Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

JayCatwright
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la JayCatwright » 13 feb 2024, 13:57

rio_Ferdy88 je napisao/la:
13 feb 2024, 13:53
Mokes je napisao/la:
13 feb 2024, 13:39
enobarca je napisao/la:
13 feb 2024, 13:31
Leorey jedan od onih koji je toliko kivan na to sto u Bosni nije imao za kafe pa sad koristi svaku priliku da pljuje po istoj a nas sto zivimo tu predstavlja najvecom sirotinjom, vjerovatno kad prica svabama o Bosni govori kako zivimo bez vode i struje a ulicama idu kocije.
Nije ovdje bajno naravno ali dosadio si i bogu i narodu.
Dok je bio ovdje, hvalio se da radi za strance i da ima 3k platu ili tako nešto. Čuvena forumska 16 eura satnica. :mrgreen:

Sad u Njemčakoj, ali radi nešto lijevo ako sam upratio. Obrat kao kod bivšeg hadžije Ria.
Nisi dobro upratio, pokušaj ponovo
Mokes ti je Joe Goldberg ovog foruma, ne bi se ja zaje.bavao rio

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 feb 2024, 14:08

19vendetta87 je napisao/la:
13 feb 2024, 13:50
Arvid je napisao/la:
13 feb 2024, 13:38
Spahovići su dokaz da je u ovoj državi najisplativije biti kriminalac.

Ljudi žive u iluzijama da će Dodik završiti u prdekani, a par steroidiranih propaljenih debila uriniraju po državi i "zakonu".
Ukrades 2 metra drva, zavrsis iza brave. Ovaj zamalo ubije dijete, odmah po izlasku sjedne u auto, snima se kako pretice preko pune i opet na slobodi...sav besmisao zakona ove drzave
Sano ne znam kakva je psiha covjeka pobjeci ako si udario nekog eto posebno dijete u tom slucaju, valjda bi ti prva reakcija trebala biti da izadjes iz auta odma i da mu pokusas pomoci, vidis jel uredu i sta vec ne. Moze se svakom desiti, ali te reakcija cini covjekom valjda

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 13 feb 2024, 14:17

alemsa je napisao/la:
13 feb 2024, 14:08
19vendetta87 je napisao/la:
13 feb 2024, 13:50
Arvid je napisao/la:
13 feb 2024, 13:38
Spahovići su dokaz da je u ovoj državi najisplativije biti kriminalac.

Ljudi žive u iluzijama da će Dodik završiti u prdekani, a par steroidiranih propaljenih debila uriniraju po državi i "zakonu".
Ukrades 2 metra drva, zavrsis iza brave. Ovaj zamalo ubije dijete, odmah po izlasku sjedne u auto, snima se kako pretice preko pune i opet na slobodi...sav besmisao zakona ove drzave
Sano ne znam kakva je psiha covjeka pobjeci ako si udario nekog eto posebno dijete u tom slucaju, valjda bi ti prva reakcija trebala biti da izadjes iz auta odma i da mu pokusas pomoci, vidis jel uredu i sta vec ne. Moze se svakom desiti, ali te reakcija cini covjekom valjda
Mislim da ovaj nije pobjegao, ali koliki je covjek govori cinjenica da je nastavio sa bahaćenjem za volanom a ima zabranu voznje 3 godine...u normalnim državama bi se vratio u zatvor jer ocigledno nije naucio nikakvu lekciju, te je i dalje prijetnja svim ostalim ucesnicima saobraćaja
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 13 feb 2024, 14:20

jasmin10 je napisao/la:
13 feb 2024, 06:51
H8Z7 je napisao/la:
12 feb 2024, 23:55
Surreal je napisao/la:
12 feb 2024, 22:43
slika
Nigdje meraka i rahatluka kao u Bosni :puke:
Dajte ako neko zna u koju državu je najlakše otići tačnije odseliti.
Njemačka. Odigraš lutriju i nadaš se da ćete izvuci. Ne treba ni jezik ni škola, apsolutno ništa. Osim malo sreće. :mrgreen:
Malo bezveze otići a ne znati jezik, a krenem da učim pa kad dođem do ovoga izgubim volju :mrgreen:
https://vm.tiktok.com/ZM6wREuqm/
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Licniznanstvenik
Kontakt:

Post Postao/la Licniznanstvenik » 13 feb 2024, 14:37

sve ali Mladen Polak :rol:
zar i ti sine Ivane!?

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 13 feb 2024, 15:18

Jel ovo fakat postoji povezanost Gačanina i Konakovića, ma zar bi to radio nastavnik?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Licniznanstvenik
Kontakt:

Post Postao/la Licniznanstvenik » 13 feb 2024, 15:37

kako Amir piša po Memi Masnokosom :urnebes:
zar i ti sine Ivane!?

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 13 feb 2024, 15:39

numanumaye22 je napisao/la:
13 feb 2024, 12:31
donDondon je napisao/la:
13 feb 2024, 08:31
12 feb 2024, 23:58

Slovenija za pocetak, poslodavac ti sredjuje papire, za Hrvatsku jos lakse. Kasnije samo picis dalje, usputna stanica. Cesku isto lako sredis.
ja ali tamo moras raditi :kafa:
A u Bejha se ne radi. Zapravo je u Bejha do negdje 21-22 godine ili do 19 (kad neces studirat) bas opustajuce. Dok ono starcima zicas za kafu i dok ti prohtjevi nisu bas nesto veliki, gdje ti nakon toga vise oni ne mogu pomoci osim sto neces bit gladan vecinom.

Nakon toga ide zaposenje i pocetak pravog bosanskog zivota patnje gdje se svojim starcima pocinjes diviti kako su sa toliko malim primanjima tebe konja uspili odgojiti i insanom napravit.

Onda kad shvatis da je tvog reda insana praviti pocinjes yebat sve zivo i dan kad te mama iz pizde izbacila i tu ljepota zavrsava za veliku vecinu. True facts my bro.

u BiH se ne radi ni upola kao u Njemackoj a to gdje je lakse insana svog odgajati o tome ne treba ni pricati da li u drustvu drzave kao NJemacka ili nase,ovisi sa kojeg aspekta gledas
Zadnja izmjena: donDondon, dana/u 13 feb 2024, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 13 feb 2024, 15:40

MUP TK.
Vlada je obezbijedila sredstava za ljekarske preglede, ali rezultati su bili takvi da se pojavila bojazan da ćemo imati veliki broj ljudi koji neće biti u stanju da budu policijski službenici. Predviđeno je da postoje tri vrste provjere zdravstvenog stanja policije", govori Mehanović.
Ovog se nisu sjetili ni u Alan Fordu hahahahahahaha

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 13 feb 2024, 15:50

Gledaj Yorka na stolu :tokralju:

Šleper sam popušio u srednjoj :mrgreen:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 feb 2024, 16:21

13 feb 2024, 15:40
MUP TK.
Vlada je obezbijedila sredstava za ljekarske preglede, ali rezultati su bili takvi da se pojavila bojazan da ćemo imati veliki broj ljudi koji neće biti u stanju da budu policijski službenici. Predviđeno je da postoje tri vrste provjere zdravstvenog stanja policije", govori Mehanović.
Pa nek raspisu novi konkurs po normalnim uvjetima, a ne da svaka budala moze biti policajac ili specijalac.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 13 feb 2024, 16:43

donDondon je napisao/la:
13 feb 2024, 15:39
donDondon je napisao/la:
13 feb 2024, 08:31

ja ali tamo moras raditi :kafa:
A u Bejha se ne radi. Zapravo je u Bejha do negdje 21-22 godine ili do 19 (kad neces studirat) bas opustajuce. Dok ono starcima zicas za kafu i dok ti prohtjevi nisu bas nesto veliki, gdje ti nakon toga vise oni ne mogu pomoci osim sto neces bit gladan vecinom.

Nakon toga ide zaposenje i pocetak pravog bosanskog zivota patnje gdje se svojim starcima pocinjes diviti kako su sa toliko malim primanjima tebe konja uspili odgojiti i insanom napravit.

Onda kad shvatis da je tvog reda insana praviti pocinjes yebat sve zivo i dan kad te mama iz pizde izbacila i tu ljepota zavrsava za veliku vecinu. True facts my bro.

u BiH se ne radi ni upola kao u Njemackoj a to gdje je lakse insana svog odgajati o tome ne treba ni pricati da li u drustvu drzave kao NJemacka ili nase,ovisi sa kojeg aspekta gledas
Ne bih se bas slozio s tom konstatacijom. 37,5h sedmicno se radi u vecini firmi ovdje, u Svici kao i u Austriji, dok u Bejha kad imas 2 dana u sedmici slobodno je premija, vecinom je to samo nedjelja, 6 dana se radi, tako da ne znam kako se to vise radi ovdje nego dole. Znam ljude tamo koji redovno nakucaju 200-250 sati mjesecno za minimalac ili neku crkavicu od 700-800 KM.

Ovdje kad odbijes vikende, godisnji koji imas po 6 sedmica minimalno plus vikende koji se ne broje u to, praznike (sam Bayern ima 13 praznika od kojih vecina traje i po nekoliko dana) i jos bolovanja, koje redovno svako koristi godisnje bar 3-4 sedmice godisnje, kad uzmes to u obzir dodjes na rezultat da se ovdje aktivno radi nekih 9 mjeseci od 12. Bez imalo zajebancije. Ko je god vani to moze potvrdit, da je vise radio dole nego ovdje, cisto da pobije taj sterotip.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 13 feb 2024, 17:06

13 feb 2024, 16:43
donDondon je napisao/la:
13 feb 2024, 15:39

Ne bih se bas slozio s tom konstatacijom. 37,5h sedmicno se radi u vecini firmi ovdje, u Svici kao i u Austriji, dok u Bejha kad imas 2 dana u sedmici slobodno je premija, vecinom je to samo nedjelja, 6 dana se radi, tako da ne znam kako se to vise radi ovdje nego dole. Znam ljude tamo koji redovno nakucaju 200-250 sati mjesecno za minimalac ili neku crkavicu od 700-800 KM.

Ovdje kad odbijes vikende, godisnji koji imas po 6 sedmica minimalno plus vikende koji se ne broje u to, praznike (sam Bayern ima 13 praznika od kojih vecina traje i po nekoliko dana) i jos bolovanja, koje redovno svako koristi godisnje bar 3-4 sedmice godisnje, kad uzmes to u obzir dodjes na rezultat da se ovdje aktivno radi nekih 9 mjeseci od 12. Bez imalo zajebancije. Ko je god vani to moze potvrdit, da je vise radio dole nego ovdje, cisto da pobije taj sterotip.
To su one babsko-seoske price od davnina proizisle valjda iz gastarbajterskog doba kad su nasi tad teglili po baustelama i samo to im zivot bio. Kod nas si do prije par godina imao jako malo firmi/radnih mjesta gdje si radio 8 sati recimo ili gdje si imao ca 168 radnih sati. Iskoristavalo se maksimalno, sad se cini situacija malo bolja, ali opet imas masu privatnika sto te hoce izmusti maksimalno za mininalac.

Dalje, ne znam kako je za godisnje odmore van javnih institucija dole, ili ga nemas nikako ili je ono nesto tipa sedmica na ljeto i sedmica na zimu i suti dobro je. :)

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 feb 2024, 17:19

Prosječno radno vrijeme rade neambiciozni ljudi.
Da je Švabo tako radio dok se gradila Njemačka, ne bi Njemačka bila to što jeste, a da ne govorim o nekim razvijenijim državama.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 13 feb 2024, 17:22

Da se više radi u Njemačkoj nego u BiH je utopija, tu ne govorimo samo o trajanju rada i broju sati nego o normama na poslu.

Ono što je najveći problem za radnike u BiH je to što ne postoje sindikati, što se ljudi ne bore kolektivno za svoja prava, jedan po jedan svi su zamjenjivi i pod pritiskom otkaza.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 feb 2024, 17:25

ASD je napisao/la:
13 feb 2024, 17:19
Prosječno radno vrijeme rade neambiciozni ljudi.
Da je Švabo tako radio dok se gradila Njemačka, ne bi Njemačka bila to što jeste, a da ne govorim o nekim razvijenijim državama.
Ovo se moze vidjeti na juznoj koreji. Sta su ljudi samo napravili za nekoliko decenija.
Jbt kad pogledas npr Kiu, kakva je to kanta bila prije 20-25 godina. Sad su im auta bolja od vecine japanaca. Uzeo sam Kiu nedavno.
A da ne pricamo o Genesis, koja je to masina.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 feb 2024, 17:34

chily-rz je napisao/la:
13 feb 2024, 17:22
Da se više radi u Njemačkoj nego u BiH je utopija, tu ne govorimo samo o trajanju rada i broju sati nego o normama na poslu.

Ono što je najveći problem za radnike u BiH je to što ne postoje sindikati, što se ljudi ne bore kolektivno za svoja prava, jedan po jedan svi su zamjenjivi i pod pritiskom otkaza.
Nadji sta da deres za sebe/privatno pa ne cekas ni na kog. Onaj sad sto ima 18-19 godiba a nece u skolu (nije ni skola za svakog), nek ide sa majstorima 5 godina, nauci krecit, fasadu, laminat, plocice itd. Uzmes kombi, alat i deri, neas gazde neas nikog, odes na posao kad hoces, odes kuci kad hoces. Sad je u Sarajevu 7km instalacija laminata ruke (ako me jaran ne laze), 100 kvadrata ces uraditi za 3 dana sa jos jednim covjekom, plus lajsne, namjestaj ovo ono namjesas na milju, coj'ka platis po 100km dnevnicu, dobar 7 glava, dva takva u sedmici to je 1400 km, extra para za BiH standard. Jos sad nea majstora, moj drug nece nigdje iz SA, satra se lik. Moze u Svabiju kad hoce, je bo te kae Svabija

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 feb 2024, 17:37

alemsa je napisao/la:
13 feb 2024, 17:34
chily-rz je napisao/la:
13 feb 2024, 17:22

Nadji sta da deres za sebe/privatno pa ne cekas ni na kog. Onaj sad sto ima 18-19 godiba a nece u skolu (nije ni skola za svakog), nek ide sa majstorima 5 godina, nauci krecit, fasadu, laminat, plocice itd. Uzmes kombi, alat i deri, neas gazde neas nikog, odes na posao kad hoces, odes kuci kad hoces. Sad je u Sarajevu 7km instalacija laminata ruke (ako me jaran ne laze), 100 kvadrata ces uraditi za 3 dana sa jos jednim covjekom, plus lajsne, namjestaj ovo ono namjesas na milju, coj'ka platis po 100km dnevnicu, dobar 7 glava, dva takva u sedmici to je 1400 km, extra para za BiH standard. Jos sad nea majstora, moj drug nece nigdje iz SA, satra se lik. Moze u Svabiju kad hoce, je bo te kae Svabija
Mislim da nije ni to za svakoga. Realno, 0.1 posto naših ljudi koji tako krenu, pokuša pokrenuti nešto svoje.

Možda danas ni biti frizer nije loša opcija. Rijetko kome propadne posao.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 13 feb 2024, 17:48

DamirT je napisao/la:
13 feb 2024, 16:21
13 feb 2024, 15:40
MUP TK.
Pa nek raspisu novi konkurs po normalnim uvjetima, a ne da svaka budala moze biti policajac ili specijalac.
Govori o redovnim pregledima vec zaposlenih policajaca.
U vrijeme konkursa sposoban, za 10 godina nije.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 13 feb 2024, 17:48

“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 1 gost.