BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DamirT
Kontakt:

Re: BiH - Ukrajina (21. Mart 2024.)

Post Postao/la DamirT » 11 feb 2024, 22:54

19vendetta87 je napisao/la:
11 feb 2024, 22:45
https://www.klix.ba/sport/nogomet/milos ... /240211114

Al' ga Savo i Miske zadaju po minhenskim kafanama :bih:
Valja ostati u formi pred baraz. Jos kad im Dzeko dodje... :bih:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 11 feb 2024, 23:04

KarlMarx je napisao/la:
08 feb 2024, 21:09
Ako selektor zna šta radi, mora biti svjestan da protiv Ukrajine ne smijemo se otvoriti, jer ako se otvorimo dat ćemo im njihovo najjače oružje u ruke, a to su kontranapadi i brza krila.

Mi u ovoj utakmici trebamo postaviti bunker. Izaći u formaciji 3-5-1-1 ili 3-6-1 i čekati svoju priliku preko kontranapada. Iskoristi Gazibegovića lijevo i Dedića desno, i pokušati postići pogodak.

Jedina razumna formacija.

———-Vasilj—————

Dedić-Ahmedhodžić——-Barišić——Kolasinac—-Gazibegobic
——————-Tahirovic—krunic———CMF—————
————————————Rahmanovic/Hajradinovic————-

————————————Džeko/Demirovic———————-

Izuzetno poštujem Džeku, njegov doprinos i sve, ali bih počeo u vrhu sa Demirovicem, a Džeku uveo zadnjih 20 minuta, kao i Pjanića, jer sve vise od tog mislim da će biti mučenje i mazohizam. Ali naravno da se neće odlučiti selektor za ovo, jer neće vjerovati biologiji i nauci nego će se nadat čudu da Džeko i Pjanić na dan utakmice imaju opet po 25-26 godina.
Demirović nam treba zbog povremenog presinga, trčanja i brze tranzicije u smislu direktnog pasa za špica kao (Porsche/targetman), Džeko sa 38 godina je prespor u toj kombinaciji, ali ako se stavi na lijevo krilo napravit će se rupa u defanzivi, i usporit tranzicija jer on nije taj koji treba da vuce loptu.
Dok ti sastavljaš taktiku, sekiraš se i mozgaš za selektora on s Misketom u Minhenu pije i pjeva :D

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 11 feb 2024, 23:48

Samo veselo i opusteno :mrgreen:

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 12 feb 2024, 00:14

Dok Bošnjo psuje, sekira se, smišlja taktiku i sastave, sveto srpsko trojstvo na čelu saveza (Zvjezdan, Savo i Vico) živi i uživa na vaš račun i smije vam se u lice. Može im se. I ja bih na njihovom mjestu 😃

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 12 feb 2024, 00:17

ElimGarak je napisao/la:
12 feb 2024, 00:14
Dok Bošnjo psuje, sekira se, smišlja taktiku i sastave, sveto srpsko trojstvo na čelu saveza (Zvjezdan, Savo i Vico) živi i uživa na vaš račun i smije vam se u lice. Može im se. I ja bih na njihovom mjestu 😃
Inace, Bošnjo je bio bolji kad je bio selektor. Hadzibegic nakon preuzimanja reprezentacije isao u Austriju, Italiju, Francusku i Tursku da se upozna sa igračima :rol:

Edit: Isao je i u Dubai da posjeti Pjanića
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 feb 2024, 00:18

Sprema se Savo za Zvezde granda. To prvenstvo uzimamo. :bih:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 12 feb 2024, 00:28

DamirT je napisao/la:
12 feb 2024, 00:18
Sprema se Savo za Zvezde granda. To prvenstvo uzimamo. :bih:
Tacnije, Nikad nije Kasno.

Uknaac
Kontakt:

Post Postao/la Uknaac » 12 feb 2024, 00:30

Ma mi smo Cirkus od reprezentacije a nije ni čudo kad se zna ko je sve na čelu Saveza.

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 12 feb 2024, 09:50

Po meni ima igrača koji su igrali ranije, a nisu pozivani, što što su se oprostili, drugo što je bilo boljih. Ali mislim da bi se trebalo razmisliti da ih se zovne da budu u krugu igrača ako zatreba, ipak imaju iskustvo igranja jakih utakmica i baraža. To su: Višća, Bešić, Đurić, Šunjić, Bičakčić i Zukanović (Vranješ otpada zbog poznatih razloga). Ja koliko znam da igrač mora doći ako ga se pozove a igra u klubu (neovisno što se oprostio), što nijedan selektor neće raditi (jeste Sušić jedino sa Spahićem za Izrael).
Glory Glory Man United

ElimGarak
Kontakt:

Post Postao/la ElimGarak » 13 feb 2024, 09:10

Svoje dobre Bošnjane s ovog foruma pozdravlja Savo:

https://www.klix.ba/sport/nogomet/sta-s ... /240212070

On nema vremena za nekakvo seciranje igrača, pravljenje taktike, formacije i slične gluposti koje skraćuju život. Nema vremena ni za selektorske brige, šta će njemu to u životu? Pametan. Vama to prepušta jer zna da ste vi patrioti. Čovjek ode da izmamura koji dan. Valja mu doći sebi nakon partijanja i pijanstva s Misketom u Minhenu od para NSBiH...

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 13 feb 2024, 11:05

ElimGarak je napisao/la:
13 feb 2024, 09:10
Svoje dobre Bošnjane s ovog foruma pozdravlja Savo:

https://www.klix.ba/sport/nogomet/sta-s ... /240212070

On nema vremena za nekakvo seciranje igrača, pravljenje taktike, formacije i slične gluposti koje skraćuju život. Nema vremena ni za selektorske brige, šta će njemu to u životu? Pametan. Vama to prepušta jer zna da ste vi patrioti. Čovjek ode da izmamura koji dan. Valja mu doći sebi nakon partijanja i pijanstva s Misketom u Minhenu od para NSBiH...
Ova matrica moze doci samo od zelenih, isti sablon. :) od svega toga vi se uhvatili samo za jednu noc u kafani, pa vama vase Bosnje idu partijati u pola priprema, pred bitne tekme, nakon tekmi, a sada je problem sto je Savo u svoje slobodno vrijeme izasao. Sta bi mi bez prepametnih Bosnja...

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 13 feb 2024, 14:08

moreno123 je napisao/la:
11 feb 2024, 18:01
KarlMarx je napisao/la:
08 feb 2024, 21:09
Ako selektor zna šta radi, mora biti svjestan da protiv Ukrajine ne smijemo se otvoriti, jer ako se otvorimo dat ćemo im njihovo najjače oružje u ruke, a to su kontranapadi i brza krila.

Mi u ovoj utakmici trebamo postaviti bunker. Izaći u formaciji 3-5-1-1 ili 3-6-1 i čekati svoju priliku preko kontranapada. Iskoristi Gazibegovića lijevo i Dedića desno, i pokušati postići pogodak.

Jedina razumna formacija.

———-Vasilj—————

Dedić-Ahmedhodžić——-Barišić——Kolasinac—-Gazibegobic
——————-Tahirovic—krunic———CMF—————
————————————Rahmanovic/Hajradinovic————-

————————————Džeko/Demirovic———————-

Izuzetno poštujem Džeku, njegov doprinos i sve, ali bih počeo u vrhu sa Demirovicem, a Džeku uveo zadnjih 20 minuta, kao i Pjanića, jer sve vise od tog mislim da će biti mučenje i mazohizam. Ali naravno da se neće odlučiti selektor za ovo, jer neće vjerovati biologiji i nauci nego će se nadat čudu da Džeko i Pjanić na dan utakmice imaju opet po 25-26 godina.
Demirović nam treba zbog povremenog presinga, trčanja i brze tranzicije u smislu direktnog pasa za špica kao (Porsche/targetman), Džeko sa 38 godina je prespor u toj kombinaciji, ali ako se stavi na lijevo krilo napravit će se rupa u defanzivi, i usporit tranzicija jer on nije taj koji treba da vuce loptu.
Druze kako ti mislis da mi njih dobijemo ako se ne otvorimo i ne napadnemo ih od prve minute? Bez obzira na njihova brza krila jedini nacin da ih dobijes je da im ne das disati od prve minute i da das gol. Mi imamo losu tranziciju i spore igrace koji bi to trebali raditi u formaciji koju ti zagovaras, a ne znamo ni ganjati rezultat. Sve i da se zatvorimo i ugusimo krilo oni imaju dobre sutere koji je mogu potegnut sa distance( Malinovsky, Zincenko, Stepanenko)..
Sve razumijem druže, ali razilaze nam se filozofije, meni je sigurnije da ne primimo gol, jer ofanzivnu snagu nemamo baš, pa bih drugačije pristupio. Razumijem ja i tebe, i opasnosti sa distance, ali bih prije dao šansu šutevima sa distance nego kontrama 2 na 1 ili 3 na 2 ili slično. Ne znači ni ti da si u krivu, ne znači ni ja da sam u pravu, evo razmišljamo, obojica želimo najbolje reprezentaciji, a na kraju dana nećemo ni ja ni ti postaviti ekipu već selektor. Uglavnom, vidjet ćemo kako to izgleda u martu. Sretno nam!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 13 feb 2024, 15:50

mjesec do okupljanja pred najbitnije tekme u zadnje vrijeme, atmosfera na odlicnom nivou.
selektor pjeva po kafanama, kleca na aerodromima dan poslije derneka.
Alfa i omega u repki, ili ti ga, popularni Miske, se prerusava u svecenike.
Bez pritiska i samo opusteno, svakako izjavise da i liga nacija sluzi samo za "neko novo" uigravanje, ne znam vise koga i za sta uigravaju:-).
Po izboru, tj. po prihvatanju prijateljskih u junu, vidi se da niko i ne pomislja na prolaz u barazu:-)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 13 feb 2024, 20:48

https://x.com/BHlive_official/status/17 ... 75809?s=20
Izgleda da bi mogao Amf igrati
Smrso je
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 13 feb 2024, 22:16

NoDi80 je napisao/la:
13 feb 2024, 20:48
https://x.com/BHlive_official/status/17 ... 75809?s=20
Izgleda da bi mogao Amf igrati
Smrso je
Kakav pas, nevjerovatan je na nozi.

Bez njega mi tesko znamo smislit akcije, mada protiv Ukraine treba gledat da se zatvorimo i zbog toga bi ja Pjanica cuvao za drugo poluvrijeme ako nam bude trebala lopta u nogama.

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 15 feb 2024, 01:06

Slucajno mi video dosao u recommended i reko hajde da pogledam jos jednom. Ono sto svako moze vidjeti jeste to da su u nasem veznom redu prisutna tri chokera i mentalna patuljka Krunic, Cimirot i Pjanic. Mogucnost da isti trio drzi vezni red protiv Ukrajine je velika, sto bi po meni bilo ravno samoubistvu. Najbitnije ce biti kako se nosimo sa ofanzivnim potencijalom Ukrajine kroz vezni red, a za to bi bar po meni jedini siguran starter bio Krunic. Ostala dva igraca zavise od pristupa i nacina igre, ali je cinjenica da nam treba kompaktan i trkacki raspolozen vezni red za sta Pjanic, kojeg Savo istice kao lidera, godinama nije sposoban, a Cimirot bar po meni nepouzdan. Krunicu dodati Hajradinovica? Basica? Tahirovica? Koga god, samo da je neka svjeza krv, jer trenutni "lideri" koji su godinama tu nisu uspjeli dobiti bitnu utakmicu od 15.10.2013.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 15 feb 2024, 07:54

RajvoSA03 je napisao/la:
15 feb 2024, 01:06

Slucajno mi video dosao u recommended i reko hajde da pogledam jos jednom. Ono sto svako moze vidjeti jeste to da su u nasem veznom redu prisutna tri chokera i mentalna patuljka Krunic, Cimirot i Pjanic. Mogucnost da isti trio drzi vezni red protiv Ukrajine je velika, sto bi po meni bilo ravno samoubistvu. Najbitnije ce biti kako se nosimo sa ofanzivnim potencijalom Ukrajine kroz vezni red, a za to bi bar po meni jedini siguran starter bio Krunic. Ostala dva igraca zavise od pristupa i nacina igre, ali je cinjenica da nam treba kompaktan i trkacki raspolozen vezni red za sta Pjanic, kojeg Savo istice kao lidera, godinama nije sposoban, a Cimirot bar po meni nepouzdan. Krunicu dodati Hajradinovica? Basica? Tahirovica? Koga god, samo da je neka svjeza krv, jer trenutni "lideri" koji su godinama tu nisu uspjeli dobiti bitnu utakmicu od 15.10.2013.
Jedini način na koji možemo parirati Ukrajini je da se parkira autobus ispred našeg gola, molio Bogu da će da imaju loš dan i da nekim čudom zabijemo gol iz kontra napada. Ostalo sve je u domenu naučene fantastike. I toga trebamo da budemo svjesni...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 feb 2024, 11:53

RajvoSA03 je napisao/la:
15 feb 2024, 01:06

Logicno da su mentalni patuljci kad niko od te trojice ne trci u veznom redu. Samo hoce loptu i da se dodaju. To u danasnjem fudbalu nece nikad proci, taman da igras protiv Moldavije. Mora se naci neki igrac u vezi koji je trkac, a ne da poslije pola sata jedva hoda. Cimirot nesto ko i pokusava, ali dzaba kad nikad nije bio neki veliki kvalitet.

Ja bi poceo bez Pjanica. Znamo ko je i sta je, ali nije to onaj Pjanic iz Juvea, vec UAE-a. Ako budemo imali pozitivan rezultat ili bili u egalu, uvesti ga zadnjih pola sata da nesto pokusa. Gore obavezno 2 napadaca (vjerovatno Dzeko i Demirovic). Ako se bude pocelo sa jednim, odmah mozemo upisati poraz.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 feb 2024, 12:29

DamirT je napisao/la:
15 feb 2024, 11:53
Logicno da su mentalni patuljci kad niko od te trojice ne trci u veznom redu. Samo hoce loptu i da se dodaju. To u danasnjem fudbalu nece nikad proci, taman da igras protiv Moldavije. Mora se naci neki igrac u vezi koji je trkac, a ne da poslije pola sata jedva hoda. Cimirot nesto ko i pokusava, ali dzaba kad nikad nije bio neki veliki kvalitet.

Ja bi poceo bez Pjanica. Znamo ko je i sta je, ali nije to onaj Pjanic iz Juvea, vec UAE-a. Ako budemo imali pozitivan rezultat ili bili u egalu, uvesti ga zadnjih pola sata da nesto pokusa. Gore obavezno 2 napadaca (vjerovatno Dzeko i Demirovic). Ako se bude pocelo sa jednim, odmah mozemo upisati poraz.
Pjanic sigurno da treba da udje sa klupe i vjerujem da ce i moci pomoci. Od pocetka nema smisla jer ima snage samo za nekih pola sata ozbiljnog fudbala. Cimirot i Krunic, za njih vec znamo koliko (ne)znaju i samo bi jedan od njih 2 smio startati, sa dvojicom vec imas dva mentalna patuljka koji ce ocekivati od Tahirovica ili Basica da preuzmu odgovornost u veznom redu a oni da tu i tamo odigraju po koji kratki pas ili da vrate golmanu ili odbrani.

Hajradinovic treba da starta kao ofanzivni vezni, iako sam siguran da kao ni do sada nece opravdati povjerenje, dosta biljeda izdanja ali je u dobroj formi trenutno i mora igrati.

Stoga je manje/vise jedino logicno rjesenje: Tahirovic/Basic - Pjanic/Krunic/Cimirot - Hajradinovic // ali posto poznajemo nase dosadasnje selektore ukljcujuci i savu, sigurno da ce startati minimum dvojica od ovog gore navedenog trojca.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 15 feb 2024, 12:41

Kakav Cimirot nije igrao od decembra pitanje je da li ce igrati do baraza uopste
Pored Krunica, Tahirovica, Pjanica pa i Sarica i Loncara koju su u dobroj formi ne vidim razlog da on igra
Pjanic jednu utakmicu igrao ali ovi ostali igraali su 3,4
Loncar zabio 5 golova i 2 asistencije u 6 utakmica od 13 januara
Saric dobar 7 utakmica odigrao od 10 januara
Pjanic asistencija neku noc
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 15 feb 2024, 12:58, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Arnelv52 i 74 gosta.