ne znam sta radis tamo ali da bi dosao do posla sigurno ti treba preko sat vremena u jednom smijeru i to ako imas srece i jos ustajanje i spremanje te sat sa posla i jos radno vrijeme kad ukljucis u to,da toliko sati radis u Bosni imao bi ferarija u avlijinumanumaye22 je napisao/la: ↑14 feb 2024, 12:31Naravno da ni ovdje nije idealno, svaka drzava ima mana, to sam uvijek govorio. Medjutim ti si naveo da se ovdje radi vise sto apsolutno nije tacno i moze potvrditi svako ko dodje.donDondon je napisao/la: ↑14 feb 2024, 10:01bezveze,ovdje medju svojim ljudima gdje mozes imti 3,4 kafe tokom smjene i da se vise radi nego kao kod nijemca ?numanumaye22 je napisao/la: ↑13 feb 2024, 16:43
Ne bih se bas slozio s tom konstatacijom. 37,5h sedmicno se radi u vecini firmi ovdje, u Svici kao i u Austriji, dok u Bejha kad imas 2 dana u sedmici slobodno je premija, vecinom je to samo nedjelja, 6 dana se radi, tako da ne znam kako se to vise radi ovdje nego dole. Znam ljude tamo koji redovno nakucaju 200-250 sati mjesecno za minimalac ili neku crkavicu od 700-800 KM.
Ovdje kad odbijes vikende, godisnji koji imas po 6 sedmica minimalno plus vikende koji se ne broje u to, praznike (sam Bayern ima 13 praznika od kojih vecina traje i po nekoliko dana) i jos bolovanja, koje redovno svako koristi godisnje bar 3-4 sedmice godisnje, kad uzmes to u obzir dodjes na rezultat da se ovdje aktivno radi nekih 9 mjeseci od 12. Bez imalo zajebancije. Ko je god vani to moze potvrdit, da je vise radio dole nego ovdje, cisto da pobije taj sterotip.
tvoj problem je sto samo gledas sa negativne strane ja bih ti isto moago sto razloga naci zasto ne otici u njemacku i tamo ne raditi
a ti bi mogao naci sto razloga zasto je tamo bolje,sve ovisi iz ugla pojedinca.
nemoj da me pogresno shvatis i ja bih rado tamo radio za 3,4 milje e ovaj posao kao ovdje ali bio sma tamo i vidio sam nije bajno kao sto neki pricaju ,mnogi ne smiju od sramote da kazu da se nisu snasli ili da im je tamo lose ,jer su previse pljuvali odakle su otisli
Tacno je naravno da imas mogucnost raditi prekovremeno i uz stalni posao raditi Minijob ako ti zafali para, ali to ti biras sam sebi a ne neko drugi.
nisam mislio na radne dane i godisnji i ovdje vecina fimri sad ima dva slobodna dana ali hocu da kazem da se ovdje opustenije radi veca kurcobolja nego tamo