Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

soko
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la soko » 14 feb 2024, 21:42

Haha pa citavo ti vrijeme govorim o tim stvarima
Under the tax law, most small businesses (sole proprietorships, LLCs, S corporations and partnerships) can deduct 20% of their income on their taxes.Jan 5, 2024
Tax deductions
Eto recimo imas income 200k, oduzmi 20%, tvoj taxable income je 160k, onda koristis tax brackets da platis taxu.
Znaci ako je isti tax deduction, isti tax bracket kako mozes dobiti vise para. Mozda si prije imao vise stvari koji se stavljo, alat, odjeca, radnici, auto. Sve to oduzmes od income da smanjis taxable income i samim tim spustis se u manji tax bracket.
Al nije ni to bitno, bitno je da prosjecni ljudi, znaci radnicka klasa ne dobije vise love nazad kao sto si htio da kazes.
Nema veza, u pravu si ne trebamo vise u ovome. Zivio

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 14 feb 2024, 21:43

nemojte uopće plaćati radite na crno
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 14 feb 2024, 21:45

Konačno jedan amer na forumu koji zna ono o čemu piše, a ne naglaba u prazno :salut:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 feb 2024, 22:09

soko je napisao/la:
14 feb 2024, 21:42
Haha pa citavo ti vrijeme govorim o tim stvarima
Under the tax law, most small businesses (sole proprietorships, LLCs, S corporations and partnerships) can deduct 20% of their income on their taxes.Jan 5, 2024
Tax deductions
Eto recimo imas income 200k, oduzmi 20%, tvoj taxable income je 160k, onda koristis tax brackets da platis taxu.
Znaci ako je isti tax deduction, isti tax bracket kako mozes dobiti vise para. Mozda si prije imao vise stvari koji se stavljo, alat, odjeca, radnici, auto. Sve to oduzmes od income da smanjis taxable income i samim tim spustis se u manji tax bracket.
Al nije ni to bitno, bitno je da prosjecni ljudi, znaci radnicka klasa ne dobije vise love nazad kao sto si htio da kazes.
Nema veza, u pravu si ne trebamo vise u ovome. Zivio
Nisam to htio da kazem, to sto si dobijao nazad, po dijetetu itd. je sasvim drugo. Vidis da si pogresno svatio, ja je svake godine platim. Taxu mozes manipulisati kao LLC ali ne mozes previse, jer te onda mogu opaliti po usima za svaku godinu.

To sto si gore postavio je proposal kao korekcija od Trumpove tax reforme, koliko sam upratio, jel zvanicno?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 feb 2024, 22:38

Pogba je napisao/la:
14 feb 2024, 21:02
Centre forward je napisao/la:
14 feb 2024, 20:30
sljivo je napisao/la:
14 feb 2024, 20:12
kako ti ocitavaju potrosnju?
Nisam u mogućnosti sad, moram pogledat' sat, i stanje na njemu. Al' da nešto nije OK, nije, to deff.
Instaliraj m-EPBiH aplikaciju i unesi s racuna podatak o broju mjernog mjesta (ili tako nesto) pa prati. Ja sam tada provjerio sat misleci da nije bilo ocitano kako treba, ali bilo je ok ocitano. Ne znam sad da li je princip i dalje da ne ocitavaju svaki put nego jedno preskoce pa na drugom kompenziraju, ali opet to je bas bio abnormalan skok.
Meni je bilo zadnja dva mjeseca tako, odjendom racuni 90-100 KM, a ne grijem se na struju, nego toplane, i ulozim reklamaciju, dodju da provjere i kazu kolega im pogrijesio i pogresno pisao potrosnju, a fazon sto nije samo meni nego cijelom ulazu izgleda :damn:

Ne kontam sto ne ide daljinsko ocitanje, umjesto da salju nekoga.

Jer mi je prije dolazilo po 40-50 KM sad odjednom na 90-100, pa ce kao poslati drugi racun sad.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 feb 2024, 23:19

... :zzz:
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 15 feb 2024, 00:10, ukupno mijenjano 2 puta.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 14 feb 2024, 23:23

Skontao sam ja soku, a ti nisi skontao da ja nemam sestru.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 14 feb 2024, 23:25

:rol:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 feb 2024, 23:26

JayCatwright je napisao/la:
14 feb 2024, 23:23
Skontao sam ja soku, a ti nisi skontao da ja nemam sestru.
Lol
Sorry sestra od forumasa, prenesi i njemu :mrgreen:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 14 feb 2024, 23:30

VensanKasel je napisao/la:
14 feb 2024, 19:56
soko je napisao/la:
14 feb 2024, 19:51
VensanKasel je napisao/la:
14 feb 2024, 19:31

Ništa zlonamjerno , ali je li vas dvojica zaboravljate naše riječi ili onako stavljate engleske riječi ? :D
Brate, ja zivim vec 32 godine vani. Od 91-92 otisao Njemacku, stari radio tamo prije rata. Od 98 u Americi, dugo vremena zivio sam, u drustvu amera, ono sto sa starcima i burazom preko telefona popricam. Sad imam nase raje, zena nasa pa pricamo nas. Ove neke rijeci ne znam na nasem da bude iskren..middle class i tako to. Mozda i znam al se ne mogu sjetiti u tom trenutku
Najbolji mogući potez si napravio što si otišao iz odvratne i pogane Njemačke , nikad ne bi tamo napravio karijeru kao što si u SAD napravio . Ma simpatičan mi taj mix što pišete , boli vas qrac živite američki san . Ima li beskućnika kod tebe ?
Ne bi vjerovatno napravio sigurno da je ostao u Njemackoj, ali ne bi ni otisao u USA da nije bio u Njemackoj :rol:

Nijemci su nase drzali sve negdje di kraja 98 i onda po sporazumu su ih sve sibnuli nazad kuci (prosla opasnost) ali takodjer su im ostavili mogucnost da iz Njemacke idu gdje su god htjeli, od Norveske
I Austrije do Amerike. Zbog toga i dosta nasih po citavom svijetu.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 15 feb 2024, 00:18

numanumaye22 je napisao/la:
14 feb 2024, 23:30

Nijemci su nase drzali sve negdje di kraja 98 i onda po sporazumu su ih sve sibnuli nazad kuci (prosla opasnost) ali takodjer su im ostavili mogucnost da iz Njemacke idu gdje su god htjeli, od Norveske
I Austrije do Amerike. Zbog toga i dosta nasih po citavom svijetu.
Paušalno pričaš i ono što izgovoriš bude daleko od istine. Ali tebi ne vrijedi govoriti jer se vidi iz prethodnih diskusija.
Dobar si komad budale i neka te ovdje.
Služićeš nam za usporedbu i napredak u krajnjem slučaju.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 15 feb 2024, 00:28

rio_Ferdy88 je napisao/la:
14 feb 2024, 22:38

S obzirom da nemate daljinsko očitavanje stanja u zgradi, pretpostavljam da su vam i dalje analogni, a ne digitalni uređaji za očitavanje potrošnje.
Sad se vjerovatno nameće pitanje zašto EPBiH nije zamijenila sve analogne uređaje digitalnim.
Fazon je u tome što EPBiH neće da mijenja mjerne uređaje koji funkcionišu, jer su poprilično skupi (od njih se zahtijeva izuzetno visok nivo tačnosti iz očiglednih razloga). I to nije praksa samo kod nas, već u čitavoj Evropi.
Nisam siguran, ali vjerujem da je moguće na zahtjev analogni mjerni instrument zamijeniti digitalnim.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 15 feb 2024, 07:22

kod mene je digitalni mjerac i ja svaki mjesec oko 20. dobijem poruku da mogu ocitati stanje. naravno da uslikam par slika i posaljem preko app i vozdra, ne treba niko dolaziti na vrata.
vodu mi ne ocitava zimi jer se zastiti sat od minusa i onda pausal tuku, cca 10-15 kubika mjesecno, poravnamo kad dodje proljece i kad ocita pravo stanje.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 feb 2024, 08:32

PikachuSA je napisao/la:
15 feb 2024, 00:28
rio_Ferdy88 je napisao/la:
14 feb 2024, 22:38

S obzirom da nemate daljinsko očitavanje stanja u zgradi, pretpostavljam da su vam i dalje analogni, a ne digitalni uređaji za očitavanje potrošnje.
Sad se vjerovatno nameće pitanje zašto EPBiH nije zamijenila sve analogne uređaje digitalnim.
Fazon je u tome što EPBiH neće da mijenja mjerne uređaje koji funkcionišu, jer su poprilično skupi (od njih se zahtijeva izuzetno visok nivo tačnosti iz očiglednih razloga). I to nije praksa samo kod nas, već u čitavoj Evropi.
Nisam siguran, ali vjerujem da je moguće na zahtjev analogni mjerni instrument zamijeniti digitalnim.
Nova je zgrada, i čini mi se da su digitalni, jer ima onaj ekran mali sa brojevima što izbacuje, al i dalje dolazi lik i piše tako, i on je i pogriješio, očito ni oni sami ne znaju tačno očitati :crazy:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 15 feb 2024, 09:39

Pošiljka od 27 tona merkantilnog krompira porijeklom iz Egipta nije puštena u Bosnu i Hercegovinu zbog neispunjavanja uvjeta za uvoz. Federalna fitosanitarna inspekcija zaustavila je jučer, 13. februara, ovu pošiljku na Graničnom prijelazu Domaljevac - Šamac.

U postupku obavezne kontrole bilja iz pošiljke merkantilnog krompira iz Egipta čije se carinjenje vrši na ovom prijelazu, uzeti su uzorci kontrolisanog proizvoda radi ispitivanja i utvrđivanja prisustva karantinskih štetnih organizama.

"Laboratorijskom analizom utvrđena je zaraženost gomolja krompira štetnim organizmom alstonia solanacearum (Smith) Yabaschi et al – smeđa trulež krompira i bakterijalno uvenuće krompira i paradajza koji se nalazi na listi I.A.II., što je u suprotnosti s odredbama Zakona o zaštiti zdravlja bilja, zbog čega pošiljka ne može biti stavljena u promet i upotrebu", naveli su iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Shodno tome, uvoz u količini od 27.000 kg je zabranjen, a sadržaj će biti uništen pod nadzorom nadležnog fitosanitarnog inspektora, u skladu s Pravilnikom o mjerama za sprječavanje unošenja, širenja i suzbijanja štetnih organizama na bilju, biljnim proizvodima i reguliranim objektima.
Dok domaća proizvodnja krompira u FBiH bilježi pad, primjer 2023. za 16 % u odnosu na godinu prije. Još malo pa ćemo jest obehle opanke iz Poljske.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 15 feb 2024, 12:23

slika

slika

:salut:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 feb 2024, 12:27

avenija je napisao/la:
15 feb 2024, 12:23
slika

slika

Neumjesno je ovo spominjati.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 15 feb 2024, 12:58

avenija je napisao/la:
15 feb 2024, 12:23
slika

slika

Jesi ti pisao sve ove komentare pa se došao pohvaliti i ovdje?

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 15 feb 2024, 13:43

Ne zna on pisati.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 15 feb 2024, 13:47

Faću za prvog čovjeka VSTV-a :bih:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 94 gosta.