Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Marsal
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Naslijeđenih dokaza.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nije baš 8, plus naslijedio početni kapitalalemsa je napisao/la: ↑14 feb 2024, 09:13Genije za biznis sigurno, ima 8 milijardi dokaza za torio_Ferdy88 je napisao/la: ↑14 feb 2024, 09:12Joj alema, opčinjen Trumpom ko ovi naši Bakirom, lik siluje okolo, krade, vara, pokušava državni udar i sve ok, on je genije![]()
![]()
https://www.forbes.com/sites/danalexand ... c666051c48
Šta su onda Zuckerberg, Bezos, Musk i ostali

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
bezveze,ovdje medju svojim ljudima gdje mozes imti 3,4 kafe tokom smjene i da se vise radi nego kao kod nijemca ?numanumaye22 je napisao/la: ↑13 feb 2024, 16:43Ne bih se bas slozio s tom konstatacijom. 37,5h sedmicno se radi u vecini firmi ovdje, u Svici kao i u Austriji, dok u Bejha kad imas 2 dana u sedmici slobodno je premija, vecinom je to samo nedjelja, 6 dana se radi, tako da ne znam kako se to vise radi ovdje nego dole. Znam ljude tamo koji redovno nakucaju 200-250 sati mjesecno za minimalac ili neku crkavicu od 700-800 KM.donDondon je napisao/la: ↑13 feb 2024, 15:39numanumaye22 je napisao/la: ↑13 feb 2024, 12:31
A u Bejha se ne radi. Zapravo je u Bejha do negdje 21-22 godine ili do 19 (kad neces studirat) bas opustajuce. Dok ono starcima zicas za kafu i dok ti prohtjevi nisu bas nesto veliki, gdje ti nakon toga vise oni ne mogu pomoci osim sto neces bit gladan vecinom.
Nakon toga ide zaposenje i pocetak pravog bosanskog zivota patnje gdje se svojim starcima pocinjes diviti kako su sa toliko malim primanjima tebe konja uspili odgojiti i insanom napravit.
Onda kad shvatis da je tvog reda insana praviti pocinjes yebat sve zivo i dan kad te mama iz pizde izbacila i tu ljepota zavrsava za veliku vecinu. True facts my bro.
u BiH se ne radi ni upola kao u Njemackoj a to gdje je lakse insana svog odgajati o tome ne treba ni pricati da li u drustvu drzave kao NJemacka ili nase,ovisi sa kojeg aspekta gledas
Ovdje kad odbijes vikende, godisnji koji imas po 6 sedmica minimalno plus vikende koji se ne broje u to, praznike (sam Bayern ima 13 praznika od kojih vecina traje i po nekoliko dana) i jos bolovanja, koje redovno svako koristi godisnje bar 3-4 sedmice godisnje, kad uzmes to u obzir dodjes na rezultat da se ovdje aktivno radi nekih 9 mjeseci od 12. Bez imalo zajebancije. Ko je god vani to moze potvrdit, da je vise radio dole nego ovdje, cisto da pobije taj sterotip.
tvoj problem je sto samo gledas sa negativne strane ja bih ti isto moago sto razloga naci zasto ne otici u njemacku i tamo ne raditi
a ti bi mogao naci sto razloga zasto je tamo bolje,sve ovisi iz ugla pojedinca.
nemoj da me pogresno shvatis i ja bih rado tamo radio za 3,4 milje e ovaj posao kao ovdje ali bio sma tamo i vidio sam nije bajno kao sto neki pricaju ,mnogi ne smiju od sramote da kazu da se nisu snasli ili da im je tamo lose ,jer su previse pljuvali odakle su otisli
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Kako god, svako distanciranje amerike od vanjsih savaznika i saveza je lose po istu. Iz milion razloga, jedan je da ce sebi suziti prostor, za trziste za uticaj koje god prirode, drugi, da ce tako natjerati druge da pokrenu politike koje ce dovesti do sve manje ovisnosti o americi sto je opet pogubno za istu. Znaci lik sa takvom politikom je sve osim predsjednik amerike. Predsjednik je par redneka koji jedva cekaju da kupe oruzje i naspu rezervoar goriva za sto manje para. Amerika nije kompanija niti ce ikad biti pa da se te politike mogu provoditi i na drzavu.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ovo je jako daleko od istine, ne može čovjek sa onakvim ponašanjem i izjavama biti genije. Njegova porodica su multimilioneri i on je naslijedio dosta toga. Da je svo to naslijedstvo samo uložio u index funds i da nije apsolutno ništa radio 30 godina sada bi imao 3 puta više.alemsa je napisao/la: ↑14 feb 2024, 09:13Genije za biznis sigurno, ima 8 milijardi dokaza za torio_Ferdy88 je napisao/la: ↑14 feb 2024, 09:12Joj alema, opčinjen Trumpom ko ovi naši Bakirom, lik siluje okolo, krade, vara, pokušava državni udar i sve ok, on je genije![]()
![]()
Elon Musk je recimo genije.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mladiću inicijala J. L. (26), koji je nastanjen na području općine Pale, oduzet je pištolj na području sarajevske općine Stari Grad.
Policijski službenici Sektora za policijsku podršku izvršili su kontrolu i pretres J. L. sinoć u 22:55 sati u ulici Austrijski trg na području općine Stari Grad Sarajevo.
"Prilikom pretresa kod njega je pronađen i oduzet pištolj za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo", naveli su iz MUP-a KS.
Ovaj 26-godišnjak je priveden i predat u Prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.
Policijski službenici Sektora za policijsku podršku izvršili su kontrolu i pretres J. L. sinoć u 22:55 sati u ulici Austrijski trg na području općine Stari Grad Sarajevo.
"Prilikom pretresa kod njega je pronađen i oduzet pištolj za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo", naveli su iz MUP-a KS.
Ovaj 26-godišnjak je priveden i predat u Prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.
- numanumaye22
- Kontakt:
Naravno da ni ovdje nije idealno, svaka drzava ima mana, to sam uvijek govorio. Medjutim ti si naveo da se ovdje radi vise sto apsolutno nije tacno i moze potvrditi svako ko dodje.donDondon je napisao/la: ↑14 feb 2024, 10:01bezveze,ovdje medju svojim ljudima gdje mozes imti 3,4 kafe tokom smjene i da se vise radi nego kao kod nijemca ?numanumaye22 je napisao/la: ↑13 feb 2024, 16:43Ne bih se bas slozio s tom konstatacijom. 37,5h sedmicno se radi u vecini firmi ovdje, u Svici kao i u Austriji, dok u Bejha kad imas 2 dana u sedmici slobodno je premija, vecinom je to samo nedjelja, 6 dana se radi, tako da ne znam kako se to vise radi ovdje nego dole. Znam ljude tamo koji redovno nakucaju 200-250 sati mjesecno za minimalac ili neku crkavicu od 700-800 KM.
Ovdje kad odbijes vikende, godisnji koji imas po 6 sedmica minimalno plus vikende koji se ne broje u to, praznike (sam Bayern ima 13 praznika od kojih vecina traje i po nekoliko dana) i jos bolovanja, koje redovno svako koristi godisnje bar 3-4 sedmice godisnje, kad uzmes to u obzir dodjes na rezultat da se ovdje aktivno radi nekih 9 mjeseci od 12. Bez imalo zajebancije. Ko je god vani to moze potvrdit, da je vise radio dole nego ovdje, cisto da pobije taj sterotip.
tvoj problem je sto samo gledas sa negativne strane ja bih ti isto moago sto razloga naci zasto ne otici u njemacku i tamo ne raditi
a ti bi mogao naci sto razloga zasto je tamo bolje,sve ovisi iz ugla pojedinca.
nemoj da me pogresno shvatis i ja bih rado tamo radio za 3,4 milje e ovaj posao kao ovdje ali bio sma tamo i vidio sam nije bajno kao sto neki pricaju ,mnogi ne smiju od sramote da kazu da se nisu snasli ili da im je tamo lose ,jer su previse pljuvali odakle su otisli
Tacno je naravno da imas mogucnost raditi prekovremeno i uz stalni posao raditi Minijob ako ti zafali para, ali to ti biras sam sebi a ne neko drugi.
- numanumaye22
- Kontakt:
Eto alemovog Trumpa. Nikom normalnom ne moze ovakav kriminalac biti uzor. Takodjer mu je kompanjon iz WWE McMahon pao gdje se odmotava klupo da je godinama silovao zene, ucjenjivao ih poslom, manipulisao, koristio svoju moc i pare i ko zna sta sve je jos radio. Lik je pod federalnom istragom, a Trump je cest gost bio kod njega i zene mu i licni je prijatelj, dosta stvari oko biznisa je naucio upravo od McMahona.
Uglavnom sljam ljudski koji nikako ne bi trebao biti predsjednik neke drzave.
Ne mora biti genije kao osoba, genije je u biznisu, dobio je milion od starog kojeg je pretvorio u milijarde, stari mu je umro 90ih kad vec, tad je nasljedio nesto vise para, a Trump je vec 80ih bio gigant u biznisu, znaci prije smrti oca.MortemHz je napisao/la: ↑14 feb 2024, 11:38Ovo je jako daleko od istine, ne može čovjek sa onakvim ponašanjem i izjavama biti genije. Njegova porodica su multimilioneri i on je naslijedio dosta toga. Da je svo to naslijedstvo samo uložio u index funds i da nije apsolutno ništa radio 30 godina sada bi imao 3 puta više.alemsa je napisao/la: ↑14 feb 2024, 09:13Genije za biznis sigurno, ima 8 milijardi dokaza za torio_Ferdy88 je napisao/la: ↑14 feb 2024, 09:12Joj alema, opčinjen Trumpom ko ovi naši Bakirom, lik siluje okolo, krade, vara, pokušava državni udar i sve ok, on je genije![]()
![]()
- bavariapivo
- Kontakt:
al je tesko kad imas oca milijardera sa milion dolara nesto postici... ajoj aleme al i ti padas na te lake forealemsa je napisao/la: ↑14 feb 2024, 13:02Ne mora biti genije kao osoba, genije je u biznisu, dobio je milion od starog kojeg je pretvorio u milijarde, stari mu je umro 90ih kad vec, tad je nasljedio nesto vise para, a Trump je vec 80ih bio gigant u biznisu, znaci prije smrti oca.MortemHz je napisao/la: ↑14 feb 2024, 11:38Ovo je jako daleko od istine, ne može čovjek sa onakvim ponašanjem i izjavama biti genije. Njegova porodica su multimilioneri i on je naslijedio dosta toga. Da je svo to naslijedstvo samo uložio u index funds i da nije apsolutno ništa radio 30 godina sada bi imao 3 puta više.
jbt dan, ti kad si sin milijardera, tebi su sva vrata otvorena
- numanumaye22
- Kontakt:
To jednostavno nije istina.alemsa je napisao/la: ↑14 feb 2024, 13:02Ne mora biti genije kao osoba, genije je u biznisu, dobio je milion od starog kojeg je pretvorio u milijarde, stari mu je umro 90ih kad vec, tad je nasljedio nesto vise para, a Trump je vec 80ih bio gigant u biznisu, znaci prije smrti oca.MortemHz je napisao/la: ↑14 feb 2024, 11:38Ovo je jako daleko od istine, ne može čovjek sa onakvim ponašanjem i izjavama biti genije. Njegova porodica su multimilioneri i on je naslijedio dosta toga. Da je svo to naslijedstvo samo uložio u index funds i da nije apsolutno ništa radio 30 godina sada bi imao 3 puta više.
Fred Trump provided money for Donald Trump’s car, money for his employees, money to buy stocks, money for his first Manhattan offices and money to renovate those offices. He gave him shares in multiple partnerships. He gave him $10,000 Christmas checks. He gave him laundry revenue from his buildings. He also gave him trust funds that were used to transfer a majority of Fred Trump’s empire to Donald Trump and his living siblings
An investigation by The New York Times shows that by age 3, Donald Trump was earning $200,000 a year in today’s dollars from his father’s empire. He was a millionaire by age 8. By the time he was 17, his father had given him part ownership of a 52-unit apartment building. Soon after he graduated from college, he was receiving the equivalent of $1 million a year from his father. The money increased with the years, to more than $5 million annually in his 40s and 50s.
Pokupio je plodove od oca sto mu je olaksalo 99 % stvari. Uostalom, to sto je bogatas ne znaci da treba da bude predsjednik drzave.In all, financial records reveal, Mr. Trump received the equivalent today of at least $413 million from his father’s real estate empire.
Cisto da laiku bude jasno, Cristiano Ronaldovo bogatstvo ti je nakon skoro 20 godina karijere bilo nekih 400M prije odlaska u Saudiju.
Burazeru koliko djece bogatasa zavrsi na igli i ostalom. Stari mu je bio Dell Curry on Steph Curry u biznisu. Sigurno da mu je to sve pomoglo sto je od malih nogu bio oko toga.bavariapivo je napisao/la: ↑14 feb 2024, 13:06al je tesko kad imas oca milijardera sa milion dolara nesto postici... ajoj aleme al i ti padas na te lake forealemsa je napisao/la: ↑14 feb 2024, 13:02Ne mora biti genije kao osoba, genije je u biznisu, dobio je milion od starog kojeg je pretvorio u milijarde, stari mu je umro 90ih kad vec, tad je nasljedio nesto vise para, a Trump je vec 80ih bio gigant u biznisu, znaci prije smrti oca.MortemHz je napisao/la: ↑14 feb 2024, 11:38
Ovo je jako daleko od istine, ne može čovjek sa onakvim ponašanjem i izjavama biti genije. Njegova porodica su multimilioneri i on je naslijedio dosta toga. Da je svo to naslijedstvo samo uložio u index funds i da nije apsolutno ništa radio 30 godina sada bi imao 3 puta više.
jbt dan, ti kad si sin milijardera, tebi su sva vrata otvorena
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Milion ali mjesečnoalemsa je napisao/la: ↑14 feb 2024, 13:02Ne mora biti genije kao osoba, genije je u biznisu, dobio je milion od starog kojeg je pretvorio u milijarde, stari mu je umro 90ih kad vec, tad je nasljedio nesto vise para, a Trump je vec 80ih bio gigant u biznisu, znaci prije smrti oca.MortemHz je napisao/la: ↑14 feb 2024, 11:38Ovo je jako daleko od istine, ne može čovjek sa onakvim ponašanjem i izjavama biti genije. Njegova porodica su multimilioneri i on je naslijedio dosta toga. Da je svo to naslijedstvo samo uložio u index funds i da nije apsolutno ništa radio 30 godina sada bi imao 3 puta više.

Milion kad je poceo, a ostavio je svoj djeci jednako Fred (imo je petero), gdje su ostala braca i sestre Donalda? Znas li inog, znas kite, Donald najjaci od njih sviju skupa, to je istina. Mislim je.bati ga mos ga ne voliti, smatrati krmkom to je sve ok, ali ne biti realan je nesto drugo.MortemHz je napisao/la: ↑14 feb 2024, 13:20Milion ali mjesečnoalemsa je napisao/la: ↑14 feb 2024, 13:02Ne mora biti genije kao osoba, genije je u biznisu, dobio je milion od starog kojeg je pretvorio u milijarde, stari mu je umro 90ih kad vec, tad je nasljedio nesto vise para, a Trump je vec 80ih bio gigant u biznisu, znaci prije smrti oca.MortemHz je napisao/la: ↑14 feb 2024, 11:38
Ovo je jako daleko od istine, ne može čovjek sa onakvim ponašanjem i izjavama biti genije. Njegova porodica su multimilioneri i on je naslijedio dosta toga. Da je svo to naslijedstvo samo uložio u index funds i da nije apsolutno ništa radio 30 godina sada bi imao 3 puta više.
Elon Musk je recimo genije.naslijedio je oko 400 miliona u današnjim parama. Kažem ti, ako je samo stavio u index funds i da je ispijao kafice ne radeći ništa imao bi 3 puta više nego sada. Niti je on inteligentan niti je dobar biznismen, ispodprosječan. Dobra stvar je što nije krenuo lošim putem poput brata koji je umro od alkohola ako se ne varam i što je odlučio da ide ovim putem.
ja oca rođenog ne branim kol'ko Alem Trumpa
Nevezano za bilo kakvu pozitivno/negativno diskusiju o Trumpu, nije ti dobro imat takvo kult-nivo mišljenje o bilo kome koga znaš preko TVa i treće ruke
Nevezano za bilo kakvu pozitivno/negativno diskusiju o Trumpu, nije ti dobro imat takvo kult-nivo mišljenje o bilo kome koga znaš preko TVa i treće ruke
Kralju ne iz dzepa ni u dzep mi da ga branim, cisto eto o njemu se prica, ali degradirati neciji uspjeh u biznisu mi nije realno. Taj Fred (otac od Trumpa), je imo petero djece i ostavio svima jednako nasljedje, pa gdje su Donaldovi braca i sestre zna li iko za njih?
Pa činjenica da ne primjetiš kako pišeš o njemu samo dokazuje moju poentualemsa je napisao/la: ↑14 feb 2024, 13:25Kralju ne iz dzepa ni u dzep mi da ga branim, cisto eto o njemu se orica, ali degradirati neciji uspjeh u biznisu mi nije realno. Taj Fred (otac od Trumpa), je imo petero djece i ostavio svima jednako nasljedje, pa gdje su Donaldovi braca i sestre zna li iko za njih?
Smatram da je jak biznismen kao sto mozda smatram da je Kanye West jak izvodjac, a lik ima mentalnih problema, tako da bi i njeg mozda "branio" kao izvodjaca. Kao osobu je drugo nesto, kod Trumpa kao osobe postujem cinjenicu da nikad nije pio, pusio cigare, drogiro se itd. a odrasto je kao milioner ta disciplina je skoro nemoguca.Jabroni je napisao/la: ↑14 feb 2024, 13:26Pa činjenica da ne primjetiš kako pišeš o njemu samo dokazuje moju poentualemsa je napisao/la: ↑14 feb 2024, 13:25Kralju ne iz dzepa ni u dzep mi da ga branim, cisto eto o njemu se orica, ali degradirati neciji uspjeh u biznisu mi nije realno. Taj Fred (otac od Trumpa), je imo petero djece i ostavio svima jednako nasljedje, pa gdje su Donaldovi braca i sestre zna li iko za njih?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mnogo više od miliona. Ne znam nikog i jeste bolji od njih skupa ali par osoba nije mjerodavno. Ne poredim nikoga i to nije relevatno. Za njegovog oca možeš reći da je genije a Donald će uvijek ostati ispodprosječan, govorim o američkim standardima i sa čim je svako počeo i šta je uradio. Veći si ti genije od njega kad baciš sve na papir.alemsa je napisao/la: ↑14 feb 2024, 13:22Milion kad je poceo, a ostavio je svoj djeci jednako Fred (imo je petero), gdje su ostala braca i sestre Donalda? Znas li inog, znas kite, Donald najjaci od njih sviju skupa, to je istina. Mislim je.bati ga mos ga ne voliti, smatrati krmkom to je sve ok, ali ne biti realan je nesto drugo.MortemHz je napisao/la: ↑14 feb 2024, 13:20Milion ali mjesečnonaslijedio je oko 400 miliona u današnjim parama. Kažem ti, ako je samo stavio u index funds i da je ispijao kafice ne radeći ništa imao bi 3 puta više nego sada. Niti je on inteligentan niti je dobar biznismen, ispodprosječan. Dobra stvar je što nije krenuo lošim putem poput brata koji je umro od alkohola ako se ne varam i što je odlučio da ide ovim putem.
Da ponovim i uprostim, neko ko je mogao zaraditi 3 puta više ne radeći ništa 30 godina nikako ne može biti genije.
Karakterna osoba koja nije htjela ići lošim putem i zato je tu gdje jeste.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.