FK Sarajevo - Tema za članove

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo - Tema za članove

Post Postao/la MortemHz » 14 feb 2024, 16:11

Bilo pa prošlo, treba se sad okrenuti Širokom Brijegu. Da ih pokušamo uzeti, publika sigurno neće razočarati. Volio bi da bude 10K ali vjerovatno je realni broj oko 7-8K, vidjet ćemo. Što se tiče ekipe, nadam se da je Simon vidio šta nije valjalo na Tušnju i da će se to promijeniti sad na Koševu.

Igraj bordo-bijeli!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BeYaZ
Kontakt:

Post Postao/la BeYaZ » 14 feb 2024, 16:42

Najviše mi smeta ova naša "igra" na strani , neka bespotrebna nervoza neke duge lopte i onda zadnjih 10 minuta ko nešto igraš pritisak vršiš baš loše to izgleda. Kući je skroz druga priča , zašto ne znam ...

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 14 feb 2024, 18:49

fks74 je napisao/la:
14 feb 2024, 16:07
Imali smo 2 gola prednosti, zato je on onako ležerno pucao penal. Treba ga kazniti za to ali izbaciti ga iz ekipe, zo se ne slažem nikako.
Ako je i ako SŠ utvrdi, a to oni ipak najbolje znaju, da li je bio ozbiljan sa onim šutem ili ne. Siguran sam da neće ni Rožman ni Ibričić neće dozvoliti da se tako neko prema igri odnosi.
1946

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 14 feb 2024, 18:51

BeYaZ je napisao/la:
14 feb 2024, 16:42
Najviše mi smeta ova naša "igra" na strani , neka bespotrebna nervoza neke duge lopte i onda zadnjih 10 minuta ko nešto igraš pritisak vršiš baš loše to izgleda. Kući je skroz druga priča , zašto ne znam ...
Ni meni to nije jasno. Prije jbt bilo obrnuto na Kosevu se useru sto zbog pritiska sto zbog drugih stvari, pa igrali dobro u gostima, a sad obrnuto.
1946

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 14 feb 2024, 22:28

Previše rotacija u ekipi, od tri ključne pozicije na kojima bi se trebala zasnivati naša igra svaku utakmicu počinju trojica drugih a niti jedan od njih nije onaj pravi kakav na treba prema naprijed. Julardžija, Buljubašić pa i Mustafić dobro to rade defanzivno ne znam dali smo i jedan gol primili kroz sredinu od kad je Julardžija tu bilo iz kontri ili postavljenih napada uvijek nekako preko tih protivničkih krila ili naših bekova i sad vidimo da je Rozman tu nešto mjenjao i samo još gore vidjet čemo sljedeču kako če to izgledati.
Po.memi još veći problem je igra prema naprijed pogotovo kad mi idemo sa postavljenim napadom Julardžija ili ko već nema kome loptu da.preda, tu ko igra tog prednjeg veznog jednostavno se nevidi i onda njihova sva riješenja su duge/ visoke lopte prema krilima ili centralnom napadaču gdje od takvih lopti nema nikakve koristi i to tako bezidejno izgleda kao da su se juče sastali. Naši najbolji igrači su napadači a mi njihove kvalitete ne koristimo ni 30% sve što urade je individualno nemamo tog igrača kojinče im dati smislenu loptu, loptu u prostor, dupli pas.
Zato meni nije jasno zašto nakon odlaska Avramovskog nije došao takav tip igrača jer ovo nevodi nigdje. Koliko god mi ovde hvalili/kritikovali Avramovskog sa njim smo i stvarali šanse nekako se dolazilo do gola jest da se on nafulo i griješio možda je trebao ići ali na takvu poziciju dovesti igrače koji po pola godine nisu odigrali utakmicu gdje nikakve alternative nemaš, po meni katastrofa.
Bez prave "desetke" vrlo malo koristi cemo imati od Renana, Penerande, Hasića kao naših najboljih igrača a zbog bekova i izmišljanja pozicija primati luzerske golove.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 15 feb 2024, 00:41

AVNOJ je napisao/la:
14 feb 2024, 22:28
Previše rotacija u ekipi, od tri ključne pozicije na kojima bi se trebala zasnivati naša igra svaku utakmicu počinju trojica drugih a niti jedan od njih nije onaj pravi kakav na treba prema naprijed. Julardžija, Buljubašić pa i Mustafić dobro to rade defanzivno ne znam dali smo i jedan gol primili kroz sredinu od kad je Julardžija tu bilo iz kontri ili postavljenih napada uvijek nekako preko tih protivničkih krila ili naših bekova i sad vidimo da je Rozman tu nešto mjenjao i samo još gore vidjet čemo sljedeču kako če to izgledati.
Po.memi još veći problem je igra prema naprijed pogotovo kad mi idemo sa postavljenim napadom Julardžija ili ko već nema kome loptu da.preda, tu ko igra tog prednjeg veznog jednostavno se nevidi i onda njihova sva riješenja su duge/ visoke lopte prema krilima ili centralnom napadaču gdje od takvih lopti nema nikakve koristi i to tako bezidejno izgleda kao da su se juče sastali. Naši najbolji igrači su napadači a mi njihove kvalitete ne koristimo ni 30% sve što urade je individualno nemamo tog igrača kojinče im dati smislenu loptu, loptu u prostor, dupli pas.
Zato meni nije jasno zašto nakon odlaska Avramovskog nije došao takav tip igrača jer ovo nevodi nigdje. Koliko god mi ovde hvalili/kritikovali Avramovskog sa njim smo i stvarali šanse nekako se dolazilo do gola jest da se on nafulo i griješio možda je trebao ići ali na takvu poziciju dovesti igrače koji po pola godine nisu odigrali utakmicu gdje nikakve alternative nemaš, po meni katastrofa.
Bez prave "desetke" vrlo malo koristi cemo imati od Renana, Penerande, Hasića kao naših najboljih igrača a zbog bekova i izmišljanja pozicija primati luzerske golove.
Znalo se cesto primjetiti kad Avram/Vrancic udju i tacno su doprinosili ono sto se u momentu trazilo. Jedan ofanzivo, drugi defanzivno. Fakat mi je zao sto nemamo jednog ili drugog ipak u timu. Ali nadam se da ce na kraju to biti mozda ispravna odluka.
1946

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 15 feb 2024, 03:01

Pazi druže, pojedini naši navijači su u fazonu čim ga ja Rozman prekrižio odma nevalja, ko ga hebe, završio sa ozbiljnim nogometom i te gluposti.
Niko da malo analizira našu igru od prije par mjeseci sa igračem na toj poziciji eto bio je Avramovski pa pogledaj utakmice koje je počinjao svaka je imala smisla u svakoj smo bili zadovoljni igrom nekad manje rezultatom ali igra i konstantno stvaranje prilika je uvjek bilo.
Protiv borca je obe počeo i jednu bi dobili da nije bilo one lakrdije, Velež, Zrinski na Koševu, pa derbi, Tuzla u gostima, cak i u lištici smo predobro igrali možda je on i fulao ali smo stvarali šanse, pa i hebenu Zvijezdu si riješavao sa pola snage u prvom poluvremenu. Da se razumijemo svi ja ne branim niti žalim za Avramovskim igrač ko igrač takvih je prošlo i proći če kroz klub koliko hočeš ali sam.mislio da če doći neko ako ne bolji onda barem približnog kvaliteta kao on.
Ovako sad imamo hrpu igrača istog profila od kojih jedan ili dvojica igraju na svojim pozicijama a ostalim se izmišljaju ili od napadača pravimo prednje vezne ili krila bekove i gdje smo se doveli???
DA NAM SE PROTIV DRUGOLIGAŠA IGRAČI SAKRIVAJU OD LOPTE.

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 15 feb 2024, 09:53

Nema potrebe za pricama kako sad nista ne valja odjednom. Sjetimo se da smo sa Rozmanom kuci nadigrali Zrinjski 90 min pa i Borac u BL a kuci sa Borcem falilo par igraca ali opet solidna predstava. To su dvijr najjace ekipe i nadigrao si ih. S tim da si ostale pobjedjivao i uzimao bodove derbi i velez itd. Nije nista crno los dan se desi i tek je pocetak polako. Pa Borac prvo kolo od zelje izgubi 2 0 i sve je izgledalo prelose pa ljudi poslije doduse uz pomoc sudija al opet dobise sve a taj zeljo nikad losiji. Tako da ne moze se tako gledati. Mozda ova tekma bude prekretnica i tjt. U gostima sno losiji to je cinjenica jer nemamo nekih igraca koji imaju nasu DNK i da se ne boje gdje god dodju ali i to ce polako nadoci. Rozman zna sta radi i treba pustiti covjeka a ne samo kontru pucati radi mahallanja. Otjerao sve i neka je. Po meni Kyeremeh daleko bolji od Beganovica prema naprijed doduse prema nazad je ispadao malo ali popravit ce to Rozman ali prema naprijed u drugom pol uradio vise nego Beganovic za 15 tekmi. O radovicu i Durakovicu ne treba pricat kolilo su losi obojica. Mali Kapetanovic nije idealan al bar je mlad i ima potencijal. Moramo istrpiti igrace ljudi dragi. Sjecam se uvijek Istoka retardiranog i psovanja Buljubasicu protiv Sloge prvo kolo a poslije ispade mali veliki potencijal. Da ne pricano o psovanju Šahi Dalu Traki Pidri Sabanu itd ne mozemo tako. Ali opet ne mozes nikome zabraniti da pise i na stadionu radi sta zeli ali mi vecina moramo biti normalni i ako je nrkad lose opet pruziti aplauz a ne odma zvizdat i psovat na svaki los potez. Previse mi ocekujemo sad jer au mediji napumpaii kako mi imamo najvise para i jer smo Sarajevo realno. A i ostali ulazu odma tu blizu nas i nije to velika razlika osim sto se mi najvise pratimo. Ali svi zato u Nedjelju na Kosevo. Vrijeme idealno nadam se bar 8 k..

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 15 feb 2024, 10:00

Naš osnovni problem je ofanzivni vezni, jer ova igra sa trojicom defanzivni orijentiranim igračima Jula, Buljubašić, Matanović, Mustafić, Krdžalić neće nam donijeti prevagu u meču, od ovih pet samo dva mogu biti istodobno na terenu. Treći vezni ofanzivni mora biti Pena, jer je tehnički daleko najbolji igrač i jer ima i dribling, trk i osjećaj za prostor, nije sebičan, može podvaliti loptu Renanu i igrati poziciju "pakera"i kao takav bi bio puno iskorišteniji nego kao krilo. Na krilo staviti Ziljkića, zamjena Anđušić, desno Hasić kojem bi pomogao kao bočni Kyremah. Valjda će i Rožman shvatiti da ovo dosada nema kreacije u igri, po čemu je Sarajevo bilo uvijek poznato, i u ex Yu.
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 15 feb 2024, 14:38

Mourinhokilledbarca je napisao/la:
14 feb 2024, 15:59
Jedva sam cekao da pocnu tekme da mozemo ovdje pisati. Ne mozes na drugoj temi normalno diskutovat sto od ubacenih elemenata sto od iskonskih nepoznavaoca fudbala.

Idalje mislim da sve ide po planu SŠa, prolaz (tanak) u kupu je svejedno ispunjen cilj. To sto bi neki htjeli da nalon dvije sedmice priprema s Rozmanom odmah nabijemo Slobodu 5:0 je van svakog razuma.

Sloboda je vazda bila nezgodna sarajevskim klubovima. Nevazno za trenera i igrace. Jednostavno to je tako.

Samo treba gledati da dodjemo do cilja, a ne kako.

Ja bih sad odmah potpisao da sve do kraja pobjedimo 1:0, a da uzmemo titulu. Dok je drugima bitno da bude i titula i pobjede po dva tri razlike minimum. Sto je u najmanju ruku Sci-fi.
Bravo za komentar. Glwdam na drufoj temi vec ubaceni elementi prave nemir i celaju neki kiks da krene lavina i prica o smjeni trenera. Naravno nasi simpatizeri kluba nasjefaju na to po ko zna koji put. Rozman ce biti tu pa makar izgubili sve do kraja eto tako nek se zna. Pa nek sad pisu sta hoce. Ova tema je super jer konacno mozes sa nekim razumnim pricati ko prati nogomet i voli nas klub iskreno a ne sammo da sjedi i mahala negativno jer mu je dosadno... Pozz

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 15 feb 2024, 15:46

raspisali ste se moram slobodan dan uzeti da prelistam :)

Sabrija na centru protiv lištice, omjer nam je s njim 9-1-0.

Svi u napad, jedan je Hase!
šta šta je, je*em ti

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 15 feb 2024, 21:08

luckystrike je napisao/la:
15 feb 2024, 15:46

Ma da je Ognjen Valjić moramo ih riješiti već u prvom poluvremenu.

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 15 feb 2024, 23:25

AVNOJ je napisao/la:
15 feb 2024, 21:08

Neugodan nam je Siroki vazda bio na Kosevu. Ne pamtim kad smo ih uzeli ono glat... Sjeca li se neko?

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 16 feb 2024, 00:00

AVNOJ je napisao/la:

Bitno je do poluvremena to rijesiti jer ce se oni jos ucvrsnuti ako im ne damo gol, mozda ce cak ici i na kontranapade.
1946

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 16 feb 2024, 10:55

nisam baš optimističan da će se išta riješiti u prvom dijelu, ali opet ne sumnjam da svi bodovi ostaju u Sarajevu.
šta šta je, je*em ti

BeYaZ
Kontakt:

Post Postao/la BeYaZ » 16 feb 2024, 11:14

Riki10HZ je napisao/la:
15 feb 2024, 23:25
AVNOJ je napisao/la:

Neugodan nam je Siroki vazda bio na Kosevu. Ne pamtim kad smo ih uzeli ono glat... Sjeca li se neko?
Finale kupa 2019 :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 feb 2024, 15:13

BeYaZ je napisao/la:
16 feb 2024, 11:14
Riki10HZ je napisao/la:
15 feb 2024, 23:25
AVNOJ je napisao/la:

Finale kupa 2019 :D
Kući igramo odlično, omjer nam je 7 1 1. Ovaj poraz je bio protiv Sloge prije nego što će Rožman doći.
Situacija nije baš idealna ali mislim da ćemo na mišiće pobijediti.
Igra protiv Slobode je bila baš očajna, valjda se neće puno odraziti na posjetu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 16 feb 2024, 15:28

Koliko god se činilo dobro veliki izbor igrača na istim pozicijama toliko bar po meni to i pretstavlja problem. Sad iz ove utalmice protiv Slobode to što je Rozman rekao da nam se igrači kriju jednostavno igraju u fazonu da je bolje biti bez učinka nego rizikovati i pogrjješiti, jer znaju da se svaka greška dočeka na nož i automtski publika trazi zamjenu i klupiranje.
Isto tako Rozman priča o kosturu ekipe a skoro svaku vidimo velike rotacije igrača ne znam kako on misli da to bude uigrana ekipa ako skoro svaku utakmicu imaš 4 in i 4 out igrača to ne ide ni kod boljih ekipa od naših.
Kako od nas da se traži strpljenje i da istrpimo nekog igrača ako on ne odigra 4-5 utakmica u kontinuiteu.
Iskreno bi volio i protiv lištice da izvede isti sastav kao prošlu utakmicu pa nek gura to svoje šta je zamislio.

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 16 feb 2024, 16:18

AVNOJ je napisao/la:
16 feb 2024, 15:28
Koliko god se činilo dobro veliki izbor igrača na istim pozicijama toliko bar po meni to i pretstavlja problem. Sad iz ove utalmice protiv Slobode to što je Rozman rekao da nam se igrači kriju jednostavno igraju u fazonu da je bolje biti bez učinka nego rizikovati i pogrjješiti, jer znaju da se svaka greška dočeka na nož i automtski publika trazi zamjenu i klupiranje.
Isto tako Rozman priča o kosturu ekipe a skoro svaku vidimo velike rotacije igrača ne znam kako on misli da to bude uigrana ekipa ako skoro svaku utakmicu imaš 4 in i 4 out igrača to ne ide ni kod boljih ekipa od naših.
Kako od nas da se traži strpljenje i da istrpimo nekog igrača ako on ne odigra 4-5 utakmica u kontinuiteu.
Iskreno bi volio i protiv lištice da izvede isti sastav kao prošlu utakmicu pa nek gura to svoje šta je zamislio.
I to nam nesto govori, Rozmanu takodjer.
Onaj koji se sklanja da ne bi pogrijesio, nije trebao doci u FK Sarajevo. Znam da je pritisak, znam kakav je nas narod, ali ako se s tim ne moze nositi onda ne znam kako ce uopste poceti karijeru na Balkanu. Manje-vise svi navijaci traze isto, samo smo mi malo vise oboljeli pa teze prastamo.
1946

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 16 feb 2024, 18:44

Mourinhokilledbarca je napisao/la:
16 feb 2024, 16:18
AVNOJ je napisao/la:
16 feb 2024, 15:28
I to nam nesto govori, Rozmanu takodjer.
Onaj koji se sklanja da ne bi pogrijesio, nije trebao doci u FK Sarajevo. Znam da je pritisak, znam kakav je nas narod, ali ako se s tim ne moze nositi onda ne znam kako ce uopste poceti karijeru na Balkanu. Manje-vise svi navijaci traze isto, samo smo mi malo vise oboljeli pa teze prastamo.
Sam je kriv za to, ako ima slobodu u dovođenju igrača zašto ih je onda toliko nagomilao na tim pozicijama isti profili sa istim razmišljanjem a jedini koji je i mogao nešto prevagnuti je otpisan, mislim na Vrančića ubjeđen sam da je igrač bez straha s obzirom na godine i da je jedini koji je mogao pokušati dati taj rizični pas ili dribling gdje bi se mogle pokrenuti naše akcije.
Druga stvar su i naši navijači, najbolji primjer sa Ziljkićem kad drži loptu odma ispada i komentariše se da je melja bezveze zadržava i te gluposti a kad Penaranda to isto radi onda on traži riješenje, nešto pokušava itd....opšte ludilo (ne hvalim niti kudim jednog ili drugog nego sam ih samo uzeo za primjer)
Moja zamjerka Rozmanu i Ibričiću je ta pozicija "desetke" prednjeg veznog ako je već Avramovski morao ici zašto nije došao neko približnog kvaliteta. Ako čemo čekati Mehmedovića onda nije dobro, momak sa tolikom tragedijom u glavi i neigranjem od godinu dana da nam bude riješenje za napadanje Europe i trofeja teško. Bez dobrog igrača na toj poziciji iskoristivost naših najboljih igrača je svedena na minimum.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot], misstianopenaldo, OzmoodPinglewood, robertkosar, TheTruth34, zagorski i 51 gost.