajevo. Znam da je pritisak, znam kakav je nas narod, ali ako se s tim ne moze nositi onda ne znam kako ce uopste poceti karijeru na Balkanu. Manje-vise svi navijaci traze isto, samo smo mi malo vise oboljeli pa teze prastamo.
Sam je kriv za to, ako ima slobodu u dovođenju igrača zašto ih je onda toliko nagomilao na tim pozicijama isti profili sa istim razmišljanjem a jedini koji je i mogao nešto prevagnuti je otpisan, mislim na Vrančića ubjeđen sam da je igrač bez straha s obzirom na godine i da je jedini koji je mogao pokušati dati taj rizični pas ili dribling gdje bi se mogle pokrenuti naše akcije.
Druga stvar su i naši navijači, najbolji primjer sa Ziljkićem kad drži loptu odma ispada i komentariše se da je melja bezveze zadržava i te gluposti a kad Penaranda to isto radi onda on traži riješenje, nešto pokušava itd....opšte ludilo (ne hvalim niti kudim jednog ili drugog nego sam ih samo uzeo za primjer)
Moja zamjerka Rozmanu i Ibričiću je ta pozicija "desetke" prednjeg veznog ako je već Avramovski morao ici zašto nije došao neko približnog kvaliteta. Ako čemo čekati Mehmedovića onda nije dobro, momak sa tolikom tragedijom u glavi i neigranjem od godinu dana da nam bude riješenje za napadanje Europe i trofeja teško. Bez dobrog igrača na toj poziciji iskoristivost naših najboljih igrača je svedena na minimum.
Eh upravo ti to i kazem u prethodnom postu. Tacno mi je krivo sto ne vidim da imamo tu poziciju u timu odnosno cvrstog igraca na toj poziciji. Okej, Julardzija ima potencijala nekad da potpuno postane takav igrac ali sigurno nece kod nas toliko dugo ostat (barem pretpostavljam).

Kako je to SŠ zamoslio mene isto zanima i sta će na kraju biti ostaje nam vidjeti. Možda nije bilo vrijeme za neko eksperimentisanje, ali iz nekog razloga ekipa misli da je to ispravan potez sve. Vjerovao im ili ne, dajem im podrsku da izgrade taj sistem. Vjerujem koliko je tesko, nije to samo upumpaj novac jer mi nismo Engleska (citaj uredjena zemlja) pa da je to sve regulisano.

Tako da, svaki potez je na njima i sudit cemo im svakako na osnovu rezultata.
1946

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 17 feb 2024, 19:46

Sutra ocekujem da nas dodje ovoh 5 milja clanova otprilike i to je to. Ovi ostali aimpatizeri a ne navijaci nece doci sigurno jer im je jos hladno a nije ni derbi nit Evropa. Sta ces tako jr kako je. Al bice oni tu pratiti desavanja na Fb i onda pametovat po komentarima i cekat neki kiks nekog igraca ili ekipe da oaou paljbu po svemu. Klasika

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 17 feb 2024, 19:56

Zato svak' od nas treba prozvat' druga, kolegu, tetka, napomenut', pozvat' na tekmu, ako možeš i počastit', ako ništa jedno - dva djeteta iz mahale za ruku, sutra će dijete tražiti od babe, amidže, dede da ga vodi... drug i ja sjednemo popit kahvu, bašta, sunce, lagano prozivka raje: "biće puno k'o šipak", al' ja ću biti ranije, čuvam ti mjesto... pa nek jedan od 5 dođe elham.

Sarajevo će biti, sve drugo će proći.
šta šta je, je*em ti

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 18 feb 2024, 01:09

luckystrike je napisao/la:
17 feb 2024, 19:56
Zato svak' od nas treba prozvat' druga, kolegu, tetka, napomenut', pozvat' na tekmu, ako možeš i počastit', ako ništa jedno - dva djeteta iz mahale za ruku, sutra će dijete tražiti od babe, amidže, dede da ga vodi... drug i ja sjednemo popit kahvu, bašta, sunce, lagano prozivka raje: "biće puno k'o šipak", al' ja ću biti ranije, čuvam ti mjesto... pa nek jedan od 5 dođe elham.

Sarajevo će biti, sve drugo će proći.

Bravo za to. I ja uvijek povedem neko dijete aa aobom na Sjever i poslije se javi kako hoce opet i da povede druga i tako to ide. Ali djaba to amo mi navijaci koji volimo iz Srca. A ove ostale nemos natjerat da im platis ba sta ti je. Al neka ih nek pametuju po fb i forumu za vrijeme tekme...

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 18 feb 2024, 12:06

FK SARAJEVO: Iliev, Buljubašić, Renan, Penaranda, Hasić, Julardžija, Beganović, Kapetanović, Aničić, Đuričković, Ziljkić

Upravo ono što sam prije par dana napisao. Pravi sastav, da konačno iskoristimo Penu i njegov kvalitet. Kyeremeh ima kartone, a Beganović je isto odličan igrač, pogotovo defanzivni.
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 18 feb 2024, 14:26

Morali smo dati gol do poluvremena kako sam i govorio. Kolektivni poraz cijelog tima i SŠa. Ako ovako nastave nece imati nikakvu podrsku, a mi nazalost opet u krug cemo krenuti nekad na ljeto bojim se.

Nadam se da je ovo nesto za sta ce se iskupiti u iducemnsusretu ali nakon Slobode, sad su se trebali iskupiti.

Steta. Vidjet cemo sta ce bit na kraju.
1946

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 18 feb 2024, 15:39

Odigrali bez ikakve kreativnosti, a meč odlučio potez Beganovića petom koji je servirao loptu Lukiću za 1:0.
Previše se lopta vraća nazad, naša dva vezna, nikakvu kreaciju i prodor prema naprijed nemaju, i ne čudi što Pena i Renan jako teško dobijaju upotrebljive lopte.Sa ovakvom igrom veznjaka nemamo nikakvu šansu za bolje igre, treneri moraju insistirati na ofanzivnoj igri, igri prema naprijed a ne vraćanju lopte CB. Niti Julardžija niti Buljubašić ovom alibi igrom
dodajući unazad i prvom do sebe, ne zaslužuju prvih 11. Imati ovakve igrače naprijed, a igrati ovako defanzivno, je sramota.
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 feb 2024, 15:43

Ne znam šta sam upravo gledao, neki rekreativni meč.
Ovo je užas, horor.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 18 feb 2024, 16:16

Skender je dobro rekao, prepali su pritiskom naša dva DM koja su krenuli sa alibi igrom vraćanja lopte nazad, čime je otupio naš ofanzivni dio, koji nije dobijamo upotrebljive lopte, te je tjerao i Renana i Penu sa se duboko vraćaju da bi došli do lopte. Čak i u tim situacijama nije bilo brzog kretanja ostalih igrača i mogućnosti stvaranja viška igrača i šanse.Izgleda da to ovaj naš Rožman još nije skontao, njemu je bitan posjed pa makar i jalov, jer iako smo imali posjed 60%, ipak smo primili tri gola. Neće biti bolje, dok god ne bude zabranjeno vraćanje lopte nazad, tu je srž problema i trka prema naprijed, umjesto stajanja u mjestu i očekivanju lopte da dođe u noge....

BeYaZ
Kontakt:

Post Postao/la BeYaZ » 18 feb 2024, 16:31

I u tuzli i ovo danas rožmanove greške , opet duge lopte bespotrebna nervoza neka fkt mi više nije jasno šta je . Gubimo 1-0 imaš čitavo poluvrijeme da preokreneš , ti nešta nabijaš lopte čemu to ,zašto se ne igra više od noge do noge ko u prvom dijelu sezone ?

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 18 feb 2024, 17:03

Ne moze se boriti za titule i kupove, ako na utakmici nemas suta skoro cijelu tekmu. Jos uvijek malo utakmica odigrano za konacni sud ali pocetak od jedne slabe utakmice (Sloboda), i jednog horora kojem smo svi svjedocili danas ne obecava dobro.

Ne znam. Treba hladne ovo glave za jedno tri cetiri dana rezonovat.
1946

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 18 feb 2024, 17:36

Simon me razočarao i kao "stručnjak" i kao čovjek.

Ekipa katastrofa. Taktički 0 bodova i to je na dušu treneru, ali i svaki ponaosob je bez pretjeranog žara i volje. Jedino se Renan lomi i Iliev na visini zadatka. Hasić nije loš, ali nije ni on Mesut Ozil.

U svoj bijedi ovo me ako ništa danas malo nasmijalo :D
Red1946 je napisao/la:
18 feb 2024, 12:06
Beganović je isto odličan igrač, pogotovo defanzivni.
šta šta je, je*em ti

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 18 feb 2024, 18:39

Šta reć, ću reć.

1. Ova ekipa ne može igrati bez prednjeg veznog, bez "desetke" nemamo skoro nikakve koristi od naših ponajboljih igrača u napadu evo koliko utakmica nam se ponavlja bezidejnost kad nema Avramovskog u ekipi vratite se unazad lištica, Sloboda, Zrinski, Velež pa sve do Sloge zadnja utakmica na kojoj smo ličili na nešto je Borac na Koševu od tad konstantan pad i katastrofa igra malo smo se vračali protiv Posušja i Gošk ali daleko od realnosti. Iole malo ozbiljnije ekipe nas vrate na fabričke postavke.

2. Poraz Rozmanov i ako ne riješi tu poziciju bit če ih još, meni iskreno nije jasno zašto se odrekao jedinog igrača na toj poziciji i vjerovatno svijestan toga pokušava igrati 4-4-2 pa ko to još igra :crazy:

3. Ponovo miksanje sa igračima nakon 20+ utakmica još uvijek se nezna kostur ekipe ja se evo ne sječam kad smo mi u jednom prelaznom roku dovodili pojačanja koja nam sjede na klupi a standardnih se odricali.

4. Ovakvim pristupom uništit čemo i ono malo kvalitetnih igrača što imamo. Renan ako da 5 golova do kraja prvenstva bit će dobro.

I još jesna nevjerovatna stvar ulazak Anđušića na poziciju beka gdje nakon minute preko te strane primamo gol, volio bi ga pitatita šta je mislio sa njim na toj poziciji jeli to tolika bezidejnost očajnšta več jedini igrač na klupi koji "znaigrati lopte" ti ga staviš na beka da ti prekrene utakmicu i rezultat.
Nevjerovatno.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 18 feb 2024, 23:33

@lucky, Beganović je spasio čist gol u prvom, nažalost napravio je grešku i Lukić je to kaznio. Ovdje su meč trebali riješiti naši asevi u veznom redu, mogli bi pogledati kako ovi škutori kombinuju i daju golove. Bruka je da ova pretplaćena ekipa ne može da pobjedi hebenu Lišticu...

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 19 feb 2024, 20:09

Treba malo smiriti strasti. Istina izgledali smo lose ali polako nije smak svijeta. I sami vidite koliko dusmana ima ovaj klub pocevsi od Kvazi novinara Isanovica i bezobraznog razgpvaranja sa nasim trenerom. Ne sjecam se da je ovako iko ikad razgovarao sa nekim. A pritom se lik izjasnjava ko nas navijac a na profilu mu stoju vucica i slike sa stadiona Rome. Halo majstore uclani se dodji na Kosevo nekad ajedi na tribinu a ne ko novinar samo da mahalas. I onda ostali portali to ne treba ni spominjat svi su jedva cekali kiks. Najvise me brine nasi navijaci koji kad ne znaju sta ce zvizde Penerandi a pritom covjek jedini u prvom pa i u drugom mislim da je imao uspjesne driblinge istina nista bajno ali probava dok ostali igraju alibi igru prvom do sebe nazad. Beganovica su ljudi branili nedavno kako zasluzuje da igra ali Kyeremeh za njega izmislio fudbal al bukvalno. Mulalic mali je trebao ostat a ovaj kreten na poaudbu al to je greska sš. Nikakva promjena trenera nego zasukat rukave napasti slj tekmu pobijediti i nogama i rukama i onda ce se lakse disati. Izaci cemo iz krize abd i ove dusmane usutiti kojima odgovara da se stalno tjeraju treneri i stoji u mjestu. MRA svi od Svetinje! A igraci moraju da shvate i da jedu travu a ne ko curice bez kapitena bez muda sve i jedan... SRCE NA TEREN BA!!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 19 feb 2024, 21:50

Kako god ovo sve bilo.. ali meni se nikako nije svidjalo ovako, meni se čini, "ho-ruk" slanje na posudbe igrace, raskidanje ugovora.. nekako sam se strasio da nece na dobro izaci.. nekako nam se u samo par sedmica "smanjio" broj igrača onih koji su koliko toliko nosili igru Sarajeva. I onda ti ostaje jedan Ziljkic koji je **** van forme, Penaranda kojeg boli neka stvar za klubom, i sto su me svi napali kad sam govorio da polako ali sigurno Renan nije u formi kakvoj zna biti.

**** ne mozemo dovesti jednog recimo Tatomirovica za kojeg znamo da voli klub da ce glavom ici gdje neko ne smije nogom... Pa da ne spominjem mozda Delača bili bi sigurica na golu ako nista, isto voli klub, zna sta taj grb znaci... Pa vise da ne nabrajam...
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 20 feb 2024, 16:56

Kad izgubis logicno nista ne valja. Ali ova ekipa ima potencijala sigurno al treba nesto da ih razdrma izgledaju umorno tromo bezidejno bez energije. Eh sad da li je to nrka nova formacija ili pobjeda neka ili na kraju krajeva ovaj pritisak pa da skontaju da moraju ginut vidjecemo... Sve u svemu od tjeranja nema nista to je valjda svima jasno bar do ljeta...

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 20 feb 2024, 21:07

Ne bih ja ovo ništa ni na ljeto dirao, možda ciljana 2-3 pojačanja i to je sve. Naravno sve diktiraju i odlasci, ali ne bih pravio neke ogromne rezove i promjene. Naravno, uslov treba biti ispunjen a to je CL. Ima u ovoj ekipi dovoljno materijala samo iz njih treba izvuci maximum. Za nadati se da će Rožman to uspjeti, ne jer njega podržavam, prvi sam na anketi glasao da nisam zadovoljan izborom Rožmana i Senijada, prije svega zbog ovog drugog jer sam smatrao da nije dorastao ovom poslu još uvijek.

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 20 feb 2024, 23:19

Ma sto je neko tamo na “otvorenoj” temi napisao. Ako u ova doba 2025. godine ne bude na diobi prvog mjesta tek tada treba pricati o promjeni trenera.

A kritike nakon ove dvije tekme je zasluzio itekako. Igra totalno drukcija od pripremnih i sto je Zagor gore rekao, ho-ruk neka taktika koju ce svaki ozbiljni protivnik lako ugasiti. Svakako to nije nikakva taktika - stoga s razlogom neke je navijace strah, neki bi mijenjali (sto bi naravno bio totalno pogresan potez.

Ne pratimo ga samo mi nego i Mirvic, ne znam zasto ljudi misle da je i njemu ovo okej. Zna on sta znace porazi i lose igre nije glup covjek. Jos sve u nasim rukama, moramo se dozvat i podici samopouzdanje inace ako Sloga namirise krv zaganjat ce nas i donji smo.

Ne mogu sebi ovo opravdat ni eventualnom cinjenicom da ganja Evropu preko Kupa jer je i tu ocajna igra bila - mada Sloboda je vazda nezgodna sarajevskim klubovima.

Idemo lagano, zelim da vjerujem da ih je sad ova utakmica dozvala i da zelja za iskupljenjem ce ih drzat barem iducih pet kola. (Tri kola realnije)
1946

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 21 feb 2024, 10:29

Super je da alj tekme nema naeeg istoka pa imaju fore da se konsoliduju. Samo kod nas su nasi navijaci neprijatelji igracima osim Sjevera koji ne pamtim kad su zvizdali nekome ili nesto. Ne sjecam se da je na Kosevu prosla tekma da izgubimo a da se ne zvizdi nekome. Okej moze jedan igrac ako je bas neko ko se vidno ne trudi ili nesto ali ne mogu nam svi vazda bit krivi od igraca do trenera... Digni nas Rozmane U inat Svima!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, DzemoSmjecanin, tajsamja i 25 gostiju.