Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la alemsa » 15 feb 2024, 20:21

Surreal je napisao/la:
15 feb 2024, 20:19
Puma je napisao/la:
15 feb 2024, 20:08
Kad izlazi novi album Jale Brata ?

Izleti mi na tiktoku neka stvar sa tog albuma, Rosalia, mogla bi biti beton.
sutra prvi dio seta na kojoj je Jala glavni, a nešto kasnije drugi dio sa Bubom u glavnoj ulozi.
Trebalo bi odma biti na spotify jel? Da poslusam :)

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 feb 2024, 20:26

alemsa je napisao/la:
15 feb 2024, 20:21
Surreal je napisao/la:
Puma je napisao/la:
15 feb 2024, 20:08
Kad izlazi novi album Jale Brata ?

Izleti mi na tiktoku neka stvar sa tog albuma, Rosalia, mogla bi biti beton.
sutra prvi dio seta na kojoj je Jala glavni, a nešto kasnije drugi dio sa Bubom u glavnoj ulozi.
Teaser izlazi sutra samo
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 feb 2024, 20:28

19vendetta87 je napisao/la:
15 feb 2024, 20:26
alemsa je napisao/la:
Surreal je napisao/la:

Teaser izlazi sutra samo

teaser je već vani, sutra izlazi prvi dio albuma - baš me zanima šta su uradili, jer ih već dugo nema na društvenim mrežama, vjerujem da će goriti.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 15 feb 2024, 20:31

LegendKiller je napisao/la:
15 feb 2024, 18:54
RollMan je napisao/la:
15 feb 2024, 17:45

Još je gora situacija sa finansijskog aspekta, rs godinama parazitira na ekonomskim motorima koji pokrecu Bosnjaci ,milijarde godisnje bi nam ostajale da nemamo uteg zvani rs na sebi i grozomoran budzetski aparat koji oni imaju,a mi direktno osjetimo, ista stvar kroz porez koji se u hb hz ne plaća, a milione uzimaju sebi nazad iz budzeta
ovo je glupa priča i bez ikakvog osnova, to je jednom jedan analitičar izvalio i svi ponavljaju kao papagaji. Kada se sve sabere i oduzme, ili što bi rekli stavi na papir, ta priča da FBIH finansira RS je niđe veze. RS neće finanijski nikad propasti pod ovim trenutnim okolnostima. Također, te floskule da hbhz ne plaća porez, ne stoje baš. To je onako pitko za bošnjačko uho, volimo mi to da čujemo, kao mi njih plaćamo, oni ne plaćaju porez, ali ljudi moji to nije istina. Neću reći da hbhz ne vara kod poreskih obračuna, ali to rade bh firme, ne treba se lagati. Uostalom pošto ovdje prodaješ sda spiku, direktor federalne inspekcije je sda hadzija ajdinović, raspitaj se zašto nije uradio nešto po tom pitanju pa nam javi. To što vlada fbih daje više para hzhb-u nego što bi trebalo ima istine, ali to je do bošnjačkih političara, to je radila sda a radi i trojka.
Šta priča bez osnova, pa kladionica je jedina institucija u BiH uz vjerske institucije koja ne plaća PDV, jel tebi to normalno?? A 1.7 milijardi smo uplatili u iste prošle godine, a znamo svi odakle je 90% kladionica u BiH...jel bila rtv taxa na računu za struju SAMO i isključivo SAMO u kantonima sa Bošnjačkim predznakom?! Druže to su milioni KMova van državne ili federalne kase nazovi to kako god hoces..sto se tiče finansiranja RS-a ne znam sta je govorio koji analitičar ali sirove brojke fino kazu koliko se para od poreza uplati u federaciji a koliko u rs-u, iz toga se formira budzet, i tu je odnos 4:3 odnos uplaćenog federacija/rs, a pare se podijele skoro pola pola tako da..

Ovdje je rješenje radikalno a neko ga je napisao, fbih se treba i mora odvojiti od rsa ako hocemo EU i NATO put i normalnu državu
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 feb 2024, 20:42

Surreal je napisao/la:
15 feb 2024, 20:28
alemsa je napisao/la:

Teaser izlazi sutra samo

teaser je već vani, sutra izlazi prvi dio albuma - baš me zanima šta su uradili, jer ih već dugo nema na društvenim mrežama, vjerujem da će goriti.
Nadam se da su samo njih dvojica na albumu, eventualno neki regionalni muzicari, ono sa strancima kao na zadnjem albumu im je teski promasaj bio.
Samo 3 pjesme sa albuma presle 3 miliona pregleda na yt
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 feb 2024, 20:54

Kajzer10 je napisao/la:
15 feb 2024, 19:37
Ne znam kakve veze imaju nadleznosti predsjednistva sa tim problemom. Cinjenica je da su clanovi predsjednistva oznaceni sa etnickim predznakom, nije u pitanju clan 1,2 i 3, nego clan iz reda ovog i onog naroda. Da je po ustavu jeste, ali ustav ima ravno 10 stranica i ostala je masa stvari naopako.

Posteno nije i da je obrnuto, kukali bi Bosnjaci jednako.
Naravno da je naopako, pa ko bi recimo pri zdravoj pameti potpisao da ti se 49% države zove ''Republika Srpska'' i da ima ovakvu vrstu autonomije? To je milijardu puta gore od nekog predsjednika, to i još dosta stvari, mogu nabrajati do sutra.
Mnogo stvari nije u redu ali je tako potpisano od strane ratnih lidera i to je trenutno na snazi.
Bošnjaci svakako imaju mnogo više razloga da kukaju, vrlo malo stvari je pošteno ovdje.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 15 feb 2024, 21:44

MortemHz je napisao/la:
15 feb 2024, 19:20
LegendKiller je napisao/la:
15 feb 2024, 18:59
Judd je napisao/la:
15 feb 2024, 18:51
Jedini kojima smeta DF su ove Čovićeve pudlice aka birat ćemo hrvatskog člana predsjedništva iz 3 kantona.
kada tada bošnjaci će skontati, da su im 2 zadnja mandata ŽK možda i najveća političa greška u zadnjih 100 godina, veća čak i od onog ne glasanja za 6 buktinju 45. Zato Husaga Čišić ima neku uličicu gore na Breki, a centar grada pun nekakivh likova koji nisu ni lizalo zaslužili.
Moraš shvatiti da ne ne glasa po etničkom principu, to je uvod u fašizam i još more ostalih stvari. Za predsjednika BiH iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda glasaju svi građani Federacije kako je i propisano dejtonskim sporazumom što su i Hrvati prvi potpisali. HDZ narativ je da predsjednici predstavljaju narode i to apsolutno nigdje ne postoji u ustavu, oni predstavljaju državu. Problem su fašističke, separatističke stranke. Također i oni koji kradu, lažu, petljaju i ostalo. Ne mogu biti problem oni koji zagovaraju da smo svi jednaki i da svi vrijedimo isto. Imaš nivoe vlasti koji se biraju po tom principu i dejton je jasan oko toga, predsjedništvo to nije.
Hrvati su doživjeli toliku katastrofu pod HDZ-om da je to nevjerovatno. U par kantona gdje su većina ne vlada Komšić, Izetbegović, Amerikanci ili vanzemaljci već direktno oni. Za to vrijeme si dobio narod koji polako nestaje, udio recimo novoređenih je oko 9% a na popisu ih je bilo preko 15%.
Hmm....
Ovo liči baš na SDA govor. Demografski BIH je u nestajanju. Izašli su podaci za 2023.godinu. Za Federaciju broj rođenih 15.670 /umrlih 19.750. Sve županije /kantoni imaju negativni priraštaj,izuzev ZHK koji broji 56 više rođenih u odnosu na umrle. Najveći minus ima TK cca - 850,USK cca - 750. Čak je i Sarajevski kanton u minusu što je stvarno neobično, glavni grad sjedište svih institucija, studentski grad koji stalno dovlači nove grupe ljudi iz kantona SBK, BPK i ostalih. Dakle jedini plus je u ZHK u kojem je na vlasti HDZ. Tako da ne stoji nimalo ta neka katastrofa. Kako ćemo onda ovo ostalo nazvati. Podaci sa kantone sa hrvatskom većinom su još povoljniji u odnosu na kantone u centru države, iz razloga što određeni broj rođenih iz sredina koje se nalaze uz granicu tipa Grude, Posušje, Ljubuški, Neum, Livno se zbog blizine i boljih uvjeta porađa u Hrvatskim bolnicama. Ta statistika se jasno može vidjeti kad se uspoređuju podaci rođenih i prvašića. U većini kantona kao npr TK, SBK, BPK, SK broj prvašića je manji od broja rođenih što je i logično zbog iseljavanja dok je u ZHK, HNK, K10 ta razlika prvašića i rođenih puno manja iz razloga jer u podacima broja rođenih nema onih koji su rođeni u HR a idu u škole u BIH.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 15 feb 2024, 21:51

15 feb 2024, 20:42
Surreal je napisao/la:
15 feb 2024, 20:28

Teaser izlazi sutra samo

Nadam se da su samo njih dvojica na albumu, eventualno neki regionalni muzicari, ono sa strancima kao na zadnjem albumu im je teski promasaj bio.
Ma prošlo je njihovo , ide lagani pad ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 15 feb 2024, 22:16

15 feb 2024, 20:42

Nema stranih, Elena i Medico na jednoj pjesmi.

Pregledi na yt nisu više mjerilo, slabo ko više sluša muziku tu.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 15 feb 2024, 22:23

Bljuvotina od muzike, realno.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 15 feb 2024, 22:38

Ni ja ih ne volim, nit ih slušam, ali draze mi je njih čuti nego crvenu jabuku i sličnu bljuvotinu

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 15 feb 2024, 22:41

Al redovni su sa albumima sto jest jest, Jalini albumi 2019. i 2021. godine, i zajednicki album prosle godine. Mislio sam da sljedeci ide sljedece godine, jer izbacuju u neparnim godinama. :D
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Licniznanstvenik
Kontakt:

Post Postao/la Licniznanstvenik » 15 feb 2024, 22:42

ko su ovi futavci?
zar i ti sine Ivane!?

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 15 feb 2024, 22:52

JayCatwright je napisao/la:
15 feb 2024, 22:38
Ni ja ih ne volim, nit ih slušam, ali draze mi je njih čuti nego crvenu jabuku i sličnu bljuvotinu
Crvena jabuka je bljuvotina , zbog čega ?

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 15 feb 2024, 23:08

VensanKasel je napisao/la:
15 feb 2024, 22:52
Crvena jabuka je bljuvotina , zbog čega ?
Dječije pjesmice

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 15 feb 2024, 23:22

Sad ce te napast jugonostalgicari i komunjare i rec da se u Jugi slusala najbolja muzika na svijetu :rol:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 feb 2024, 23:26

numanumaye23 je napisao/la:
15 feb 2024, 22:19
[url=https://posti
slika
Sta se to logujes sa oba, da raja pomisli da se ne radi o jednom liku :mrgreen:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 15 feb 2024, 23:33

alemsa je napisao/la:
15 feb 2024, 23:26
numanumaye23 je napisao/la:
15 feb 2024, 22:19
[url=https://posti
slika
Sta se to logujes sa oba, da raja pomisli da se ne radi o jednom liku :mrgreen:
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Yebo majku , svaki dan ga neko zakuca :rol: :rol: :rol:

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 15 feb 2024, 23:59

Slatinash_7 je napisao/la:
15 feb 2024, 20:31

Šta priča bez osnova, pa kladionica je jedina institucija u BiH uz vjerske institucije koja ne plaća PDV, jel tebi to normalno?? A 1.7 milijardi smo uplatili u iste prošle godine, a znamo svi odakle je 90% kladionica u BiH...jel bila rtv taxa na računu za struju SAMO i isključivo SAMO u kantonima sa Bošnjačkim predznakom?! Druže to su milioni KMova van državne ili federalne kase nazovi to kako god hoces..sto se tiče finansiranja RS-a ne znam sta je govorio koji analitičar ali sirove brojke fino kazu koliko se para od poreza uplati u federaciji a koliko u rs-u, iz toga se formira budzet, i tu je odnos 4:3 odnos uplaćenog federacija/rs, a pare se podijele skoro pola pola tako da..

Ovdje je rješenje radikalno a neko ga je napisao, fbih se treba i mora odvojiti od rsa ako hocemo EU i NATO put i normalnu državu
kada smo kod PDV-a nema tu šta biti normalno ili nenormalno, ako je zakon propisao da se plaća, mora se plaćati, plaćanja PDV-a niko ne može biti oslobođen. Ako su kladionice obveznici PDV-a moraju ga i platiti, ako nisu naravno da neće plaćati. Dalje, vidim da nemaš pojma, jer da imaš znao bi da i mnoge druge djelatnosti nisu u PDV sistemu, npr. osiguravajuća društva, kada uplatiš policu ne plaćaš na nju PDV. Zakon tako propisao.
Kada je u pitanju klađenje, pokušava se nešto drugo oporezovati, a to je samo klađenje, odnosno uplate, naravno hdz je protiv, ali ima i za to lijeka, prestaneš se kladiti i riješiš problem, vrlo jednostavno.
O kakvim sirovim brojkama pričaš, postoji vrlo jednostavna formula po kojoj se računa koliko kome ide para od PDV-a. Pare se ne dijele pola pola već, 62-34, plus brčko oko 4%, plus imaš dio koji ide za državne institucije. Mada đaba tebi objašnjavati kada ne razumiješ.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.