Nije nista lose, samo nek se nesto radi. Samo i kad pogledas, koliko realno treba frizera/mehanicara ne bitno. Pogotovo u manjim gradovima. Sve je to ok, samo trebaju fabrike i realno stvari/radna snagu koje moze prodavati vani.ASD je napisao/la: ↑13 feb 2024, 17:37Mislim da nije ni to za svakoga. Realno, 0.1 posto naših ljudi koji tako krenu, pokuša pokrenuti nešto svoje.alemsa je napisao/la: ↑13 feb 2024, 17:34Nadji sta da deres za sebe/privatno pa ne cekas ni na kog. Onaj sad sto ima 18-19 godiba a nece u skolu (nije ni skola za svakog), nek ide sa majstorima 5 godina, nauci krecit, fasadu, laminat, plocice itd. Uzmes kombi, alat i deri, neas gazde neas nikog, odes na posao kad hoces, odes kuci kad hoces. Sad je u Sarajevu 7km instalacija laminata ruke (ako me jaran ne laze), 100 kvadrata ces uraditi za 3 dana sa jos jednim covjekom, plus lajsne, namjestaj ovo ono namjesas na milju, coj'ka platis po 100km dnevnicu, dobar 7 glava, dva takva u sedmici to je 1400 km, extra para za BiH standard. Jos sad nea majstora, moj drug nece nigdje iz SA, satra se lik. Moze u Svabiju kad hoce, je bo te kae Svabijachily-rz je napisao/la: ↑13 feb 2024, 17:22Da se više radi u Njemačkoj nego u BiH je utopija, tu ne govorimo samo o trajanju rada i broju sati nego o normama na poslu.
Ono što je najveći problem za radnike u BiH je to što ne postoje sindikati, što se ljudi ne bore kolektivno za svoja prava, jedan po jedan svi su zamjenjivi i pod pritiskom otkaza.
Možda danas ni biti frizer nije loša opcija. Rijetko kome propadne posao.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Manji ti je to rizik nego frizer (za sebe), kombi prodas, alat prodas nikom nista, dok te kao frizer ceka kirija, racuni poslovnog prostora i ostalo, radio ne radio
- ASD
- Kontakt:
Ne znam nijednog da je propo, posebno ako zna raditi vise stvari i nije fuseraj. Eto kad smo se dotakli laminata, sigurno u Sarajevu imaju pridavnice koje ga prodaju sa instalacijom, dogovoris se s njima, da im radis instalacije (sigurne musterije), plus toj musteriji ostavis broj, imas rodjaka, druga amidzu, plus znam raditi i to i to i idu preporuke. Nea tu plaho propadanja. Low risk high rewardASD je napisao/la: ↑13 feb 2024, 18:06Iz tog ugla da, ali frizeri ne propadaju. Dok majstori propadnu.
Ne bi brate radio nista za sebe privatno, nema tog Boga i pare, kako odredis gdje ti je kraj, gdje je odmor.alemsa je napisao/la: ↑13 feb 2024, 18:13Ne znam nijednog da je propo, posebno ako zna raditi vise stvari i nije fuseraj. Eto kad smo se dotakli laminata, sigurno u Sarajevu imaju pridavnice koje ga prodaju sa instalacijom, dogovoris se s njima, da im radis instalacije (sigurne musterije), plus toj musteriji ostavis broj, imas rodjaka, druga amidzu, plus znam raditi i to i to i idu preporuke. Nea tu plaho propadanja. Low risk high reward
Divim se ljudima koji to mogu, ali vecina ih uleti u loop gdje imaju pare, a zivota nemaju.
Ja sam bio na sastanku sa direktorom prosle sedmice, obecao lik neke projekte ljudima, za koje i budala zna da se ne mogu ispostovati, i onda konta da cu ja svoj zivot sjebati da budem 24/7 u firmi da bi on to ispunio, samo sam rekao hvala ti...
Nije zivot samo posao, i karijera.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ko ne zna postavljati laminat ima dvije lijeve, to zna svako, ja ne znam nikoga da je placao za to, ja prvi sebi kuci, jedino ovi sto zgrade prave pa vjerovatno imaju majstore da im plate, obicno to moras kombinovati to sa npr plocicama ili vodoinstalacijom da bi mogao opstati.alemsa je napisao/la: ↑13 feb 2024, 17:34Nadji sta da deres za sebe/privatno pa ne cekas ni na kog. Onaj sad sto ima 18-19 godiba a nece u skolu (nije ni skola za svakog), nek ide sa majstorima 5 godina, nauci krecit, fasadu, laminat, plocice itd. Uzmes kombi, alat i deri, neas gazde neas nikog, odes na posao kad hoces, odes kuci kad hoces. Sad je u Sarajevu 7km instalacija laminata ruke (ako me jaran ne laze), 100 kvadrata ces uraditi za 3 dana sa jos jednim covjekom, plus lajsne, namjestaj ovo ono namjesas na milju, coj'ka platis po 100km dnevnicu, dobar 7 glava, dva takva u sedmici to je 1400 km, extra para za BiH standard. Jos sad nea majstora, moj drug nece nigdje iz SA, satra se lik. Moze u Svabiju kad hoce, je bo te kae Svabijachily-rz je napisao/la: ↑13 feb 2024, 17:22Da se više radi u Njemačkoj nego u BiH je utopija, tu ne govorimo samo o trajanju rada i broju sati nego o normama na poslu.
Ono što je najveći problem za radnike u BiH je to što ne postoje sindikati, što se ljudi ne bore kolektivno za svoja prava, jedan po jedan svi su zamjenjivi i pod pritiskom otkaza.
U tim radnjama imaju svoje majstore koji rade za fiksnu platu, nece niko dati nekome drugom da mu uzima tako lako pare.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ne rade za fixnu platu, nego po kvadratu barem u SA. Svugdje na svijetu ti je po kvadratu nije ni u BiH drugacije. Samo sto kad radis preko prodavnice, placaju te manje (nego sto bi ovako uzimo) ali ti se isplati ako imaju posla. Naravno da generalno je bolje da znas vise stvari raditi da bi vise posla imao.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑13 feb 2024, 18:58Ko ne zna postavljati laminat ima dvije lijeve, to zna svako, ja ne znam nikoga da je placao za to, ja prvi sebi kuci, jedino ovi sto zgrade prave pa vjerovatno imaju majstore da im plate, obicno to moras kombinovati to sa npr plocicama ili vodoinstalacijom da bi mogao opstati.alemsa je napisao/la: ↑13 feb 2024, 17:34Nadji sta da deres za sebe/privatno pa ne cekas ni na kog. Onaj sad sto ima 18-19 godiba a nece u skolu (nije ni skola za svakog), nek ide sa majstorima 5 godina, nauci krecit, fasadu, laminat, plocice itd. Uzmes kombi, alat i deri, neas gazde neas nikog, odes na posao kad hoces, odes kuci kad hoces. Sad je u Sarajevu 7km instalacija laminata ruke (ako me jaran ne laze), 100 kvadrata ces uraditi za 3 dana sa jos jednim covjekom, plus lajsne, namjestaj ovo ono namjesas na milju, coj'ka platis po 100km dnevnicu, dobar 7 glava, dva takva u sedmici to je 1400 km, extra para za BiH standard. Jos sad nea majstora, moj drug nece nigdje iz SA, satra se lik. Moze u Svabiju kad hoce, je bo te kae Svabijachily-rz je napisao/la: ↑13 feb 2024, 17:22Da se više radi u Njemačkoj nego u BiH je utopija, tu ne govorimo samo o trajanju rada i broju sati nego o normama na poslu.
U tim radnjama imaju svoje majstore koji rade za fiksnu platu, nece niko dati nekome drugom da mu uzima tako lako pare.
Glasnogovornica MuPa KSa kaže da sud nikada nije izdao zabranu upravljanja vozilom Benji Spahoviću. Općinski sud KSa kaže da jeste. Kakvi debili obitavaju u institucijama, to nisu istine. 

Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
priča mi rodjak iz Ontaria , a nisam vjerovao da to tako hoda tamo kod vas preko okeana , da se taj DUI osjeti na rekordu , pričao mi za neki slučaj da je momak čak ako ne i 10ak godina morao plaćati osiguranje za auto debelo debelo više jer imao taj DUI , nije dovoljna samo kazna na cesti kao kod nas i plati u polaalemsa je napisao/la: ↑12 feb 2024, 22:17
Nece ako si tuta pjan, noga. Plus znam nekoliko barova gdje policija prodje oko 11 pa kredom oznace gume na parkingu, i lagano u 2 kad je fajrnot idemoSad ti je 20k (ako se dokaze da si kriv/pijan vozio), a automatski ti daju spravu da duvas 3 puta dnevno, dok je sudski proces u toku. Ne smijes znaci piti nikako ni kapi
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Kad te zaustavi ako si pijan odma te vodi u zatvor na licu mjesta. Onda ti neko plati kauciju da izadjes da se branis sa slobode, dok ti traje sudski proces imas spravu u koju moras duvati 3 puta dnevno (koju ti placas), i moras se pojaviti na svakom rocistu, obicno se to odulju nekoliko mjeseci do presude. Kad ti presude a u 90% slucajeva hoce, nekad se desi da nisi kriv (zavisno kakvog advokata uzmes i do slucaja), presuda ti je obicno slijedeca: uslovna kazna 6 mjeseci do godinu dana, svaki mjesec moras ici da pisas i da placas sve, da instaliras u autu tu spravu da bi mogao upaliti auto i to je to. Za drugi put je sve rigoroznije sa i zatvorskom kaznom. DUI ti stoji uvijek na rekordu dok si ziv, znaci mos imati jedan sad, i za 30 godiba ako te ufati pijanog, taj ce ti se tretirati kao drugi, bez obzira sto je 30 godina proslo.RollMan je napisao/la: ↑13 feb 2024, 19:59priča mi rodjak iz Ontaria , a nisam vjerovao da to tako hoda tamo kod vas preko okeana , da se taj DUI osjeti na rekordu , pričao mi za neki slučaj da je momak čak ako ne i 10ak godina morao plaćati osiguranje za auto debelo debelo više jer imao taj DUI , nije dovoljna samo kazna na cesti kao kod nas i plati u polaalemsa je napisao/la: ↑12 feb 2024, 22:17
Nece ako si tuta pjan, noga. Plus znam nekoliko barova gdje policija prodje oko 11 pa kredom oznace gume na parkingu, i lagano u 2 kad je fajrnot idemoSad ti je 20k (ako se dokaze da si kriv/pijan vozio), a automatski ti daju spravu da duvas 3 puta dnevno, dok je sudski proces u toku. Ne smijes znaci piti nikako ni kapi
Aleme jesi bio u dodiru sa rednecima 

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Jesam, poznajem par, a i kroz posao nea profila covjeka s kojim nisam poslovo. Meni su ok, obicno je ta stigma oko njih da ne vole strance i to, no ja nisam imao nikakvih problema, dapace vrlo ozbiljni nea zaje.bancije gluposti i to. Ta energija maximalne ozbiljnosti, i ove snimke sto vidis da neko napadne bijelca i to pa taj kao pick.ast, nes nikad vidjeti rednecka da napadne, redneck bi ga sasuo iz pumparice ne bi dva put promislio.
alemsa je napisao/la: ↑13 feb 2024, 20:41Jesam, poznajem par, a i kroz posao nea profila covjeka s kojim nisam poslovo. Meni su ok, obicno je ta stigma oko njih da ne vole strance i to, no ja nisam imao nikakvih problema, dapace vrlo ozbiljni nea zaje.bancije gluposti i to. Ta energija maximalne ozbiljnosti, i ove snimke sto vidis da neko napadne bijelca i to pa taj kao pick.ast, nes nikad vidjeti rednecka da napadne, redneck bi ga sasuo iz pumparice ne bi dva put promislio.
Trump will pull US out of NATO if he wins election, ex-adviser warns
By Jim Sciutto, CNN
4 minute read
Published 2:26 PM EST, Mon February 12, 2024
Koliko je ovo realno?
Jel znaju oni odakle si i sta si?alemsa je napisao/la: ↑13 feb 2024, 20:41Jesam, poznajem par, a i kroz posao nea profila covjeka s kojim nisam poslovo. Meni su ok, obicno je ta stigma oko njih da ne vole strance i to, no ja nisam imao nikakvih problema, dapace vrlo ozbiljni nea zaje.bancije gluposti i to. Ta energija maximalne ozbiljnosti, i ove snimke sto vidis da neko napadne bijelca i to pa taj kao pick.ast, nes nikad vidjeti rednecka da napadne, redneck bi ga sasuo iz pumparice ne bi dva put promislio.
Ja kad im kazem da sam iz BiH, nista im ne znaci. Nekad kazem da mi je background Islam, neki se cude. Vecinom nista ne govorim radim svoj posao i normala radi se, nikakav problem.
Samo sam se dosta puta razocaro u njih, kad ne znaju pa pocnu pricati. Neki dan jedan za Palestinu kaze treba sve pobiti, izravnati i napravit rezorte.
Samo sa jednom puko, jedan ko fol christian mi je izvuko zivac, njega sam put in his place.
Znaju ovi sto ih poznajem, a kroz posao me nikad niko nije pitao koje sam religije. Mozda ste gore u Minnesoti malo vise u people's business, ovdje nikog ne interesuje tvoje personalne stvari, hos okretati 6 rostilja ili 1, koje si vjere itd. Doduse u South Carolini kad sam bio s jaranom, on je nas i klanja lik 5 vakata, i bilo mu vrijeme namaza, stade na parking da klanja, i sad ono lik hoce da parkira i vidje i stsde ono saceka da zavrsi, izlazi iz auta redneck, kaze "I would never interrupt a man from praying" i isprica se s nama.soko je napisao/la: ↑13 feb 2024, 21:12Jel znaju oni odakle si i sta si?alemsa je napisao/la: ↑13 feb 2024, 20:41Jesam, poznajem par, a i kroz posao nea profila covjeka s kojim nisam poslovo. Meni su ok, obicno je ta stigma oko njih da ne vole strance i to, no ja nisam imao nikakvih problema, dapace vrlo ozbiljni nea zaje.bancije gluposti i to. Ta energija maximalne ozbiljnosti, i ove snimke sto vidis da neko napadne bijelca i to pa taj kao pick.ast, nes nikad vidjeti rednecka da napadne, redneck bi ga sasuo iz pumparice ne bi dva put promislio.
Ja kad im kazem da sam iz BiH, nista im ne znaci. Nekad kazem da mi je background Islam, neki se cude. Vecinom nista ne govorim radim svoj posao i normala radi se, nikakav problem.
Samo sam se dosta puta razocaro u njih, kad ne znaju pa pocnu pricati. Neki dan jedan za Palestinu kaze treba sve pobiti, izravnati i napravit rezorte.
Samo sa jednom puko, jedan ko fol christian mi je izvuko zivac, njega sam put in his place.
A moras i ti malo svatit da su konverzativni, ne znam ni sto se u pleces u politiku i tu teme kad ce u 90% biti nesto sto ne zelis cuti Lol.
Kod mene je drugaciji posao. Ja kad zavrsim design onda se moraju naruciti djelovi, pa sastavljanje pa testiranje danima. Tu sam sa ljudima po 10 sati dnevno. Cujem sta pricaju ovako medjusobno pa imene pokusaju ubaciti, pitaju.alemsa je napisao/la: ↑13 feb 2024, 21:31Znaju ovi sto ih poznajem, a kroz posao me nikad niko nije pitao koje sam religije. Mozda ste gore u Minnesoti malo vise u people's business, ovdje nikog ne interesuje tvoje personalne stvari, hos okretati 6 rostilja ili 1, koje si vjere itd. Doduse u South Carolini kad sam bio s jaranom, on je nas i klanja lik 5 vakata, i bilo mu vrijeme namaza, stade na parking da klanja, i sad ono lik hoce da parkira i vidje i stsde ono saceka da zavrsi, izlazi iz auta redneck, kaze "I would never interrupt a man from praying" i isprica se s nama.soko je napisao/la: ↑13 feb 2024, 21:12Jel znaju oni odakle si i sta si?alemsa je napisao/la: ↑13 feb 2024, 20:41
Jesam, poznajem par, a i kroz posao nea profila covjeka s kojim nisam poslovo. Meni su ok, obicno je ta stigma oko njih da ne vole strance i to, no ja nisam imao nikakvih problema, dapace vrlo ozbiljni nea zaje.bancije gluposti i to. Ta energija maximalne ozbiljnosti, i ove snimke sto vidis da neko napadne bijelca i to pa taj kao pick.ast, nes nikad vidjeti rednecka da napadne, redneck bi ga sasuo iz pumparice ne bi dva put promislio.
A moras i ti malo svatit da su konverzativni, ne znam ni sto se u pleces u politiku i tu teme kad ce u 90% biti nesto sto ne zelis cuti Lol.
Najgori su bili dole u Indijani kad sam radio. Govorio sam prije ljudi misle da sa njihov pa se opuste. Crnce nemogu smisliti, tamo ti je i kk k nastao
- Centre forward
- Kontakt:
Uvijek se sjetim ne baš tako mudrog i britkog uma Lincolna u PB koji kaže "Ništa ovdje ne prevazilazi rasizam".
To se kao i masu drugih stvari ne može iskorijenit', samo ih se proba držat' pod kontrolom.
To se kao i masu drugih stvari ne može iskorijenit', samo ih se proba držat' pod kontrolom.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- VensanKasel
- Kontakt:
Oppppaaaaaa

Ma može gospodara mi , ja tekilu pijem kao rakiju sa vodom ništa so i limun folovi

Kad dolaziš ? Da vala sjednemo ko ljudi

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
-
- Kontakt:
Pa i ja poslujem po 2-3 dana, pa ne pricam o tim stvarima, hiljade tema, a i da me pita reko bi da sam Musliman, sta me libo, ne dodiruje to mene nista burazeru, sta gledat ce me drugacije, ne voli ili nesto zaboli me, to je njegov problem ne moj, znam da mi ne moze nista, a sta je u njegovoj vugla me apsolutno ne zanima.soko je napisao/la: ↑13 feb 2024, 21:38
Kod mene je drugaciji posao. Ja kad zavrsim design onda se moraju naruciti djelovi, pa sastavljanje pa testiranje danima. Tu sam sa ljudima po 10 sati dnevno. Cujem sta pricaju ovako medjusobno pa imene pokusaju ubaciti, pitaju.
Najgori su bili dole u Indijani kad sam radio. Govorio sam prije ljudi misle da sa njihov pa se opuste. Crnce nemogu smisliti, tamo ti je i kk k nastao

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.