ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Begonja
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Begonja » 19 mar 2011, 23:45

Iker C je napisao/la:Federer je čovjek koji je dominirao tenisom jer nije imao konkurencije. Da su Nole i Nadal njegova generacija Federer bi vjerovatno ostao na par Grand slamova i to bi bilo to. To vam je nešto slično kao što su Ferrari i Schumaher dominirali prije 10 godina.
:lol: :lol: :lol: Kakav si ti blento.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 19 mar 2011, 23:49

Novak u finalu IW i od ponedjeljka 2 igrač na ATP Touru.

Treća uzastopna pobjeda na Fedom u zadnjih 2 mjeseca .Ono što treba da zabrine fanove Feda je pobjeda Đokovića u igri u kojoj nije blistao, Novak je imao 19 vinera u cijelom meču no i to je bilo dovoljno za pobjedu nad Federerom.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 19 mar 2011, 23:52

Mister No je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:Posto ne gledam mec moze li mi neko reci kako Fed u trecem setu nije uzeo nijedan svoj servis :roll:
Uzeo je jedan kada je izjednačio na 2:2 u trećem setu
Zar nije fed prvi servirao i odma izgubio servis, pa vratio brejk, pa opet zijanio servis, pa opet vratio brejk 2-2 i onda vishe nishta nije uzeo? :roll:
nema potpisa

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 19 mar 2011, 23:54

Admir_Sa je napisao/la:
Mister No je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:Posto ne gledam mec moze li mi neko reci kako Fed u trecem setu nije uzeo nijedan svoj servis :roll:
Uzeo je jedan kada je izjednačio na 2:2 u trećem setu
Zar nije fed prvi servirao i odma izgubio servis, pa vratio brejk, pa opet zijanio servis, pa opet vratio brejk 2-2 i onda vishe nishta nije uzeo? :roll:
Nije. Uzeo je svoj kod 2:0.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 20 mar 2011, 00:00

Iker C je napisao/la:Federer je čovjek koji je dominirao tenisom jer nije imao konkurencije. Da su Nole i Nadal njegova generacija Federer bi vjerovatno ostao na par Grand slamova i to bi bilo to. To vam je nešto slično kao što su Ferrari i Schumaher dominirali prije 10 godina. Sutra će biti dobar meč i idealno vrijeme da se vidi u kakvoj je formi Nadal. Po meni je Đoković favorit ali mi je Nadal draži.
:lol: :lol: :lol:
Dva finala protiv Murraya, jedno protiv Djokovica, dva protiv Nadala. To je 5 slemova u medjusobnim duelima sa njima.
Onda jedan RG, jedan Wimbledon i jedan AO gdje nije igrao protiv njih, jer nisu stigli ni do polufinala.
To je 8 Slemova, tj. polovina od kako njih dvojica su u strogom vrhu(na vrhu), sto je i vise nego dovoljno za najveceg svih vremena.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 mar 2011, 00:05

retro je napisao/la:
Iker C je napisao/la:Federer je čovjek koji je dominirao tenisom jer nije imao konkurencije. Da su Nole i Nadal njegova generacija Federer bi vjerovatno ostao na par Grand slamova i to bi bilo to. To vam je nešto slično kao što su Ferrari i Schumaher dominirali prije 10 godina. Sutra će biti dobar meč i idealno vrijeme da se vidi u kakvoj je formi Nadal. Po meni je Đoković favorit ali mi je Nadal draži.
Dva finala protiv Murraya, jedno protiv Djokovica, dva protiv Nadala. To je 5 slemova u medjusobnim duelima sa njima.
Onda jedan RG, jedan Wimbledon i jedan AO gdje nije igrao protiv njih, jer nisu stigli ni do polufinala.
To je 8 Slemova, tj. polovina od kako njih dvojica su u strogom vrhu(na vrhu), sto je i vise nego dovoljno za najveceg svih vremena.
Jeste, ali to su bila finala kad su Djokovic, Nadal i Murray imali po 20-21 godinu, a Federer bio u prime time-u sa 25-28 godina. Da su kojim slucajem sva cetvorica vrsnjaci, Djokovic i Nadal bi osvojili i vise nego sto su za sada osvojili, a Federer sigurno ne bi imao 16, vec manje.
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 20 mar 2011, 00:08, ukupno mijenjano 1 put.

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 20 mar 2011, 00:06

MaGiCa je napisao/la:
retro je napisao/la:
Jeste, ali to su bila finala kad su Djokovic, Nadal i Murray imali po 20-21 godinu, a Federer bio u prime time-u sa 25-28 godina. Da su kojim slucajem sva cetvorica vrsnjaci, Djokovic i Nadal bi osvojili i vise nego sto su za sada osvojili, a Feder sigurno ne bi imao 16, vec manje.
Da li si ti normalan? Ovaj Federer kojeg ti gledaš ima 30 godina i dvije bebe pored sebe. A motivacije nema sekunde jer je još prije par godina pokazao da je najbolji svih vremena. Inače su mi tvoji komentari o tenisu mnogo smiješni, merzi me sad da ti tražim postove i detaljnije pobijam.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 20 mar 2011, 00:09

Pa eto, sada Federer vise nije kao nekada, oni su u primetimu a ostatak konkurencije je smijesan i imaju priliku da ga sustignu. Ili se barem priblize. ;)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 20 mar 2011, 00:12

To će biti vječno pitanje šta bi bilo kad bi bilo? Ali kad se objektivno pogleda danas je tenis mnogo napredovao u odnosu na prije 5-10 godina. Očiti primjer za to je Andy Rodick jer je on prije par godina imao samo servis i ništa više. Danas je kompletniji igrač a ima mnogo manje uspjeha nego što je ranije imao.
FEDERER= KLOC

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 mar 2011, 00:15

Begonja je napisao/la: Da li si ti normalan? Ovaj Federer kojeg ti gledaš ima 30 godina i dvije bebe pored sebe. A motivacije nema sekunde jer je još prije par godina pokazao da je najbolji svih vremena. Inače su mi tvoji komentari o tenisu mnogo smiješni, merzi me sad da ti tražim postove i detaljnije pobijam.
Vazi prijatelju, kako ti kazes.
Ja sam smesan, a sta si ti onda?
Ja Federera gledam deset godina i mogu da ti kazem da je od 2008. kad je dobio prave konkurente u Djokovicu i Nadalu u debelom minusu na GS turnirima u susretima sa ovom dvojicom. Sve Gs posle toga je osvojio nakon sto je neko treci eliminisao ovu dvojicu. Federer je drao JCFa, matorog Agassija, Roddicka, Safina i Hewitta i tako je stvorio mit o nepobedivosti. Kad je dobio pravu konkurenciju, uzeo je ukupno 4 GSa od 13 mogucih. Toliko o tome.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 20 mar 2011, 00:16

Pa imat ce i Djokovic 27 godina, vidjecemo koliko i sta ce osvojiti. Al opet ne kontam ljude koji Djokovica stavljaju u isti rang sa Federerom, haloo ba :roll: :roll:
nema potpisa

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 20 mar 2011, 00:17

Roger je najveci igrac svih vremena i ne vidm zasto ga neki osporavaju i koriste se nekim kondicionalom,kada govore o njegovim uspjesima.

Mrsko mi je pisati i ponavljati sve ono sto se vec zna,a onaj koji ga je gledo lako ce shvatiti zasto je najveci...

ukratko...

POETRY IN MOTION

ROGER FEDERER - SIMPLY THE BEST

P.S.

Novak nastavlja odlicnu seriju i protiv Nadala u finalu, imat ce priliku da jos jednom pokaze da je spreman da preuzme prvo mjesto...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 20 mar 2011, 00:18

Iker C je napisao/la:To će biti vječno pitanje šta bi bilo kad bi bilo? Ali kad se objektivno pogleda danas je tenis mnogo napredovao u odnosu na prije 5-10 godina. Očiti primjer za to je Andy Rodick jer je on prije par godina imao samo servis i ništa više. Danas je kompletniji igrač a ima mnogo manje uspjeha nego što je ranije imao.
Šta bi rekao za Ljubičića, taj ima više uspjeha sad sa 39 godina, nego prije? Ili npr. Soderlinga koji je proigrao u 27. godini.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 20 mar 2011, 00:18

Admir_Sa je napisao/la:Pa imat ce i Djokovic 27 godina, vidjecemo koliko i sta ce osvojiti. Al opet ne kontam ljude koji Djokovica stavljaju u isti rang sa Federerom, haloo ba :roll: :roll:

nikad Đoković neće imati titula koliko ih Fedex ima...
FORZA MARŠAL !!!

Arnel.S
Kontakt:

Post Postao/la Arnel.S » 20 mar 2011, 00:20

Nadal - Del Potro - 6:4 6:4
Djokovic - Federer - 6:3 3:6 6:2

Sutra musko finale od 21h na SportKlubu

Sto se tice zena u 19h Wozniacki - Bartoli na Eurosportu.

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 20 mar 2011, 00:21

MaGiCa je napisao/la:Kad je dobio pravu konkurenciju, uzeo je ukupno 4 GSa od 13 mogucih.
Ili kad ga je tijelo izdalo? Sampras hodati nije mogao sa 27 godina.

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 20 mar 2011, 00:24

Begonja je napisao/la:
Iker C je napisao/la:To će biti vječno pitanje šta bi bilo kad bi bilo? Ali kad se objektivno pogleda danas je tenis mnogo napredovao u odnosu na prije 5-10 godina. Očiti primjer za to je Andy Rodick jer je on prije par godina imao samo servis i ništa više. Danas je kompletniji igrač a ima mnogo manje uspjeha nego što je ranije imao.
Šta bi rekao za Ljubičića, taj ima više uspjeha sad sa 39 godina, nego prije? Ili npr. Soderlinga koji je proigrao u 27. godini.
Izuzetci koji potvrđuju pravilo, ne bih se složio da sada ima više uspjeha ipak je Ljubičić 2004 uzeo medalju u dublu na Olimpijadi i čini mi se 2006 Davis cup. Kada je Federer dominirao Gaudio je igrao finale RG to govori na kom je nivou tenis bio u odnosu na danas.
FEDERER= KLOC

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 mar 2011, 00:27

Admir_Sa je napisao/la:Pa imat ce i Djokovic 27 godina, vidjecemo koliko i sta ce osvojiti. Al opet ne kontam ljude koji Djokovica stavljaju u isti rang sa Federerom, haloo ba :roll: :roll:
Ja ga ne stavljam, samo kazem da je Federer od tih 16 GSa uzeo bar 6-7 bez ikakve konkurencije.
Takodje, njegovi rezultati su drasticno pali od kada su Djokovic i Nadal postali svetski jaki igraci.
Nista vise, nista manje. I ja smatram Federera za najboljeg svih vremena.

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 20 mar 2011, 00:30

Nole dominira - 17/0 na hardu! :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 mar 2011, 00:31

Begonja je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Kad je dobio pravu konkurenciju, uzeo je ukupno 4 GSa od 13 mogucih.
Ili kad ga je tijelo izdalo? Sampras hodati nije mogao sa 27 godina.
Sampras je osvajao GS sa 31om godinom. Na USO 2002e je imao 31u godinu. Toliko o tome.
Sampras samo nije znao da igra na sljaci i malo je losiji bio na sporom betonu. Za brzu travu i HC je apsolutni kralj bio.
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 20 mar 2011, 00:35, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.