Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

nerkolfc
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la nerkolfc » 15 feb 2024, 17:28

Venom je napisao/la:
15 feb 2024, 17:24
Dobra mu je ta prica za bosnjackom nacionalnom drzavom. Realno to je sustina SDA politike (jos od 1993 kad su nam poceli uvodit islamizam uz aminovanje Tuđmana, Karadzica i drugih) da naprave svoj privatni begovat na 23%. Glup je ili zlonamjeran onaj ko misli da bi takvo nesto moglo opce i opstat, a kamoli bit normalna i prosperitetna drzava. To bi bio definitivni kraj za Bosnjake. Samo me zanima ko bi nam onda bio kriv za vlastitu propast, ovako su nam krivi Srbi, Hrvati, USA, EU. Samo su nam Hamas, Turska i Iran po volji. Zato treba istaknuti da je odlazak SDA u opoziciju nesto najbolje sto se moglo desit Bosnjacima u zadnjih 100 godina.
Ovo je totalna glupost realno. SDA ima toliko lpših stvari da apsolutno nema potrebe lagati na njih.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 15 feb 2024, 17:33

Kajzer10 je napisao/la:
15 feb 2024, 17:09

Ima DF kao najbliza alternativa. :lol:
Radikalno šupljiranje :mrgreen:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 15 feb 2024, 17:44

Kajzer10 je napisao/la:
Te radikalne stranke ne prolaze nigdje dobro, zasto bi ovdje.

DF su SDAovci koji vole popiti :D
it's football day

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 15 feb 2024, 17:45

numanumaye22 je napisao/la:
15 feb 2024, 16:10

Zvuci grubo na prvu, ali mislim da bi drzava normalnije funkcionisala. Ovako imas ljude koji ne zele tu biti, cim udjes u RS sve je kao druga drzava, ko u Srbiji, na cirilici, samo nije na papiru. Pa ljudi imaju svoju policiju i sudstvo. :rol:
Još je gora situacija sa finansijskog aspekta, rs godinama parazitira na ekonomskim motorima koji pokrecu Bosnjaci ,milijarde godisnje bi nam ostajale da nemamo uteg zvani rs na sebi i grozomoran budzetski aparat koji oni imaju,a mi direktno osjetimo, ista stvar kroz porez koji se u hb hz ne plaća, a milione uzimaju sebi nazad iz budzeta
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 feb 2024, 18:21

Baboon je napisao/la:
15 feb 2024, 17:44
Kajzer10 je napisao/la:
Te radikalne stranke ne prolaze nigdje dobro, zasto bi ovdje.

DF su SDAovci koji vole popiti :D
Vise locu ovi SDA muslimani. DFovci deru klempu ali manje piju.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 15 feb 2024, 18:32

DF je bošnjački AFD
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 feb 2024, 18:37

Dvije najodvratnije face u našoj zemlji su Begić i Mešalić.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 15 feb 2024, 18:51

Jedini kojima smeta DF su ove Čovićeve pudlice aka birat ćemo hrvatskog člana predsjedništva iz 3 kantona.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 15 feb 2024, 18:54

RollMan je napisao/la:
15 feb 2024, 17:45

Još je gora situacija sa finansijskog aspekta, rs godinama parazitira na ekonomskim motorima koji pokrecu Bosnjaci ,milijarde godisnje bi nam ostajale da nemamo uteg zvani rs na sebi i grozomoran budzetski aparat koji oni imaju,a mi direktno osjetimo, ista stvar kroz porez koji se u hb hz ne plaća, a milione uzimaju sebi nazad iz budzeta
ovo je glupa priča i bez ikakvog osnova, to je jednom jedan analitičar izvalio i svi ponavljaju kao papagaji. Kada se sve sabere i oduzme, ili što bi rekli stavi na papir, ta priča da FBIH finansira RS je niđe veze. RS neće finanijski nikad propasti pod ovim trenutnim okolnostima. Također, te floskule da hbhz ne plaća porez, ne stoje baš. To je onako pitko za bošnjačko uho, volimo mi to da čujemo, kao mi njih plaćamo, oni ne plaćaju porez, ali ljudi moji to nije istina. Neću reći da hbhz ne vara kod poreskih obračuna, ali to rade bh firme, ne treba se lagati. Uostalom pošto ovdje prodaješ sda spiku, direktor federalne inspekcije je sda hadzija ajdinović, raspitaj se zašto nije uradio nešto po tom pitanju pa nam javi. To što vlada fbih daje više para hzhb-u nego što bi trebalo ima istine, ali to je do bošnjačkih političara, to je radila sda a radi i trojka.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 15 feb 2024, 18:59

Judd je napisao/la:
15 feb 2024, 18:51
Jedini kojima smeta DF su ove Čovićeve pudlice aka birat ćemo hrvatskog člana predsjedništva iz 3 kantona.
kada tada bošnjaci će skontati, da su im 2 zadnja mandata ŽK možda i najveća političa greška u zadnjih 100 godina, veća čak i od onog ne glasanja za 6 buktinju 45. Zato Husaga Čišić ima neku uličicu gore na Breki, a centar grada pun nekakivh likova koji nisu ni lizalo zaslužili.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 15 feb 2024, 19:01

Bosnjacima u sve diraj, samo nemoj u hrvatskog clana predsjednistva. :lol:

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 15 feb 2024, 19:09

LegendKiller je napisao/la:
15 feb 2024, 18:59
Judd je napisao/la:
kada tada bošnjaci će skontati, da su im 2 zadnja mandata ŽK možda i najveća političa greška u zadnjih 100 godina, veća čak i od onog ne glasanja za 6 buktinju 45. Zato Husaga Čišić ima neku uličicu gore na Breki, a centar grada pun nekakivh likova koji nisu ni lizalo zaslužili.
Tvoj mozak je procijeđen u centrifugi štovatelja UZPa, jasno se vidi

Komšić pobjeđuje direktno zbog katastrofalne politike HDZa koja je raselila pola Hercegovine u Irsku i Austriju. I sad kad fali HDZ Hrvata da glasaju, daj da biramo člana predsjednšitva iz 3 kantona. Pa toga nema ni u Burkini Faso. Samo osoba krnjih mentalnih sposobnosti može zagovarati taj princip i tvrditi da smo mi zapravo krivi. Ne kontam šta smo trebali uraditi? :rol:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 15 feb 2024, 19:12

15 feb 2024, 18:54
Uostalom pošto ovdje prodaješ sda spiku, direktor federalne inspekcije je sda hadzija ajdinović, raspitaj se zašto nije uradio nešto po tom pitanju pa nam javi. To što vlada fbih daje više para hzhb-u nego što bi trebalo ima istine, ali to je do bošnjačkih političara, to je radila sda a radi i trojka.
ne prodajem sda spiku , već političku faktorgrafiju , na čelu te nazovi inspekcije može sjedit ajatolah lično ,ali dole ne smije prismrdit nikakva inspekcija jer tu nikada nije zagazila čizma vojnika ARBiH(dakle sigurnosni razlozi pod a). Demokracija , porezi i sve ostale pizdarije postoje tamo gdje je zagazio i bosanski vojnik.
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 15 feb 2024, 19:13

Ne postoje HDZ Hrvati. Postoje Hrvati i niko od njih ne glasa za Komsica.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 15 feb 2024, 19:16

Kajzer10 je napisao/la:
15 feb 2024, 19:13
Ne postoje HDZ Hrvati. Postoje Hrvati i niko od njih ne glasa za Komsica.
ovo je mislim približno 100% istina , i oni naaaajliberalniji i slobodnomisleći emancipovani hrvati iz Tuzle i Sarajeva , su idalje prije svega Hrvati,i glasaju za Čovića ili koga već isturi HDZ , za Komšića vjerovatno samo žena glasa

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 feb 2024, 19:20

15 feb 2024, 18:59
Judd je napisao/la:
Moraš shvatiti da ne ne glasa po etničkom principu, to je uvod u fašizam i još more ostalih stvari. Za predsjednika BiH iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda glasaju svi građani Federacije kako je i propisano dejtonskim sporazumom što su i Hrvati prvi potpisali. HDZ narativ je da predsjednici predstavljaju narode i to apsolutno nigdje ne postoji u ustavu, oni predstavljaju državu. Problem su fašističke, separatističke stranke. Također i oni koji kradu, lažu, petljaju i ostalo. Ne mogu biti problem oni koji zagovaraju da smo svi jednaki i da svi vrijedimo isto. Imaš nivoe vlasti koji se biraju po tom principu i dejton je jasan oko toga, predsjedništvo to nije.
Hrvati su doživjeli toliku katastrofu pod HDZ-om da je to nevjerovatno. U par kantona gdje su većina ne vlada Komšić, Izetbegović, Amerikanci ili vanzemaljci već direktno oni. Za to vrijeme si dobio narod koji polako nestaje, udio recimo novoređenih je oko 9% a na popisu ih je bilo preko 15%.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 15 feb 2024, 19:37

Ne znam kakve veze imaju nadleznosti predsjednistva sa tim problemom. Cinjenica je da su clanovi predsjednistva oznaceni sa etnickim predznakom, nije u pitanju clan 1,2 i 3, nego clan iz reda ovog i onog naroda. Da je po ustavu jeste, ali ustav ima ravno 10 stranica i ostala je masa stvari naopako.

Posteno nije i da je obrnuto, kukali bi Bosnjaci jednako.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 15 feb 2024, 19:46

Jel vam fakat politika interesantna?
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 15 feb 2024, 20:08

Kad izlazi novi album Jale Brata ?

Izleti mi na tiktoku neka stvar sa tog albuma, Rosalia, mogla bi biti beton.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 feb 2024, 20:19

Puma je napisao/la:
15 feb 2024, 20:08
Kad izlazi novi album Jale Brata ?

Izleti mi na tiktoku neka stvar sa tog albuma, Rosalia, mogla bi biti beton.
sutra prvi dio seta na kojoj je Jala glavni, a nešto kasnije drugi dio sa Bubom u glavnoj ulozi.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.